Header

"Lämna mig ifred", "låt mig vara.." "Kan du sluta!?" 

Detta är en frågeställning som far runt i mitt huvud flera gånger dagligen.. Hur säger en egentligen ifrån på ett snällt sätt? Hur förklarar en för en annan individ att de är påträngande eller rent ut sagt jobbiga?

För mig finns det egentligen inget riktigt snällt sätt att säga ifrån på. För jag har märkt att när en är sådär snäll i rösten och sättet en skriver det på, då går det inte in. Det krävs med andra ord att jag säger ifrån ordentligt på ett surt sätt. Men inte ens då går det upp för alla att "oj, hon vill verkligen vara ifred.." Jag hatar att få frågan "hur mår du?", för svaret blir oftast "bara bra".. För ärligt talat. Du skiter egentligen i hur jag mår. Svaret är inte heller alltid accepterat för det är fortfarande tabu att tala om psykisk ohälsa. Det är alltså tabu att prata om hur en faktiskt mår. Awesome va? Skitbra!

Jag mår inte alltid bra. Jag kan vakna på morgonen och känna mig totalt jävla värdelös, så oduglig. Jag kan gråta mig till söms för att jag mår skit. Alla hjärnspöken kommer på besök lagom tills man ska gå och lägga sig.
Att be mig förklara varför är totalt onödigt, för jag har inte ens svaren på den frågan själv. JAG VET INTE ALLTID! Och jag känner mig kvävd av människor som står mig nära. Just för att jag får samma jävla fråga jämt och nu börjar det bli tjatigt. Jag vill ibland vara ifred ett par dagar. Men nej det går inte för sig för då är en elak och okänslig och en tar åt sig.

Så snälla, snälla säg mig hur en säger ifrån utan att faktiskt vara elak mot ens vänner och familj? För det funkar inte med "lämna mig ifred", "låt mig vara" eller "kan du sluta?"
Och ja juste.. Ångestattacker, där det känns som om jag ska dö och tårarna bara faller för kinderna, de besöker mig ofta. Så Gud förbjude mig för att jag inte känner för att prata varenda jävla dag. BACK OFF! - DÄR! Jag skrev det.

Likes

Comments

Förra veckan fick jag leverans från företaget Lush! Hade beställt badbomber, bubbelbit, badolja och tvål. Har inte hunnit använda något annat mer än lite badolja och bubbelbit, åkte på en ordentlig förkylning och har legat mer eller mindre 5 dagar i sträck. Nu börjar jag bli bättre igen, som tur är! Så i helgen ska jag njuta av en badbomb! Köpte Intergalactic, Frozen, Avobath, Rose Bombshell, Sex bomb, Twilight, Blackberry badbomber, Razzle Dazzle badolja, You've been mangoed badolja sen två tvålar. Dessa har jag sålt vidare till en väninna i Göteborg för tyckte inte om doften. Tyckte verkligen om Razzle Dazzle och bubbelbiten The Comforter! Min nya favorit! 😍

Likes

Comments

Åttonde mars begravdes min underbara mormor, Birgitte Schultz! Det var en riktigt vacker begravning!
Jag vill bara tacka min mormor för vilken underbar och fantastisk kvinna hon var, hon är min förebild! Jag är för evigt tacksam över att jag fick ha henne som mormor! ❤

Sov gott mormor, vi ses en dag! ❤
1947-2017

Likes

Comments

Filmmys med min bästa vän @evelinasjostrand ❤️
Film, vin 🍷, Sourz, choklad 🍫 och även popcorn, fan det bästa denna kväll 🙌

Likes

Comments

Året var 1947, ett nytt liv startades den 28:e september. Barnet fick namnet Birgitte. Det här barnet blev år 1994 den sjunde maj mormor till mig. Jag är så tacksam över att jag haft henne som mormor under mina snart 23 år. Jag har otroligt många minnen med min fina underbara mormor. Jag kan inte ens räkna på mina händer hur många gånger jag hittat på hyss i hennes närhet och fått skäll för det, och jag kan inte räkna på mina händer hur många gånger jag legat i hennes famn och blivit ompysslad och älskad. Jag kan inte räkna på hur många gånger jag fått håret kammat och flätat, hur många gånger jag fått mina naglar målade och hur många gånger vi varit iväg och campat genom min uppväxt. Jag kan inte heller räkna hur många gånger hon har varit där och tagit emot mig med öppna armar när jag kommit med ett brustet hjärta. Hur många gånger hon torkat tårarna från mina kinder när jag ramlat och slagit upp knäna som liten. Jag är tacksam över att hon ställt upp så pass mycket som hon har gjort för mig genom alla dessa år. Alla goda råd jag fått.

Min mormor drabbades av cancer 2015 men blev även år 2015 friskförklarad. Hon hade en riktig kämparvilja inom sig och vann över cancern, då. År 2016 blev min mormor sjuk, det konstaterades då att mormor hade drabbats av cancer, igen. Denna gången var den kronisk, men hon blev sämre. I December 2016 firade vi julen med mormor, morfar och merparten av släkten på min mammas sida. Mormor fick julen hon pratat om under året. Vi alla hade så himla trevligt och jag är så glad över att vi fick ha julen med henne. Den 19e februari 2017 fick jag samtalet att hon somnat in lugnt och stilla i sitt hem.
Vi hade under en period vetat att det skulle komma till detta då hon blev sämre och till slut tog cancern henne också.

