Sådär, nu har jag lämnat fransk mark och är på flyget på väg hemåt. Det har varit en jobbig morgon med mycket kramar och känslor, men det blev ändå lättare än vad jag trodde. Både jag och min värdmamma grät lite utanför Jayas skola när jag sa hejdå till henne, men nu är det gjort iallafall! Redan ikväll ska de ringa mig på FaceTime, vi lär höras av på så sätt framöver och då tvingas jag upprätthålla franskan också. Tack för mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Natten till den 17 februari så låg jag i princip sömnlös och hade två stora väskor färdigpackade strax utanför rummet, morgonen därpå behövde jag säga hejdå till min trygghet i Sverige och min familj. Inte visste jag vid det laget att jag skulle sitta här 9 månader senare med samma väskor packade (inte lika välpackade dock) på väg tillbaka till min trygghet men måste ännu en gång lämna en trygg familj bakom mig. Det är först nu ikväll som jag inser att lämnar om mindre än 12 timmar, det har inte slagit mig tidigare. Igår och idag har sagt hejdå till mina närmsta kompisar, det har varit jobbigt men jag klarar inte av att säga hejdå på riktigt. Jag är så trött på att gråta vid varje tillfälle som jag gjort de senaste året att jag istället bara ger en kram och säger "vi ses igen", det funkar bättre för mitt psyke.

Tillsammans med familjen så spenderade vi vår sista kväll tillsammans på en restaurang här i JLP, åt god mat och pratade om om allt möjligt. Jag vet att jag kommer hålla kontakten med dem och att vi kommer träffas igen, jag kommer att hälsa på redan nästa sommar. Idag är jag fruktansvärt glad över att jag faktiskt tog modet att lyssna på min magkänsla och åka på egen hand, till ett land jag aldrig varit i och till en familj jag pratat med på Skype vid två tillfällen. Jag har också haft mycket tur, jag har hamnat hos en familj som är världens enklaste och som värdesätter människor mer än allt. Även om det periodvis har varit fruktansvärt jobbigt så är det i slutändan värt det. Det kommer kännas tungt att behöva säga hejdå imorgon bitti - trots att ser fram emot att åka hem. Det känns lite som jag är delad mellan två världar just nu, men jag längtar verkligen efter mina vänner och min egna familj. Jag var trots allt hemma en helg för bara två veckor sedan, men den här gången är jag tillbaka på riktigt. Jag är mer än nöjd över min tid här, jag har lärt mig väldigt mycket och träffat så många nya människor som fått en stor betydelse för mig. Det kommer nog kännas konstigt att återvända tillbaka till Sverige den första tiden, men jag längtar väldigt mycket just nu. Tack till er som följt min resa här, nu säger jag godnatt en sista gång!

Likes

Comments


Igår var jag och Emilia en runda i Antibes, åt lite lunch och snackade om allt som hänt de senaste månaderna. På kvällen möttes vi upp igen för ett sista skål tillsammans, jag fick nämnligen en flaska av henne i födelsedagspresent så vi passade på att öppna den när vi båda var lediga. Det blev en jättehärlig sista kväll tillsammans, vi satte oss nere vid stranden och pratade igenom alla minnen från i somras. En sak är säker - vi lär ses igen en dag! Man blir otroligt tight med de vännerna man skaffar här, speciellt när de bor så nära som Emilia faktiskt gör och alla saker vi gjort tillsammans.

Idag har jag rensat rummet och allt vad det innebär, har nu tre kassar med kläder och skor som jag ska gå iväg med för att både skänkas och kastas. Har lyckats samla på mig en hel del saker här som jag ska försöka få hem nu, trots det har jag ändå redan lämnat av en stor väska hemma med sommarkläder. Men det löser sig, jag har trots allt två stora väskor att fylla. I övrigt så ska jag vara så mycket som möjligt med min värdfamilj mina sista dagar, imorgon ska jag in en runda till Cannes för att säga hejdå till Brittany och sen blir det raclette kväll med vänner här hemma! Sista dagen blir på onsdag och då ska vi ut och äta hela familjen.

Likes

Comments


Idag har vi haft 3 timmars picknick på stranden jag och Jaya. Jag tog med kameran men självklart vill inte min dator fungera så jag kan tyvärr inte läsa några filer från den. Vi köpte lite att äta som vanligt, spelade lite fotboll och byggde sandslott. Det är sista dagen som jag är ensam med Jaya, från och med imorgon är föräldrarna lediga. Det har varit en jättemysig dag och inte mycket gnäll alls!

