Header

Nu tänkte jag faktiskt skriva ett helt vanligt inlägg bara för att jag känner för det!
Idag har jag umgåtts en massa med mamma som även hon var ledig idag. Träffades runt elva för att äta lite brunch ihop, jag hade då gått upp vid tio och duschade innan vi träffades. Satt och snackade en massa innan vi åkte iväg, slängde skräp och handlade. Åkte sedan hem och kollade på tv och jag mös ner mig under hel filt. Vid fyra åkte jag, mamma och bror till Nässjö för att brors mobil hade kommit! Sedan blev det tacomys, vin och idol med dem plus Bella.

En väldigt härlig dag trots att jag bara ville gå och läggs mig när jag märkte hur mörkt och trist det var ute när jag gick upp. Jag trodde inte att jag kunde bli så påverkad utav vädret i mitt humör men får nog tänka om där!

Imorgon står high school musical på schemat och vi ska ha sång hela dagen nästan, det blir nog riktigt härligt. Dock har jag ont i halsen just nu vilket inte känns så där jättekul direkt!
Kul förresten att rätt många tittat in här! Hoppas ni stannar 😊 vill ni fråga något eller bara har ett önskemål om något jag ska skriva om är det bara att lämna en kommentar eller mejla!
Puss och kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag spelade handboll och fotboll som barn och tyckte väl att det var helt okej men när jag 2006 började på teater så kände jag att jag hade funnit något helt annorlunda. 2007 gjorde jag min debut i musikalen Oliver och jag älskade varje sekund jag stod på scenen och slutade med både handboll och fotboll under denna tiden för att jag insåg att det inte var något för mig direkt. När vi väl hade föreställningar under senvåren 2007 bodde jag mer eller mindre på teatern. Vi alla var hemma en snabbis efter skolan och sen direkt dit. Under denna period så tappade nog hela ensemblen i vikt då nästan alla kjolar fick sys in efter hälften utav föreställningarna. Inte så konstigt med tanke på hur mycket vi rörde på oss och hur tunga kjolarna faktiskt var.

Sen kom hösten 2007 och jag skulle börja gymnasiet i Eksjö, handel skulle jag gå i tre år och jag var rätt taggad. Efter några veckor blev alla kallade på hälsokontroll hos skolsköterskan. Hon mätte mig, tog vikten, räknade ut mitt BMI som var normalt, jag fick även svara på frågor och jag skrev i att jag kanske borde tappa lite i vikt. Jag hade rätt, hon gillade inte att jag inte tränade eller åt tillräckligt nyttigt. Hon sa att det inte var någon fara om jag skulle tappa lite i vikt och tänka på vad jag äter. På ett sätt blev jag inte chockad men jag visste inte riktigt hur jag skulle handskas med det. Tiden gick och inne i mitt huvud höll en massa olika processer att skapas och tillslut började jag mixtra med maten och började träna mer och mer. Det gick till en början bra men jag insåg inte hur trött man skulle bli utav att hålla på såhär. Det enda jag kunde tänka på var att jag inte skulle äta, var tvungen att träna men också se till att inte kollapsa utan hålla mig på benen.

Tillslut blev det svårt att hålla humöret uppe och under en lektion kom min lärare fram till mig och väckte mig hur mina dagdrömmar om träning och mat. Hon frågade hur det var med mig och jag klistrade på ett leende och sa att allt var bra. Men hon läste igenom mig och en dag säger hon att hon vill prata med mig. Så vi sitter där i ett klassrum, bara hon och jag. Då berättar jag lite hur jag tänker angående min vikt och mitt utseende och hon blir orolig och säger att jag måste äta lite så att jag inte svimmar eller något. Jag hade blivit påkommen, jag kände mig lurad av mig själv och nu var jag tvungen att lägga på en extra växel för att försöka dölja det här. Om någon får för mycket information om det så kanske dem förstör mina planer.

Men det höll inte. I början av vårterminen skickar min lärare ner mig till skolsköterskan som skickar vidare mig till kuratorn. Jag gick till kuratorn några gånger men tyckte inte riktigt att det var min grej. Hon bad mig skriva ner tre positiva saker om mig själv varje kväll men det funkade verkligen och hon ville inte förstå det. Terminen gick och jag valde att inte gå till henne och snart var det sommarlov igen. Hon sa att vi kunde träffas efter sommaren och se hur jag mådde då. Jag skrev ett mejl till henne att jag inte ville träffa henne mer när hösterminen satte igång. Jag mådde inte bra men jag klarade bara inte av att träffa henne plus att jag inte ville att hon skulle komma på mina bantningsplaner.

