Vardagen

Sunday funday med familjen minus mellansyrsan som är hemma i Malmö. Minstingen med sambo plockade upp oss i förmiddags för söndagsfika på nyöppnade Hemma på Källebacka - gården där alla Änglagårdsfilmerna spelats in. Supermysigt och lantligt med hembakat fika, och fina tvålar. Vår familj har lite dille på ekologiska och handgjorda tvålar. Hittade även årets morsdagspresent, så nu får vi hoppas att mamsen hinner glömma av den...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links Vardagen

Det är ju egentligen faktiskt ljug - baby lobsters. Det är ju faktiskt danska jungfruhummer... Korrekt översättning? Don't know men magiska. Mamma lät dem marineras först innan hon fräste dem i pannan. Egentligen ska de grillas direkt i hamnen...

Jag slutar aldrig att förstummas av denna magiska vy, har suttit sedan tidig morgon och druckit kaffe. Lugnet här liksom. Men på heltid - aldrig. Jag behöver omväxling! Bästa kombon hade nog egentligen varit ett hus vid havet och arbete inne i stan... Då får man lite av varje! Nu när våren är här så saknar jag verkligen närheten till natur och lugn, det är inte jättekul med pw's mitt inne i stan egentligen. Trafikljus och avgaser... Den som lever får se.

Likes

Comments

Vardagen

Åkte i förmiddags hem till mamma och pappa - back to the roots. Kaffe och en liten rom på balkongen i eftermiddagssolen, grillad entrecote från Dufvereds Gård till middag och nu väntar marinerade jungfruhummer från Læsö till kvällsmat. Och italienare i glaset. Livet deluxe hos mamma och pappa liksom.

Imorgon kommer minstingen också, och vi ska till Källebacka för söndagsfika. Det gäller att passa på - båtsäsongen är på ingång och då blir det upp för kusten man får åka för att träffa mamsen och pappsen.

Likes

Comments

En varsin Chang och en baguette. Och en hund. Den här underbaringen följde efter oss hela dagen - och ja, han fick halva Nic's baguette... Oklart vem ägaren var men tydligt att han inte var herrelös. Superfin kille runt året med ett otroligt valpsinne som charmade de flesta. Kul!

Nu ska jag iväg till jobbet i sedvanlig ordning och ska sedan runda av veckan med en arter Work. Till helgen firar min fina vän 2 år med sin inredningsbutik Lilla Byrån i Onsala, så vill ni ha chansen att kamma hem en goodiebag värde ca 1000kr så ska ni absolut dit! Ha en fin fredag, lovers.

Likes

Comments

Vardagen

Efter en natt hemma i huset åkte vi vidare till Koh Chang. Vi velade in i det sista men eftersom det såg ut som att det skulle regna i ett par dagar i Mae Phim så åkte vi till slut. När vi äntligen kom fram så var det gråmulet även ute på ön, men åh så varmt. Vi åt en sen lunch och jag testade en burgare med svart bröd gjort på någonting från bambu.. Ni såg den säkert på min Instagram.

Dag två sken solen igen och vi hängde på stranden. Sjukt långgrunt, mycket svenskar och fantastiskt grönt. Koh Chang var väldigt mycket större än jag trodde och även om det var väldigt fint så var det för exploaterat. Gogo-barer, butiker kryllandes av fakeväskor och feta män med alldeles för unga flickor i händerna...

Ser ni vad vi köpt då? Lamzac's - mer om det senare!

Likes

Comments

Vardagen

Andra natten på Koh Samet bodde vi på Tonsak Resort - direkt på stranden. Hur fint? Väldigt spartanskt och enkelt men all grönska och med havet alldeles intill... Lyx!

Thailändarna är inte direkt kända för lyxiga frukostbufféer och vid bokningen kallades den här interkontinental... Men åter igen, mitt i all grönska och med havet bredvid - ni förstår ju.

Framåt eftermiddagen tog vi båten hemåt igen, nytatuerade och trötta.

Likes

Comments

Personligt

Life liksom. Livet deluxe. Livet på en pinne. Jag vet inte vad jag ska säga liksom - livet. Här på Koh Samet.

