Header

I torsdags tog jag och Bosse vÄrt pick och pack och Äkte till min mamma ute i NynÀshamn för att spendera helgen hÀr. Vi umgÄs, Àter god mat och har det allmÀnt trevligt. Idag Àr planerna att vi ska gÄ ut i skogen och leta svamp. Hoppas pÄ att hitta det ett hav av gula kantareller (vilket aldrig hÀnder) eller Ätminstone nÄgra trattisar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God morgon! Har precis Ă€tit det hĂ€r till frukost, supergott! Är sjuk och har varit det i snart en vecka, börjar kĂ€nna mig rĂ€tt sĂ„ less nu.

Mycket som hÀnt sen sist jag skrev, men fick feeling och sen har ni ju blivit en del sen jag la upp oreo cheesecake-inlÀgget. Men det kommer ett inlÀgg senare tÀnkte jag med allt vad som hÀnt i sommar.

Likes

Comments

HÀr Àr receptet pÄ smörgÄstÄrtan.

5 skivor landgÄngsbröd

Skagenröra
1 dl Àggfri majonnÀs
1 dl Oatly iFraiche
0,5 citron, rivet skal och saft
200 g rökt tofu
0,5 rödlök
0,5 dl hackad dill
1 burk röd tÄngkaviar
0,5 tsk salt
svartpeppar

"Äggröra"
200 g fast tofu
0,5 dl Àggfri majonnÀs
1-2 krm salt
0,5 tsk strösocker
1 nypa svartpeppar
1 krm gurkmeja

Garneringsröra
1 dl alpro vispgrÀdde
1 dl Àggformade majonnÀs
1 dl naturell sojayoghurt

Garnering
0,5 gurka
1 knippe dill
rÀdisor
5 citronskivor
1 burk, 75 g, röd tÄngkaviar
1 burk, 75 g, svart tÄngkaviar

Skagenröra
Rör ihop majonnÀs, iFraiche, citronsaft och citronskal i en skÄl. Hacka denrökta tofun hyfsat fint. Finhacka rödlöken. VÀnd ner tofu, rödlök, dill och tÄngkaviar. Krydda med salt och peppar.

"Àggröra"
LÀgg tofun i en skÄl och smula sönder den med fingrarna. Rör ner Àggfri majonnÀs, salt, strösocker, svartpeppar och gurkmeja.

Garneringsröra
Vispa grÀdden fast och fluffig. VÀnd ner majonnÀs och yoghurt.

Montering.
LÀgg en skiva landgÄngsbröd pÄ ett serveringsfat. Bred ut hÀlften av skagenröran och lÀgg pÄ nÀsta skiva bröd. Bred ut hÀlften av "Àggröran" och upprepa nu en gÄng till sÄ att du har tvÄ lager av varje fyllning. TÀck hela smörgÄstÄrtan med garneringsröran.

Likes

Comments

Återigen ett bra tag sedan jag sist skrev... igĂ„r va det i alla fall midsommar och min var otroligt lugn, spenderade den med familjen hemma hos mormor och morfar med super god mat och alkoholfritt. Även som förra Ă„ret gjorde jag smörgĂ„stĂ„rta som Ă€r vegansk. Om jag inte lagt upp receptet sĂ„ ska jag göra det, för den Ă€r supersupergod!


Likes

Comments

Jag Àr sÄ otroligt trött pÄ mitt hÄr just nu och Àr sugen pÄ en förÀndring. Innan jag Äkte till Barcelona fÀrgade jag hÄret blÄsvart och nu har jag en hÀrlig utvÀxt. Har funderat pÄ om jag ska fÀrga hÄret silver/grÄtt, men jag vet ocksÄ att jag kommer tröttna pÄ det ganska sÄ fort. Men jag vill i alla fall gÄ ljusare Àn nu och helst en bayalage.

Likes

Comments

VÄgar man sÀga att det Àr vÄr nu? IgÄr stod termometern pÄ 14+ i solen. SÄ himla hÀrligt, finns nog inget bÀttre Àn nÀr vintern börjar nÀrma sig sitt slut och man Àntligen kan strunta i den dÀr tjocka vinterjackan. TÀnkte gÄ ut och sÀtta mig i solen och dricka kaffe, tills jag insÄg att jag dricker inte kaffe lÀngre och planen var att storstÀda och rensa klÀder. Luxury life!

Likes

Comments

Jag hade tvÄ underbara dagar i Barcelona, det var riktigt kul att trÀffa Sophie. Dock hann vi inte umgÄs sÄ mycket eftersom jag kom dit natten till torsdag och Äkte hem tidigt pÄ lördagen, sen jobbade hon hela fredagen. Men en heldag blev det, nÀsta gÄng fÄr det bli lÀngre!

Man blir riktigt sugen pÄ att flytta nÀr man ser och hör hur livet Àr dÀr. Och speciellt nÀr man kommer hem till ett kallt Sverige.


#barcelona #resor

Likes

Comments

Oj, ett tag sen nu. Kan inte pÄstÄ att jag haft speciellt mycket att göra och att det Àr dÀrför jag inte uppdaterat hÀr. SkÀrpning!

NÄgot roligt som hÀnder Àr att jag pÄ onsdag Äker till Barcelona. Jag har Àntligen bokat en resa dit för att trÀffa bÀsta Sophie, hon har bott dÀr i 3-4 Är och jag har inge varit dÀr Àn, jag kan fÄ pris i vÀrldens sÀmsta vÀn. Men nu ska jag dit och jag lÀngtar sÄ otroligt mycket, kommer bli superkul!

Likes

Comments

NÄgot som jag uppskattar mer nu sen jag blev vegan Àr att handla mat, kan inte riktigt förklara varför, men det Àr bara sÄ mycket roligare. Och jag har bestÀmt mig nu för att enbart göra mat utifrÄn recept. Gjorde en supergod linsgryta med sötpotatis, kan lÀgga upp receptet hÀr nÄgon dag.

