Posted i: Efterskole

OBS!!! LANGT INDLÆG!!!

I dag er det torsdag d. 10. august og kl. er 07:46. I tirsdags tog vi på basistur, sammen med basis 11. Vi skulle cykle 25 km frem og tilbage. Som om jeg magtede det. Men jeg overlevede. Der hvor vi skulle sove, var faktisk i min hjemby, så jeg skulle cykle forrest og vise vej, for jeg var den eneste, udover lærerne, der kendte vejen og viste hvor vi skulle hen. Det var mega hyggelig, selvom cykelturen var mindre sjov. Vi hyggede bare, og om aften lavede vi bål og ristede skumfiduser. Nogle af drengene var nede og bade, for det lå lige ned til vandet.

Okay så. I dag er det lørdag d. 12 august og klokken er 21:11, og min roomies alarm ringer og jeg kan ikke slukke den, for den er inde i hendes skab, og der kan jeg ikke komme ind, og hun er ikke hjemme... Fedt man.

Nå, men de sidste par dage har værret rimlig hektiske, så jeg har ikke rigtig fundet tid til at skrive det her indlæg færdigt. Men det er jo det jeg vil gøre nu.

Hvor kom vi fra... Vi var nede ved vandet, og nogle af drengene var i vandet. Da vi så kom op, skulle drengne selvfølgelig lige tøre, og så sad vi bare rundt om bålet, og sang og hyggede os. Om natten skulle vi allesammen sove i en fælles bivuak. Jeg lå nede i bunden af bivuakken, og jeg var herre bange for at der skulle komme alle mulige kryb ind. Jeg kan så ikke vide om der gjorde det, men det tror jeg ikke der gjorde. Der lå i hvert fald ikke nogle nede i min sovepose. Men om morgen da jeg skulle pakke mine ting sammen, opdagede jeg at jeg havdet ligget på to sygt klamme snegle. ARGH! Men jeg fik styr på situationen og jeg fik pakket mine ting sammen. Men jeg sværger det var svært at få min sovepose ned i den der lille bitte pose den skal ligge i. Vi fik noget morgenmad og så cyklede vi bare hjem. Og igen skulle jeg selvfølgelig cykle forrest. Da vi så kom hjem til skolen var der frokost, og efter frokost var der linjefag. Hvilket var mega hårdt, fordi vi havde jo næsten lige cyklet 25 km for at komme hjem.

Så om eftermiddagen havde vi noget der hed pigehygge og drengeløb. Os piger var inde i springcentret, og så skulle vi lave en masse lege og lave sådan noget stafet halløj. Og jeg har ingen idé om hvad drengene lavede der. Om aftendn var der bare aftente og så skulle vi i seng.

Torsdag d. 10. Om morgenen efter morgenmad, skulle vi hører noget om vores skema og noget om alle de regler der er på skolen. Det var rimelig kedeligt, men det var vel fint nok. Bagefter det, skulle vi have noget intro til IT og valgfag. Det var faktidk ret spændene. Her på min efterskole skal man vælge to valgfag, men fordi jeg skal have fysik/kemi, som ekstra fag, skal jeg kun vælge et valgfag. Jeg er faktisk lidt i tvivl om jeg skal vælge joga eller massasge... Men efter det havde vi en engelsktest. Der er ikke så meget i det, så det vil jeg ikke snakke mere om. Så skulle vi bare spise frokost, og så havde vi basismøde og basisrengøring. Basisrengøring, er hvor hver basisgruppe har fået uddelt et sted de skal gøre rent hver dag. Jeg skal så gøre rent i en af pigeomklædningerne der er ovre i springcentret. Nå men nu kommer det mest spændene på hele dagen. Vi skulle nemlig lave x-facter. Det gik ud på, at hver basisgruppe fik en sang de så skulle lave en dansekoreografi til. Vi startede med at have noget forberedelse, og så om aftenen skulle vi så have det rigtige show. Det endte så med at jeg ikke var på scenen, fordi jeg fik sceneskræk. Typisk mig. Det blev basis 13 der løb med sejeren. Og det var så den dag.

Fredag d. 11. Vi startede dagen ud med morgenmad, og så lige bagefter havde vi basisrengøren. Efter rengøring havde vi matematik og dansk. Vi skulle bare lave en test i hvert fag og det var så bare det. Efter matematik og dansk, spiste vi frokost og så havde vi fællestime. I den fællestime skulle vi bare lave en masse rystesammen lege og sådan lidt forskelligt. Vi lavede egentlig ikke ret meget den dag. Efter fællestimen, var der igen aftente og så skulle vi i seng. Det skal lige siges, at selvom jeg ikke nævner det, har vi nogle pauser i løbet af dagen.

Lørdag d. 12. Der er faktisk ikke ret meget at fortælle om i dag, for jeg har bare ligget i men seng på mit værelse. Jeg har nemlig været syg hele dagen i dag, hvilket ikke er super fedt. Jeg håber rigtig meget jeg er frisk til i morgen, for det er weekenderne der er sjovest her på skolen.

