Header

Den här oreo "cheesecaken" gjorde jag på min födelsedag och den var uppskattad av både mig och min lillasyster som är vegan men även min skeptiska familj/släkt. Så himla god och väldigt enkel.

Botten
1 pkt oreo + 50 g mjölkfritt margarin

Fyllningen
3 dl Alpro Airy & Creamy
400-600g Oatly på mackan
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt oreo

Börja med att krossa kexen i en matberedare och smälta smöret, blanda dom sedan och fördela det jämt i en form, ställ sedan in den i kylen så botten får stelna. Vispa sen soya grädden så den blir fluffig. Blanda sen ihop På mackan, strösocker och vaniljsocker. Krossa sen kakorna till fyllningen. Vänd ner grädden i "ost" smeten och ha sist i kaksmulorna.

Sen får man garnera den efter smak, och ställ den sen i frysen, helst under natten.

Super enkelt och supergott (som sagt). Jag kan säga att jag är inte så jätteförtjust i På mackan i vanliga fall men den här kakan smakar helt vanligt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var jag och lånade böcker på biblioteket, min syster och hennes dotter skulle låna så jag passade på att låna dessa två. Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor, började jag läsa igår och jag måste verkligen säga att den är sjukt intressant. Dock utgår den från USAs djurindustrier och lagar, men fortfarande väldigt intressant (och hemskt). Mycket av det som står är jag redan medveten om. Men att läsa kommentarer från folk som jobbar på slakterier till exempel gör mig så otroligt förbannad och äcklad...

I alla fall en bok jag tycker alla borde läsa, åtminstone personer med empati för djur.

Likes

Comments

Igår var jag på kräftskiva hos Lill Emelie, självklart åt jag inga kräftor och jag har tänkt mycket på det där med att gå på kräftskiva som vegan. Många tycker att det är helt emot vad dom står för osv, men jag tycker att så länge jag själv inte bidrar till djurproduktionen så är allt okej. Jag står för mina egna handlingar och vad sedan andra väljer att göra så får det stå för dom. Men jag inte utesluta mitt sociala liv.

Men i alla fall, Emelie har fyllt 23 år så vi firade henne. Det var supertrevligt och idag mår jag som jag förtjänar, men helt klart värt det!

Likes

Comments

Hello folks! Mycket har hänt sedan sist jag skrev, vilket var i maj som var en rakt igenom hemsk månad. Men sommaren har gått (fort) och jag bor numera i Huddinge och inte Tyresö. Jag har även valt att bli vegan, eller egentligen tog jag det beslutet i maj när jag var i Spanien. Och idag lever jag ett hundraprocentigt veganskt liv och kan säga att jag aldrig någonsin mått bättre. Har funderat på om jag ska börja blogga nu och låta bloggen övergå till en vegan-blogg fullt ut. Eftersom det är något som jag numera brinner för så vill jag även dela med mig utav det till andra också.

Likes

Comments

Jag vet inte vart jag ska börja, åkte ju till Mallorca och allt var frid och fröjd. Kom hem förra tisdagen och fick reda på något som gjorde att hela min värld rasade. Dagen efter, klockan 16, fick min älskade bebis somna in, jag kan fortfarande inte förstå att det har hänt. Det är så tyst här hemma, och saknaden efter honom är enorm. I 13 år hade jag lyckan att få ha dig som världens bästa vän och du kommer alltid vara den finaste hunden som någonsin funnits.

Hoppas du har det bra i hundhimlen och att du får äta så mycket korv du vill och att du leker och busar så mycket du kan ❤ Kommer aldrig glömma dig!

Likes

Comments

Klockan är inte ens tio på kvällen och jag ligger redo i sängen för att sova. Den senaste tiden har jag somnat innan elva och vaknat av mig själv pigg och utvilad innan åtta på morgonen, så skönt! Tror det har att göra med att jag slutat ta min medicin på eftermiddagen.

På tål om medicin, tidigt imorgon ska jag till läkaren och då måste jag verkligen komma ihåg att fråga om någon annan medicin som jag kan ta på eftermiddagen för jag får sån galen huvudvärk.

Men nu ska jag sova, 05.40 ringer larmet imorgon. Planen är att jag ska snålskjutsa med min mor för att sedan gå i från hennes jobb till doktorn. God natt

Likes

Comments