Senaste veckan har mest bestått av plugg och träning, vädret har inte varit på topp så det har gjort det lättare att fokusera på plugget. Men jag är ju inte ledsen att det fina vädret är påväg tillbaka. I november väntar midterms i alla fem ämnen som jag läser. Det är ovant att ha så många tentor på en gång och dessutom gå i skolan varje dag, såhär ser mitt schema ut (jämfört med föreläsning ca 2-3 dagar i veckan i Skövde):

Måndag: Spanska 13.00-15.00
Tisdag: Economic history 8.30-10.30
Statistics & econometrics 10.30-12.30
Sampling & data analysis 13.00-15.00
Onsdag: Statistics & econometrics 9.00-11.00
Spanska 13.00-15.00
Public economics 16.00-18.00
Torsdag: Statistics & econometrics 9.30-11.30
Economic history 11.30-12.30
Fredag: Sampling & data analysis 13.00-15.00
Public economics 16.00-18.00

Snart kommer även volleyboll ta upp mycket av min tid om allt går som det ska😀

Detta har ju hänt några gånger☝Nu måste jag se till att det inte händer imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 1 readers

Likes

Comments

Hej! Sen sist..

🔹Min telefon blev stulen för två veckor sen ungefär, någon öppnade min väska och tog den vilket inte är helt ovanligt här tyvärr. Men det har lett till massa strul men nu är allt fixat och jag har fått min nya telefon men det är bilderna på mobilen som jag saknar för självklart hade det inte sparats i iCloud..
🔹Jag har varit på try outs för UAs volleyboll lag. Det var skitkul och det gick rätt bra men jag väntar fortfarande på besked, vi är ca 30 pers som slåss om två platser i laget så vi får se!
🔹Helgen spenderades i Benidorm och Altea. En kompis hade hyrt en lägenhet i benidorm så vi var där från lördag till söndag och sen hängde vi vid poolen hos en kompis i Altea från söndag till måndag! En perfekt helg!
Nu: komma i kapp med plugget!

  • 9 readers

Likes

Comments

Igår åkte jag och några vänner på en snorkeling trip till Tabarca som är en ö en bit utanför Alicante. En jättefin ö med klart vatten, grottor och många coola fiskar! Kommer definitivt åka dit igen! 🐠🐡🐟

  • 42 readers

Likes

Comments

Hej!

Fullt upp denna veckan! Föreläsningar varje dag, möten med studievägledare för att få ihop schemat, tränat, tre dagars galen nollning på Europa house, cocktail mingel i skolan, utgångar och middagar i Alicante, buddy-meeting osv! Kul vecka, har träffat så mycket roliga människor :)

Vad gäller mitt schema så fick jag ändra en hel del då kurserna krockade i schemat. Så nu kommer jag läsa statistics and Introduction to econometrics, Data sampling and analysis, Public economics, Spanish and International economic history och spanska. Känner mig nöjd med kurserna, dom är rätt tuffa allihop men alla känns intressanta. Jag också van vid att läsa två kurser åt gången men nu ska jag läsa alla dessa i ett halvår!

Lite bilder från veckan🇪🇸

  • 61 readers

Likes

Comments

Welcome week är avklarad! Har varit Welcome party, pubrunda osv, har varit jättekul att träffa massa studenter👏

Imorgon väntar riktiga första skoldagen. Har varit svårt att få ihop mitt schema för det är alltid någon kurs som krockar med en annan och det är obligatoriska föreläsningar. Men jag börjar med microekonomi imorgon och så ska jag se under veckan vilka kurser jag måste byta ut.

Efter skolan är det party måndag-onsdag i våra residence halls!!😍

  • 84 readers

Likes

Comments

Det var första dagen på orientation idag där vi fick registrera oss och sen gå på en walking tour runt campus! Vi fick reda på att campuset är det fjärde största i Europa så det är ganska lätt att tappa bort sig haha

Vi åkte till hamnen ikväll och tog en öl och hade det trevligt. Vi ska till skolan tidigt imon också och sen är det Erasmus Welcome party så tror det blir en grym dag💃

  • 107 readers

Likes

Comments

Idag släppte de Erasmus Welcome Week schemat med massa aktiviteter för internationella studenter😃👏Ska försöka gå på så mycket som möjligt! Såhär ser schemat ut för dom som undrar:

  • 129 readers

Likes

Comments

Hej!

Väldigt varmt här idag så blev mycket siesta! Och lite shopping, promenader i hettan för att få lite färg osv. Ungefär så som mina dagar ser ut här just nu! Drog till gymmet vid halv åtta när det var lite svalare. Vi har ett helt ok stort gym här, däremot är det inte många maskiner som fungerar.. men körde lite egna övningar på mattan så det fungerar bra ändå. Det har varit skönt att ha lite slappa dagar här och komma i ordning innan skolan börjar men nu längtar jag till allt drar igång!

Har även tagit kontakt med ett volleyboll lag här som jag kan testa att träna med vilket känns jättekul men vill helst spela med universitetslaget så ska förhoppningsvis vara med på try outs också!

¡Hasta luego!


  • 136 readers

Likes

Comments

Skulle åkt till playan i Arenales med Lisa, en svensk tjej som precis också flyttat ner, men bussen kom inte efter att ha väntat i över en timma (får nog vänja mig vid sånt här nere) så vi skippade det. Istället drog jag till gymmet där jag träffade en kille som "varnade" mig för nollningen på Europa house, där jag bor, som sker när alla spanska studenter är tillbaka. Jag blev dock glad att det kommer vara någon typ av nollning så man kan lära känna de andra i byggnaden😄 Det är inte så många som har flyttat in än förutom ett basketlag så jag har inte träffat jättemånga studenter än men nästa vecka är orientation så då blir det nog ändring på det. Jag bor i ett dormroom kan man säga, fast jag bor själv och har eget kök och badrum på ungefär 18 kvm. Men vi har gemensamma ytor också som tv-rum, study room (utan bänkar? Haha), gym osv. Och dom städar rummet & byter lakan och handdukar en gång i veckan! Så det är verkligen ett perfekt studentboende👏👏👏 

Här kommer lite bilder från idag och på rummet!

  • 142 readers

Likes

Comments

Har vänner och familj som vill följa mitt liv här nere i Spanien och då kändes en blogg som en bra lösning😃Blir även kul för mig att ha sen! Så, här kommer jag uppdatera då och då med vad jag gör här nere! Börjar med lite bilder på Universitetet som ligger i san vicente där jag bor och på Alicante centrum.

¡Hasta pronto! (Tar varje tillfälle att öva på min spanska också haha)

  • 190 readers

Likes

Comments