Jeg vil lige hurtigt fortælle lidt om det at være syg på en efterskole, og hvordan weekenderne fungere. Her på min skole, er det sådan, at hvis man er syg skal man sige det til den lærer der har morgenvagten og så notere de det ned. Man skal blive på værelset hele dagen, og man får sine måltider op på værelset, og man må ikke rigtig have andre gæster end ens roomie(s). Det er sådan fordi, når der er rigtig mange elever samme sted, så er der rigtig stor chance for at man hurtigt bliver smittet. Derfor er det man er sådan lidt isolere i løbet af dagen.

Okay, og så lidt om weekenderne. Jeg kan selvfølgelig ikke sige at de her ting er de samme på din efterskole, men det er sådan det er her. I hverdagene skal vi være til morgenmad kl. 7, men i weekenderne skal vi først være der nede kl. 10, så man har tid til at sove længe. Weekenderne er meget løse. Man må nogle gange selv bestemme hvad man vil, og andre gange er der planlagt nogle aktiviteter. Jeg synes det er rart at man både har meget frihed, men også at der bliver planlagt noget, så det ikke bare ender med at alle ligger på deres værelser og ser netflix. Så er der det med sengetidspunkt og natterend. I hverdagen skal vi være på egen gang kl. 22:30 og så på eget værelse kl. 22:45. Og så bliver der så slukket for WiFien kl. 23:00. Skolen ligger langt ude på landet, så når der ikke er noget WiFi, har man heller ikke noget data... Men i weekenderne er det rykket en time. Så man skal først være på egen gang kl. 23:30 og eget værelse kl. 23:45, og så bliver der ikke slukket for WiFien på noget tidspunkt. Her på min skole er det faktisk meget enkelt, det med natterend. Ligegyldigt om det er hverdag eller weekend er det forbundt. Hvis man så gør det alligevel, kan man risikere at blive dagselev for en uge. Det vil sige at man skal møde op på skolen når timerne starter, og så efter aftensmad skal man hjem og sove.

Det skal lige siges her til sidst, at de billeder jeg brugte i sidste indlæg og det jeg har brugt her, ikke er nogle jeg har taget; men at der er nogle der ligger inde på efterskolens facebookside.

XX Emma<3

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Posted i: Efterskole

I dag er det mandag d. 7. august, og klokken er 07:41. I går startede jeg på efterskole, og det var noget af det fedeste jeg længe har prøvet. Alle var mega søde og imødekommende. Jeg bor på et tomandsværelse i en lille bygning der ligger lidt væk fra alle andre. Men det synes jeg faktisk er meget rart. Hele den næste uge, skal vi have introuge. Det går ud på at vi skal rystes sammen og lære hindanden bedre at kende.

Okay, nu er kl. 20:42, og vi har en pause inden vi skal ned og have aftente. I dag har været en mega hyggelig dag. I morges efter morgenmad havde vi brandøvelse, hvilket var ret så kedeligt. Så havde vi en lille pause, og så havde vi linjefag. Mit linjefag er selvfølgelig TeamGym. Derefter skulle vi spise frokost, og så gik vi i bad. Efter vi havde været i bad, havde vi en pause igen. Så havde vi basismøde. Basismøde er noget vi har en gang om ugen, men her i introugen har vi det værd dag. I et basismøde snakker man om alt mulig forskelligt. I dag snakkede vi om den introtur, som min basisgruppe skal på. Vi skal på basistur i morgen, med basis 11, og jeg er i basis 8. En basisgruppe er lidt ligesom en kontaktgruppe. Vi har en basislære (eller kontaktlære), og så er vi 11 elever. Efter basismøde skulle vi have taget portratfoto, og derefterskulle vi til et foredrag der handlede om sociale medier. Efter foredraget havde vi en lang pause, og så havde vi noget der hedder SMS konkurrence. Det gik ud på at alle basisgrupper fik en SMS, og så skulle man så gøre det der stod. Efter SMS konkurrencen spiste vi aftensmad, og nu sidder jeg så her.

Lige om lidt skal vi over i spisesalen og have aftente, og bagefter skal vi bare hygge og så i seng.

XX Emma<3

Likes

Comments

Posted i: Efterskole

Okay. Hvor skal jeg starte... I dag er det lørdag d. 6 august og klokken er lige nu og her 22:31. I morgen skal jeg starte på efterskole. I morgen på den her tid, ligger jeg i min seng på mit værelse med min nye roomie. ARGHHHH. Det er helt mærkeligt at tænke på, at den dag jeg har gået og ventet på så længe, endelig er her. Jeg har mega meget kriller i maven, og i går aftes kunne jeg slet ikke falde i søvn, fordi jeg er så nervøs og spændt. Jeg kan slet ikke være i mig selv lige nu. Alle mine ting er pakket og jeg er klar. Jeg troede seriøst aldrig at den her dag ville komme, og i hvert fald ikke så hurtigt. Jeg synes alting er gået mega stærkt. Sommerferien, afgangsprøverne fra 9. klasse, og generelt bare hele 9. klasse er gået mega stærkt. Jeg kan næsten ikke følge med.

