Header

Idag var det första dagen i skolan. En väldigt långtråkig dag som kändes ganska onödig när dagen var slut.

Igår och i förrgår var vi som sagt på fjällvandring, alla skidelever på skolan. I tisdags gick vi upp till fjällstationen på helags. Väldigt hetsiga 12 km eftersom vi började gå ganska sent på eftermiddagen, vi alla ville helt enkelt komma fram så fort som möjligt.

Dagen efter var det dags för toppturen upp på helagstoppen. Hört flera innan som försökt flera gången men aldrig lyckats pga dåligt väder, men vi kom upp!! Var en väldigt jobbig vandring, eller snarare bergsklättring. 765 höjdmeter utspritt på fyra km gjorde att de blev uppför heeeeela tiden. Ingen mys-vandring här inte. 

Var dimma när vi kom upp på toppen så tyvärr fick vi ingen utsikt men på väg ner lättade dimman. Lite oflyt men kul att vi fick någon utsikt.

När vi kom ner kämpade vi oss tillbaka till bussarna med onda fötter och trötta axlar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Regnet bara öser ner utanför min lägenhet och har gjort ungefär hela dagen. Riktigt deppigt. Man blir inte sugen på att göra någonting.
Hur som helst, igår fick jag skjuts upp av pappa till Åsarna. Vi kom fram ganska sent och började direkt ställa iordning allt som bara har stått i en hög mitt på golvet under sommaren. Var en del att bära.

Idag har vi fortsatt att göra de som jag behövt hjälp med. Sätta upp gardinstänger, skruva ihop mitt bord osv. Vid tre åkte pappa hem igen så nu är jag själv :(

Har fortfarande allt i flyttlådor så tänkte packa upp de men har insett att jag inte har någon aning om vart jag ska göra av grejerna. Känns som att varje flyttlåda innehåller grejer som jag inte behöver och som jag inte vill se. Svårt de där när jag samlat på mig så mycket grejer när jag bodde i en tvåa.

På måndag börjar vi med läger som håller på i tre dagar. Vi ska bl.a. ha ett fystest där man ska springa uppför en backe som är 2.5 km lång så fort man kan tjoho, sedan lite träning och även en topptur på helags.

På torsdag börjar skolan igen, alltid lite blandade känslor inför de ): :)

Likes

Comments

Just nu pågår packning förfullt för mig. Imorgon flyttar jag upp till Åsarna igen och ett nytt läsår. Tycker alltid det är skönt när hösten kommer, få tillbaka rutinerna och träffa kompisarna igen. Framförallt att få kompisar att träna med igen. Sommarträningen är rätt långtråkig, men man får ju motivera sig med att skidåkningen kommer sen!!

Igår bjöd Göteborg på finväder. Vi gick runt på stan enda till det var dags att ta tåget hem. Kul att få göra något med två av mina bästa vänner som jag tyvärr inte hinner med och träffa så ofta. Svårt när jag bor 50 mil bort och under sommaren kom jobb och resor emellan. Vi gick högstadiet tillsammans så från att ha träffats varje dag träffas vi nu några få gånger per år. Konstraster men we still going strong<3

Nu måste jag återgå till min packning, har lyckats sprida ut mina grejer en hel del i hela huset:)

Obligatoriska räkmackan när man är på västkusten!

Likes

Comments

Godmorgon!

Har precis ätit hotellfrukost mmm. Gick all in på att vara onyttig och gott var de. Lite mätt nu dock haha. Hade ambitionen att försöka lägga upp fint men de gick sådär. Blodapelsinen var endast till för att vara fin.

Just nu sitter jag på sidan medan mina kompisar badar bubbelbad. Duschade innan frukosten så kände inte för att hoppa ner i all klor. Tur för Linda som då kunde låna min bikini ;)

Idag väntar stan. Strosa runt i lite affärer men även se och upptäcka lite. Man är ju inte här så ofta så hinner glömma bort hur det ser ut. Nu är de färdigbadade så vi hörs senare!

Likes

Comments

Tjoho vilken rolig dag jag haft!!
Jag och två kompisar tog tåget från Västerås halv nio imorse och kom fram till Göteborg fyra timmar senare vrålhungriga. Lunch blev prio ett och sen gick vi och checka in på hotellet.

