Header

Innan idag läste jag ett inlägg på facebook, ämnet var barn. Denna typ av inlägg har varit uppe på tapeten ett par gånger och jag stör mig fortfarande på dem. Föräldrar som attackerar icke-föräldrar och icke-föräldrar som är trötta på att bli trampade på. Föräldrar som hugger mot frivilligt barnlösa människor, för att de inte vill ha barn. Give it a break!

"Du vet inte vad äkta kärlek är förrän du satt ett barn till världen"

Bullshit, jag som är frivilligt barnlös vet mycket väl vad äkta kärlek är, att en inte har barn betyder inte per automatik att man inte känner kärlek, att man ej vet vad kärlek är. Ahaja, då vet jag inte vad det är då. Okej. Great! Jag är inte inkapabel till att känna kärlek bara för att jag inte har fött fram ett barn. Jag har FEM syskonbarn, FEM.. Och med tanken på att min ena lillasyster själv vill ha barn så lär jag få fler. De fem älskar jag som om det vore mina egna, min värld skulle rasa samman om något hände dem. Så säg mig igen att en person som inte själv är förälder inte kan känna kärlek för ett barn, för här är jag.. Beviset för det. Sen betyder inte det per automatik att jag vill ha egna. För det vill jag inte.

"Meningen med livet är barn!"

Sluta.. Bara sluta.. Meningen med livet är verkligen inte barn, inte för mig och inte för många andra. För somliga, ja. Men långt ifrån gäller det för alla. Great att just du kanske känner så, men det är inte min eller någon annan frivilligt barnlös sanning. Jag tycker inte det är okej att sitta och säga till människor som inte vill ha några barn eller som inte kan få barn att de inte har någon mening med livet om de ej skaffar barn.. Jag tycker inte om barn i den mån att själv vilja ha egna. Det är min sanning och den verkar svida i många föräldrars ögon. Why? Sticker det så himla mycket i dina ögon och kliar det så mycket i dina fingrar när en säger att barn inte står med på listan..? Min egen syster som för övrigt har tre barn finner full förståelse i mitt beslut och inte ens min egen syster yttrar sig negativt. So what, hon blir ej moster till mina barn, inget hon bryr sig om. Meningen med MITT liv är verkligen INTE barn, finns inte med på kartan, men meningen med mitt liv är att finna mig själv, ut och resa och upptäcka världen, inte avla fram en avkomma som jag ska dras med resten av mitt liv. Och det handlar inte om att ej kunna sätta någon först, någon före mig själv, för kom igen, det har jag gjort de senaste åren. Så jag vet att jag är kapabel till att sätta någon annans behov före mina egna, som sagt, har gjort det förr..

"Men barn är så himla söta."

Ja men okej att föräldrar tycker sina barn är så himla söta och sånt där, innebär det att andra ska tycka det? Nej! Jag tycker inte barn är söta, jag känner obehag av barn och jag kan svära att den där meningen just stack någon sur förälder i ögonen. Alla tycker inte barn är söta och det är något man får respektera, så enkelt är det. Alla gillar inte barn och det finns inget en annan kan göra åt det. Den senaste tiden har jag sett hur hårt föräldrar går på de människor som ej vill ha barn. Till vilken nytta? Det gör inte en till en bättre människa. Jag är frivilligt barnlös och jag står för det. Jag skulle hellre vilja ha 5 hundar, katter och hästar än barn. That's it liksom! Men jag antar att jag inte känner nå kärlek då eller att jag inte har någon mening med mitt liv. Då får det väl helt enkelt vara så. Gud vad tragiskt! Jag går verkligen under! Eller?

Så nu vet ni det, och jag tycker att föräldrar ska sluta hata på de som ej vill ha barn för det är inget fel i det! Så för min del blire inga barn, här blire djur för hela slanten! Det är med djur jag mår bäst! Men kontentan av det hela, RESPEKTERA!

