Header

Nu har jag i för sig haft semester redan i snart en vecka men ändå. För första gången i mitt liv så har jag just nu betald semester vilket känns helt otroligt skönt!
Semestern började förra fredagen vid klockan 22 på kvällen, direkt så åkte jag bror och Sebbe mot Eksjö och i lördags åkte vi till Kisa. Det var nämligen så att vi skulle ha kalas för farmor och farfar, 70- och 75års kalas, det var en väldigt härlig dag och vi hade det så himla mysigt ihop. Jag, Ellen och Linnea sjöng även lite låtar och det blev väldigt lyckat.
Sen kom några dagar med mys i Eksjö! Elsa kom förbi och vi mös i solen. Åkte och hämtade Maria på Landvetter och när jag hade skjutsat dem till Noby och var på vägen tillbaka till Eksjö så fick jag punktering på bakdäcket på bilen. Kan säga att det var läskigt men som tur var så var jag rätt så nära Eksjö vilket gjorde att papp kunde komma och hjälpa mig!

I tisdags åkte jag hem mot Borås igen och mot min käresta som jobbar fortfarande. Jag städade, vilade, lyssnade på ljudbok, målade och bara njöt under dagarna. Har även varit och fikat med Julias föräldrar vilket var hur mysigt som helst!!

I fredags kom bror, Emil och Gina till Borås och igår var vi på Liseberg. Det var strålande sol, massa folk, massa körer, men sjukt roligt! Vi njöt i karuseller och skrattade en massa.
Just nu sitter jag med dem i bilen mot Eksjö igen. På tisdag ska jag till Vimmerby med Elle, Johannes och Alicia och på onsdag ska vi gå och kolla på Bella på Astrid Lindgrens värld. Det ska bli så himla mysigt!
Imorgon ska jag träffa lite brudar från Eksjö, dricka vin och mysa en massa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är så lätt att bara köra på och inte tänka efter vilken resa man faktiskt har gjort, vilken resa JAG har genomfört och vart jag idag har hamnat.

Just nu är livet sådär som jag har drömt om att det ska vara, så som jag många gånger har skrivit i böcker att jag önskar att jag hade. Alla gånger jag har genomgått en hemsk ångestattack har jag liksom velat ha allt som jag idag har. Jag bor tillsammans med min dörmprins, har ett jobb med kollegor som gör det så värt att gå dit, jag har massa fina människor i min närhet och snart har vi till och med en helt EGEN lägenhet, och inte en i andra hand.
Det är ibland svårt att greppa att det har blivit såhär men jag vet också att det inte alls är en dröm, och det har inte heller varit lätt men så himla värt det.

Jag har alltid hatat alla dem människor som genom mitt liv har sagt till mig att livet kommer att bli bra, bara jag kämpar. För det hjälpte mig inte ett dugg då, jag mådde alldeles för dåligt för att ens ta in det. Men nu måste jag ju erkänna att allt det som folk har sagt till mig faktiskt stämmer, det blir bra, bara man kämpar. Men jag vet också att de kommentarerna inte var det som fick mig att må bättre då. För det vill man inte höra när man väl är mitt uppe i det. För dem orden fick mig istället då att inse allt som jag inte hade, alla känslor som man i den situationen inte ens vågar tro ska hamna oss sig.

Jag är tacksam över vad livet har att ge mig i denna stund. Det låg och väntade vid slutet av min kamp, som en liten morot fick drömmen mig att kämpa. För ibland tänkte jag, att om andra människor faktiskt kan ha det jag drömmer om så måste jag också kunna ha det. Och idag är det just så, så som jag drömt om i väldigt många år.

Jag vet att det låter sådär tråkigt och liksom töntigt. Men jag är bara så himla stolt över mig själv, och för den resan jag har gjort. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna där jag är idag, och självklart har jag inte gjort allting själv men hade jag inte själv kämpat såhär hårt hade jag ändå inte kommit till den plats jag är på idag.

Så det jag vill säga med detta.. Är att livet faktiskt kan vända, även att man inte tror det själv. Och när man väl kommer i mål så kommer man kunna se sin kamp som en stor lärdom i livet!

