Två gamla bilder från mitt kamera album på mobil.

Hello Babes!
I stundens stund sitter jag i soffan och kände mig för en gång skull lite rastlös. Så varför inte göra ett blogg inlägg. Jag har haft så mycket för mig sista tiden. Träffat vänner, jobbat och massa annat spännande som jag inte vill nämna här. Idag är det lucia och självklart har vi ”firat” det på jobbet. Jätte mysigt.
Men nu är de verkligen jultider, snön har kommit, det är minusgrader och allmänt mysigt. Även fast jag aldrig längtar till vintern så är det jätte mysigt när den väl kommer. En kväll i soffan med en kopp te är ju jätte mysigt. Senaste tiden har jag också mått väldigt konstigt, ont i kroppen och känner mig hängig. Sovit otroligt mkt. Ätit dåligt och känt mig uppsvälld samt mätt efter bara några tuggor av mat. Börjar ana magsår men försöker att inte tänka på det och äta rätt. Men de är svårt. Så har ni tips hojta till!

Fram till jul nudå så ska jag försöka blogga lite mer. Snart går jag på semester och då finns det nog mer tid och gör kanske lite roligare saker då. Men när semestern är över händer de lite nya saker men vem vet de kanske jag nämner vid årsskiftet eller som i julklapp till er.

Xoxo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja vart ska jag börja?
Jag har på senare tid haft otroligt mycket tankar i huvudet och nästan lite press. Jag vet liksom inte vad jag ska göra med min framtid eller vad jag ska jobba med. Många kanske vet vad dom vill utbilda sig till, hur man ska ta sig dit eller hur man ska göra!
Men jag vet verkligen inte det. Jag vet verkligen inte vilken väg jag ska välja. Jag vill ju kunna vara ekonomiskt oberoende till en större del iallafall. Jag vill inte hela tiden behöva tänka, ”har jag råd med detta?” ”Kan jag köpa denna jacka denna månad?” Osv. Jag har aldrig riktigt vetat vad jag vill jobba med. Jag har vela jobba me/som, mäklarassistent, mäklare, ekonom, barnskötare, marknadsföring, fotograf, producent, sjukvårdande och massa annat runt om kring det. Förstår ni då hur många tankar som snurrar?

Att varje dag vilja olika saker?
Nånstans i detta så tror jag att jag hittar mig själv mer och mer. Alla yrken jag har haft har jag älskat trots att arbetsplatsen kanske inte varit så bra så har själva yrket varit super roligt. Idag jobbar jag med barn och att jag började på en förskola var ganska otippat. Jag jobbade i butik och inom hemtjänsten men kände att de va nåt som fattades hela tiden. Så tänkte att medans jag funderar vad jag vill med livet och hur jag vill göra så kan jag ju börja jobba med barn, där finns möjlighet till heltid och det passar ju mig perfekt.

Det enda negativa med att jobba på förskola och inte vara utbildad är att man hela tiden får gå på vikariat trots att man jobbar heltid. Men de är ju för att jag inte är utbildad barnskötare.. men vill jag bli barnskötare då? Nja alltså på ett sätt ja för då kan jag få en tillsvidare anställning tills jag vet mer. Men att plugga till barnskötare, sköta ett hem, betala hyror och ta studielån samt jobba på sidan av är inte så lockande för mig kring de yrket.
Varje termin är jag stressad över om jag kommer få ett nytt vikariat och vad ska jag göra om jag inte får???

Jag bor ju själv i min lägenhet i Uppsala och räkningarna betalar inte sig själva, cashen måste in. Sen tkr jag att man tjänar så otroligt dåligt som barnskötare. Får ju liksom mer i lön av att jobba i butik men de vill jag ju inte riktigt göra.

Har på senare dagar funderat om jag ska plugga marknadsföring då jag älskar sociala medier och fotograferar mycket på fritiden. I gymnasiet gick jag media linje. Men jag vet liksom inte vart jag ska börja eller hur jag ska ta mig till.

