Jag vill bara tacka min fantastiska familj och mina vänner som gjorde min 18-årsdag till den grymmaste dagen någonsin. Fick så många fina presenter, kan göra ett eget inlägg om det ifall någon vill? Kvällens fest blev även den mer än lyckad och är så glad för att så pass många ville komma och gratta just mig❤️

  • 95 readers

Likes

Comments

Om mindre än en timma fyller jag 18 år, iiiih... Jag vet inte riktigt vad jag ser mest fram emot, men jag vet att jag inte är redo för att bli vuxen, inte ännu!

Denna dag har bara ägnats åt att förbereda morgondagen på olika sätt, jag har pyntat och möblerat i lokalen jag ska ha min 18-årsfest, jag har bakat tårtor och kakor med mamma och jag har städat och dukat inför kalas imorgon, nu är jag såå trött och ska nog gå och lägga mig snart. En stor dag väntas imorgon🎈

  • 117 readers

Likes

Comments

Du behöver:
200g kallt smör
1 nypa salt
1dl florsocker
4 1/2 dl vetemjöl

Garnering:

100g choklad & kokos

Knåda ihop ingredienserna till en deg. Dela upp degen i 20 bitar och forma dom som igelkottar. Bred bakdel och smalare "nos". Grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 20 minuter. (Jag hade inne mina i 17).

Ta ut kakorna och låt dom svalna på plåten. Under tiden dom svalnade så smälte jag choklad i vattenbad, doppa sedan bakdelen i choklad och strö på kokos. Doppa även nosen försiktigt, för att göra ögonen använde jag toppen ("skaftet") på en tesked, doppade den i choklad och gjorde prickar som ögon.

Lägg kakorna på ett fat eller bricka och låt dom stelna i kylskåpet.
Resultatet blev inte jätte fint men det var första gången jag gjorde dom så är nöjd ändå haha...

  • 116 readers

Likes

Comments

Jag har tänkt I några dagar nu, jag har tänkt och jag har inombords varit så jävla ledsen och förbannad. Ni har säkert alla läst eller hört om händelserna på Bråvalla. Att en tjej under torsdagen i samband med Zara Larssons uppträdande har blivit våldtagen. För mig spelar det ingen roll var,när eller hur våldtäkten har skett, för mig spelar det roll att den överhuvudtaget har skett. Mitt under ett plublikhav där det står tusentals personer, både tjejer och killar, som sjunger och dansar till Zaras framträdande,förutom en tjej. En tjej som förmodligen i den stund genomgår det värsta som kan hända i en tjejs liv. Att inte få ha kontrollen över sin egen kropp och att inte få den upplevelse hon så länge hade väntat på. Tyvärr kan jag inte räkna antalet gånger jag hittat någon artikel eller bläddrat i tidningen om att någon ung stackars tjej som fallit offer för denna fruktansvärda handling. Oskyldiga tjejer, och ibland även killar, som råkar befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt. På en kort tid förändras deras liv, som i detta fall, tjejens i publikhavet liv. En våldtäkt är och kommer alltid att förbli en våldtäkt. Ett tvingande till samlag. Jag kan inte med ord beskriva hur synd jag tycker om de personer som har blivit offer för detta fruktansvärda brott. Samtidigt tycker jag mig kunna se ett samband mellan den mansroll som finns idag och våldtäkt. Våldtäktsmännen är själva offer för sin mansroll, en man har förväntningar på sig att vara dominant och stark. Men detta ger dem absolut ingen rätt till att ge sig på någon annans ägodel. Alla män våldtar inte men 98% av alla brott av sexuellt ofredenade utövas av… män. Hur är det en generalisering att säga att män våldtar? Snart ska jag på festival med mina tjejkompisar, ska vi behöva gå runt och vara oroliga för att män ska ta del av våran kropp? Skulle inte tro det. Vi ska precis som männen, få gå på en festival och njuta av tiden vi tillbringar med varandra på en festival med bra stämning och musik. Däremot, skulle jag aldrig backa eller låta bli att agera om jag har minsta aning om att en tjej blir utsatt för något hon själv inte är med på. Det spelar ingen roll om det sker i ett stängt tält, en toalett, publikhavet eller i en skog. Vad är man för typ av medmänniska om man ignorerar och tänker ’’det där klarar hon ut själv’’? Inte en bra sådan. Om jag hade varit den som blev utsatt så skulle jag inte uppskatta om folk bara fortsatte sina liv i sina egna bubblor, man måste våga agera. Vi måste stötta varandra! Och kom ihåg, allt vi gör, gör vi utav någon anledning och syfte. Det spelar ingen roll om det handlar om otrohet, misshandel eller våldtäkt. Det finns inga ursäkter.

Så killar, för min och för många andras skull, fundera över om det är värst att bli generaliserad som en potentiell våldtäktsman eller att alltid behöva vara rädd för att bli ett våldtäktsoffer? Godnatt. 

Likes

Comments

Som jag nämnde igår är detta en stor dag för mig, jag är nu påväg mot halkbanan och risktvåan, kan inte förstå att jag faktiskt är i slut tappen av mitt körkort nu? Det är inte många veckor kvar till uppkörning nu...

  • 152 readers

Likes

Comments

Idag började min dag ganska sent då både jag och strahe inte lämnade sängen förens efter 13... Men trots det har jag fått mycket gjort, jag har blivit godkänd på flera faser på teorin och jag hann även gå hem till bästa Felicia och planera lite med henne! Vi ska nämligen till Emmabodafestivalen i Juli tillsammans med strahe och hans kompisar och jag är såå taggad!!

Det är så skönt att kunna umgås med Felicia när tiden räcker till, hon är en sådan person man aldrig kan tröttna på. Ni vet den personen ni kan prata med i flera timmar och samtidigt vara tyst med utan att det blir jobbigt, det är Felicia. Hon ger mig alltid ny energi och jag blir så glad av att umgås med henne!

imorgon är en stor dag för mig... Skriver mer om det imorgon, nu måste jag sova! Godnatt❤️

  • 152 readers

Likes

Comments

Idag åt jag en väldigt sen frukost, men det va de värt. Det va så skönt att bara sitta på balkongen och äta samtidigt som jag lyssnar på den bästa podcasten jag vet! Så mysigt☀️

  • 165 readers

Likes

Comments

Jag var såå sugen på något att äta, tänkte att mat är onödigt att laga då det inte är många timmar kvar tills vi ska äta. Så tänkte att jag slänger ihop något jag har hemma och resultatet blev så gott!!

Jag använde mig utav:
Jordgubbsyoghurt
Frysta mangotärningar
Special K flingor med torkade bär
Frysta hallon och toppade med chokladsås

Testa om ni vill, så himla gott!!

  • 167 readers

Likes

Comments

I sommar kommer jag driva ett eget företag. Ett företag som säljer böcker med recept på sommardrinkar, smoothies och hälsodrycker. Jag behöver eran hjälp med att komma på ett namn för boken och även företaget, snälla skriv era bästa namnförslag! Det får absolut inte redan finnas...

  • 170 readers

Likes

Comments

  • 173 readers

Likes

Comments