Header

Hej alla!

Efter några veckor med överdrivet mycket plugg och väldigt lite fritid är jag nu tillbaka här. Idag är första dagen på ungefär fem veckor som jag inte känner någon pluggångest och det känns väldigt befriande. Jag gick över till lägenhetskomplexet som ligger bredvid mitt för att hänga lite vid deras pool då solen har försvunnit från vår pool (och ja det finns en hemlig gång mellan lägenheterna). Det är även så att min familj landade i Miami i torsdags förra veckan och är nu på väg upp till Tampa, ska bli väldigt kul att träffa alla och vi får se vad vi hittar på för något kul.

Tänkte även att jag skulle börja filma mer vad jag gör om dagarna, men har inte hittat något bra redigeringsprogram för filmer då jag har en PC. Om någon har något tips kommentera gärna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Den här veckans äventyr blev en tripp till Lettuce Lake Park som ligger drygt 5 km från där jag bor. På grund av orkanen Matthews som drog förbi dagen innan var det vissa partier som var avstängda för att de var översvämmande. Då det inte fanns någon karta var det svårt att veta vart vi skulle gå, men på något sätt lyckades vi ta oss ut till trägången som tog oss ut mot floden. Där såg vi flera sköldpaddor som låg och stretchade i skuggan, men även två alligatorer. Den på bilden nedan var den lilla av de två vi såg, tyvärr låg den andra lite för långt in för att jag skulle få en bra bild på den. Det var häftigt att se djuren i sin naturliga miljö och komma bort från all trafik och stress för en stund. Som avslutning på vår lilla tur hyrde vi en kanot och paddlade ut på floden, men på grund av motvind var det inte särskilt kul så vi vände ganska snabbt tillbaka igen. Nu blir det tillbaka till pluggandet, men det återstår bara två intensiva veckor och sen kommer delar av familjen och hälsar på.

Likes

Comments

Mellan all stress och allt pluggande under den här 5-veckors perioden av prov, inlämningar och grupparbeten tog jag mig ner till downtown Tampa för att testa på paddle board i Hillsborough River. Det var väldigt kul och inte alls så svårt som jag trodde. Efter att ha paddlat runt i säkert en timme tog jag river walk längst med floden ner till stan. Vädret var inte på min sida då det kom några skurar, men det var ändå kul att ha fått se hur stan ser ut.

Likes

Comments

Den här veckan har varit fylld med "första gången"-grejer, men även en tråkig förkylning ovanpå det. När jag vaknade i tisdags kunde jag knappt svälja och huvudet värkte, men jag tog mig till skolan då närvaro är A&O här i USA. På tisdagseftermiddagen träffade jag min grupp i logistikkursen för att förbereda vår presentation som vi skulle ha på onsdagskvällen. Trots att det var min första redovisning här och att jag var lite nervös gick det mycket bra. I torsdags var jag i skolan hela dagen, har min sista lektion 18.30-21.15 vilket är väldigt sent och min förkylning gjorde inte det lättare att fokusera.

Då de flesta är lediga på fredagar begav vi oss till Madeira Beach, det var en mysig strand och vädret var bra men det kom några regnstänk efter att vi hade ätit lunch. På kvällen var det dags att testa på Fraternity Party. På förfesten hade vi väldigt kul, men själva festen hos killarna tyckte jag var sådär, det var väldigt varmt i lokalen och musiken var inte den bästa. Resten av helgen har gått åt till att plugga då jag har min första tenta på torsdag och att det är viktigt att ligga i fas med studierna i de andra kurserna då vi har förhör och inlämningar varje vecka.

Har även glömt att berätta att jag köpt en förtidig födelsedagspresent åt mig själv, en kamera som är väldigt lik en GoPro, men för en fjärdedel av priset. Hade med den på stranden och jag blev väldigt nöjd över resultatet. Ni hittar kameran HÄR.

Likes

Comments

Idag var första dagen i skolan efter en veckas ledighet för min del. Den började inte särskilt bra då vår professor aldrig kom till lektionen, så vi gick och pluggade lite i biblioteket istället. Den andra lektionen för dagen skippade jag då Hillary Clinton skulle komma till skolan. När jag kom dit var det fullt med folk och kön slingrade sig runt hela området, men jag hade tur och var en av de sista att få komma in. Jag väntade i nästan 45 minuter innan Hillary tog plats framför mikrofonen. Det var en häftig grej att få uppleva då det absolut inte går till på samma sätt i Sverige.

När jag inte orkade stå och lyssna mer då klockan började närma sig tre på eftermiddagen och jag inte hade ätit någon lunch gick jag därifrån. Jag stötte på ett par tjejer som stod och försökte få fler att anmäla sig till skolans måltidsplan och de gav mig en kupong på en gratis måltid. Hungrig som jag var gick jag dit direkt och de hade ALLT, även en egen glassmaskin som jag var tvungen att testa.

Likes

Comments

Labor Day, vilket betyder röd dag. Vi åkte ner till stranden, närmare bestämt Siesta Key. Det var väldigt fint och vattnet var jättevarmt, kunde ha stannat där för evigt, men det var nog tur vi åkte hem då mitt ansikte har fått lite för mycket sol de senaste dagarna.

Likes

Comments

​I fredags hyrde vi en buss, inte en vanlig buss utan en limo-buss, som skulle ta oss från Tampa till St. Petersburg för att testa på utelivet där. St. Pete var riktigt häftigt och alla hade ett glatt humör, så kvällen blev mer än lyckad. 

Likes

Comments

​Den här veckan har varit riktigt seg. I onsdags närmade sig stormen Hermine och min kvällslektion blev inställd, lite senare samma dag får jag ett mail om att skolan kommer vara stängd både torsdag och fredag på grund av vädret. Väldigt skönt att slippa skolan och att inlämningarna blev framflyttande, men i och med att det har regnat och blåst så har det blivit mycket innesittande vilket jag tycker är väldigt segt. Men jag klarade mig från stormen och det är väl det viktigaste. 

Likes

Comments

Igår hade jag mina två första lektioner för det här läsåret, Intro to Design Graphics och Engineering the Supply Chain. Den första lektionen kändes väldigt bra, läraren var intresserad av att lära känna oss och det var en skön stämning i klassrummet. Den andra lektionen kom vår lärare 30 minuter sent för att han trodde vi skulle vara i ett annat klassrum, så jag fick inte något grepp om hur han är som lärare. I det stora hela kändes det bra och väldigt kul att lära sig nya saker och lära känna nya människor. 

På kvällen igår var vi på något som heter Rec The Night vilket är ett evenemang där gymmet på skolområdet anordnar olika gruppträningar och lekar. Var man med på fyra saker fick man en tröja, men vi testade bara två, Zumba och Yoga, men fick en tröja ändå, fast i XL.. Passen var väldigt kul och jag kommer att börja gå på några framöver. 

Likes

Comments