Jag hyllar dig, mormor!

Jag hyllar dig för den vackra kvinna du var, jag hyllar dig för den viljan du hade, jag hyllar dig för att just du var min mormor och jag kunde inte önskat mig en annan! Jag hyllar dig för allt du gjort för oss barnbarn. Du må ha lämnat jordelivet, men du kommer aldrig någonsin att lämna mitt hjärta. Du var och är ännu en sann inspiration. Vi alla älskar dig, sov gott, min fina lilla mormor! 28/9-1947 - 19/2-2017. Du och farmor får ta hand om varandra nu, ni var änglar till låns <3

Likes

Comments

Innan idag läste jag ett inlägg på facebook, ämnet var barn. Denna typ av inlägg har varit uppe på tapeten ett par gånger och jag stör mig fortfarande på dem. Föräldrar som attackerar icke-föräldrar och icke-föräldrar som är trötta på att bli trampade på. Föräldrar som hugger mot frivilligt barnlösa människor, för att de inte vill ha barn. Give it a break!

"Du vet inte vad äkta kärlek är förrän du satt ett barn till världen"

Bullshit, jag som är frivilligt barnlös vet mycket väl vad äkta kärlek är, att en inte har barn betyder inte per automatik att man inte känner kärlek, att man ej vet vad kärlek är. Ahaja, då vet jag inte vad det är då. Okej. Great! Jag är inte inkapabel till att känna kärlek bara för att jag inte har fött fram ett barn. Jag har FEM syskonbarn, FEM.. Och med tanken på att min ena lillasyster själv vill ha barn så lär jag få fler. De fem älskar jag som om det vore mina egna, min värld skulle rasa samman om något hände dem. Så säg mig igen att en person som inte själv är förälder inte kan känna kärlek för ett barn, för här är jag.. Beviset för det. Sen betyder inte det per automatik att jag vill ha egna. För det vill jag inte.

"Meningen med livet är barn!"

Sluta.. Bara sluta.. Meningen med livet är verkligen inte barn, inte för mig och inte för många andra. För somliga, ja. Men långt ifrån gäller det för alla. Great att just du kanske känner så, men det är inte min eller någon annan frivilligt barnlös sanning. Jag tycker inte det är okej att sitta och säga till människor som inte vill ha några barn eller som inte kan få barn att de inte har någon mening med livet om de ej skaffar barn.. Jag tycker inte om barn i den mån att själv vilja ha egna. Det är min sanning och den verkar svida i många föräldrars ögon. Why? Sticker det så himla mycket i dina ögon och kliar det så mycket i dina fingrar när en säger att barn inte står med på listan..? Min egen syster som för övrigt har tre barn finner full förståelse i mitt beslut och inte ens min egen syster yttrar sig negativt. So what, hon blir ej moster till mina barn, inget hon bryr sig om. Meningen med MITT liv är verkligen INTE barn, finns inte med på kartan, men meningen med mitt liv är att finna mig själv, ut och resa och upptäcka världen, inte avla fram en avkomma som jag ska dras med resten av mitt liv. Och det handlar inte om att ej kunna sätta någon först, någon före mig själv, för kom igen, det har jag gjort de senaste åren. Så jag vet att jag är kapabel till att sätta någon annans behov före mina egna, som sagt, har gjort det förr..

"Men barn är så himla söta."

Ja men okej att föräldrar tycker sina barn är så himla söta och sånt där, innebär det att andra ska tycka det? Nej! Jag tycker inte barn är söta, jag känner obehag av barn och jag kan svära att den där meningen just stack någon sur förälder i ögonen. Alla tycker inte barn är söta och det är något man får respektera, så enkelt är det. Alla gillar inte barn och det finns inget en annan kan göra åt det. Den senaste tiden har jag sett hur hårt föräldrar går på de människor som ej vill ha barn. Till vilken nytta? Det gör inte en till en bättre människa. Jag är frivilligt barnlös och jag står för det. Jag skulle hellre vilja ha 5 hundar, katter och hästar än barn. That's it liksom! Men jag antar att jag inte känner nå kärlek då eller att jag inte har någon mening med mitt liv. Då får det väl helt enkelt vara så. Gud vad tragiskt! Jag går verkligen under! Eller?

Så nu vet ni det, och jag tycker att föräldrar ska sluta hata på de som ej vill ha barn för det är inget fel i det! Så för min del blire inga barn, här blire djur för hela slanten! Det är med djur jag mår bäst! Men kontentan av det hela, RESPEKTERA!

Likes

Comments

Tisdag idag och klockan är strax 12.00. Idag ska jag jobba, för första gången sen 25:e januari.. Ska faktiskt bli skönt att jobba igen och jag har av egen vilja inte jobbat p.g.a mycket i mitt liv.. Men idag så! Det ska bli så skönt att träffa mina kollegor och brukare igen! 😃Och förhoppningsvis får jag jobbat mer i veckan. Solen skiner också idag så blir kanske en tur med kameran innan jobb 😊

Likes

Comments