Likes

Comments

Livet rullar på och det går snabbt! Nu jobbar jag bara nästa vecka och sen har jag semester, ska faktiskt bli väldigt skönt med semester.
Vad har hänt nu senast då..
Firat fina studenter, haft återträff men klassen ifrån nian, något som var väldigt kul då det är 10 år sedan man har träffat vissa av dem. Har firat midsommar med bästa folket i Borås och även varit i Liseberg. Och det bästa!!! Fått en lägenhet!
Känns så underbart att äntligen få en en lägenhet med första hands kontrakt. Och det bästa är att vi blir grannar med två från jobbet också. Inflyttarn sker den 1/9 och vi är så taggade.
Annars så har jag mest jobbat hela tiden också, hinns inte med så mycket direkt.

I helgen kommer bror hit och vi ska partaja för Julia vilket ska bli väldigt roligt. Sen på semestern så är det födelsedagsfest för farmor och farfar, en tripp till alv med Bella, Elle och Alicia, och sen Liseberg igen!
Känns som bra veckor nu fram över!

Likes

Comments

Förra helgen fick jag långledigt ifrån lördag-måndag. I söndags kom kära mor till Borås och stannade till onsdagen. Det var hur mysigt som helst, vi åkte och shoppade, lagade fantastisk mat, drack vin, introducerade mina vänner och bara hade det så bäst!
Och nu är det fredag igen och jag är ledig hela helgen. Just nu sitter jag med Sebbe och Enya på bussen och vi ska resa till Eksjö över helgen. Det är ju nämligen studenttider och två av mina fina vänner springer ut imorgon. Ska bli fantastiskt att vara med på deras fina dag!

Sen ska det bli fantastiskt att träffa min kära bror, det var alldeles för länge sen vi sågs så det är på tiden!
Mamma tog med kameran till Eksjö i onsdag så att dem kunde fota balen så det kommer säkert att komma upp en massa fina bilder inom kort.

Nu ska jag andas in lugnet av ledighet och njuta av att träffa en massa fina människor!

Likes

Comments

Idag har jag njutit något otroligt utav att vara ledig! Solen har skinit och jag har gjort alla dem här måste sakerna och samtidigt bara njutit. Började dagen med frukost på balkongen vilket gjorde att allt smakade lite godare. Sen sa jag hejdå till Sebbe som åkte till Eksjö över helgen. Det var i för sig inte jätteroligt men helgen kommer gå snabbt.
Jag och Enya promenarade genom skogen som ligger precis bakom oss och tog hos till Kyppegården där vi satte oss. Barn som badade, folk som solade och allt var bara så mysigt.

Jag har även hunnit med att tvätta tre maskiner, städat hela lägenheten, tagit en skön dusch, lagt på ansiktsmask, lagat wook och målat naglarna.

Bara en sån där skön dag och guh vad jag njuter utav dem!
Imorgon jobbar jag 06-12, sen ska jag äta lunch med Emelie och på kvällen kommer Julia och Fanny till mig och vi ska dricka vin och umgås. På lördag innan jobbet ska jag shoppa lite med brudarna och Emil, jobbar 17.45-21.45 så. Efter jobbet ska jag hänga med Nastasia och bara tjöta och dricka. Jobbar söndag också men bara 16-20. Först tyckte jag det var tråkigt att bara jobba så lite i helgen. Men med alla planer att träffa alla dessa så är det helt okej!

Nu ska jag chilla i soffan lite innan jag måste sova!
Bjuder på hur det har sett ut lite idag.

Likes

Comments

Lite bilder ifrån livet sedan jag skrev sist!
Bild ett är från typ första dagen då det verkligen var sommar och man jobbade hela dagen lång. Bild två är några av min finfina kollegor ifrån vår Sommarfest, dem bästa och dem som gör det värt att jobba! Den stora bilden på min är från min premiär på gymmet, jag tränar för att det är kul och inte för att gå ner i vik och känslan efteråt var fantastisk!
Bild fyra är från en spontan grillkväll med vissa ifrån jobbet!
Sista bilden är från helgen när Gina och Emil var ho oss. Självklart gjorde vi mer än bara Pinchos, vi njöt hela tiden!!

Det senaste har jag jobbat sjukt mycket och det har varit långa dagar vilket har märkts i att jag inte orkar så mycket. Just nu har jag utbildning och sista dagen är onsdag, en utbildning jag haft i tre dagar. Det är full kompetens på cellbes, halens och bubbleroom vilket innebär fakturafrågor osv. Det är en intensiv utbildning så man blir bra trött i huvudet.
Torsdag är jag ledig dock och då ska jag njuta!!

