Header

Igår tog jag, min hund Milla, Kasper och hans mamma Ingela en promenad ut på fjället upp till Andersborg i tänndalen. Om man betalade 40kr kunde man ta bilen ändå upp till en fjällparkering och därifrån gick man till Våffelstugan, en lagom och härlig liten tur och vädret samt utsikten var underbar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag, Fotografier, Härjedalen

Imorgon har jag sista dagen av intro veckan på Bäckedals Folkhögskola. Jag kommer studera svenska, engelska, matte och samhällskunskap för att få behörighet till högskola. Det är skönt att få ta en paus från jobblivet och jag kommer plugga måndagar, tisdagar och fredagar, alltså 50%. I början av veckan var jag rätt kluven över beslutet om att studera eftersom jag mindes hur svårt och jobbigt det var att gå i gymnasiet, men jag ger detta en chans och hoppas det är bättre på denna skola.

Annars så funderar jag på att börja fota ännu mer, kanske fixa så att jag kan sälja mina foton på posters? Måla muggar är också nått som har lockat mitt intresse, så resten av denna kväll ska jag leta inspiration och material till detta, samt fortsätta elda nu när det är så väldigt kallt ute.

Likes

Comments

Vardag, Härjedalen

Imorse när jag for från Herrö så låg temperaturen på -25 grader utomhus och kylan bet verkligen. Trots att det varit kallt hela dagen så passade jag på att ta en promenad runt byn.

Likes

Comments

Vardag, Hårdagbok, DIY

New year new me eller hur? Igår var jag och köpte denna temporära hårfärg till höger. Lite roligt med någonting nytt och väldigt skönt att det försvinner efter någon tvätt. Jag tyckte inte jag fick så intensiv ljus rosa färg men jag har inte så jätteljust hår heller, men tycker dock att jag fick en lite mer dusty rose färg på mitt hår som ni kan se på före och efter bilderna nedanför och den färgen tycker jag blev perfekt, precis vad jag var ute efter. Må säga att jag är mer än nöjd med resultatet och vem vet, jag kanske gör en permanent hårfärg nästa gång.

Denna finns i många olika färger, skulle nästan vilja testa blå men tycker att denna rosa var så fin så detta kommer jag definitivt fortsätta med, jag behövde två stycken förpackningar till mitt hår.

Ska se om jag får till nå bra kort på håret den här veckan så man kan jämföra hur det ser ut i dagsljus och så får jag se till att ta någon selfie så man kan se hur det ser ut framifrån också.

Sen må jag tacka mamma som ställde upp och hjälpte mig fota håret.

Före

Efter

Likes

Comments

Vardag

Idag har jag gjort min sista fredag som vikarierande förskollärare i Funäsdalen, på Onsdag är min absolut sista arbetsdag. Jag har bestämt mig för att plugga på Bäckedals Folkhögskola, eftersom jag gick handels så fick inte jag högskolebehörighet så då har jag nu bestämt mig för att läsa till de ämnen som behövs för att söka vidare. Det kommer va lite tråkigt att jag behöver vara nere i Sveg igen nu när jag bott här ett tag med Kasper som jag trivs jättebra med, men det positiva är att jag bara pluggar 50% så jag ska vara på skolan måndagar, tisdagar och fredagar så resten av tiden kan jag ju faktiskt vara uppe i Funäsdalen tillsammans med honom!