Likes

Comments

Tisdag idag och klockan är strax 12.00. Idag ska jag jobba, för första gången sen 25:e januari.. Ska faktiskt bli skönt att jobba igen och jag har av egen vilja inte jobbat p.g.a mycket i mitt liv.. Men idag så! Det ska bli så skönt att träffa mina kollegor och brukare igen! 😃Och förhoppningsvis får jag jobbat mer i veckan. Solen skiner också idag så blir kanske en tur med kameran innan jobb 😊

Likes

Comments

Jag har idag (för en gångs skull) varit ute ordentligt, vilket jag inte varit nu på någon vecka. Jag har tagit mig till och från affären och ut i tvättstugan, och sen ned på bion då i fredags samt ut i bilden för att åka till mormor & morfar, det är typ det enda.. Jag har inte mått bra helt enkelt, vilket resulterat att jag på något sätt isolerat mig. Men som sagt, idag kom jag ut i alla fall och kameran hade jag med mig, vilket kändes skönt det med för det är något jag hade saknat. Resten av kvällen blir lugn, tänkte ta en varm dusch och sen bädda ned mig i sängen, antingen med serier eller andra boken av HP!

Likes

Comments

Så i fredags var jag och såg Fifty Shades Darker med min ena syster. Eftersom jag har läst böckerna har jag dem att jämföra med. Filmen var bra, bättre än första faktiskt. Men jag gillar ändå böckerna mer. Det fattades vissa händelser från boken som faktiskt var viktiga för filmen, men jag anser att de lyckades rädda det ändå! Så filmen får 8 av 10 poäng och jag ser framemot nästa år när Fifty Shades Freed släpps! Så jag rekommenderar verkligen er att se den! 😍

Likes

Comments

I will never ever stop loving you. 

Likes

Comments

Paniken som uppstår när jag loggar in på Heroma (där jag lägger mig som tillgänglig) och ser att jag ska jobba om 35 minuter. I vanliga fall får jag ett sms där det står att jag är bokad, men inte denna gången.. Så nu har telefonen börjat strula och det gör mig mindre glad.. Men tur var ju att jag loggade in, och så ska jag jobba imorgon också mellan 7 och 12. Inte jobbat på ett litet tag nu så ska faktiskt bli skönt och har även satt mig som tillgänglig resten av månaden! Ni får ha en bra dag/kväll, för nu är det brådis!

Likes

Comments

På grund av lite som hänt senaste veckan har jag ej hunnit läsa ut min bok, men har kanske 150 sidor kvar så ska läsa nu innan jag lägger mig för att sova samt imorgon. Jag måste säga att jag är nöjd med mitt rum, jag mår så bra här inne! Det är så fint! 😍 Sen måste jag säga att jag älskar mina ljuslyktor från Majas Cottage, den lilla fick jag i julklapp och den stora köpte jag i fredags! Älskar hennes lyktor och jag ska verkligen köpa fler! ❤

Likes

Comments

Detta är jag, 30/8-2011. Jag var sjutton år gammal. Jag gick i ettan på gymnasiet. Året som jag trodde skulle bli bättre, jag fick ju en ny start.. Ny skola, i en ny stad dessutom. Detta skulle bli bra tänkte jag. Så blev det ej.. Ettan var ett rent helvete för mig.. Tvåan var fortsättningen.. Trean blev bättre men det var fortfarande ett helvete gör mig.. Smärtorna jag bar på inombords, smärtorna som utspelade sig kroppsligt. Jag förstod inte då.. Jag begrep mig inte på psykisk ohälsa. Åkte in och ut till akuten för smärtor i bröstkorgen. Med åren har jag insett att det är ångestattacker jag haft. Jag såg ingen förklaring på det då. Men idag gör jag det. Jag drevs så pass långt att jag utvecklade ångestattacker. All mobbning och all den utfrysning jag fick ta från det att vi flyttade till Landskrona 2004, 13 år sen är en del av orsaken till allt detta. Bägaren rann bara över. Där och då, den 30e augusti 2011 skulle vi skriva ett brev till oss själva. Ett brev som vi skulle få tillbaka den dagen vi tog studenten. Jag hittade det brevet idag igen. Jag har avslutat brevet med att jag ALLTID ska vara mig själv. Och vet ni? Det har jag alltid varit. Men jag var inte omtyckt ändå. Tack vare all den skit jag blivit utsatt för är jag en jag kan vara stolt över. Jag tar ingen skit. Ångestattackerna kommer dock ändå och mitt förflutna är något som jag jobbar med.. Ta mig för den jag är, acceptera mig, älska mig, kan ni inte acceptera och älska mina brister..? Försvinn ur mitt liv. För jag behöver inte er då. Gymnasiet var som sagt ett helvete för mig. Men tack vare allt det har jag kommit långt.

Likes

Comments