Hur kunde det helt plötsligt bli december? Jag fattar inte riktigt hur tiden gick så fruktansvärt snabbt. Idag på jobbet råkade jag säga till en kund att hon skulle få en faktura i mitten utav oktober (hon skulle få den i december), hon blev chockad med vi skrattade i alla fall åt det.

Just nu så hör man samma mening: hur jobbar du nu under jul och nyår?
När vi på jobbet fick mail om att vi skulle önska ledigt under jul och nyår kändes det bara så långt fram, jag kom ihåg att jag inte ens orkade tänka på det bara för att det var så himla långt fram i tiden, kändes liksom orimligt. Men nu står vi här, första advent har varit och innan vi vet ordet av det är det 2018.
Hur jobbar jag nu du, jag är ledig 23 och 24, jobbar resten. Så jag ska hem en snabb snabb visit på helgen där och sen tillbaka för att jobba. Sebbe och bror min jobbar dock julafton så det blir inte mycket till firande med dem inte. Det är väl helt enkelt bara att vänja sig vid det. Det suger jag kan säga men inte så mycket att göra åt det. ¨

Jobbar även nyårshelgen men på nyårsafton jobbar jag bara till 17, om jag jobbar den 1/1 får jag reda på när fredagen nu kommer.Jobbar jag inte då är det ju hur bra som helst. Tjäna massa pengar på nyår och sen skåla till sent på morgonen.


Kommer just nu inte på om jag har berättat så mycket om föreläsningen, men tänkte att det borde få ett eget inlägg. Lika så med hairspray. Så det kommer!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu ska jag uppdatera denna kategorin lite, förra inlägget kan ni läsa här!

Jag kommer aldrig glömma den första dagen på ätträningsenheten i Jönköping. Skulle vara där klockan 10 men åkte lite innan så att jag hann ta några cigg innan jag skulle gå in. När jag plingar på dörren öppnas den med ett leende och jag hör skratt, musik och prat. Patienterna stod och lagade musli i köket och utav någon anledningen verkade dem så glada. Min behandlare som jag ska ha där tar med en frukt och sedan går vi iväg för att prata lite. Hennes raka ord i början utav vårt samtal kommer jag aldrig att glömma: "Jag kan se att du har gått ner i vikt Emma sedan du var här sist, om du trodde att det skulle blir lättare för dig nu så har du fel."
Ingen hade varit så rak och ärlig förr så jag blev så chockad. Men jag skulle ljuga om jag inte blev glad också, glad över att jag hade lyckats att gå ner i vikt och att det faktiskt syntes också. Hon påstod att man såg det i mitt ansikte och jag blev glad över det.

Jag trodde inte på att jag egentligen behövde det här med dagvård. Jag var ju inte sjuk egentligen, ville bara bli smal. Jag hade övertalat alla om att fyra veckor räcker gott och väl och alla runt omkring hade sagt att det var okej med tid också. Först hade jag inte trott att dem skulle ta in mig för att jag inte ens var sjuk, men när jag väl fick komma dit tänkte jag mest att dem kanske inte hade så mycket att göra. Så när jag sitter där på inskrivningssamtal med min behandlare så tror jag inte på att jag är sjuk.
Dock var det på ätträningsenheten som jag insåg att jag var sjuk faktiskt. När det hade gått ungefär två veckor in på behandling så serverades det potatisgratäng till lunch. Jag hade haft en hel del jobbiga stunder med maten innan men jag trodde aldrig att det bli jobbigare än så. Jag fick panik redan när jag såg potatisgratängen, det skrek inom mig att jag inte ville äta den, men där får man absolut inte hoppa över maten. Jag kommer verkligen inte ihåg vad som serverades mer till, hur den smakade eller hur lång tid det tog för mig att äta den. Jag minns enbart den rena paniken som bubblade inom mig hela måltiden, efter lunchen ligger jag och skakar i soffan under en filt och gråter okontrollerat. Jag har en massiv ångestattack som jag tror ska ta död på mig, för en jävla potatisgratäng. Det finns ingen människa som mår såhär, som inte är sjuk.

Efter att ångesten hade lagt sig och paniken minskat funderar jag verkligen över situationen. Det är inte friskt att få sån ångest över en potatisgratäng, detta måste tyda på att jag faktiskt har problem.
Det var då jag erkände och fattade att jag hade problem för första gången!
När sedan 4 veckor nästan hade gått säger min behandlare att nu är det snart slut, men det var det inte. Dem hade redan fattat att det inte bara skulle ta 4 veckor men dem ville att jag skulle få insikten själv. Så jag gick kvar där, nästan hela vårterminen utav trean på gymnasiet. Tog studenten och gick några veckor in på sommarlovet också.

