I Januari var vi med på maskeradhoppningen på skogslotten och det blev vinst, första ''tävlingen'' tillsammans.

I Juni skulle vi flytta flugan till skogslotten och Norrköping igen under sommaren för att jag skulle sommarjobba där. På vägen till Norrköping stannade vi i Bankeryd och hoppade en 90 bed A och blev felfria.

Under sommaren hopptränande regelbundet och utvecklades massor. Hittade massa knappar och tränade en del för Jojjo som hade flugan innan och lärde mig massor. Efter sommarens träning så anmälde vi oss till kanalhoppet i Söderköping. På fredagen hoppade vi en meter och kom 2:a, var så nöjd!! Det var min 1m debut och vår första riktiga tävling tillsammans. På Lördagen hoppade vi en regional 1m och fick ett pet ut ur en kombination, men jättefin runda annars med en bra känsla.

I slutet av Augusti var vi tillbaka i Jönköping och åkte till Aneby för att tävla. Superfint ställe som vi verkligen gillade. Hoppade först en 90 bed A där vi var felfria. Sen hoppade vi en 1m och kom 3:a. Fick en sån bra känsla båda rundorna och var så nöjd och glad.

Helgen efter Aneby åkte vi till Bankeryd. Hoppade en 90 två fas, felfria och en 7:de placering. Sen hoppade vi en 1m, han var trött på framridningen så tänkte stryka mig med hoppade ändå. Hade en bättre känsla än i 90 men mellan hinder 5 och 6 la jag in ett extra galoppsprång och gjorde det omöjligt för honom att hoppa så vi kraschade in i hindret, valde då att utgå.

Väldigt nöjd med tävlingsåret, har inte startat så mycket men ville lägga fokus på träning och verkligen lära känna varandra den första tiden. Eftersom jag pluggar finns det inte så mycket tid alltid till att åka iväg och tävla. Vi får se hur det blir under vårsäsongen då jag går sista terminen på universitetet och har både uppstats och praktik samtidigt. Om flugan mår bra och tiden finns så vill jag gärna åka ut på en eller två tävlingar i alla fall. Målet under 2018 är att debutera 1.10m!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Igår skulle Emilia ridit flugan i skogen men det var minusgrader och halt så vi promenerade med honom istället. Hittade en grusväg som var ok så den gick vi på fram och tillbaka ett par gånger. Idag var det plusgrader och lerigt igen, red ut i skogen med Meja och Rossi. Det gick super, flugan var först hela tiden och vände inte en enda gång så nöjd! Sedan släppte vi ihop flugan och Rossi och det gick bra som tur var, så nu ska de få vara hagkompisar.

Älskar min nya jacka från uhip, jag har den nedan till vänster. Den är så varm men även följsam bekväm. Vissa vinterjackor känns stora och klumpiga men denna är helt klart värd pengarna.

Likes

Comments

I slutet av September så var jag färdig med de tävlingar jag ville rida så då bokade jag in en vetcheck för att se så han var fräsch innan hösten och vintern. Han kändes i bra form och såg fin ut i kroppen med nya muskler som byggts upp under sommaren. På vetrinärchecken så började jag med att visa honom på lina på mjukt och hårt underlag, då såg allt bra ut. Sen så var det böjprov och då reagerade han på höger fram.. blev så ledsen. Då sattes han på en 8 dagars behandling med oral metacam och sedan bokade vi ett nytt återbesök som skulle ske om 4 veckor. Fram tills återbesöket så skulle vi rida kortare pass, lägga in fler skrittpauser och inte hoppa. Tog det extra försiktigt under dessa veckor, skrittade ut mycket i skogen.

Vid återbesöket hade jag en positiv inställning, hade målat upp en bild i huvudet om att nu skulle allt vara bra. Vid böjprovet regerade han igen på höger framben, inte alls lika mycket denna gång utan det var en stor förbättring. Vi valde då att göra en ultraljuds undersökning på båda frambenen. Den visade ingen kotledsinflammation (skönt) men visade pålagringar på båda fram. Detta är ju inget som kommit nu utan har varit där. Just nu är han inte påverkad av det förutom att han säkert alltid kommer reagera lite på böjprov på högerfram. Han visar ingen hälta annars. Planen nu är att sätta igång honom igen, börja gymnastikhoppa på låga höjder. I Januari ska vi boka ytterligare ett återbesök för att se hur han är efter att ha börjat hoppa lite igen och diskutera framtiden. Tävling och ''vanlig'' hoppning är inte uteslutet men det kommer inte bli som vanligt. Men nu vet vi om hur det är och jag vill fortfarande behålla flugan. Vi har ändrat skoningen, köpt fodertillskott, ändrat ridningen och kommer ha regelbundna vetcheckar. Vi ska ge honom de bästa förutsättningarna för att han ska kunna hålla så länge som möjligt <3

Likes

Comments

Idag har flugan varit en del av vår familj i ett helt år. Så tacksam och lycklig för varje dag tillsammans med honom. Att åka och vara i stallet är verkligen terapi för själen. Det ger mig motivation till att jobba och plugga hårt för att sedan kunna vara ledig i stallet. Det kommer mycket motgångar och det ligger mycket svett och tårar bakom varje framgång, men att vara i stallet är det bästa jag vet!