De här bilderna får mig verkligen att reflektera - speciellt eftersom jag började dagen med ett besök på Sahlgrenska. Ni ser mitt svullna lår? Jävla cancer alltså. Under den stora operationen i november 2014 plockades 24 lymfkörtlar ut ur buken på mig för att kartlägga eventuell spridning av min cancer. Lyckligtvis fanns ingen spridning, men ena sidan av mig har liksom inte återhämtat sig vilket i tid och otid resulterar i att höger fot och ben svullnar...

Oftast hjälper det med att ha kompressionstights ett par timmar och sedan är det bra, men under vår långflygning till Thailand hände något. Det värkte länge och i kombinationen med värmen vi möttes av tog det flera dagar innan det började lägga sig. Enormt frustrerande. Ont och fult. Och idag hade jag äntligen tid på fysioterapin. Mycket av svullnaden har lagt sig men mitt högra lår är fortfarande 5cm tjockare än det vänstra...

Summasummarum: Var på väg att vända i dörren efter sjaskigt bemötande av en bitter receptionist - jobba inte med människor om du inte gillar människor. Möttes efter ett par minuter av en riktigt duktig och entusiastisk fysioterapeut, så nu inväntar jag både nya specialbeställda kläder och har bokat in min första tryckluftsbehandling. Redan på fredag borde jag ha första uppsättningen av nya tights hemma så till helgen blir det garanterat flera powerwalks för att skaka liv i lymfkörtlarna och hjälpa dem till rätt plats igen.

Sa jag livet? Det är rätt bra ändå, även om cancern gör sig påmind varje dag. Men mitt 17cm långa ärr på magen? Rätt cocky, hu?

Likes

Comments

Vardagen

Det var en lång startsträcka innan jag kom ut på prommis igår - jag var frusen och halvskruttig men efter - damtamtam! Så skönt! Fick en rejäl energikick av kvällssolen och alla vårblommor. Och av ett skönt samtal av min vän.

Nu sitter jag och väntar på min tur hos fysioterapeuten - nya saker ska beställas och förhoppningsvis kan de få ordning på mitt ena ben. Det pajades helt under långflygningen till Bangkok för några veckor sedan - förbannade cancer att ställa till det. Som sagt, bara för att jag är cancerfri är det inte över.

Likes

Comments

Contains affiliate links Vardagen

Började helgen med att få paket från Net-a-porter med min nya väska - en Gucci Soho Disco. From me to me med lite födelsedagsbidrag.

Fortsatte med middag på fredagen med min vän Line från Malta och vår respektive. Lördagen spenderades hos våra vänner familjen Qvick och helgen avlutades med födelsedagskalas för mig tillsammans med min familj. Fick bland annat en vänskapsknut från Svenskt Tenn - tack tack tack.

Nu ska jag ut på veckans första PW innan det är dags för serier - har ni sett den svenska serien Innan vi dör med bland annat Marie Richardsson? Inte? Se den!

Likes

Comments

Personligt

...Koh Samet.

Morgonen dag två checkade vi ut från det första hotellet och checkade in på det nya. Och jag började även denna morgon med en färsk kokosnöt. Det är ju så himla gott - men min sambo tycker mest att det smakar gräs, haha.

Min sambo fick tips om en riktigt bra tatuerare på Koh Samet - så efter att vi eftermiddagen dagen innan hittat rätt, bestämde de tid för att prata ihop sig och skissa. Även om man inte kan tro det när man ser min sambo med kläder så är halva kroppen utsmyckad med diverse saker - och äntligen ville han påbörja sin sleeve. I 40-årspresent fick han av sin lillebror en gemensam tatuering (båda bär den) som berättar om deras liv som hans lillebror själv ritat. Väldigt fin, och vi alla blev väldigt rörda när han berättade vad alla delar betydde. På samma arm har han nu byggt på med andra betydande saker, bland annat datumen för hans döttrars, min och lilla Leonels födelser - de är utmärkta som hjärtan på en gammaldags urtavla med datumen under. Tatueringen gjordes vår tredje dag på Koh Samet och då passade även jag på att göra en liten gaddning.

➕For the day I got cancer and a part of me died, and for the day I officially got my life back🖤

Likes

Comments