Header

Dag två av min lilla mini semester steg jag upp klockan fem på morgonen för att bege mig upp till Crystal River som ligger en timme och trettio minuter norr om Tampa, där skulle jag snorkla med manatees. För er som inte vet så är manatee indianspråk för sjöko. Det var en väldigt häftig upplevelse, men samtidigt lite läskigt då jag inte känner mig särskilt trygg i vattnet tillsammans med stora djur som jag knappt kan se. Det läskigaste var att precis när jag gick ner i vattnet från båten så simmar det en sjöko förbi mig, jag som knappt hade fått på mig cyklopet och vant mig vid att bara andas genom munnen blev väldigt rädd av att se det här stora djuret bara en meter ifrån mig. Jag simmade sen en liten runda för att få se fler sjökor, men tyvärr var vattnet ganska grumligt så det var svårt att se under vattnet vilket resulterade i att jag inte såg fler sjökor. Däremot såg jag delfiner!

När vi kom tillbaka till hamnen bytte jag om och fortsatte min resa till Rainbow State Park för att bada i kristallklart vatten och kolla på lite natur. Det var en väldigt fint ställe där man kunde gå en runda i skogen för att kolla på olika vattenfall och fjärilar, men också paddla kajak i sjön. Efter att ha badat några gånger och bara tagit det lugnt begav jag mig hemåt igen innan solen gick ner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Helgen innan min födelsedag bestämde jag mig för att hyra en bil i två dagar och åka ut på äventyr för att komma bort från all stress med plugget. Första dagen ville jag bara ta det lugnt och åkte därför till Honeymoon Island som ligger drygt en timme härifrån, men i och med att det var första gången jag körde bil i USA så blev det några felkörningar och det tog lite längre tid. Väl framme vid stranden blev det bara vanligt hederligt solande och även några dopp i havet. Stannade kvar tills solen gick ner för att få se en av de bästa solnedgångarna i mitt liv.

Ps. När jag stod och tog selfies på mig själv kom det fram en man och ville hjälpa mig, tyvärr blev hans bilder inte särskilt bra så de kommer inte komma upp här.

Likes

Comments

När familjen var här besökte vi även SeaWorld, jag var lite skeptisk då jag läst lite om att djuren inte blir behandlade på ett bra sätt, men jag blev faktiskt positivt överraskad då det kändes som om de hade tagit till sig av kritiken och verkligen försökt göra parken bättre och värna mer om djuren. Vi kollade på alla shower, dvs sjölejon, delfiner och späckhuggare, väldigt häftigt! Det blev även några åk i karusellerna innan vi begav oss för att äta på ett Steakhouse.

Likes

Comments

Det är nu knappt två veckor kvar av skolan och jag hade mina två sista lektioner idag innan finals week. Det känns helt sjukt att den här terminen snart är slut och att jag ska få helt ledigt i en hel månad, det har gått så fort. Min lediga månad kommer jag befinna mig på resande fot för att se mer av USA, och jag kunde inte vara mer taggad, det ska bli skönt att slippa tänka på plugg och bara kunna ta det lugnt innan sista terminen av mina universitetsstudier början. Mer om resplanerna kommer i ett inlägg längre fram.

Men eftersom jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera här då jag har haft väldigt mycket plugg, men också varit för lat för att få upp ett inlägg samma dag eller dagen efter, så tänkte jag att jag skulle lägga upp dem nu istället, innan min resa börjar, för jag kommer förhoppningsvis ha fler saker att dela med mig av senare. Så håll ut så kommer det några inlägg senare i veckan.

Likes

Comments

I fredags begav vi oss till Disney World, närmare bestämt Magic Kingdom. Vi gick omkring och kollade på alla fina byggnader, men hann även med att åka några karuseller fast att en kö tog mer än 1,5 timme för en åktur på under en minut. Vid klockan tre var det dags för den dagliga paraden där vi fick se de flesta Disneyfigurerna. Dagen avslutades med er tur till landet ingenstans med Peter Pan och en klapp på slottet då vi tyvärr var för sent ute med att gå in i slottet.

