Header

#bookoftheweek - Jag tänkte jag skulle börja köra igång veckans bok, då jag sällan tar mig tiden att läsa numera så tänkte att jag gör det till en rutin! En bok i veckan, två om det är möjligt! Så nu ska jag se till läsa ut mina böcker! Den kommande veckans bok är självklart ingen mindre än Harry Potter and the Philosopher's Stone 📚 Passar även på att delar med mig av Spotify's egna spellista för läsning 📖 🎶 🎧

Likes

Comments

I tisdags bestämde jag mig för att attackera mina öron och köra i större pluggar.. Lite skeptisk har jag varit då de har en tendens till att fucka ur och bli inflammerade efter någon dag. Än så länge har de hållit sig och inte börjat jävlas med mig! Nu har jag 24mm pluggar i båda öronen, tyvärr har jag inte större hemma heller 😕💔 Såå sorgligt! Kan ju tycka att det räcker nu, men nej.. 🙈 Får se om jag tar mig tiden att göra dem större än såhär eller icke. 😉

Likes

Comments

Jag tänkte att jag kunde dela med mig lite om mig..

Jag är extremt sårbar. Nästan lite för sårbar, jag må ha skinn på näsan och jag står för det jag säger och tycker, men sen finns det de människor som har övertaget, de vet vad de ska göra, vad de ska säga, för att trycka ned mig på botten. Jag blir lätt sårad och jag kan inte ens räkna på två händer hur många gånger jag egentligen blivit det. Vilket är otroligt synd, dels om mig, men också om de som känner behovet av att medvetet göra det. För det finns de som har gjort det med avsikt.

Jag var väldigt sjuk när jag var liten. Hade bland annat problem med mitt blod, så jag låg inlagd mycket. Vilket i sig är väldigt tråkigt, och jag blev stucken mycket i armarna när de skulle ta prover. Hade även mycket problem med min hörseln, och synen.. Idag har jag inte det, som tur är. Och har inte heller problem med blodet vad jag vet.

Jag har genom åren blivit otroligt mobbad. Varför jag blivit det har väl antagligen varit för att jag vägrat placeras i ett fack. Jag har vägrat vara som alla andra. Och jag vet inte om det är på grund av min personlighet jag blivit det. Men från det att jag flyttade till Landskrona 2004 vart jag mobbad till och med 2012/2013. Till och med på gymnasiet mobbades jag. När jag slutade bry mig, när jag gav upp, DÅ slutade dem. Visst det finns fortfarande de som snackar skit, men jag har kommit långt, jag engagerar mig inte till att bry mig om det. Säger mer om de som snackar än om mig. Jag begriper inte mig på de som mobbas. Vad vinner man? Blir man mer cool? Coolt att kanske driva en människa så pass långt ut över kanten så att de tagit sitt liv? För det finns många som gör det.. Att ifrågasätta hela ens existens för att en översittare tror hen har rätten att göra sådär, nej.. Och jag hoppas att alla som någonsin mobbat en människa tänker efter, vilken skada en ställer till med.. Jag har blivit kallad för alla möjliga ord genom åren, tjock, ful, äcklig, skabbig, hora, slyna m.m. Jag är inget utav det. Jag råkar bara vara en som du inte tyckte om..

Jag är väldigt godhjärtad. Jag ger mer av mig själv än vad jag får tillbaka, och i många av fallen står jag där och har blivit huggen i ryggen och tagen för givet. "Men du har ju alltid ställt upp, varför gör du inte det nu?" "Amen Emma, hon kan man lita på". Ja men visst, jag går att lita på, MEN missta inte det för att jag jämt ska ge av mig själv. Min stubin blir kortare för varje dag som går, då det finns idioter som tänder på. Kvittar hur mycket en person kör över mig, så står jag kvar. Jag står där med öppna armar. Jag blir känslomässigt överkörd av personer jag aldrig trodde skulle göra så, men när dagens slut närmar sig och de be om ursäkt? Jag godtar deras ursäkt, utan att blinka. För det är sån jag är.. Men jag har också börjat komma till punkten där jag säger ifrån.

Jag är en bokmal. Jag läser mycket, jag försvinner in i en värld där det inte finns några gränser. Jag mår bra när jag läser. Jag har inte läst ut alla de böcker jag har. Men det får ta den takt det tar att läsa ut dem. Ska dock ha som mål att läsa minst en bok per vecka! Hoppas ju bara jag kan hålla det också! Vore faktiskt ganska skönt att kunna hålla!

Musiken betyder mycket för mig. Jag skriver inte någon egen musik, verkligen inte. Kommer aldrig att ske. Men däremot tilltalar musiken mig. För de som inte känner mig, de som inte vet hur jag fungerar, så kan det vara bra att ta till sig av den musiken jag lyssnar på. För musiken jag lyssnar på säger det min mun och hjärta inte vågar säga. Sorgligt men sant.
Sist men absolut inte minst. Mina syskonbarn, de är mitt allt. Många vet om att jag sagt att jag inte tycker om barn, och ja till viss del stämmer det ju. Men det innebär inte att mina syskonbarn inte betyder något för mig. De är allt för mig! Jag har än så länge fem stycken, och jag lär nog få fler syskonbarn i framtiden. Jag älskar dem så fruktansvärt mycket, och utan dem vet jag inte vad jag skulle gjort..

