Matchningsprocessen - Skandinaviska Institutet

Såååå! Timmen innan samtalet var nog den längsta timmen på länge. Nervositeten var inte nådig men det gick bra! Fick prata lite fort med "nana" i början, hon var med genom FaceTime på pappans telefon i någon minut för att säga att hon gärna ville prata med mig också någon dag.

Fick se deras hus och så småpratade vi lite. Förhoppningarna har ökat en del efter det här samtalet men vill inte hoppas på för mycket än. Inväntar nu mejlet från mamman och sedan ska vi komma fram till en dag att prata igen då "nana" är delaktig. Spännande!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Skandinaviska Institutet

Har precis skypeat med familj nummer 17, den i Noblesville, Indiana. Engelskan sitter i hyfsat sedan senast jag skypeade med någon familj, vilket är rätt skönt.

Fick intrycket av att de var väldigt trevliga, och som de själva sa, laid back föräldrar. Vi pratade i ungefär 20 minuter och ställde lite frågor fram och tillbaka. På slutet bestämde vi oss för att komma fram till en tid att skypea när deras barn är med också, så vi ska höras på mejl. Det hela kändes bra, så hoppas nästa gång också går lika bra!

Så nu ska jag åka iväg till jobbet för ett kvällspass. Vill helst bara stanna hemma resten av dagen, men ibland måste man iväg, så!

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Skandinaviska Institutet

Inatt när jag låg och sov kom mina första matchningar hos SSI, efter nästan en månads väntan! Två familjer fanns på min sida, varav den andra (#17) också skickat ett mejl.

#16

Den första familjen består av två tvillingtjejer på 9 månader och mamman är dessutom gravid med ett barn som ska komma i september. De har även en hund. Jag vet inte om jag är intresserad av en familj med så många jättesmå barn, så jag ska nog skicka ett mejl om att jag inte är rätt för dom. Jag tror inte det är något jag skulle klara.

#17

​Den andra familjen, som även skickat ett mejl till mig om att de vill set up at time to Skype, består av en mamma, pappa och två barn. En dotter på 3 och en son på 1 år, samt en hund. Jag fick direkt en rätt bra känsla av den här familjen och svarade på mejlet. Jag föreslog att vi kunde prata imorgon, så vi får se när de svarar lite senare!

Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

​Det står återigen rätt stilla. Vi hade missat några småsaker på min hälsoundersökning så den blev inte godkänd. Så imorgon ska jag tillbaka till vårdcentralen (och punga ut ytterligare 200 kr... de egentliga 450 kr blev till slut 850 kr...) och fylla i min längd och vikt som missades. Rätt surt, men ja. Det måste väl göras. Skönt att ha den helt färdig efter imorgon dock, då jag ska posta mitt polisutdrag som kom hem förra veckan, ner till Malmö-kontoret i eftermiddag. Då är allt inne och jag kan foksuera på matchningsprocessen - jätteskönt!

Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

Fick mejlet igår om att min ansökan är godkänd och familjer kan börja höra av sig. Dock tar det vanligtvis 4 veckor innan något händer men kan också gå fortare stod det. Nu ska jag alltså höra av mig till CC för att avsluta min ansökan där, och istället börja om på SSI. När jag skriver om min nya matchningsprocess, vill ni att jag börjar om från familj 1 eller fortsätter från där jag var?

Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

... mejlet som jag väntade på, ett långt mejl med massor av information. De hade poängsatt olika delar av min application, ju högre poäng desto större chans att komma iväg fortare, och jag hade 7-10 på alla punkter vilket kändes lovande. Nu inväntar jag svar från Londonkontoret, så får vi se vad som händer!

Likes

Comments