Header

✨Tanken slog mig, att det har gått 2 hela månader sedan du lämnade oss. Tanken på att vi inte kommer att få se dig igen, den tanken gör så himla ont. Det var absolut inte såhär det skulle bli, du hade hela ditt liv framför dig.
Ibland undrar jag hur långt det egentligen ska behöva gå innan människor får den hjälp som behövs. Ska man verkligen behöva använda självskadebeteende innan folk öppnar ögonen och inser allvaret i situationen?
När folk berättar om sina mörka tankar, så ska man ta det på allvar. För hur skulle du känna om du inte tog tanken på allvar, och sedan så finns inte personen kvar? För att personen kände att ingen lyssnade?
Sedan att komma in akut för att få hjälp, för att man känner att man inte klarar av detta, så är det faktiskt inte alla som får den hjälp som behövs. Man kanske anses som att inte må tillräckligt dåligt, ska man då behöva bli skickad hem? Kanske till och med ta till självskadebeteende för att man ska få hjälp? Mår man tillräckligt dåligt då? Mår man inte tillräckligt dåligt om man inte skadar sig?
Föreställ dig själv hur det skulle kännas om det var någon i din närhet, kanske till och med ditt eget barn som söker hjälp. Men får sedan ingen hjälp, kanske tar till självskadebeteende eller försöker ta sitt liv. Hur skulle du då känna dig?
Vi måste verkligen öppna våra ögon, lyssna på varandra. För ingen är ensam, ingen kämpar med mörka tankar ensam. Alla har vi nån. Och tillsammans kan vi hjälpas åt att skapa ett bättre samhälle.✨

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När livet känns jobbigt, meningslöst och tungt, kom då ihåg att kämpa även fast det är jobbigt, för i slutändan så kommer det vara värt det. Du har hela ditt liv framför dig, så många människor i ditt liv som älskar dig för den du är!


Kom ihåg att du inte är ensam om att må dåligt! Skäms inte heller över att söka hjälp, för man mår sämre om man håller sina känslor inombords. Sök hjälp även om du kanske inte tror att det är så allvarligt, för det är ändå bra att få hjälp med hur man mår. Var inte rädd för att säga precis hur du mår, och vilka tankar du har.
Även du som lyssnar måste agera, stötta och ge råd till den som mår dåligt.

Det kommer att bli bra, kanske inte imorgon eller om en vecka, men jag vet att det kommer att bli bra tillslut.


JUST DU ÄR ÄLSKAD & VÄRDEFULL! Kom ihåg det!
❤️

Ta hand om varandra och var rädd om er!
❤️❤️

Likes

Comments

Emma Jonsson

Idag har det varit en supermysig dag med klassen, sista dagen innan sommarlov. Vi städade skåpen på morgonen och sedan så åkte vi ut och grillade korv och marshmallows. Vi spelade kubb också, vilket slutade med att mitt lag förlorade båda gångerna. Hade så bra!:)💖

Likes

Comments

Emma Jonsson

Hej på er!

Detta är mitt första blogginlägg, idag är jag hemma från skolan. Eftersom alla kurser är slut ​​och jag har inga rester att jobba med :) På Tisdag så får vi sommarlov, vilket känns otroligt skönt! Hade bra!:)

Likes

Comments