Likes

Comments

Vardag

I helgen som var åkte jag hem till Herrö för en övernattning. Jag kom dit på kvällskvisten och trött som jag är efter en arbetsdag och bilfärd så myste jag direkt ner mig till en bra serie i soffan. Efter ett tag var det dags att krypa ner i sängen och mitt stora 2m täcke var verkligen gosigt! Efter att blivit helt utvilad klev jag upp vid halv 12 på dagen och började direkt att vika in alla kläder som låg på golvet in i garderoben. Sedan var det dags att hämta julsakerna ute i ladan, ungefär 10st lådor bar jag in, för hela tanken med att jag åkte hem var för att städa och julpynta tills mina nära och kära kommer hem till jul. Jag gick till sovrummet och såg en banankartong med massa onödiga saker i, så jag tänkte jag rensar bort den innan jag sätter igång med stor städningen. När botten av lådan är nått märker jag att det ligger massa svarta små pluttar i den, första tanken var bajs. Men det kan de ju inte va så det kanske var nå av sakerna i lådan de kom ifrån. Jag tog bort de rensade sakerna från sängen och börja spana runt. Där jag hade sovit under natten såg jag också små pluttar, där började jag ana lite, jag gick till andra sidan sängen och där fanns det mer pluttar och på nattduksbordet och på verkligen hela golvet! DET ÄR MUSBAJS!! Jag spanar i huset och ja det är bajs i nästan hela huset, jag har gått på det och det värsta är att jag sovit i det. haha blä.

En rejäl dusch tog jag sen.

Likes

Comments

Hårdagbok

14/8 så så kände jag att jag ville ha en förändring så efter jag kommit hem från jobbet så tog jag fram en kam och sax och drog fram mycket (läs alldeles för mycket) av mitt hår och klippte lugg. Jag är helt oerfaren när det kommer till att klippa hår men jag kan faktiskt säga att det blev helt okej. Men efter nån dag med lugg så tycker jag att mitt ena öga blir överansträngt, det är väldigt mycket jobb med styling och jag saknar min långa lugg... Så i nuläget total ångrade jag den impulsiva klippningen av håret jag gjorde.

Jag har bestämt mig. Jag ska spara ut min lugg samt allt mitt hår till min naturliga hårfärg. Det kommer vara en lång process och det kommer ta på mitt tålamod men jag måste klara det.

Med hjälp av min fina pojkvän mätte vi mitt hår igår som jag skrivit ner i en liten ny hårdagbok. Jag tänker mig att det ska få mig att inse att hårtillväxten inte står stilla. Så i nuläget är min lugg 9-10 cm lång och min utväxt ligger på 6 cm.

Som jag läst så kan denna process med luggen ta 6 månader till 1 år och processen med min naturliga hårfärg kommer kanske ta mist 2 år eller mer. Men nyckeln till ett friskt och växande hår innebär mer än bara tid och tålamod har jag förstått. Jag har införskaffat nytt shampoo och balsam som är från Maria Nila och heter Heal, sedan avslutar jag alltid att skölja ur mitt hår i duschen med kallt vatten. Kosttillskottet Silicea har jag testat en månad men jag har bytt till ett kosttillskott som innehåller några olika B-vitaminer istället för jag tror de är de jag saknar för att just mitt hår ska växa bättre. Eftersom jag testat ricinolja i en månad så byter jag nu till bara kokosolja som jag har i 1 gång i veckan för jag har torrt hår, sen försöker jag också massera hårbotten så ofta jag kommer ihåg eller orkar. Jag använder för det mesta min borste i trä och har frisyrer som är skonsam för håret när jag sover och någonting annat som är väldigt viktigt, jag har slutat med värmeverktyg. Men om det är nån som har nått tips att dela med sig av så är det varmt välkommet för jag vill verkligen att luggen ska bli lång igen och att jag får min naturliga hårfärg i hela håret.

Likes

Comments

Livet i fjällvärlden

En toppenhelg! I fredags åkte jag och Kasper till Herrö efter vi slutat jobbet, vi åt pizza tillsammans med min kusin och familj. I lördags så for vi iväg till Sånfjället a.k.a Sôna. Där har hans mormor och morfar en stuga alldeles nedanför fjället och det var hur mysigt som helst där! Vi vandrade ända upp till toppen man ser mest ut av men det är inte den högsta. Höstens färger börjar ta form och det bjöds på fint väder.

Likes

Comments

Gotland

" Här är lite bilder ifrån förra veckans semester på Gotland. Kasper och hans familj åkte också dit, så de var väldigt roligt men det kändes…"

Loppis-helg

" Både i lördags och i söndags hade familjen loppis hemma på gården i Herrö. Det var väldigt lyckat både folkmässigt och med vädret! En härl…"

  • Blogkeen
  • Nouw
Subscribe