Header
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Follow me on Nouw

Andra dagen på Miami beach så regnade det tyvärr. Men vi gick ändå ut för att fota. Eftersom vi endast var där i 2 dagar så tog vi vara på tiden.

SOM TUR VAR så slutade det regna lagom till vår buss- och båttur. Det var så häftigt & jag rekommenderar er att göra dessa turer om ni besöker Miami. Man åkte alltså en dubbeldäckare utan tak på motorvägen och fick se inne i Miami. Dock måste det coolaste varit båtturen. Vi åkte förbi kändisars hus som t.ex. Christina Aguilera, Lebron James, Jennifer Lopez, Michael Jacksons gamla hus osv. Så häftigt!

Kort därpå gick vi och hämtade våra väskor som vi hade lämnat på det hostel vi bodde på. Sedan var det dags att lämna underbara Miami för den här gången. Jag kommer definitivt att åka tillbaka!

Likes

Comments

Hello bloggisen! Jag och Sofia bokade en weekend på Miami. Efter som det endast tar 2h att flyga dit så var det hyfsat billigt. Vi fick flyg och boende för ca 3400kr. Ganska bra ändå!

Flygresan gick jättebra! När vi kom fram tog vi uber till Miami beach där vi skulle tillbringa natten. Alltså Miami är sååå fint, det är palmer nästan överallt.

Vårt hostel var dock inte lika fint. Det luktade äckligt och handdukarna man fick var smutsiga. Vill ni veta en häftig sak? Väl inne på rummet var det två tjejer som sa "vi pratar också svenska". Vi bodde alltså i samma rum som två andra svenskar, på Miami?! Vad är oddsen?

Vi gick direkt till stranden för att börja fota. Självklart måste man passa på att ta en massa bilder när man är i Miami, det är inte varje dag man är där.

Senare hyrde vi cyklar och cyklade till whole foods för att köpa mat. Vi hade jättetur med vädret till en början... sedan började det att spöregna tyvärr...

Självklart blev det att hänga på stranden också!

På kvällen började det spöregna, det ÖSTE ner på gatorna. Bilarna hade svårt att ta sig fram.. vi sprang in till ett köpcenter, jag hittade ett par jättesnygga skor som jag gå ut i på kvällen. Vi försökte hitta någon klubb vi kunde gå ut på men det slutade med att vi båda somnade runt 00 med både partykläder och smink på.. hmmmm trötta!

Likes

Comments

Hello bloggisen! Sorry att jag inte har bloggat det senaste. Det har varit fullt upp! Här kommer lite bilder från de senaste dagarna.

Likes

Comments

Hello bloggisen! Idag var jag ute och sprang 2,5km kl09 på morgonen. Emy satt i vagnen så det var lite jobbigare än att springa ensam. När vi kom hem tog jag och Emy ett bad. Sedan gjorde vi i ordning oss för dagen!

Idag åkte jag och lilla Emy till ett köpcenter som ligger ca 20min bort. Lilltjejen somnade i bilen och fortsätta sova även när jag lyfte över henne till vagnen. För min del blev det shopping! Hittade jättesnygga kläder. Ibland får man unna sig lite nya plagg.

När vi kom hem lekte vi och sedan bar det av till Sofia och Tenley. Jättemysig dag!

Likes

Comments

Hello bloggisen!! Idag började jag jobba kl08 på morgonen. Detta för att en av mina värdföräldrar har rest så då fick det bli så. Det gick jättebra förutom att jag var så trött. Jag somnade kanske runt 01 på natten och vaknade flera gånger.

Vid tiotiden byggde jag ett hus till Emy av en soffkartong. Detta gillades starkt!!

Jag har haft lite hemlängtan idag. Det kan bero på att jag har känt mig lite ensam då ingen var hemma (förutom Emy som är en väldigt rolig tvååring) och plus att Sofia är bortrest.

Emy sov över TRE timmar idag. Det har aldrig hänt sen jag kom hit. Jag hade massor med tid att göra saker på, men det slutade med att jag latade mig då jag var så trött.

Likes

Comments

Hello bloggisen! Idag när jag och Emy var påklädda och klara så gick vi ut en sväng. Precis nedanför vår gata så går en lång cykelstig som sträcker sig till många olika platser i Atlanta. Jag tog inte med någon vagn som jag brukar göra utan lät istället Emy gå hela tiden. Vi var ute en hel timma = perfekt morgon. Det var inte för varmt ute så det var ett plus. En perfekt start på dagen helt enkelt.

Sedan gick vi hemåt för att ha picknick med Tenley och Sofia på vår baksida. Mys!!! Vi la ut en av Emys jättesmå filtar som vi alla fyra faktiskt fick plats på.

Likes

Comments

Hello bloggisen! Igår var det tisdag och jag, Sofia & barnen bestämde oss för att åka till target. Target är som en mindre version av Ullared. De har hyfsat bra saker dvs kläder, smink, slog och allt annat man behöver. Vi hittade en vagn till tjejerna som man önska att man själv kunde sitta i, jättecool!

På target köpte jag en bodylotion, den gröna tröjan ni ser på bilden samt hårfärg. Jag färgade mitt hår i går kväll men man ser knappast någon skillnad.

Nästan varje morgon när jag ska göra i ordning Emy för dagen så sätter jag på henne så att hon och jag matchar med kläderna så gott det går. Den senaste tiden har hon även börjat att ha tofsar i håret, så gulligt!

Likes

Comments

Hello bloggisen! Jag är så trött. Trött på alla äckliga snubbar som ska röra, stirra, vissla, skrika på mig samt ca alla andra kvinnor. I Sverige finns det gott om dem. Jag har flera gånger vänt mig om på klubben för att skälla ut någon anonym, feg snubbe som jag tagit en på rumpan och sedan smitit därifrån, snabbt som attan.

När jag flyttade till Atlanta blev det knappast bättre. Här går man på gatan och snubbar i kanske 40-50årsåldern ropar "Show me what you got" när du går och drar på en barnvagn med korta shorts i 30+ grader. Man får tydligen inte gå i shorts här utan att snubbar ska skrika efter en.

Eller vet ni vad, nu när jag skriver det här så kommer jag att tänka på att det inte spelar NÅGON som helst roll om jag har kortaste shortsen på mig. Jag och Sofia var ute och gick på bargatan precis ovanför mig häromdan. Okej lyssna på det här. En bil stannar vid sidan av vägen kanske 100 meter framför oss. Personen i bilen sätter på varningsblinkers och går ur. Ut ur bilen kommer en man, MINST 50 år gammal. Han ställer sig bakom hans bil och väntar på att vi ska komma närmare. Paranoid som man är så säger man till Sofia "Han väntar på oss, vi måste springa."

Vi vänder oss om och börjar småjogga. Vi joggar mot en kvinna 32 år gammal, vi vet specifikt att hon var 32 eftersom vi frågade. Hon frågar oss "Are you girls okay?" Vi svarar nej. Hon fortsätter "Do you know this guy? He's very creepy and you should not go next to him. Go to the other side of the road. He's dangerous." Utan att hon ens hade en aning om vad mannen ville eller vem har var så talade hon om det här för oss.

Vi väntade lite tillsammans med kvinnan och snäll som hon var så följde hon oss till vår bil när snubben hade gasat iväg.

Under tiden vi gick så berättade vi för kvinnan att vi var från Sverige och att vi är här för att jobba i ett år.

Jag frågar henne "Why are men so creepy here?" varpå hon svarar "This is not Sweden baby, this is USA." Och då slog det mig, män är bannemig lika creepy världen runt.

Likes

Comments

Instagram @eemmajk