Header
View tracker

Den hÀr oreo "cheesecaken" gjorde jag pÄ min födelsedag och den var uppskattad av bÄde mig och min lillasyster som Àr vegan men Àven min skeptiska familj/slÀkt. SÄ himla god och vÀldigt enkel.

Botten
1 pkt oreo + 50 g mjölkfritt margarin

Fyllningen
3 dl Alpro Airy & Creamy
400-600g Oatly pÄ mackan
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt oreo

Börja med att krossa kexen i en matberedare och smÀlta smöret, blanda dom sedan och fördela det jÀmt i en form, stÀll sedan in den i kylen sÄ botten fÄr stelna. Vispa sen soya grÀdden sÄ den blir fluffig. Blanda sen ihop PÄ mackan, strösocker och vaniljsocker. Krossa sen kakorna till fyllningen. VÀnd ner grÀdden i "ost" smeten och ha sist i kaksmulorna.

Sen fÄr man garnera den efter smak, och stÀll den sen i frysen, helst under natten.

Super enkelt och supergott (som sagt). Jag kan sÀga att jag Àr inte sÄ jÀtteförtjust i PÄ mackan i vanliga fall men den hÀr kakan smakar helt vanligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

IgÄr var jag och lÄnade böcker pÄ biblioteket, min syster och hennes dotter skulle lÄna sÄ jag passade pÄ att lÄna dessa tvÄ. Varför vi Àlskar hundar, Àter grisar och klÀr oss i kor, började jag lÀsa igÄr och jag mÄste verkligen sÀga att den Àr sjukt intressant. Dock utgÄr den frÄn USAs djurindustrier och lagar, men fortfarande vÀldigt intressant (och hemskt). Mycket av det som stÄr Àr jag redan medveten om. Men att lÀsa kommentarer frÄn folk som jobbar pÄ slakterier till exempel gör mig sÄ otroligt förbannad och Àcklad...

I alla fall en bok jag tycker alla borde lÀsa, Ätminstone personer med empati för djur.

Likes

Comments

View tracker

IgÄr var jag pÄ krÀftskiva hos Lill Emelie, sjÀlvklart Ät jag inga krÀftor och jag har tÀnkt mycket pÄ det dÀr med att gÄ pÄ krÀftskiva som vegan. MÄnga tycker att det Àr helt emot vad dom stÄr för osv, men jag tycker att sÄ lÀnge jag sjÀlv inte bidrar till djurproduktionen sÄ Àr allt okej. Jag stÄr för mina egna handlingar och vad sedan andra vÀljer att göra sÄ fÄr det stÄ för dom. Men jag inte utesluta mitt sociala liv.

Men i alla fall, Emelie har fyllt 23 Är sÄ vi firade henne. Det var supertrevligt och idag mÄr jag som jag förtjÀnar, men helt klart vÀrt det!

Likes

Comments

Hello folks! Mycket har hÀnt sedan sist jag skrev, vilket var i maj som var en rakt igenom hemsk mÄnad. Men sommaren har gÄtt (fort) och jag bor numera i Huddinge och inte Tyresö. Jag har Àven valt att bli vegan, eller egentligen tog jag det beslutet i maj nÀr jag var i Spanien. Och idag lever jag ett hundraprocentigt veganskt liv och kan sÀga att jag aldrig nÄgonsin mÄtt bÀttre. Har funderat pÄ om jag ska börja blogga nu och lÄta bloggen övergÄ till en vegan-blogg fullt ut. Eftersom det Àr nÄgot som jag numera brinner för sÄ vill jag Àven dela med mig utav det till andra ocksÄ.

Likes

Comments

Jag vet inte vart jag ska börja, Äkte ju till Mallorca och allt var frid och fröjd. Kom hem förra tisdagen och fick reda pÄ nÄgot som gjorde att hela min vÀrld rasade. Dagen efter, klockan 16, fick min Àlskade bebis somna in, jag kan fortfarande inte förstÄ att det har hÀnt. Det Àr sÄ tyst hÀr hemma, och saknaden efter honom Àr enorm. I 13 Är hade jag lyckan att fÄ ha dig som vÀrldens bÀsta vÀn och du kommer alltid vara den finaste hunden som nÄgonsin funnits.

Hoppas du har det bra i hundhimlen och att du fĂ„r Ă€ta sĂ„ mycket korv du vill och att du leker och busar sĂ„ mycket du kan ❀ ❀ ❀ Kommer aldrig glömma dig!

Likes

Comments

Klockan Àr inte ens tio pÄ kvÀllen och jag ligger redo i sÀngen för att sova. Den senaste tiden har jag somnat innan elva och vaknat av mig sjÀlv pigg och utvilad innan Ätta pÄ morgonen, sÄ skönt! Tror det har att göra med att jag slutat ta min medicin pÄ eftermiddagen.

PÄ tÄl om medicin, tidigt imorgon ska jag till lÀkaren och dÄ mÄste jag verkligen komma ihÄg att frÄga om nÄgon annan medicin som jag kan ta pÄ eftermiddagen för jag fÄr sÄn galen huvudvÀrk.

Men nu ska jag sova, 05.40 ringer larmet imorgon. Planen Àr att jag ska snÄlskjutsa med min mor för att sedan gÄ i frÄn hennes jobb till doktorn. God natt

Likes

Comments