Likes

Comments

Det värsta jag vet är människor som spelar så fruktansvärt mycket. De som spelar någon annan, de spelar en person de inte är. För att kanske, kanske kommer den där personen de gillar att tycka om en mer då. Kanske kan en få mer status. Men det kommer en dag när fasaden brister, när masken faller till marken och den rätta sidan av personen visas. Varför spela någon man inte är för att någon annan ska gilla en? Bättre att vara sig själv, från start. Kan vederbörande inte ta den rätta och äkta sidan av en person, då förtjänar en inte heller dig. Att spela på vem man är, det gör ingen nytta i slutändan. För sprickorna i fasaden kommer bli så grova till sist att det hela lyser igenom. Spelet är då över. Du är dig själv. Vem kommer tycka om dig då?

Med detta sagt, var ingen annan, bara dig själv. Kan inte utomstående finna sig i det så förtjänar de inte heller att finnas i ditt liv. Tacka vet jag att jag är mig själv, och det uppskattas på så många sätt av olika människor i min närhet. ❤️

Likes

Comments

Den 27/12-2016 utbröt en kraftig brand på Karlslundstorget, branden rubriceras som grov mordbrand. Lokaler i byggnaden fick brinna ned. Pizzeria, livsmedelsbutik och även en lokal där en klubb för tjejer fanns. Det brann kraftigt och nyheten spred sig över sociala medier ganska så fort. Vi vart många som talade om det och åskådare var på plats. Jag själv var där, det var ingen vacker syn. Jag tycker oerhört synd om familjen som drev matbutiken My Gross. Deras levebröd brann ned. Dt är dock inte första gången den brinner ute på karlslundstorget. För sex år sen brann landskronahems kontor ned. Branden var anlagd. Landskroahem är också den fastighetsägare som ägare som ägde lokalerna som nu brann ned.

Foto: Andre Tajti

Foto: Andre Tajti

Foto: Andre Tajti

Det tog väldigt lång tid för räddningstjänsten att någorlunda släcka branden, även dagen efter pyrde det lite runt omkring i byggnaden. Men branden var inte det enda. Räddningstjänsten stördes av stökiga ungdomar som inte kunde sköta sig. Även under dagarna efter branden har det varit stökigt runt omkring i Landskrona. Krossade glasrutor på skola, vandalisering och försök till eventuell brand i gympasal. Rån mot restaurang vid Rådhustorget, poliser blir beskjutna med fyrverkerier.. Allt detta har resulterat i att invånarna i Landskrona är trötta på det. Jag är trött på det.. Söndagen den 1/1-2017 klockan 14.00 anordnas ett fackeltåg från Karlslundstorget där branden den 27/12 utlöstes ned till Rådhustorget där rånet mot restaurangen skedde.

Foto: Andre Tajti

Foto: Andre Tajti

Jag finner det otroligt tragiskt att detta har skett, och jag tycker det är himla tråkigt att staden får ännu mer dåligt rykte. Men det är egentligen inte så konstigt. MEN, jag tycker inte att detta som skett skall få förstöra för staden ännu mer. Det är viktigt att vi invånare står enade. Något jag innerligt hoppas på är att butikerna som brann ned skall få en chans till att öppna igen.

Länkar till olika artiklar finner ni nedan!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PJVbX/storbrand-i-landskrona
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24165895.ab
http://at-foto.se/dagen-efter-karlslundsbranden/
http://at-foto.se/brand-vid-dammhagskolan-3/
http://at-foto.se/raddningstjansten-beskots-med-raketer/

Likes

Comments

                                                                                  Vad skulle du aldrig…

Äta? Avföring, flugsvamp.
Dricka? Kiss, mensblod..
Skoja om? Våldtäkt.
Ha på kroppen? Äkta päls.
Vilja uppleva? Krig.
Kunna arbeta med? Flygvärdinna, au pair.
Säga nej till? Gosa med en hund, ställa upp för mina vänner.
Googla? au pair..
Göra offentligt? Slåss

Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord? Datorn, pennor, papper.
Under din säng? strumpor, förvaring.
I din jackficka? telefon, lypsyl, nycklar.
Bakom din kylskåpsdörr? juice, fetaost.
Vid sidan av ditt handfat? handduk.
Högst upp i din bokhylla? böcker.
Längst ner i din tvättkorg? tvätt.
Framför näsan på dig? en bok, telefonen.
I dina tankar? Känslor, kärlek.. ledsamhet.

Likes

Comments

Jag skäms över att säga detta, men jag hade inte sett filmen Me before you/livet efter dig.. Så idag när Lina var här så passade vi på att se den. Lina sa direkt att jag kommer gråta, det gjorde de flesta. Och då jag är så känslig gråter jag till ALLA filmer som har en sorglig handling.. Och visst grät jag. Tårarna bara föll och föll. De bara fortsatte falla för den var så bra, och jag funderade i samma stund som jag grät. Vad jag funderade på egentligen kan jag inte riktigt sätta ord på. Men filmen var den bästa och jag ska ta och köpa mig boken också! Jag måste! Den får 10 av 10 poäng! Så bra var den! Snälla ni, se den! 💗

Likes

Comments

När jag stressar som jag gör med skolarbetet så är det helt okej att ta sig en cider! Jag förtjänar det! Sen var det fasligt längesen jag ens tog en klunk ur något med alkohol i!

Vad gör ni ikväll?

Likes

Comments

Överpigg Emma = pain in the ass!

Då jag vart så jävla dum att skjuta på mina uppgifter får jag sitta med det nu i sista sekund.. 7 uppgifter som skall vara färdiga till söndag kväll.. Men jag kommer sitta med dem nu under natten, Men jag är förvånad att jag inte känner mig trött med tanke på vad klockan är.. Ska ge mig fan på att hålla mig vaken och bli färdig med minst 2 uppgifter i alla fall! Hur skall detta gå! 😁

Likes

Comments