Nå, men nok af min begejstring. Jeg vil gerne fortælle lidt om det jeg har lavet i dag. Vi stod lidt tidligt op. Jeg tror jeg blev vækket kl. 08 eller sådan noget. (Jaer okay, jeg ved godt det ikke er mega tidligt, men jeg synes altså det var tideligt nok.) Så tog vi op til Gavnø slotspark, hvor der er sådan noget træklatrings halløj. Lidt ekstra info, så elsker jeg at klatre. På alt fra klatrevæg, til sådan noget GoHigh halløj. Det der er på Gavnø hedder vist nok GoFly tror jeg. Det er mega fedt og kan helt klart anbefales. Jeg tror vi var der i et par timer, og så tog vi hjem. Det var super hyggeligt at tilbringe noget tid sammen med familien inden man tager afsted. Især min elskede bonussøster jeg ikke ved hvad jeg skulle gøre uden! Jeg kommer til at savne så utrolig mange mennesker. Jeg tror, hvis jeg skulle nævne dem allesamen nu, ville jeg nok aldrig blive færdig med at skrive. Men især min tætte familie, og mine 5 aller bedste veninder. Og jaja jeg ved godt at en af dem også skal på guns, men alligevel.

Nå, men så tog vi hjem og fik pakket de sidste ting. Det er rimligt kedeligt, så det synes jeg ikke vi skal snakke mere om. Senere på dagen, tog min mor, min lillebror og jeg i biffen for at se en eller anden rumfilm, som jeg selfølgelig ikke kan huske navnet på. Den var mega god, og det var mega hyggeligt. Selvom jeg under filmen skulle tisse, og da jeg så skulle gå ud, skulle jeg gå gennem hele salen, fordi vi sad i den modsatte side af døren. Og så var døren selvfølgelig låst (eller måske kunne jeg bare ikke få den op), men i hvert fald ville den ikke åbne. Så jeg måtte gå helevejen tilbage, for at sætte mig ned på min plads igen. Det var ret så akavet, for jeg gik jo lige ind foran dem alle sammen, to gange lige efter hindanden. Det skulle ikke undre mig, hvis de sad og tænkte "Hvad fanden laver det skøre pigebarn?"

Nu ved jeg ikke længere hvad jeg skal skrive, så det var så det for mit andet første oplæg, for det er hvad sådan, i starten af april jeg skrev mit første indlæg, så ja.... Okay, på min CountDown app (for sådan en har jeg nemlig), kan jeg se at lige nu, er der 14 timer, 16 minutter og 29 sekunder til at klokken er 13:30 og jeg er startet på efterskole!!! JEG KAN SLET IKKE HÅNDTERE SITUATIONEN LIGE NU!

XX Emma<3

Likes

Comments

Posted i: Personlig

Heyo.

Jeg tænkte at mit første indlæg her på bloggen, skulle være et lidt personligt indlæg, hvor jeg fortæller lidt om mig selv og hvem jeg er som person.

Først og fremmest, så hedder jeg Emma Jacobsen. Jeg er 16 år gammel og går i 9. klasse. Jeg går til konkurencegymnastik, også kaldt TeamGym, i Vintersbølle gymnastikforening. Jeg bruger et sted mellem 7 og 13 timer om ugen på at træne gymnastik og min fysiske form i et træningscenter. Udover min gymnastik, kan jeg rigtig godt lide at tegne og tage billeder, også selvom jeg måske ikke lige er den bedste til det hehe.

Som person kan jeg godt være lidt genert og tilbageholdene, når jeg skal møde nye mennesker, men når man lærer mig at kende, er jeg fyldt med energi og elsker at lave ting sammen med mine veninder. Jeg er den type person der har det bedst med piger. Jeg snakker ikke med ret mange drenge, men dem jeg snakker med er også nogle af mine bedste venner.

Mine forældre er skildt. Det blev de da jeg var ca. 6 år gammel. Jeg bor skiftevis en uge hos hver sammen med min lillebror, der er 12 år. Udover min lillebror, så har jeg 2 bonus søstre og 4 bonus brødre. En bonussøster og 2 bonusbrødre på hver af mine forældres side. I know, det er lidt forvirrende.

Efter 9. klasse skal jeg på efterskole. Jeg skal gå på Gundslevholm Idrætsefterskole. Jeg har valgt den linje der hedder TeamGym, da det jo er meget oplagt da jeg i forvejen går til det. Jeg glæder mig helt vildt. En af mine bedste veninder, samt et par stykker fra mit nuværende gymhold skal også gå der. Det bliver helt vildt spændende. Jeg er faktisk ret glad for, at jeg kender et par stykker i forvejen, da jeg som sagt godt kan være ret genert, og har det bedst med af være et fremmede sted, hvis jeg kender et par stykker i forvejen.

Det var så lidt om mig selv, håber det var brugbart.

XX Emma

Likes

Comments