Australien har oändligt många magiska platser som man kan åka till och varje stad har något unikt att bjuda på. Jag kommer ha förmånen att resa ganska mycket tillsammans med värdfamiljen då ett stort intresse de har är att resa och upptäcka världen. De kommer visa mig alla deras favoritplatser runt om i Australien och har även frågat mig om jag har några önskemål eller speciella platser som jag vill besöka under mig tid hos dem. Jag har ordnat ihop en liten lista på några platser jag absolut måste åka till innan jag åker hem igen.


1. Kangaroo island

2. Great ocean road

3. Bondi beach

4. Stora barriärrevet

5. Fraser island

Om det är någon som själv har tips om vart man bara måste åka i Australien, platser man inte får missa så tar jag mer än gärna emot förslag. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att lämna saker bakom sig och gå vidare är något som vi alla är olika bra eller dåliga på men alla har vi en gemensam nämnare, någon gång kommer vi till det stadiet att vi faktiskt kan säga att jag har lämnat det bakom mig. Den känslan som upplevs i det ögonblicket när man känner att jag har lämnat det bakom mig, jag har gått vidare tror jag de flesta upplever som befriande och en lättnad.

Att komma till det stadiet där man faktiskt lämnar allting bakom sig är inte alltid det lättaste man kan göra. I mitt fall nu i och med min flytt til andra sidan jorden har jag inget annat val än att faktiskt lämna allting bakom mig här hemma i Sverige. Att ta med sig ouppklarade konflikter eller negativitet som finns kvar hemma är onödigt när man befinner sig tvärs över jordklotet.

Jag blir även tvingad till något som är mindre roligt än att lämna all negativitet hemma, att lämna mina vänner och familj. Att åka iväg helt själv utan någon jag känner kommer bli en utmaning. Att hamna i en familj jag aldrig har träffat, jag känner inte dem och de känner inte mig. Det kommer inte bli en enkel uppgift, men jag har bestämt mig för att klara av det. När jag väl har kommit till ett beslut och bestämt mig för att jag vill något går jag in till 110 procent, ingenting ska göras halvdant, och ser till att jag det absolut bästa jag kan. Livet ska inte alltid vara lätt. Genom att utmana mig själv och sätta mig i situationer som jag inte är helt bekväm i kommer jag växa otroligt mycket.

För mig kommer det inte bli olidligt att lämna allting här hemma för jag veta att de finns kvar här den dagen jag bestämmer mig för att åka hem. Att då när jag väl är hemma igen och träffar alla kommer jag vara rikare på upplevelser och erfarenheter ser jag som ännu en morot till att faktiskt åka iväg. Att lämna allting bakom sig behöver inte alltid vara svårt. Nyckeln är att hitta något som göra att du vill blicka framåt istället.

Likes

Comments

Hur packar man ner sitt liv i en väska med en maxvikt på 20 kg? För mig känns det omöjligt att allting som jag vill ha med ska få plats i en resväska och att veta vad jag ska packa med mig känns som en ännu större omöjlighet. Hur packar man egentligen för en resa på minst sex månader? Det allra viktigaste är såklart pass, internationellt körkort, flygbiljetter, dator, pengar, mobilen, presenterna till familjen och lite kläder. Det mesta går ju att köpa när jag väl är framme. Samtidigt vill jag också ta med mig saker hemifrån från mina vänner och familjen. 

I Canberra dit jag ska är det just nu mitt i vintern men i vädret och temperatur är det ungefär som en svensk vår så någon varmare jacka kan nog vara passande att packa med mig. De kläder som jag garanterat vet att jag kommer använda kommer packas ner och det som saknas får jag helt enkelt köpa på plats i Australien. Alla ni som åkt iväg på längre resor och lyckats packa rätt, en stor eloge till er. Tankarna går fram och tillbaka vad jag ska ta med mig, vad som behövs och hur jag packar på smartaste sätt, tur att det är nästan en månad kvar tills jag faktiskt ska iväg. Kommer längre fram skriva en packlista med allting som jag tar med mig för att underlätta för er som sitter i samma situation som mig just nu.