Jag måste erkänna att det faktiskt är lite jobbigt att kolla på bilder ifrån år 2010, när jag gick på ätträningsenheten. Just dessa här över är okej, men jag var så smal att det inte ens var fint för att vara mig. Jag ser ångesten i ögonen på vissa bilder och jag ser helvetet som jag genomled. Just dessa här över var ändå äkta glädje då dem är från min bal och student.

I alla fall så avslutades behandlingen på ätträningsenheten efter sommaren och jag kände mig ändå redo att ta över världen. Men mer om det senare!

Likes

Comments

Jag har just nu lite semester faktiskt, dock obetalt men ändå väldigt skönt! Jag är påväg till Eksjö och ska där hänga med min teaterfamilj, ska sminka på Hairspray. Jag saknar alla teatermänniskor så himla mycket och det ska bli underbart att gå in i teatervärlden ett litet tag 💕
Jag är också så taggad på att få se hairspray, jag tror minsann att det kommer rocka och jag lär älska varje sak på scenen!

Annars då så har jag överlevt två veckor utav 8,45 h pass på jobbet vilket jag är stolt över. Igår hade jag bara ett 8 h pass vilket kändes helt underbart.
Bror har nu blivit vår inneboende och han började utbildningen i måndags och trivs bra än så länge. Det är så underbart att ha honom i samma stad och speciellt inneboende ett litet tag. Han ska alltså bo hos oss tills han hittar något eget!

Inför föreläsningen nästa vecka har jag ändå en hel del koll känns det som. Jag vet vad ska säga ungefär och säkert kommer jag säga andra saker också. Det känns ändå rätt stort att få stå på scenen med Inger och berätta om min kamp som varit. När jag och Inger avslutade vår terapi så sa hon att hon gärna ville föreläsa tillsammans, och nu ska det ske vilket känns väldigt stort.
Jag vet att jag kommer vilja föreläsa igen efter detta och ska verkligen försöka få det att ske.

Lite bilder från en snabb visit i Stockholm 💕

Likes

Comments

Det är upprepande, men guh vad tiden får fort!!!

Nu har vi bott i vår lägenhet i lite mer än en månad, vilket känns riktigt konstigt. Tiden flyger förbi och det känns som att man inte hinner mer. I lägenheten finns det fortfarande en massa kartonger över allt. Detta hoppas jag ändra på då vi i helgen ska till IKEA och shoppa en massa, bland annat bokhyllor så vi får upp alla böcker, filmer och finporslin. Sen tror jag att vi kan få undan en massa efter det! Jag taggar mest att dra fram kameran och fota en massa fint 😍

Kanske bör uppdatera lite då:
Jag jobbar fortfarande en massa men det är lika kul ändå!
Firade min födelsedag med underbara människor och hade en galen fest!
Jag tränar regelbundet och njuter utav det så mycket!
Försöker undvika cola (insett att jag är beroende)
Har även missat att uppdatera om att jag just nu sänker en utav mina mediciner. Ätit Lyrica väldigt länge och har just nu bara en vecka kvar innan jag är klar med den helt. Inte fått några biverkningar eller vilket är underbart!
Har även missat att berätta att jag i november ska föreläsa på psykiatriveckan tillsammans med Inger som är min gamla terapeut. Är nevös men så sjukt taggad på detta!

Imorgon kommer faktiskt bror hit till Borås då han på fredag ska på intervju på Releasy för att sitta på Telia. Så snart kommer han säkert också att bli boråsare om han nu får jobbet! Håll tummarna!

Hoppas verkligen också att jag kan få till lite snygga bilder ifrån vår lägenhet snart så att ni får se lite hur vi bor 😍

Likes

Comments

Ska lära er en sak, flytta inte samtidigt som du har öroninflammation. Det är bara jobbigt och det kommer kännas som att du ska gå sönder.

Men jag kan ändå säga att flytten har gått bra! Som jag skrev behövde vi vara ute ur gamla lägenheten vid 09,00 i fredags, vi var klara 08,50!! Kan även tillägga att vi var uppe vid 06,00 och började nästan direkt efter att vi ätit en snabb frukost. När vi sedan lämnade nycklarna åkte vi hem till Emils lägenhet som vi fått låna för att hänga där lite. Jag och mamma låg och chillade i sängen och Sebbe och bror spelade tv spel. Vi beställde från onlinepizza som lunch innan vi var tvungna att dra iväg. Vid 13,00 hämtade vi äntligen våra nycklar till lägenheten.