Likes

Comments

IgÄr fyllde min Àlskade lillasyster hela 18 Är! Jag kan verkligen inte förstÄ vart tiden tagit vÀgen, det kÀndes inte som det var lÀnge sen jag blev 18, men det har redan gÄtt 8 Är. Och jag sÀger till och med "i vÄran Älder" nÀr jag pratar med henne haha, kanske dags att inse att jag verkligen Àr vuxen nu.

Stort grattis igen bĂ€sta lillasyster đŸ–€

Likes

Comments

Ingen har nog missat den senaste trenden nÀr det kommer till inredning. Jag har alltid gillat stilrent, vitt vitt vitt. Men nu börjar jag inse hur snyggt det Àr med mörka fÀrger ocksÄ. Allt handlar om hur man gör det. Hur hemskt Àr det att komma in i en ungkarlslÀgenhet och ALLT Àr i svart, haha

Jag funderar starkt pÄ att bestÀlla dom mörkgröna gardinerna i sammet frÄn sovtex, inte alls dyr heller utan 759 kr.

Likes

Comments

Till lunch idag gjorde jag en vegansk variant pÄ carbonara. NÄgot jag Àlskade innan och som var mitt störta problem med att bli vegan. Alla grÀddiga pastarÀtter har alltid gÄtt hem hos mig och med havregÀdde blir det exakt lika gott. Har Àven prövat sojagrÀdde men det Àr nÄgon bismak som jag inte klarar av.

Superenkelt och snabbt
, jag anvÀnde mig utav rökt tofu, lök, oatlys havregrÀdde och sedan grönsaksbuljong pch lite cayennepeppar.

Likes

Comments

Gick in pÄ Zalando och kollade om dom hade fÄtt in nÄgra snygga nya ryggsÀckar, och sjÀlvklart hade dom det! Dessa tvÄ i sammet föll jag pladask för. Kan dock inte bestÀmma mig för vilken av dom jag gillar mest. Men tror det lutar Ät den frÄn Missguided pÄ grund av dragkedjorna i guld.

Likes

Comments

Det hÀr med mat Àr nÄgot jag har sÄ svÄrt att fÄ ihop. Jag har otroligt dÄlig fantasi. Men med tanke pÄ att det Àr nytt Är sÄ har jag bestÀmt mig att ta tag i det och planera mina matköp, sÄ nu har jag skrivit ner ett schema för kommande vecka och ska utgÄ efter det. Annars blir det bara att jag köper en massa som inte passar ihop och sen blir det att jag kÀnner att jag inte har nÄgot att Àta ÀndÄ.

Och om det Àr nÄgon som har nÄgot bra veganskt recept sÄ fÄr ni mer Àn gÀrna kommentera.

Likes

Comments

Den hÀr oreo "cheesecaken" gjorde jag pÄ min födelsedag och den var uppskattad av bÄde mig och min lillasyster som Àr vegan men Àven min skeptiska familj/slÀkt. SÄ himla god och vÀldigt enkel.

Botten
1 pkt oreo + 50 g mjölkfritt margarin

Fyllningen
3 dl Alpro Airy & Creamy
400-600g Oatly pÄ mackan
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt oreo

Börja med att krossa kexen i en matberedare och smÀlta smöret, blanda dom sedan och fördela det jÀmt i en form, stÀll sedan in den i kylen sÄ botten fÄr stelna. Vispa sen soya grÀdden sÄ den blir fluffig. Blanda sen ihop PÄ mackan, strösocker och vaniljsocker. Krossa sen kakorna till fyllningen. VÀnd ner grÀdden i "ost" smeten och ha sist i kaksmulorna.

Sen fÄr man garnera den efter smak, och stÀll den sen i frysen, helst under natten.

Super enkelt och supergott (som sagt). Jag kan sÀga att jag Àr inte sÄ jÀtteförtjust i PÄ mackan i vanliga fall men den hÀr kakan smakar helt vanligt.

Likes

Comments

IgÄr var jag och lÄnade böcker pÄ biblioteket, min syster och hennes dotter skulle lÄna sÄ jag passade pÄ att lÄna dessa tvÄ. Varför vi Àlskar hundar, Àter grisar och klÀr oss i kor, började jag lÀsa igÄr och jag mÄste verkligen sÀga att den Àr sjukt intressant. Dock utgÄr den frÄn USAs djurindustrier och lagar, men fortfarande vÀldigt intressant (och hemskt). Mycket av det som stÄr Àr jag redan medveten om. Men att lÀsa kommentarer frÄn folk som jobbar pÄ slakterier till exempel gör mig sÄ otroligt förbannad och Àcklad...

I alla fall en bok jag tycker alla borde lÀsa, Ätminstone personer med empati för djur.

Likes

Comments

IgÄr var jag pÄ krÀftskiva hos Lill Emelie, sjÀlvklart Ät jag inga krÀftor och jag har tÀnkt mycket pÄ det dÀr med att gÄ pÄ krÀftskiva som vegan. MÄnga tycker att det Àr helt emot vad dom stÄr för osv, men jag tycker att sÄ lÀnge jag sjÀlv inte bidrar till djurproduktionen sÄ Àr allt okej. Jag stÄr för mina egna handlingar och vad sedan andra vÀljer att göra sÄ fÄr det stÄ för dom. Men jag inte utesluta mitt sociala liv.

Men i alla fall, Emelie har fyllt 23 Är sÄ vi firade henne. Det var supertrevligt och idag mÄr jag som jag förtjÀnar, men helt klart vÀrt det!

Likes

Comments

Nouw Magazine