Likes

Comments

​Fick idag hem ett halsband från Jane Koenig och verkligen älskar det. Det är ett danskt företag som säljer halsband, armband, lovetags, hängen och olika slags smycket. Jag valde mitt i förgyllt silver och ett ingraverat E på berlocken. Smyckena finns att köpa på www.janekoenig.se.


Likes

Comments


"Du känner dig otillfredsställd, förlorar dig själv, bryter ihop…Du är inte den du var innan. Och det kan kännas som om din självkänsla har krossats och att du är trasig inombords"

Att man lever i ett destruktivt förhållande eller en ohälsosam relation, kan vara både med en partner eller med en vän, är svårt att faktiskt inse när man är mitt i det. Utifrån märks det och syns tydligt men ofta blundar man själv för det destruktiva. Att själv försöka inse att man klarar sig bättre utan sin vän eller parter kan vara extremt jobbigt men när man väl kommit till insikten att livet är för kort för att omge sig själv med negativitet börjar man faktiskt själv må bättre. Att själv inse att den här personen inte borde vara en del av ditt liv är långt ifrån enkelt, att själv inse att en person man bryr sig så otroligt mycket om inte borde vara en del av ditt liv. Att själv faktiskt inse det.

Tack vara mina vänner har jag i sett att jag klarar mig så otroligt mycket bättre utan den hör personen i mitt liv. Mina vänner som sett allting utifrån har försökt få mig att inse att jag levde i ett destruktivt förhållande där det tog mer energi av mig än vad det gav mig. Jag är evigt tacksam till mina vänner som fick mig att inse. Fick mig att inse att jag är värd bättre och att ingen, faktiskt ingen förtjänar att leva i ett destruktivt förhållande där någon begränsar dig oavsett om det är med en partner eller en vän. Att leva utan den här vännen i mitt liv som jag egentligen inte borde kalla för min vän kommer göra mig gladare. Hur jobbigt det än har varit att faktiskt inse att jag kommer må bättre utan den här "vännen" i mitt liv så har jag äntligen kommit till den punkten att jag har tagit mig ur det destruktiva relation till min vän.

Oavsett hur lång eller kort tid det tar för en att inse att livet kommer bli både enklare, roligare och bättre utan den här personen i din närhet så är det viktigaste att man någon gång kommer till den insikten. Att man själv tar sig ur något där man känner sig begränsad är det viktigaste, inte hur lång tid det tar utan att man någon gång faktiskt gör det. Till er som lever i en destruktiv relation men själva inte har insett det, lyssna på era vänner! De ser ofta allting utifrån och ur ett objektivt perspektiv och vill bara ditt bästa. Jag ångrar att jag inte lyssnade på mina vänner tidigare med det är lätt att vara efterklok. Man lär sig av sina misstag i livet och utvecklas varje gång och nu vet jag.

Likes

Comments

Har gått och blivit kär i Gerard Cosmetics hydra-matte liquid lipsticks för ett tag sedan. Ett hett tips till er som vill ha ett matt läppstift som sitter som berget. Inget kladd och knappt så man behöver fylla läppstiften på hela kvällen.

Har för tillfället fyra liquid lipsticks i färgerna Ballet Slipper, Serenity, Cher och Invasion


Likes

Comments

I våras visste jag inte alls vad jag ville göra efter studenten och sökte därför till fastighetsekonom på Karlstads universitet bara för att. Idag kom beskedet och jag kom in. Att få chansen att kunna bli mäklare är något jag drömt om under några års tid och nu står jag här och faktiskt har chansen. Ett enkelt JA eller NEJ kan förändra min framtid. Däremot vet jag redan hur min framtid de närmaste sex månaderna kommer se ut, de kommer tillbringad i Australien. Så för min del kommer jag tacka nej till platsen på universitetet och ge någon annan chansen att förverkliga sin dröm. Så universitet, vi kanske ses nästa höst.

Likes

Comments

​Alla har vi flera gånger varit med om nätter där det helt enkelt är omöjligt att somna, timmarna går och det kan omöjligt bara vara jag som räknar ut hur många timmar sömn jag får om jag somnar precis nu. Alla dessa sömnlösa nätter brukar resultera i miljontals olika tankar om livet, saker som har hänt tidigare och framtiden. Jag tycker det är ganska fascinerande att framtiden ligger i dina egna händer. Det är framtiden som du faktiskt kan förändra och göra till precis vad du själv vill, det är bara din egen fantasi som sätter gränser för hur du vill att din framtid ska se ut. 