Sen började vi helt enkelt bara att bära upp allt och plocka in våra köksgrejer. Sebbes mamma Monica kom även i fredags och hjälpte till att flytta in.
Det gick riktigt bra och vi lyckades ändå att få upp en del utav våra saker.

I går åkte vi till Jysk för att köpa lite nytt som behövdes. Sånt kap då allt var på rea just nu, så det blev billigare än vad vi hade räknat med.

Just nu så går man runt och småplockar lite för att få saker på rätt plats. Det negativa med denna lägenheten är att det inte finns lika mycket skåp och förvaring i köket på denna som i vår förra. Så det kommer bli att vi får köpa till lite saker. Vi ska även köpa en massa bokhyllor på Ikea som vi ska fylla med filmer och böcker, även ha vitrinskåp till vårt finporslin.

Men jag kan säga att vi redan trivs väldigt bra i vår nya lägenhet. Det känns underbart att äntligen ha något helt eget istället för andra hand. Känna att denna verkligen är våran och att vi kan sätta upp saker på väggarna och få vår egen post. Lägger in lite bilder också så får ni se lite hur det ser ut. Mer kommer när vi är mer i ordning.

Likes

Comments

Är fullt igång med flytt och det är så mycket som ska göra. Vi har stött på en massa problem men tillslut ska det nog lösa sig. Pappa är snart här i Borås och då ska vi hämta en lastbil och börja fylla den. Sen senare kommer mamma och bror och hjälper till. Vi måste ikväll städa typ allt förutom det sista. Det är nämligen så att vi måste vara ute ur denna lägenheten innan 09.00 imorgon så det är en jävla massa planerande som ska göras.

Inte nog med att flytta i sig är jobbigt så har jag åkt på öroninflammation och är inne på andra dagen med penicillin, så jag orkar inte riktigt med lika mycket som jag önskar att jag kunde orka med. Har idag fått lägga mig i soffan och vila med jämna mellanrum.
Därför känns det extra fint att det är en massa människor som kommer vara här och hjälpa till. Jag kan säga att jag och Sebbe hade inte klarat detta själva!

Vi ska hämta våra nycklar till lägenheten vid 13 imorgon vilket känns så himla fantastiskt. Vår egna lägenhet!! Jag längtar tills vi fått in allt och det liksom känns som bara vårt!
Om jag inte sagt det innan så bor två utav mina kollegor i samma lägenhetshus som oss. Och KU har även Julia och Emil fått en lägenhet i huset mitt emot. Det känns faktiskt! Att ha dem människorna som har fått en speciell plats i mitt hjärta så himla nära. Kommer bli så många fina myskvällar 😍

Nej nu måste jag göra mig redo för att pappa ska komma!

Likes

Comments

Nu har jag i för sig haft semester redan i snart en vecka men ändå. För första gången i mitt liv så har jag just nu betald semester vilket känns helt otroligt skönt!
Semestern började förra fredagen vid klockan 22 på kvällen, direkt så åkte jag bror och Sebbe mot Eksjö och i lördags åkte vi till Kisa. Det var nämligen så att vi skulle ha kalas för farmor och farfar, 70- och 75års kalas, det var en väldigt härlig dag och vi hade det så himla mysigt ihop. Jag, Ellen och Linnea sjöng även lite låtar och det blev väldigt lyckat.
Sen kom några dagar med mys i Eksjö! Elsa kom förbi och vi mös i solen. Åkte och hämtade Maria på Landvetter och när jag hade skjutsat dem till Noby och var på vägen tillbaka till Eksjö så fick jag punktering på bakdäcket på bilen. Kan säga att det var läskigt men som tur var så var jag rätt så nära Eksjö vilket gjorde att papp kunde komma och hjälpa mig!

I tisdags åkte jag hem mot Borås igen och mot min käresta som jobbar fortfarande. Jag städade, vilade, lyssnade på ljudbok, målade och bara njöt under dagarna. Har även varit och fikat med Julias föräldrar vilket var hur mysigt som helst!!

I fredags kom bror, Emil och Gina till Borås och igår var vi på Liseberg. Det var strålande sol, massa folk, massa körer, men sjukt roligt! Vi njöt i karuseller och skrattade en massa.
Just nu sitter jag med dem i bilen mot Eksjö igen. På tisdag ska jag till Vimmerby med Elle, Johannes och Alicia och på onsdag ska vi gå och kolla på Bella på Astrid Lindgrens värld. Det ska bli så himla mysigt!
Imorgon ska jag träffa lite brudar från Eksjö, dricka vin och mysa en massa!