Likes

Comments

Jag vet att det var fett längesen jag fortsatte denna kategori men idag var en passande dag! Har ni glömt förra inlägget så klicka HÄR , så kan ni läsa på er lite hur det såg ut i början så kommer nu fortsättningen här.

Anledningen att skicka mig till psykiatrin enligt kuratorn var att jag hade en dålig vana att inte äta frukost. (något som jag nu flera år senare fattar var en lögn, hon visste vad jag led av men visste nog inte hur hon skulle göra med mig.) Gick i alla fall till psykiatrin och tänkte väl att dem inte skulle behöva hjälpa mig. Jag menar, jag har ju hört vad det är för folk som går till psyk och jag är inte direkt en utav dem. Jag gick på remissbedömning för att dem skulle kunna se vad jag skulle behöva för hjälp. Dem kom fram till att jag behöver samtalsterapi och innan jag vet ordet av det så sitter jag hos en psykolog och försöker prata om jobbiga saker. Det var så himla svårt för jag visste inte vad jag skulle säga för att inte råka berätta alla hemligheter. Men plötsligt en dag säger min psykolog att jag har en ätstörning. Jag skrattar åt henne och menar att hon måste skämta. En ätstörning har man om man inte äter något, spyr hela tiden eller är så smal att man måste vara på sjukhus. Jag är inte ens i närheten så hon skämtar. Men hon står på sig och säger att det inte alls handlar om allt det där som jag nämner till henne. Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker övertyga henne om att jag inte har det, hon viker sig inte. Jag får tid hos en dietist och måste hädanefter väga mig varje vecka för att jag inte ska tappa för mycket i vikt.

När jag går därifrån ler jag, vilket känns lite konstigt. Men på något sätt har jag lyckats banta och fått någon att tro att jag är sjuk. Men den där som funnit sin plats i mitt huvud är fly förbannad. Hon menar att jag är dum i huvudet som gjort att någon nu kommer att hålla koll på mig och hon säger till mig att jag måste vara väldigt försiktig nu och skärpa mig med att prata. Ingen ska få veta vad det är jag håller på med egentligen.

Jag går hos dietisten en gång i veckan, hos psykologen en gång i veckan, dem väger mig en gång i veckan men jag vet egentligen inte om dem är nöjda eller vad som händer. Dietisten säger att jag äter för lite, psykologen säger att jag måste ändra mina tankemönster och vad vågen visar vet jag inte, för det får jag inte veta. Men plötsligt en dag så börjar psykologen prata om dagvårdsbehandling och vill att jag ska dit och kolla. Efter extremt mycket tvivel går jag med på att åka dit med psykologen och mamma. Jag åker mer för deras skull, så att dem ska vara tysta. Men när jag är där tror jag det är ett skämt. Känns som ett dagis, det stinker mat, personalen är konstig, finns massa papper och kritor och allt känns bara fel.
Efter lite övertalning bestämmer vi att jag ska försöka gå upp i vikt hemma och att jag har två månader på mig. Går jag ner i vikt istället bestämmer vi att jag kanske måste dit i alla fall. Jag tänker att detta kanske bara är en fas, kanske lika bra att gå upp i vikt och sedan kan jag fortsätta med livet. Detta kanske var någon slags tonårsfas, eller kanske ett test för hur långt jag kan gå.

Jag är rätt bestämd ändå på att gå upp i vikt men redan första veckan tappar jag det. Jag mår så konstigt när jag har ätit en massa. Det gör ont i magen och känns som att jag skakar i resten utav kroppen. Jag är tröttare och jag känner att min energi tar slut så mycket fortare. Jag får min första riktiga ångestattack och varje kväll somnar jag gråtandes för att jag inte orkar. Efter en vecka beslutar jag mig för att gå tillbaka till att ljuga, smyga och framför allt banta. För jag orkar inte må sådär.

Men efter dem där två månaderna säger psykologen till mig att detta är inte bra. Jag har gått ner i vikt istället för upp. Och jag har gått ner för mycket än vad psykologen tycker är okej. Så nu måste jag bestämma mig om jag vill åka till dagvården i alla fall.

Dagvården behöver nog ett eget inlägg för det var väldigt mycket som hände där, känslomässigt och även rent praktiskt. Så det kommer ett inlägg om dagvården snart!

