Har en hatkärlek till vintern.

Det är som att hela Sverige dagarna innan jul fram tills nyår bäddas i trygg mjuk bomull.

Man strosar runt hemma i noppriga sockar och några storlekar för stora cardigans.

Tid och datum finns inte.

Det mest dramatiska är nåt bråk över fusk på sällskapsspel.

Man äter chokladpraliner som att de strikt skulle ransoneras till årskiftet.

Tar på sin höjd en promenad.

Så blir det nyårsafton.

Glitter, bubbel, skratt

Följt av nyårsdagen: Pizza, huvudvärk och bestämdhet - Imorgon börjar livet!

"Och jag står framför spegeln, vill förändra allt, och allt som jag ser i den"

Håkans ord blir hela Sveriges ledord i några veckor.

Ut med snabba kolhydrater!

Mera proteinpulver!

Gymmen är överfyllda.

Detta sker alltså inom loppet av 10 dagar.

V a r j e år.

7 Januari och jag går fortfarande i noppriga sockar.

Mitt enda nyårslöfte för i år är att vara snällare mot mig själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kan inte sluta lyssna. Stromae alltså! Så himla bra.

Likes

Comments

Hoho!

Det var inte direkt igår jag skrev här!

På den senaste tiden har jag förutom att nästintill överleva finals (sista tentan imorgon, yes!!!) upptäckt hur jag sakta men säkert franskifierats.

Jag är stammis på mitt egna lilla boulangerie. Köper dagligen levain. Springer alltid in i sista stund på gympassen, jag vet att alla fransmän kommer åtminstonde 10 minuter försent. Mitt kaffe ryms i en fingerborg och så bär jag ofta scarf.

Jag vet att ett bra vin går att hitta från 4€ och uppåt. En dag upptäckte jag att jag förstår Stromaes och Edith Piafs texter, orden som tidigare bara varit ett ett bakgrundssus nu bildade meningar med betydelse.

Att jag ska åka hem nästa vecka är bisarrt att tänka.

Ska jag lämna mitt fina Frankrike?

Först väntar i alla fall sista provet imorgon samt en riktig pang-utgång med alla klassisar.

Can´t wait!Likes

Comments

Snabba steg i trappan

Jag är alltid sen

Springer alltid trappan ned medan jag fiskar upp mitt korttill cykeln

Slarvigt snurrar jag en halsduk runt halsen och beger mig uti den kalla morgonen

jag fastnar vid rödljuset,

bilarna susar förbi

de tutar ilsket på varandra och zickzackar liksom i enbondfilm

trafikljuset skiftar till grönt men bilarna saktar inte ned

The smiths i lurarna

"

And everybody's got tolive their life
and God knows I've got to live mine
God knows I've got to live mine

"

jag skrattar till för mig själv

det gäller att ta för sig i den franska trafiken

alla lever i sin egna lilla morgonbubbla,

alla har sitt eget mål och sin egna stress,

jag springer över gatan

hoppar över en pöl

vinden fattar tag i ett träd och gulnade löv virvlar framförmig

jag blippar kortet mot kortläsaren och tar första bästacykel

luften är kall, men jag blir snabbt varm

jag cyklar mitt snabbaste

vägen till skolan är som en hinderbana

först alla övergångsställen

barnfamiljer som cruisar över gatan

slarvigt parkerade bilar mitt i gatan

någon swishar förbi på en skateboard

jag cyklar förbi samma café som alltid

jag ser samma man som alltid läser sin morgontidning med enkopp espresso

det glöder ur hans cigarett

en kvinna springer mot spårvagnen

hennes klackar hamrar i marken

hon hinner precis och jag ser hur hon suckar lättat

snart är jag framme

jean macé

stora träd och stressade steg

alla är på väg någonstans

eller nästan alla

vid den gamla parken sitter ett par äldre och delar enflaska vin

7:53

jag är sen

jag springer

mot rött ljus

zickzackar mellan människorna på vägen

jag ser hur solen är på väg upp

så är jag framme

Likes

Comments

I Lyon så väl som i andra franska städer vid floder är det standard att dricka vid floden innan utgång. Vanligaste drycken är nog smaksatt vin, ex med hallon, jordgubb eller grapefruktsmak. Överlag känns det som att fransmän dricker mindre än vad man är vad att se i svenska universitetsstäder hehe. Däremot kanske vuxna dricker oftare än i Sverige, när det kommer till "ett glas vin till maten". Vin är förövrigt det som tar upp 70% av typ alla supermarkets. De har månadens vin på IKEA och vårt enda bestick i lägenheten vi blev lämnade var i princip en vinöppnare. Väldigt väntad, men också väldigt gulligt på något vis

Världens Bästa gäng 💘

xx

Emma

Likes

Comments

I Frankrike dricker man inte vatten. Man dricker Perrier, en sorts mineralvatten. De med klass dricker Perrier tranche, alltså mineralvatten med en halv citronskiva. Allt låter så mycket bättre på franska och jag älskar det! Jag menar bara grejen att glace au four betyder glass i ugn? Det är ett antiklimax utöver det vanliga. Ska från och med nu försöka implementera så många franska ord som möjligt till den odramatiska alldagliga svenskan.