Likes

Comments

Det är så lätt att bara köra på och inte tänka efter vilken resa man faktiskt har gjort, vilken resa JAG har genomfört och vart jag idag har hamnat.

Just nu är livet sådär som jag har drömt om att det ska vara, så som jag många gånger har skrivit i böcker att jag önskar att jag hade. Alla gånger jag har genomgått en hemsk ångestattack har jag liksom velat ha allt som jag idag har. Jag bor tillsammans med min dörmprins, har ett jobb med kollegor som gör det så värt att gå dit, jag har massa fina människor i min närhet och snart har vi till och med en helt EGEN lägenhet, och inte en i andra hand.
Det är ibland svårt att greppa att det har blivit såhär men jag vet också att det inte alls är en dröm, och det har inte heller varit lätt men så himla värt det.

Jag har alltid hatat alla dem människor som genom mitt liv har sagt till mig att livet kommer att bli bra, bara jag kämpar. För det hjälpte mig inte ett dugg då, jag mådde alldeles för dåligt för att ens ta in det. Men nu måste jag ju erkänna att allt det som folk har sagt till mig faktiskt stämmer, det blir bra, bara man kämpar. Men jag vet också att de kommentarerna inte var det som fick mig att må bättre då. För det vill man inte höra när man väl är mitt uppe i det. För dem orden fick mig istället då att inse allt som jag inte hade, alla känslor som man i den situationen inte ens vågar tro ska hamna oss sig.

Jag är tacksam över vad livet har att ge mig i denna stund. Det låg och väntade vid slutet av min kamp, som en liten morot fick drömmen mig att kämpa. För ibland tänkte jag, att om andra människor faktiskt kan ha det jag drömmer om så måste jag också kunna ha det. Och idag är det just så, så som jag drömt om i väldigt många år.

Jag vet att det låter sådär tråkigt och liksom töntigt. Men jag är bara så himla stolt över mig själv, och för den resan jag har gjort. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna där jag är idag, och självklart har jag inte gjort allting själv men hade jag inte själv kämpat såhär hårt hade jag ändå inte kommit till den plats jag är på idag.

Så det jag vill säga med detta.. Är att livet faktiskt kan vända, även att man inte tror det själv. Och när man väl kommer i mål så kommer man kunna se sin kamp som en stor lärdom i livet!

Likes

Comments

Livet rullar på och det går snabbt! Nu jobbar jag bara nästa vecka och sen har jag semester, ska faktiskt bli väldigt skönt med semester.
Vad har hänt nu senast då..
Firat fina studenter, haft återträff men klassen ifrån nian, något som var väldigt kul då det är 10 år sedan man har träffat vissa av dem. Har firat midsommar med bästa folket i Borås och även varit i Liseberg. Och det bästa!!! Fått en lägenhet!
Känns så underbart att äntligen få en en lägenhet med första hands kontrakt. Och det bästa är att vi blir grannar med två från jobbet också. Inflyttarn sker den 1/9 och vi är så taggade.
Annars så har jag mest jobbat hela tiden också, hinns inte med så mycket direkt.

I helgen kommer bror hit och vi ska partaja för Julia vilket ska bli väldigt roligt. Sen på semestern så är det födelsedagsfest för farmor och farfar, en tripp till alv med Bella, Elle och Alicia, och sen Liseberg igen!
Känns som bra veckor nu fram över!

Likes

Comments

Förra helgen fick jag långledigt ifrån lördag-måndag. I söndags kom kära mor till Borås och stannade till onsdagen. Det var hur mysigt som helst, vi åkte och shoppade, lagade fantastisk mat, drack vin, introducerade mina vänner och bara hade det så bäst!
Och nu är det fredag igen och jag är ledig hela helgen. Just nu sitter jag med Sebbe och Enya på bussen och vi ska resa till Eksjö över helgen. Det är ju nämligen studenttider och två av mina fina vänner springer ut imorgon. Ska bli fantastiskt att vara med på deras fina dag!

Sen ska det bli fantastiskt att träffa min kära bror, det var alldeles för länge sen vi sågs så det är på tiden!
Mamma tog med kameran till Eksjö i onsdag så att dem kunde fota balen så det kommer säkert att komma upp en massa fina bilder inom kort.

Nu ska jag andas in lugnet av ledighet och njuta av att träffa en massa fina människor!

Likes

Comments