Header

Tavlor

​Skiss på papper. Lite tusch på det.

Färga skissen med lite tuschfärger.

Måla en STOR akryltavla...

... för att sedan göra en ny stor akryltavla och bli nöjd. Dags att börja skissa på de nya tavlorna, ska satsa på minst fem stycken i samma stuk som min senaste akryltavla. Och sätta en deadline den här gången. Från första skissen till den färdiga tavlan tog det lite över ett år så det är nog bra med en deadline, haha. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tavlor

​Första målningen i min kommande kollektion.


Det känns så bra att faktiskt bli klar med en målning, helt klar. Och dessutom ramat in den - som ett sätt att säga att "NU Emma, nu rör du inte den här". Ni som håller på med konst förstår vad jag menar med allt aldrig bli riktigt nöjd. 

Men jag är nöjd och här är hon!
Akryl och tusch, 50x70


Likes

Comments

Frågor&Svar

​Vem är då jag?
Föddes 1991 på västkusten i en stad som heter Uddevalla. Redan som liten älskade jag att måla och teckna. Jag satt och illustrerade små böcker som jag sedan läste upp för min lillasyster. Då handlade allting mest om dinosaurier och katter (fin kombo) men nuförtiden är det mest ansiktsuttryck och kvinnor. 

Mellan 2007 och 2010 gick jag på Estetiska Programmet med inriktning Bild och Formgivning vid Sinclair (Uddevalla gymnasieskola). På den tiden var jag väldigt skoltrött och ångrar att jag inte lade ner mer energi i skolan och mina projekt. Var med på några utställningar och sålde några tavlor - och tanken var att jag skulle fortsätta att plugga vidare med illustrationer och konst. Men så blev det inte.

Istället hamnade jag i restaurangbranschen (som också är ett stort intresse) och där är jag fortfarande. Tanken är att öva upp mig mer och sedan komma in på någon konstskola/konstfack. När det blir av får vi se. Annars så målar jag på min fritid en hel del, umgås med kompisar och min lilla familj (pojkvän och lille hund). 

Har du några frågor om mig, min konst eller annat?
Skriv en kommentar (mail kommer snart)
  Likes

Comments

Tavlor

Gjorde som sagt en akryltavla av min "Nightelf" -illustration. 50x70, så det var inget litet projekt.

Har tappat så sjuk mycket när det gäller tekniker och färgkombinationer. Har inte målat så mycket sen jag gick ur gymnasiet 2010. Sen så bröt (rättare sagt - krossade) jag ett finger på min högerhand i en bilolycka nu i maj så det är inte som det var förut. Men det är väl bara att leva med det och fortsätta öva. Jag har en hel del projekt i huvudet så det kommer bli mer uppdateringar i den här bloggen än innan. Så lätt blir ni inte av med mig, haha!

Likes

Comments

Illustrationer

Mitt första blogginlägg på denna bloggen - vad ska man skriva om? Vad vill folk läsa? Inte vet jag - men här kommer jag i alla fall lägga ut mina alster och hoppas att jag inspirerar någon. 

Detta är en skiss jag gjorde nyligen. Jag började spela lite WOW, mesta dels för att jag älskar karaktärerna och miljön. Blev inspirerad av "nightelf" och voíla - här har du resultatet. Började som en skiss i blocket och slutade med photoshop (och appen "prisma" på den bilden till höger). Gjorde även en tavla av den som jag kommer lägga upp snart. 

Har ni några frågor om mig eller min konst så är det bara att skriva en kommentar. Även om man vill läsa mer om något eller bara vill skicka kärlek - tveka inte att skriva!Likes

Comments