Header

​Sitter just nu på Madde´s tillsammans med @evelinasjostrand och pluggar. Då jag läser till undersköterska och Evelina till sjuksköterska så tar vi hjälp utav varandra. Det känns skönt att plugga tillsammans med henne, samtidigt som man får pluggat får man också pratat lite, vilket känns underbart! 😘
På måndag går jag in på fjärde och sista praktikveckan, vilket känns tråkigt då jag trivs på sjukhuset. Men jag har fått lärt mig mycket och jag har fått gjort massa skolarbete under dessa veckorna! Sitter nu och renskriver dem! 😳

Jag hoppas att ni har en underbar lördag! Kram på er! ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan.

Som ni vet så läser jag ju vård och omsorg och läser för tillfället kurserna akutsjukvård och palliativ vård. Nu har jag praktik i fyra veckor och jag är på kirurgen/urologen på sjukhuset! Det är bara dag två och jag känner redan att jag trivs någorlunda bra😊Min handledare är jätteschyst och sjuksköterskorna på avdelningen är jättehärliga! Det är lite mycket att ta in då allt är nytt för mig, men jag känner att polletten trillar ned sakta men säkert. Jag har endast A-turer vilket innebär att jag börjar 6.45 och slutar 15.30 😊 Denna vecka går jag till torsdag och sen är jag ledig tre dagar! 😌 Eftersom jag skall sova om cirka en timme så ska jag plugga nu en stund och försöka få gjort mina uppgifter i PV. Så ni får helt enkelt ha det fint så länge! Kram!

Likes

Comments

Begreppet oskuld har sedan länge använts när en talar om en person som ännu inte har haft sex. Att vara "oskuld" anses idag vara rent och heligt. En skall vara rädd om sin "oskuld". Vad jag retar mig något fruktansvärt är ordet skuld i "oskuld". Så vadå, när en haft sex och inte längre är "oskuld", vem står en i skuld till då? Varför? För att jag som kvinna valt att ha sex? Det är MIN kropp, MITT val, JAG bestämmer.. Begreppet används fortfarande idag och jag är inte ensam om att känna att det lever kvar för att förtrycka kvinnans sexualitet. Det handlar om att vi kvinnor anses vara smutsiga efter vår sexdebut. Att "oskulden" är något en bör vara rädd om och vänta på den rätte. NEJ, vill en ha sex så ska en också ha sex. Något jag också retar mig på är att inte fan är det en enda man som får höra "var rädd om din "oskuld" nu ponken". Killar anses vara kungar medans tjejer anses vara slampor. Vi är smutsiga.

​​Anledningen till att jag gormar över detta just idag är för att jag läste en artikel under natten till idag. En pappa hade våldtagit sin dotter när hon var endast elva år gammal. Tidningen (som också råkar vara Nyheter24) rubricerade det som "pappan tog hennes oskuld när hon var 11 år"

NEJ! Han våldtog henne. Ska en nu se till begreppet "oskuld" så innebär "förlora oskulden" = ha sex, och sex betyder samtycke. 
Sex utan samtycke är inte sex, det är våldtäkt.

Jag vill att begreppet oskuld skall slutas användas, för en står inte i skuld till någon eller något för att en har haft sex. En är inte heller smutsig och oren. Det är dags att vi lämnar tillbaka vissa begrepp till 1800-frös-ihjäl. För de ringde nämligen och ville ha det tillbaka. Tack för mig.

Likes

Comments

Köpte nya sängkläder från Jotex som låg på posten i tisdags. Fick tvättat dem idag så inviger dem inatt.. Dock känns de så himla sträva.. Men jag antar att de blir mjuka efter någon tvätt till eller så. Förutom att jag har tvättat idag, (som nog var uppenbart) så har jag inte gjort mer än att typ ligga och dega.. Har förkylningen från helvetet och jag känner mig inte alls kry. Plus att jag har nog fått någon form av influensa, vilket suger då jag egentligen ska börja min praktik imorgon på kirurgavdelningen. Jag känner inte riktigt för att trava upp på en avdelning med opererade patienter och patienter som skall opereras nu när jag är sjuk. Det är så himla respektlöst, kan jag känna i alla fall. Finns nog en eller annan själ där ute som säkerligen hade skitit i vilket och gått dit, men så är inte jag. Det smittar som en häst travar, då mina syskon och päron varit dåliga nu under veckan och mina föräldrar är fortfarande sjuka. Så jag har åkt på en förkylning och liknande influensa från underjorden... Annars känner jag väl att det går halvt framåt i seg fart.. Har mycket att tänka på nu faktiskt.. 😔❤