Likes

Comments


Idag har vi spenderat vår eftermiddag på Royal kids, ett lekland liknande busfabriken. Vi åkte dit med Jayas klasskompis och hennes mamma, medan tjejerna sprang av sig så satt vi och småpratade lite. Eftersom det är en helgdag och ingen skola idag i Frankrike (har med första världskriget att göra) så var det fullt med ungar och minst 5 födelsedagskalas samtidigt! Men nu är vi hemma igen och jag ska fixa lite mat, ikväll zappar vi kanske igenom fotbollen mellan Sverige-Frankrike.

Likes

Comments

Dagarna rullar på som vanligt här i höstvädret, jag har träffat både Brittany och Emilia de senaste dagarna när Jaya varit i skolan. Det är mycket som håller på att förändras, Emilia lämnar några dagar efter mig då hon börjar sitt äventyr på en yacht i Barcelona. Det är något jag har följt med henne från starten och idag fick hon äntligen beskedet! Det känns skönt att vi lämnar samtidigt faktiskt, vi båda känner oss färdiga med JLP för den här gången. Jag har börjat förbereda mig själv lite på att det snart är hemresa och det känns bra. Jag fick ett litet smakprov för någon vecka sedan när jag var hemma och jag längtar helt ärligt hem igen. Det kommer inte bli lätt att säga hejdå till min värdfamilj om en vecka, men jag vet att jag kommer träffa dem snart igen.
Imorgon är det helgdag här och jag ska ta med Jaya till ett lekland i Antibes, därefter jobbar jag min sista dag på lördag. Nu ska jag sova, godnatt!

Likes

Comments


Det händer inte särskilt mycket här nu faktiskt. Graderna sjunker sakta men säkert, långt ifrån minusgrader som hemma vilket jag är tacksam över! Här är runt 15 om dagarna nu och solen skiner för de mesta, trots det fryser jag konstant. I söndags träffade jag Brittany en runda för lite lunch här i JLP. Det kommer kännas jobbigt att lämna de vänner jag kommit nära här. Igår var jag inne i Cannes och fick lite ärende gjorda + lyckades köpa lite småsaker som jag ska ta med hemåt. Har så svårt att förstå att det närmar sig, med tanke på att jag inte har någon skola nu och Jaya inte är hemma under dagarna så har jag väldigt mycket ledig tid just nu för mig själv. Tyvärr så är det inte så för de andra tjejerna här, men jag löser de på bästa sätt! Nu ska jag gå ut en runda, ha en fin tisdag!

Likes

Comments


Jaya vill i princip inte äta något annat än rökt skinka och chokladflingor för tillfället, det hon tycker om ändras från dag till dag.. Efter lite diskussioner igår kväll så testade jag att göra amerikanska pannkakor till henne idag i hopp om att det skulle gå. Hon åt upp nästan två stycken så jag var nöjd! Annars öser regnet ner här och jag har varit och lämnat Jaya på kalas så är ledig en stund nu på eftermiddagen.

Häromdagen bokade jag slutligen min hemresa, så om mindre än två veckor befinner jag mig tillbaka på svensk mark igen. Har inte berättat det för Jaya än men jag tror hon har förstått att det närmar sig slutet, hon är väldigt kärleksfull just nu samtidigt som hon skapar bråk hela tiden för att få min uppmärksamhet. Ska ta vara på den sista tiden på bästa sätt, kommer trots allt sakna henne. Ha en bra lördagskväll!

Likes

Comments


Nu är jag tillbaka igen i Frankrike efter den absolut bästa möjliga helgen tillsammans med de finaste människorna jag har. Blev firad av släkt och vänner i lördags, sen överraskad med en tripp och övernattning i Köpenhamn på min födelsedag av min familj. Har blivit riktigt bortskämd och verkligen saknat att få vara hemma, det kändes därför lite tungt att behöva lämna igen. Men nu ska jag passa på att ta vara på mina två sista veckor här hos min värdfamilj innan jag kommer hem igen. Det kommer bli jobbigt att lämna min lilla bubbla här också, fick en stor kram av Jaya när jag kom hem och hon berättade att hon hade saknat mig. Mycket känslor just nu för min del! Ska iväg och möta upp Emilia snart, svårt att förstå att hon också snart lämnar.

Likes

Comments

Godmorgon! Nu har jag checkat in mitt bagage och sitter på Joe för lite frukost. Flyget går om två timmar så jag är tidig som vanligt, men jag har inga problem med att vänta här. Just nu är jag så peppad och vill bara hem så fort som möjligt, mamma har förberett köttbullar till ikväll hehe. Jag ska verkligen njuta av dessa dagarna så jag återkommer på bloggen när jag antingen har tid eller är tillbaka här i Frankrike igen! Ha de så bra!

Likes

Comments