Andra tankar som dyker upp bortsett från alla framtidsplaner är hur livet hade sett ut om jag hade gjort vissa saker annorlunda. Hur hade livet sett ut om jag inte hade följd med den där utekvällen och aldrig träffat just den där personen eller hur hade mitt liv sett ut idag om jag aldrig vågat göra det där som skrämde mig men som gjorde att jag växte? Det är omöjligt att veta hur livet faktiskt hade sett ut och vad man hade gjort idag om man hade gjort vissa saker annorlunda tidigare. Tankar som snurrar runt i mitt huvud dygnet runt men som egentligen är helt onödiga eftersom det som vi faktiskt inte kan ändra på är det som har hänt utan bara det som ska hända. Framtiden är oviss och jag älskar det, när du minst anar det händer det där som du alltid drömt om eller så träffar du den där personen som kommer förändra ditt liv och du har ingen aning om när det kommer ske. Jag tycker det finns en spänning i att inte veta vad framtiden har att erbjuda och nyfiken på allting som jag är ser jag verkligen fram emot att forma min egen framtid och skapa mina egna unika minnen i framtiden. 

Den här bilden från min studentbal tillsammans med mina underbara vänner Frida och Joar får mig att tänka på hur mitt liv hade sett ut om jag aldrig hade träffat dem. Om jag aldrig hade börjat i samma klass som Frida i tvåan på gymnasiet hade jag då haft en lika underbar gymnasietid och skrattat lika mycket eller hade jag inte klarat tre år på gymnasiet utan henne? Saker jag omöjligen kan veta men en sak är jag säker på och det är att jag är oerhört tacksam och glad för att jag faktiskt träffade och fick priviliget att bli din vän. Nu bor du i Göteborg och vem kunde ha trott det för ett år sedan? Det är det som är förtjusningen med framtiden, ingen vet vad som komma skall och den ligger i just dina händer. 

Likes

Comments

Lite drygt en månad har gått sedan dagen då jag stod där efter utspringet och grät av glädje för att just jag har klarat av skolan och tagit studenten. Jag har fortfarande inte riktigt tagit in att jag faktiskt har tagit studenten och att 12 år i skolbänken äntligen är slut och att det är nu det riktiga livet börjar. Det är nu vi har chansen att göra allt det där vi drömt om sedan vi var små barn. Vissa väljer att plugga vidare direkt, några jobbar medan andra vänjer att resa. Ganska häftigt ändå att det enda som sätter stopp för oss nu är vår egen fantasi och vad vi väljer att våga eller inte våga göra. Ingen skola som längre hindrar mig från att åka precis vart som helst eller göra precis vad jag vill. Livet ligger nu i dina egna händer så se till att göra precis vad du själv vill av det. 

Studentdagen var den absolut lyckligaste dagen i mitt liv hitintills och alla ni som har studenten framför er, jag är faktiskt lite avundsjuk. Studentdagen och hela studentveckan är en något jag skulle vilja uppleva om och om igen. Lyckan jag kände när hela klassen stod där innanför dörrarna och räknade ner för att få springa ut är obeskrivlig och ser fram emot att få känna den lyckan igen i framtiden.

​Återigen ett stor tack till alla som på ett eller annat sätt medverkade till en oförglömlig och lycklig dag.

Likes

Comments

I lördags tog jag och Clara bilen iväg till Smögen. Kl 6 på morgonen efter en utekväll som avslutades i sängen vid 4 med knappt en timmes sömn för min del åkte vi iväg med slutdestination Smögen. Perfekt väder med strålande sol och knappt ett moln på himlen fick vi, dock blåste det något extremt men sånt man får räkna med när man åker till kusten. Några timmars solande, en runda minigolf i storm och supergod mat på Smögenbryggan senare begav vi oss mot Grebbestad i hopp om att kunna fiska lite krabbor. Tyvärr blåste det såpass mycket även där att vågorna gjorde det omöjligt. Trots stormvindarna blev dagen underbar och fler spontana roadtrips behövs för att fly vardagen en liten stund.

Likes

Comments