Sen har jag ju Molly, min hund som är på bilden. Molly hämtade jag hem i början av 2011. Min lilla tjej. Hon har alltid varit med mig och jag har träffat henne varje dag. Men när jag flyttade hemifrån började ju jag jobba och kunde inte ha med mig henne. Vilket gjorde att hon fick bo kvar hos mamma och var också mycket hemma hos mormor. Tanken var att hon skulle vara hos mig på helgerna men de är inte riktigt så. På helgerna har jag fullt upp och gör massa annat. Det handlar inte om att jag prioriterar bort henne utan jag försöker nog bara springa iväg från den känslan, känslan att jag sviker henne och bara har henne på helgen. Vilket har gjort att jag haft henne väldigt lite men när hon varit hos mig har jag lagt all tid på henne och inte gjort nånting annat. Min dröm vore ju att ha ett jobb där man kunde jobba lite hemma eller att jag kunde ha med henne de mesta av tiden. Varje dag funderar jag på detta och varje dag blir jag mer stressad över att tiden går så fort och jag vet inte hur jag ska hantera alltid

Googlar massa olika saker hela tiden, om vilka jobb som finns, hur kan jag underlätta mina tankar
Osv. Jag tror att jag skulle kunna jobba med vad som helst och ändå tycka om de. Då jag gillar att arbeta men fasiken om man får säga så, så vet jag inte hur jag ska gå vidare nu. Och det stressar upp mig otroligt mycket och jag mår väldigt dåligt av det.

Jag vill ju jobba med sociala medier eller marknadsföring. Tänk om man skulle bli känd på sin instagram och blogg och sen kunna jobba med det, hur grymt vore inte de?! MEN jag tycker ju inte direkt om att stå framför kameran utan hellre bakom. Det är ju ändå en stor del av det jobbet.

Men just idag skulle jag bli tacksam för ett heltid tillsvidare anställning, Gud va det lät som att jag tror att det är lätt att få sådant men det tror jag verkligen inte, sökt så många jobb och vet hur svårt det är.

Ja jag vet inte, är de någon där ute som kanske har förslag eller kan reda ut mina tankar eller ge mig tips så hjäääääälp mig mer än gärna!!

Nu blev de en lång text men känner du också såhär så är du absolut inte ensam!!

Likes

Comments

Likes

Comments

Tiden går så fort. Snart är det liksom julafton. Just nu sitter jag på vårdcentralen och väntar på min tur. Jag ska träffa läkaren angående hur allt känns nu efter min operation. Sedan ska jag förmodligen åka och handla för att senare dra hem till Alexandra och mysa lite. Det känns som att det är full fart just nu och hinner knappt med att tänka. Dagarna springer iväg och innan jag ens hinner tänka att de är en ny dag är det väl förmodligen ett nytt år.

Igår fyllde även världens finaste gudson år, det är en lycka att få vara gudmor till honom min älskade Leo. Hela 4 år redan. Vart tog den tiden vägen?!

Jag har funderat och funderar över hur jag ska göra med denna blogg och varför jag bloggar men samtidigt så är det så himla roligt att gå tillbaka och titta på gamla inlägg. Men om jag bara ska skriva vardagliga saker hela tiden kommer nog både ni och jag ledsna.. ja jag får fundera lite till.

Hur avslutar man ens en blogg på trevligaste sätt?
Kram

Likes

Comments

Det var längesen jag var inne här och uppdatera er. Just nu ligger jag i sängen och bloggar från telefonen. Jag jobbar nu 50 % efter att jag varit sjukskriven med käken. Nästa vecka blir de nog 100% igen. Händer inte så mycket just nu mer än att jag funderar över jobb och plugg... Jag har ju tänkt börja plugga någon kurs men vet inte vad än. Är så kluven med vad jag vill göra. Nu när jag har jobbat 50%. Har det blivit att jag träffat mycket kompisar och bara tagit det lugnt.

Så idag ska jag jobba sen ska jag åka och träffa Alexandra och ha en myskväll med henne.
Glöm inte att följa mig på instagram Emmakadestam eller lägga till mig på snapchat där jag också heter Emmakadestam.

Kram

Likes

Comments

Woooow säger jag bara!!!!
Falkenberg strandbad är så himla fint och med deras nya spa avdelning på 1700m2 va så otroligt fint. Jag och mamma tog tåget till Falkenberg i fredags. Vi skulle på ett tjejevent med Annika Sjöö som vi även var förra året. Då består helgen av massa spa, träning och föreläsning, även lite bubbel och dans på lördagen.