Likes

Comments

I fredag åkte jag till Eksjö för i helgen har den stora dansfesten ägt rum! Det är alltid lika härligt att se en massa dans, dock lite konstigt i år då jag själv inte var med och dansade. Men jag, Vendela och Erica har en killgrupp som skötte sig mer än bra! Dem ägde hela dansgolvet och rockade sönder allt och alla. Så himla stolt över dem alltså.

Har även hunnit med lite annat när jag ändå var i Eksjö. Mys med mamma, bror, pappa, ätit glass ifrån det nya stället, kollat på film och fikat med Anja och DIsa.
En härlig helg som gått alldeles för snabbt alltså. Imorgon är det jobb igen men det är goa pengar då det är en röd dag och jag får lyxen att jobba åtta timmar! Sen jobbar jag tisdag igen men ledig onsdag. Sen är det dags att gå in i en mördarvecka igen som innebär jobb från torsdag - fredag veckan efter.

Ger er lite bilder ifrån helgen och så önskar jag glad Valborg!

Likes

Comments

Lite uppdatering om vad som hänt dem senaste dagarna!
I tisdags kväll mös jag en massa med mamma och bror, åt varma mackor och pratade igenom allt vi missat. Sen sov vi väldigt gott och åt på morgonen en mysig frukost innan jag åkte och hämtade Bella. Därefter for bilen till Växjö och det var helt underbart. Vi mös och lekte med underbara Alicia som har blivit så himla stor. Det var underbart och under dagen slappade vi mest, åt lunch, gick en promenad och bara hade det grymt. Sen var det dags att fixa till sig lite innan vi åkte till Pinchos, vi drack drinkar och åt så himla gott! Efter Pinchos gick vi till en bar där vi drack lite mer. Det var härligt att vi träffades och kunde prata om allt som vi missat. Jag älskar verkligen dessa tjejer och det är underbart att få tid tillsammans! Det är så sjukt bara att våra samtalsämnen har förändrats med tiden. Jag kom på oss att vi satt och pratade om barn, och sånt där vuxet liksom. Det är mysigt på ett sätt och jag är så glad att jag tillsammans med dem bästa blivit mer vuxen liksom.

Igår käkade vi pajer här hos mor och drack vin. Bella kom över och vi drack och pratade, kom självklart in på djupa samtal och det var mysigt. Som det brukade vara när jag väl bodde här!

Nu ska jag snart sminka mig lite och träffa en massa härliga människor, vi ska äta tacos och kolla på HOPE! Det ska bli så himla härligt och mysigt. Sen ska jag ha sleepover med Linn vilket jag ser väldigt mycket fram emot!

Jag har fotat en del med systemkameran och kommer dela med mig av bilder när jag kommer hem. Så länge får ni mobil-bilder!

Likes

Comments

Påskvecka och ledig onsdag - söndag. Väldigt härligt kan jag säga. Ikväll åker jag till Eksjö och Imorgon åker jag och Bella till Växjö! Vi ska mysa med Alicia och självklart Elle och Johannes också. Vi brudar ska ut och äta på Pinchos och dricka drinkar och bara umgås vilket var väldigt längesen faktiskt. Ska bli så underbart!!

Kommer även träffa HOPE-gänget på fredag vilket kommer bli bäst! Vi ska kolla på vårt framträdande och det ser jag fram emot.

På lördag ska jag kolla på Jesus christ superstar vilket kommer bli väldigt spännande. Kommer helt klart ångra att jag inte är med i det men jag får acceptera det i alla fall. Sen ska jag träffa släkt på söndag och på måndag åker jag tillbaka för att jobba på kvällen.

På ett sätt kommer dessa dagar bli väldigt fulla med saker men samtidigt kommer jag att samla på mig en massa energi. För jag ska träffa alla personer som jag saknar något enormt vilket ska bli underbart. Ibland måste man erkänna att man saknar personer så att man nästan inte klarar av vardagen, riktigt så illa är det inte men ja, fy vad jag saknar alla. Framför allt saknar jag mamma. Det var så längesen vi sågs så då blir det alltid lite känsligt. Jag älskar verkligen mamma och vet att jag inte skulle klara av att bo för långt ifrån henne. Men sen saknar jag alla vänner. Jag vill veta vad som händer den, jag vill skratta tillsammans med dem och bara njuta! Så nu ska jag se till att försöka träffa ALLA!!!

Likes

Comments