Likes

Comments

Detta är så himla typiskt mig, klockan är strax halv ett på natten och det är nu jag sätter mig och pluggar. Då det har snurrat en del saker i mitt huvud nu de senaste veckorna så har jag helt enkelt inte orkar plugga, vilket har resulterat i att det ligger några arbeten på hög som väntar på att bli gjorda.. Men det är i alla fall sista terminen nu sen jäklar är jag klar undersköterska! 😊💊💉

Likes

Comments

Standard me, sätter mig alltid med uppgifterna i sista sekund.. Och värst är när det är större uppgifter. J*kla skit också.. Så nu sitter jag här, stressad som in i helsike.. Tips på hur jag kan göra för att få motivationen till att göra en uppgift direkt? 😳😳

Likes

Comments

Nu ska jag vara en sådan människa som många kallar förBitterfitta. Men hey, I don’t care!
Jag är uppfostrad till att inte ta skit, ändå förväntar sig vissa personer attjag ska sitta och acceptera sexistiska, rasistiska, transfobiska ochhomofobiska skämt. Jag är uppfostrad till att inte mobba och nedvärdera andramänniskor. Ändå gör många det i min omgivning. Medvetet eller omedvetet, detlåter jag vara osagt.
Jag uppfattas även som tråkig och jobbig för att jag säger ifrån när någonskämtar om rasism. När någon drar ett transfobiskt skämt. När någon nekar entranssexuell människa dennes existens för deras kön är ”påhittat”. Men då fårjag vara tråkig och jobbig. För jag ser inte det roliga att du som vit priviligieradman/kvinna drar ett osmakligt skämt.

Jag har också fått höra ”äsch, du är sån feminist. Sån där FI-anhängare.” Fördet första, att vara feminist är inget hemskt och jag hade hellre skämts ögonenur mig om jag sa att jag inte var det.
För det andra, jag har inte valt att vara aktiv i Feministiskt Initiativ. Mendu, det kommer det med.

Jag tycker inte om människor som skämtar om mörkhyade och kallar dem förN-ordet, chockladboll med mjäll. Jag tycker inte om människor som tycker attallt förutom heterosexualitet är fel.

Jag tycker inte om människor som skyller alla världens problem på Islam.Skyller alla samhällsproblem på nyanlända människor.

Jag är trött på att bli tystad, för jag är ju bara kvinna. Jag tänker inteanvända min röst till att inte bli hörd. Snarare tvärtom, jag kommer attanvända min röst för att bli hörd. För jag står upp för utsatta människor. Jagstår upp för alla de människor som dagligen utsätts för det förtryck den ”vitemannen” orsakat. Jag är emot allt som heter förtryck. Jag är en stolt feminist.Och det är verkligen inget dåligt. Jag får väl helt enkelt vara en BITTERFITTA!

Likes

Comments

Rea på Adlibris! 

Eftersom det var målarbok + pennor för 129:- på Adlibris så passade jag på att beställa hem! Kom senare på att det gick att ta två målarböcker för 129 kronor, så det gjorde jag! Så sammanlagt har jag beställt hem 10 målarböcker för reapris samt två till ordinarie pris(animorphia & imagimorphia = 90 respektive 116 kronor) samt 5 paket pennor. Mamma har fått 5 målarböcker, de som syns på översta bilden, och 2 paket pennor. Jag köpte likadana målarböcker till mig själv och även likadana pennor(Adlibris egna) samt akvarell utav märket staedtler 😘 Mamma får givetvis låna dem ifall hon vill! 😊 Så nu är vi två glada damer här i hemmet! Mamsen blev superglad och sitter just nu och målar i "Den förtrollade skogen" av Johanna Basford! 🌺

Likes

Comments

Goddag! 😄
Allt bra med er idag? Med mig är det bra och eftersom jag är ledig kör jag på en städdag idag! 👌Vad ska ni göra denna vackra dag? 😘

Likes

Comments