Likes

Comments

Hej alla!

Efter några veckor med överdrivet mycket plugg och väldigt lite fritid är jag nu tillbaka här. Idag är första dagen på ungefär fem veckor som jag inte känner någon pluggångest och det känns väldigt befriande. Jag gick över till lägenhetskomplexet som ligger bredvid mitt för att hänga lite vid deras pool då solen har försvunnit från vår pool (och ja det finns en hemlig gång mellan lägenheterna). Det är även så att min familj landade i Miami i torsdags förra veckan och är nu på väg upp till Tampa, ska bli väldigt kul att träffa alla och vi får se vad vi hittar på för något kul.

Tänkte även att jag skulle börja filma mer vad jag gör om dagarna, men har inte hittat något bra redigeringsprogram för filmer då jag har en PC. Om någon har något tips kommentera gärna!

Likes

Comments

Den här veckans äventyr blev en tripp till Lettuce Lake Park som ligger drygt 5 km från där jag bor. På grund av orkanen Matthews som drog förbi dagen innan var det vissa partier som var avstängda för att de var översvämmande. Då det inte fanns någon karta var det svårt att veta vart vi skulle gå, men på något sätt lyckades vi ta oss ut till trägången som tog oss ut mot floden. Där såg vi flera sköldpaddor som låg och stretchade i skuggan, men även två alligatorer. Den på bilden nedan var den lilla av de två vi såg, tyvärr låg den andra lite för långt in för att jag skulle få en bra bild på den. Det var häftigt att se djuren i sin naturliga miljö och komma bort från all trafik och stress för en stund. Som avslutning på vår lilla tur hyrde vi en kanot och paddlade ut på floden, men på grund av motvind var det inte särskilt kul så vi vände ganska snabbt tillbaka igen. Nu blir det tillbaka till pluggandet, men det återstår bara två intensiva veckor och sen kommer delar av familjen och hälsar på.

Likes

Comments

Mellan all stress och allt pluggande under den här 5-veckors perioden av prov, inlämningar och grupparbeten tog jag mig ner till downtown Tampa för att testa på paddle board i Hillsborough River. Det var väldigt kul och inte alls så svårt som jag trodde. Efter att ha paddlat runt i säkert en timme tog jag river walk längst med floden ner till stan. Vädret var inte på min sida då det kom några skurar, men det var ändå kul att ha fått se hur stan ser ut.

Likes

Comments

Den här veckan har varit fylld med "första gången"-grejer, men även en tråkig förkylning ovanpå det. När jag vaknade i tisdags kunde jag knappt svälja och huvudet värkte, men jag tog mig till skolan då närvaro är A&O här i USA. På tisdagseftermiddagen träffade jag min grupp i logistikkursen för att förbereda vår presentation som vi skulle ha på onsdagskvällen. Trots att det var min första redovisning här och att jag var lite nervös gick det mycket bra. I torsdags var jag i skolan hela dagen, har min sista lektion 18.30-21.15 vilket är väldigt sent och min förkylning gjorde inte det lättare att fokusera.

Då de flesta är lediga på fredagar begav vi oss till Madeira Beach, det var en mysig strand och vädret var bra men det kom några regnstänk efter att vi hade ätit lunch. På kvällen var det dags att testa på Fraternity Party. På förfesten hade vi väldigt kul, men själva festen hos killarna tyckte jag var sådär, det var väldigt varmt i lokalen och musiken var inte den bästa. Resten av helgen har gått åt till att plugga då jag har min första tenta på torsdag och att det är viktigt att ligga i fas med studierna i de andra kurserna då vi har förhör och inlämningar varje vecka.

Har även glömt att berätta att jag köpt en förtidig födelsedagspresent åt mig själv, en kamera som är väldigt lik en GoPro, men för en fjärdedel av priset. Hade med den på stranden och jag blev väldigt nöjd över resultatet. Ni hittar kameran HÄR.

Likes

Comments