Sedan bar det av till livets lekplats: Liseberg!! Där hängde vi fram tills det stängde. Älskar att åka karuseller, dock lite synd nu när man vågar åka allt att ingenting är nytt och lika spännande längre. Fortfarande lika roligt förstås, speciellt med kompisar. Liseberg har alltid varit dit vi åker med familjen så kul att vara där med kompisar. Allt blir ju lite galnare då ;)

Känner att det behövs lite sömn nu så fötterna får vila efter allt köande haha

Gott med sockervadd (i fem minuter)

Efter lite för mycket spenderade pengar var det lycka spm aldrig förr när det blev vinst!!

Likes

Comments

Såhär såg det ut tidigare idag när jag precis slagit min syrra i badminton, hon var lite uppgiven haha.

Vädret var så himla grått och tråkigt, en riktigt seg söndag och vi hade ingen aning om vad vi skulle hitta på. Sedan kom min syrra på idéen att vi skulle spela badminton. Vi har alltid gillat badminton och spelat det lite till och från. Självklart var det inget skoj när vi spelade utan bara fullt allvar. Vinst till mig med 7-4 i matcher yes!!;)

Kul att byta ut något pass ibland mot någon annan träningsform. Är dålig på att vara påhittig med min träning. Kör alltid efter vad schemat säger vilket gör att det blir ganska enformigt.

Imorgon är det mer träning som gäller och packning inför Göteborg som jag och två kompisar ska på en liten minisemester till på tisdag. :D

Likes

Comments

Vaknade för en timme sedan men ligger fortfarande kvar i sängen och drar mig. Pendlar ständigt mellan att jag inte gör något av dagen och att man kan ju unna sig. Har svårt att tillåta mig själv att inte göra någonting, speciellt när det är sommarlov. Känns som jag slösar bort dagarna men det är väl det man ska göra på sommarlovet? Bara vara och ta dagen lite som den kommer.

Idag är det strålande sol, weey! När jag orkat kliva ur sängen tänkte jag lägga mig i solen och läsa bok. Är något med att bara läsa böcker på sommaren.
Alla böcker är alltid mycket bättre än filmerna, ändå tar jag mig aldrig tiden att läsa böcker förutom på sommaren. Blir lättare att bara ta upp mobilen och slökolla på den. Tråkigt men sant.

När jag tröttnat på solen väntar gymmet. Spänst och styrka som står på programmet.

Likes

Comments

Idag stod ett lugnt löppass på schemat, A1 som vi kallar det. Då brukar vi springa mellan 60-80 min i ett skönt tempo. Jag brukar se det lite som ett återhämtningspass där jag springer runt och lyssnar på musik och filosoferar om allt möjligt.

Har tidigare inte alls gillat att springa, har nästan varit det tråkigaste jag vet, men har på senare tid börjat sett tjusningen med det. A1-passen har nästan blivit mina favoritpass, beror lite på hur humöret är för dagen.

Just nu sitter jag på bussen på väg till mormor för att äta lunch:)

Får se hur länge mina nya löpskor är såhär rena och fina;)
Åkte till löplabbet i Stockholm för att köpa skor då de har ett väldigt stort utbud. Tanken vara att jag skulle hitta ett par skor som var mer hållbara och bättre att springa långt i än mina gamla då de var väldigt platta och helt utan dämpning.
Kräsen som jag är gillade jag inga skor och det slutade med att jag köpte exakt likadana som jag hade innan haha

Ser ut såhär större delen av mina löpturer, inte så mycket att se med andra ord. Då jag bor på landet finns det inte så varierade löpturer utan de är antingen ena hållet eller det andra.

Likes

Comments

Mitt namn är Emma Jansson och jag är 17 år. Jag ska börja tredje året på skidgymnasiet i Åsarna där alpint är det jag håller på med. Skidåkning är den största delen av mitt liv och nästan hela skolåret består av läger och tävlingar blandat med träningar. Såklart även en del plugg också, dock mindre än ett vanligt gymnasium då vi fyra dagar i veckan har träningar halva dagen och skola halva dagen. Väldigt roligt sätt att gå i skolan på då skidåkning är det bästa jag vet.

Jag kommer från Västerås eller egentligen lite utanför men det blir lättast att säga Västerås :). Nu under sommaren är jag hemma men när skolan börjar om ca två veckor flyttar jag upp till Åsarna igen och min lägenhet<3

Hoppas ni har fått en lite bättre uppfattning om vem jag är och hur mitt liv ser ut!

Likes

Comments