Header

Dusty, Träning

Igår fixade jag och pappa gymkort så nu ska jag börja träna!!!!Jag ska ha en PT eller prova på det i iallafall så jag kan få bra tips på vad och hur jag ska träna för att det ska bli bättre med ridningen. Det är jag supertaggad på, jag vill utveckla min ridning och detta blir nog ett stort steg framåt.

Igår satt jag, mamma och pappa som fastklistrade i soffan när det var dags för att berätta vem som vann Jerringpriset. Jag tycker det är så coolt att Peder och att hästsporten vinner igen.

Dusty och jag tränade idag för Lena (Dressyr). Dusty var inte riktigt sammarbets villig i början av passet. Han gick emot skänkeln ganska mycket. Detta blev ett väldigt jobbigt pass för både mig och Dusty. Mot slutet fick vi verkligen till det med skolorna och han gick superfint.

Imorgon ska jag träna dressyr igen.

Gammal bild från en riktigt bra träning för Charlotte💋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dusty, Träning, Tävling

Idag var jag i Billdal och hoppade Dusty, han var väldigt pigg på framridningen men på banan var han jätteduktig, Han har inte hoppat så bra på väldigt länge. Vi hoppade 90cm och 1m,

I 90cm rundan försökte jag bara ha honom lugn och att det inte skulle gå fortare och fortare. När jag hoppade 1m tänkte jag samma sak. Efter att jag hoppat anmälde mamma mig till Sverige-ponnyn kvalet i Billdal. Så tanken är att jag kvalar där, men om det skulle kännas katastrof i förklassen stryker vi oss och hoppar i Borås istället.

Jag tycker det är så kul med hoppningen, det är inget jag vill satsa på men det är kul att bara göra det för skojs skull. Det verkar som Dusty tycker det är kul när vi hoppar såhär lagom mycket.

Filmer från idag finns på min Instagram, länk dit finns högst upp!!!!!

Likes

Comments

Dusty, Träning

Igår tränade jag min balans genom att rida över galoppbommar, Dusty var superduktig och lyssnade väldigt bra för hjälperna.

Idag tränade jag hoppning för Lena. Vi började med att rida över cavaletti vilket gick sådär till en början. Dusty accepterade inte vänster skänkeln, så vi fick rida ganska många gånger över dom så att han skulle börja lyssna för den. Efter det red vi mycket övergångar och tränade även min balans genom att rida över en låg sockerbit, sen ett hinder och sen en sockerbit till. Det funkade superbra och han var jätteduktig. Vi tränade mycket på att han skulle ha mycket energi i sin galopp men att det inte skulle gå för fort. Vi fokuserade även mycket på att jag skulle få ett bra skänkelläge och inte hålla om för mycket med knäna så att skänkeln åker bak.

Dusty var verkligen superduktig idag (filmer finns på Instagram, länk dit finns högst upp), Imorgon blir det Pay and Jump i Billdal🌟

Likes

Comments

I samarbete med "MiniFinder" Detta samarbetet har jag varit så taggad på. Jag har känt tidigare att jag inte vill rida ut själv men med Pico kan jag nu göra det eftersom mamma alltid kan se vart jag finns.

Jag tycker det är superviktigt att man inte är ensam i stallet om de händer något men ibland kanske man får rida ut själv och då är det prefekt att ha den med sig.

Om ni vill köpa något på MiniFinder kan ni använda min rabattkod EKAB10

MiniFinder Pico:. Den är en avancerad GPS-tracker, GPS trygghetslarm och personlarm för personlig säkerhet. Om du ute i skog och rider ensam och något händer, kan någon som du har valt, gå in i samma app, se exakt vart du finns och skicka hjälp. Kanske ridläraren eller en nära anhörig.

Om någon vill nå mig på nåt sätt kan ni mejla mig till kabergemma@gmail.com eller skicka DM på instagram emmakaberg.

Likes

Comments

Dusty

Idag tränade jag dressyrprogram med Dusty. Han var jättefin på uppvärmingen och när jag red programmet första gången men andra gången hade han börjat bli trött så han var lite tramsig och så. Men vi fick ändå många moment att fungera bra. slutorna funkade jättebra idag också. Han har utvecklats väldigt mycket på kort tid. Dusty har väldigt lätt för dom enkla bytena nu och det var något som verkligen inte funkade från början. Så enligt mig är vi på väg i rätt riktning.

Programmet jag red idag var FEI Lagtävlansprogram. Det är det programmet jag ska tävla i slutet av januari i Halmstad. Jag rider bara en av dagarna pga att jag inte känner att vi riktigt är färdiga för att rida mästerskaps programmet än. Men vi kämpar på så kommer det snart att gå det också.