Men mitt spel höll sig inte denna gången heller. Självklart hade vi idrott på morgonen varje fredag. En veckas svält sätter liksom sina spår när man ska träna, jag kunde ju liksom inte hoppa över idrotten, tog varje chans att röra på mig. Men min idrottslärare läste mig och tillslut sitter hon och jag i ett klassrum och jag berättar hur jag mår. För första gången berättar jag att jag är rädd för att äta och vill verkligen gå ner i vikt. Hon hjälper mig att få kontakt med en annan psykolog på skolan som jag kände mer förtroende för. Jag slutade inte banta men jag hade äntligen någon att prata med, någon som lyssnade och kom med goda råd när jag behövde det. Dock har jag aldrig haft turen med mig så när vårterminen skulle börja så skulle hon byta jobb, men hon hjälpte mig så att jag fick prata med en annan kurator som hon efter ett halvår skickar vidare mig till psykiatrin.

En väldigt liten Emma!

Likes

Comments

Jag heter Emma, är 25 år och bor med min hund Enya i en egen lägenhet i Eksjö. Eksjö är den staden jag är född i och bott i största delen utav mitt liv. Jag är lyckligt kär i den finaste killen på jorden, som tyvärr bor i Borås men snart ska vi se till att dela vardagen ihop. Jag arbetar 25% på Eksjö gymnasium som administratör, där är jag genom en projekt som heter SE-projektet. Ett projekt som hjälper folk som varit sjukskrivna länge att komma tillbaka till ett liv där jobb existerar. Jag har nog världens bästa arbetscoach som gör det där lilla extra hela tiden, är så lycklig för att hon finns vid min sida. Jag har även världens bästa samtalskontakt på psyk som är sådär extra go och stöttar mig fullt ut i alla stunder.
Jag har mer eller mindre varit helt sjukskriven sedan hösten 2011 pga mitt psykiska mående. Jag lider utav borderline (emotionell instabil personlighetsstörning), ätstörning och självskadebeteende. Kampen har varit alldeles för lång för att skriva den lite sådär snabbt. Men jag kommer att skriva om saker och ting i andra inlägg och berätta för er hur just jag har haft det. Idag står jag på stadiga ben och vill fortsätta kämpa mot att bli helt fri. Jag vet att saker kan vända snabbt men varför oroa sig när man väl känner kraften inom sig!

Jag vill berätta för folk hur mitt liv är. Jag pallar inte ljuga ihop historier för varför ska jag skämmas över mitt mående? Jag är som vilken vanlig människa som helst fast med lite annorlunda känslor ibland, känslor som ofta är starkare än hos andra. Men det gör inte mig till en annorlunda person för jag är lika mycket värd som vem som helst här på denna jorden.
Jag vet att det är många som har psykiska problem och jag vet också hur himla svårt det kan vara att berätta för folk. Därför vill jag ta ställning och göra något åt saken. Vågar jag, så kanske någon annan vågar!

Men utöver min kamp så är jag helt galen i musikaler. Jag har varit med i nästan alla uppsättningar som har satts upp här i Eksjö och just nu tränar vi till High School Musical On Stage som har premiär i november. Där kommer jag spela Ms Darbus som för den okunnige är elevernas huvudlärare samt teaterlärare. Det är hon som sätter upp alla musikaler på skolan och är helt galen men så himla rolig.
Jag har varit runt och kollat på musikaler i bland annat Stockholm och Malmö men även i härliga London! Det är en helt underbar fritidsaktivitet och att stå på scenen gör att allt mitt eget försvinner, man förlorar sig i teaterns värld och går in i olika roller.
Har även varit med i Eksjörevyn två år i rad och det var sjukt roligt. Där är det mer eget arbete och man utmanas på ett helt annat sätt. Nu detta året var jag även ordförande. Något som var helt jäkla sjukt men antagligen har även det gett mig goda erfarenheter.

Jag hoppas att jag kan göra någon skillnad för någon där ute och att någon ska känna att det är okej att må dåligt i själen, det är okej att gråta för ingenting och det är helt okej att känna.

Puss och kram

Likes

Comments

Jag vet inte om jag direkt ska presentera mig för det känns sådär lite halvt lamt måste jag säga. Men något borde man väl nämna för att det liksom är första inlägget.

Jag har väldigt länge liksom velat "komma ut" när det gäller mitt psykiska mående. Mina nära och kära vet ju om hur jag mår och hur mitt liv har sett ut. Men jag tror inte riktigt att folk runt omkring mig vet hur mitt liv sett ut och hur det ser ut fortfarande, Jag tror inte att jag har varit redo att låta folk veta för kanske har jag tänkt att jag inte har några bra svar, fast att det kanske inte har behövts.

Ett utav mina stora mål som drivit mig framåt under all denna tid har varit att jag ville sprida kunskap och minska tabun för psykisk ohälsa. Ett mål som med stor sannolikhet tagit mig dit där jag står idag!Med den här bloggen kommer jag vilja göra skillnad, jag vill peppa men även ärligt berätta hur livet kan se ut ibland. Men ni kommer även få läsa om helt vardagliga saker för att bevisa att jag är som vem som helst, även att jag lider av psykisk ohälsa.

Hoppas verkligen att ni kommer gilla det ni läser, och vill ni att jag skriver om något speciellt är det bara att säga till!

Puss och kram

Likes

Comments