Det var så himla mysigt och fint. Blir att åka dit snart igen på endast spa. Kanske med nån vän?!
Men bloggen? Ja den blir lite hattig och dåligt uppdaterad och kanske inte så intressant att läsa men just ni är de lite rörigt i mitt liv och vet inte riktigt vad jag vill med bloggen, kom gärna med förslag!!

Kram

Likes

Comments

Alltså WOW till min nya bil, jag är verkligen såååååå glaaaad!!!!!

Jag har ju haft min Audi A4 i tre år nu för en månad sen. Kände att de nu var dax att köpa en ny bil. Det är otroligt dehär med bilköp det är så himla mycket man ska tänka på. Den ska inte bara vara fin och skön att köra utan det är så många fler moment. Som tur var hade jag pappa och Marcus mycket till hjälp. Efter några dagar så kände jag mig mer bekväm och säker. Fick otroligt bra hjälp av Lasse på Upplandsmotor Uppsala och i söndags bestämdes det vilken bil jag skulle köpa och vi formade avtalet och i Måndags hämtade jag bilen och skrev på avtalet. Ingen kan vara gladare än vad jag är och den servicen jag fick. Jätte TACK Upplandsmotor Uppsala!!! Kan inte sluta titta på den vackra pärlan som faktiskt nu är min!!!!!!!!

xoxo

Likes

Comments

Ja ni, bloggen har ju legat nere trots att jag varit hemma och sjukskriven. Jag har lite komplikationer efter operationen och det känns jätte jobbigt. Trots att jag varit sjukskriven har jag försökt hitta på saker för att inte bli så deprimerad då denna operation tar väldigt hårt på mig ändå. Första veckan gick läkningen framåt och allt kändes bra tills jag började glömma saker och allt blev tungt. Samt att jag började bli om och hade ont när jag tuggade mat på den sidan jag opererade käken. Visst kanske ni tror men då kan du väl jobba. Men de är två helt olika saker att vara på en arbetsplats med barn där man måste vara vaksam och ''me'' hela tiden, och när man fixar sig som tar typ 15 min och göra lite saker där man ändå kan sätta sig ner och vila och bara ta de lugnt när man känner för det och sedan efter någon timme åka hem och sova. Jag har varit i Norge och hälsat på min vän Genette som vissa av er kanske sett på Instagram. Den resan var ju bokade innan jag fick reda på operationen.

Jag tycker självklart att det är jobbigt att vara sjukskriven då jag saknar mina kollegor, rutiner och jobbet. Men samtidigt litar jag inte på mig själv just nu kring barn och tilliten på att jag klarar av mitt arbete. Jag tar mycket medicnier och har svårt när det blir för mkt. Får lätt ont i huvudet och är ganska slut. Jag kommer inte skriva så mycket mer än så. Kanske senare men nu tänkte jag ge er några bilder från denna tid som sjukskriven och som jag inte hållit bloggen igång..

xoxo

Likes

Comments

Äntligen är operationen klar och bedövningen har gått ur mig vilket betyder mer svullnad och mer smärta. Jag är helt slut och sängliggandes. Igår kom jag hem från sjukhuset och efter några timmar kliade de i hela min kropp. Eftersom jag hade all bedövning kvar så kändes de ju inget förutom obehag så kände mig ändå pigg. Kalle rädda mig och sa att vi kunde åka iväg lite. Jätte skönt att sitta i en bil och åka runt. Kollade på ett hus han jobbar i, så sjukt häftigt. Träffade sedan Marcus och åkte hem till honom efter att dom käkat chop chop och jag fick titta på.

Kom hem efter nån timme och somna direkt. Idag har inre varit mer än att ligga i sängen. Läkarna säger att tredje dagen är värst vilket är imorgon om jag fatta läkarna rätt. Kämpar emot hunger och svullnad. Lever med mina isklampar och mjukiskläder. Funderar på att beställa hem eller be nån åka å köpa ett nytt mys set.. bor ju liksom i detta nu..

Fårse hur länge jag blir sjukskriven. De beror på när all svullnad har lagt sig och jag kan äta hyfsat normalt samt orka med 8 timmar om dagen och prata ordentligt utan att få ont.

Xoxo

Likes

Comments