Inför dressyrtävlingar brukar jag inte rida programmen jättemycket men jag rider alla momenten. Annars blir han lite före och då blir det inte så bra, det är därför jag rider program lite mer nu.

Imorgon blir det en vilodag för Dusty och jag ska försöka plugga lite istället till skolan.

Likes

Comments

Dusty, Träning

Idag tränade jag dressyr för Lena, Dusty var lite seg i början men mot slutet blev han väldigt fin. Vi tränade mycket skolor och att få honom på båda tyglarna i galoppen. Han var väldigt fin i skolorna idag och så bra slutor som han gjorde idag har han inte gjort innan.

Imorgon blir det träning av programmet jag ska rida i slutet av januari.

Nu när jag har börjat träna för Lena Holgersson har vi pratat mycket om träningsupplägg, Vi har i nuläget kommit fram till att mitt träningsupplägg ska vara att jag dag 1: rider lösgörande, dag 2: rider lösgörande med skolor, dag 3: lösgörande med mer skolor, dag 4 ett dressyrpass med program, dag 5: skrittas, ridas ut eller vila, och sen börja om på samma sätt- Men eftersom jag har lite hopptävlingar just nu blir det i stället dag 6: hoppning, dag 7: tömköras och sen börja om på samma sätt. Har jag en tävling ändras planerna lite men så här blir det på ett ungefär.

Så här har jag och min tränare Lena kommit fram till att jag ska rida för att det ska gå så bra som möjligt.


Likes

Comments

I lördags blev det första starten för denna tävlings säsongen.

Jag var i Helsingborg och hopptävlade. Jag red en L:C och en L:B. I L.C blev han väldigt stark men han hoppade fint och trots att vi hamnade väldigt nära många hinder så rev vi inget. I L.B var han väldigt pigg och på framridningen så gjorde han några luftsprång innan hinderna. Han var som sagt helt övertaggad och inte sig lik. På banan var han också väldigt pigg men där kunde jag ändå få kontroll på honom. Vi nollade både grunden och omhoppningen och när jag hoppat sista hindret sa dom "upp i ledning" och jag blev sååååå glad. Jag slutade i den klassen 5 av 53 starter. är så himla nöjd med min prins och vi kunde inte fått en bättre start på säsongen.

Förutom att han hoppade väldigt bra, träffade jag bästa Issa från Tobbe Camp och Birgitta Kjellin. Det var så kul att träffa dom igen och jag fotade även Issa lite (bilder nedan).

I sverige ponnyn kvalet red bästa Saga, och hon vann, jag är sååå glad för hennes skull. Hon förtjänar verkligen att komma till Scandinavium. Jag tror att hon skulle kunna ta hem allt ihop, hon är verkligen så duktig❤

Imorgon blir det dressyr träning för mig och Dusty,

Likes

Comments

Det ska bli så skönt att det snart är jullov, det ska bli skönt att slippa alla prov och läxor.

Igår var jag och mamma i Varberg och hade en supermysig dag.
På kvällen pyntade vi granen och slog in lite paket.

I veckan som kommer blir köp av dom sista julklapparna.

Idag ska jag rida Dusty (dressyr), vi ska träna program inför tävlingarna i januari.
Idag har jag och mamma även pratar om kommande tävlingar.

Nästa år tror jag och hoppas jag blir ett superbra tävlings år för mig och min fina prins
❤️

Likes

Comments

Dusty, Träning

Igår tränade jag för Lena med Dusty och han var väldigt pigg, han gjorde några luftsprång och var över taggad. Men mot slutet fick vi ordning på honom.

I galoppen funkade det ganska bra men trava var inte så bra igår...

Idag blir det dressyr igen för att försöka få ordning på det som inte funkade igår och imorgon ska han vila!!!

På lördag blir det Pay and jump och jag hoppar 90 x2
❤️❤️❤️

Likes

Comments

Dusty, Träning

Igår tränade jag för Lena och Dusty var superfin, det kändes som att jag hittade några nya knappar för att få honom lugnare när han bli spänd. Vi pratade även om hur jag ska lada upp och planera inför tävling.

Idag har mamma tömmkört Dusty och jag har pluggat inför nästa veckas två prov och skrivit lite spanska och lite till en idrotts grej.

Imorgon ska jag hoppträna för första gången för Lena och jag är jättetaggad. Jag hoppas att det kommer funka lika bra i hoppningen som i dressyren.

Till helgen blir det Pay and jump och jag hoppar två rundor på 90cm. Hoppas ni haft en bra dag, xoxo✨

Likes

Comments