Idag hoppade vi äntligen för första gången på 8 veckor. Nu i början ska vi jobba mycket gymnastik på låga höjder. Byggde upp en linje i mitten av ridhuset, så att jag skulle kunna rida på den i båda varven, linjen var travbom till en tvåstuds, ett galoppsprång till räcke och sedan två galoppsprång till räcke. Både han och jag tyckte det var superkul att vara igång igen. Så skönt att vi har fått ett stort ridhus nu i stallet, blir perfekt att bygga upp linjer.

Likes

Comments

Har funderat ett tag på att börja blogga igen och nu tog jag tag i det. Tänker att bloggen kommer bli som en dagbok om mig och flugan, kul att kunna gå tillbaka sen för att se utveckling. Denna vecka ska vi äntligen börja hoppa lita smått för första gången på 8 veckor, kommer berätta i ett annat inlägg om vad som har hänt samt planerna för framtiden.

Idag trimmade vi på utebanan i regnet, snart kommer man vara fast inne i ridhuset så vill passa på att vara ute så mycket som möjligt. Vill gärna inte vara på fibersand för mycket heller. Emilia och jag köpte en julklapp till flugis häromdagen, övertygad om att han kommer bli glad, han kommer bli snygg om inte annat ;)

Hoppas ni vill börja läsa bloggen igen!

Likes

Comments

Imorse ringde klockan vid 7 kämpade mig upp och gjorde mig redo för att åka till stallet. Stannade på Willys på vägen för att handla äpplen och morötter till flugis. Han är lite för pigg så har bytt havren mot kraft och ville göra det lite godare med frukt. Trimmade i ridhuset idag, det gick bra han var lite stel i vänster galopp, traven var perfekt.. ska trimma imorgon igen så får han gå i skogen på onsdag. Nu har jag precis duschat och käkat luncha ska springa i väg till jobbet nu. Jobbar 14.45-21 idag!

Likes

Comments

Kom precis hem från stallet. Fick med mig Viktor dit idag igen, vi åkte vid 8 och började med att mocka och fixa allt i stallet. Sedan blev det trimning i ridhuset, fick bråka lite först med det släppte och han var jättefin på slutet. Imorgon är det träning för Angelica så ville att han skulle bli lösgjord idag så han inte är allt för stel imorgon! Nu ska jag hoppa in i duschen, sen gå till Coop och handla lite inför kvällen. Tänkte laga potatisgratäng, kött och god sallad ikväll. Men innan kvällen måste jag hinna med ett par timmars plugg också! Hoppas ni får en härlig lördag i solen!

Likes

Comments

Nu sitter Viktor och jag i soffan med en varsin glass i handen! Frida och jag började dagen med frukost framför tvn. Sen åkte hon tillbaka till Norrköping tyvärr. Vi hade det jättemysig i alla fall. Sedan pluggade jag ett par timmar. Vid 18 fick jag med mig Viktor till stallet, flugan fick vila idag. Så vi fixade allt och myste med honom. Efter stallet blev det hämtmat från vår favoritpizzeria 😋

Likes

Comments

Började dagen med att plugga ett par timmar, det gick helt ok men så mycket att kunna till tentan så måste strukturera upp det lite. Vid lunch kom äntligen Frida hit, min bästis från Norrköping 💗. Vi började med att åka till stallet, Frida blev kompis med stallkatten så dom hängde medan jag fixade lite. Red sedan i ridhuset, satte upp en sockerbit på volt och tränade på att jobba honom innan och efter hindret. Gick helt ok, han var lite seg och inte riktigt fokuserad på mig. Efter stallet hamnade vi i soffan där vi diskuterade allt möjligt. Sedan lagade vi supergod kvällsmat och kollade på sex and the city. Mysig dag!!

Likes

Comments

Hallå, jag är nyss hemkommen från stallet (som vanligt haha). Har precis duschat, ska plugga en timme nu. Sen ska jag laga tacos till mig och Viktor så gott!! Hos flugan gick det bra idag, han stod och sola i hagen när jag kom så vi stod och njöt i solen ett tag innan vi gick in till stallet ☀️ sedan trimmade vi i ridhuset, han var väldigt pigg idag men vi övade på vad Erika sa till oss igår och det gick bra. Fick traggla lite med vänster galopp med det släppte tillslut. Red med nya tränset idag, det är så fint!! Visar bild imorgon! Nu måste jag plugga känner mig lite stressad, har två redovisningar nästa vecka och tenta om 3 veckor... men bara att kämpa på allt löser sig till slut!

Likes

Comments