Bisous

xx

Emma

Likes

Comments

Jag har min egen låt. Varje gång jag lyssnar på den fylls jag av styrka och känner mig oövervinnerlig. Klyschornas klyschigaste klyscha, kan tyckas men ändå så viktigt! Jag har bestämt mig för att när jag lyssnar på den låten får jag bara tänka bra, fina tankar om mig själv och andra. Alla borde ha sin egen låt. Det är en av mina bästa ideer och därför vill jag också dela med mig av den!

Min låt är Girl on fire - Alicia Keys


Se till att erövra onsdagen nu vänner. Det är bästa dagen. Mitt i veckan, med hela helgen framför sig.

xx

Emma

Likes

Comments

De som känner mig vet att jag snöar in på saker. Senast nu har det varit att sluta äta kött. Men jag är en allt eller inget person. På eller av. Vitt eller svart. Därför äter jag vanligt, eller äter 100% veganskt i perioder. Det veganska utbudet här i Frankrike är sisådär. Jag har hittat tre olika biologiska ekobutiker med en massa veganprodukter där utbudet faktiskt är bättre än man kunde tro i ett land där gås och kakor är religion. Igår hittade jag en ny butik och bla passade på att köpa vegansk choklad med ingefära. 5/5 verkligen!

Något jag saknar här i Frankrike är ett kök. I våra "studios" har vi en liten kokvrå, två plattor och bestick (gaffel, kniv och vinöppnare såklart. Jag saknar dock ugn och att kunna baka. Främst saknar jag nog ändå mixer och somriga smoothiebowls. Som den nedan, en morgon i Barcelona. Mon dieu.

Avokado, banan, spenat, blåbär, spirulina smoothiebowl. Toppad med fikon, nötter, hampafrön, gul kiwi, hallon, kakaonibs och whatnot. Drömmarnas dröm.

Ha en fin tisdag vänner!

xx

Emma

Likes

Comments

Att plugga på universitet i Frankrike är lite som att vara tillbaka på gymnasiet; många små uppgifter ofta. Efter två år av föreläsningar med 100 andra studenter känns det märkligt att vara tillbaka i en klass med 30 pers. Läraren ser alla elever, kan våra namn och frågar saker. Jag läser på engelska här, förutom en kurs i franska (där jag på något otroligt vis lyckats hamnat i advanced och inte beginners som vore mer passande med tanke på mina existerande franskakunskaper). Vi läser i övrigt Marketing, Finance, Research methodology, Organizational behaviour, Business game (handlar om att starta upp ett eget företag), Information systems och GMAT (det är förberedelse för ett test som man måste göra om man vill ta en MBA i USA, vilket jag vill). Närvaro är OBLIGATORISK på alla lektioner, och tro mig läraren märker om du är borta haha! En gång kom jag två minuter sent till en franskalektion och läraren gjorde en scen av det, gosh. Missar du tre lektioner får du F, oavsett hur tentorna går. Detta spär såklart på känslan av att gå på högstadiet / gymnasiet extra. Ändå gillar jag skolan här, jag gillar att man kan hålla en dialog med lärare, att de vet vem man är och snicksnackar med en i korridorerna. Finansläraren har t.o.m hintat att det är ok att skriva till henne på FB när som på dygnet hah!

Ha en fin måndag!

xx

Emma

Likes

Comments

Höstlovet har spenderats i Bordeaux. Åh vad jag gillar den staden! Varenda byggnad var så vacker och jag som lätt fattar tycke för städer, fantiserade om hur jag bodde där. Hade en lagom stor Chateau (typ 25 rum) och gick runt bland vinrankor iklädd en vippig hatt.

Vi hann vandra längs stadens små gator, ta foton på färglada dörrar samt skåla i bubbel. Torsdagen spenderats på en wine tour till olika chateaus och avslutades med utgång. Vi hade förfest hos Raph (som jag fastslog att jag ska starta youtubekanal med) jag postade på tok för många videos av mig själv sjungandes på my story och vi körde någon dryckeslek. Med andra ord en vanlig förfest! Jag, Elin & Stina bestämde oss för att dra ut kring 3-tiden och hade en riktig helkväll. De två är helt fantastiska och jag hade träningsvärk i hela kroppen efter allt fuldansande och skrattande. Nattklubben vi drog till hette "La plage" och har nio dansgolv tror jag. Vi erövrade dem alla, med allt från hiphop moves till salsa. Riktig drömkväll!

Kan verkligen rekommendera Bordeaux. Lagom stor stad, med så mycket fin arkitektur! Gillar man vin också har man hamnat helt rätt!

Ha en fin söndag!

xx

Emma

Likes

Comments