Morgonen efter operationen vaknade jag tidigt, eller om jag blev väckt, jag minns inte. De ville att jag skulle få i mig lite energi, jag försökte dricka någon fruktsoppa men jag mådde fruktansvärt illa. Som ni vet vid det här laget, så kräks jag väldigt lätt - och det enda jag inte fick göra var att använda magmusklerna. Det enda jag gjorde? Det var att kräkas.

Känslan var fruktansvärd, paniken likaså. Jag var livrädd för att magen skulle spricka och att mina tarmar skulle rinna ur mig... Det kanske låter orealistiskt, men jag var verkligen livrädd. Kroppen var så klumpig och jag var så svullen. Jag såg ut som om jag var i fjärde månaden, och det enda jag inte kunde bli var gravid. Det gjorde ont i hjärtat. Morfinet som pumpades in i min ryggrad för att ta bort smärtan tillät mig inte att vila, och nu vet vi att jag inte tål morfin.

Två dagar efter operationen skrev jag följande till omvärlden: God morgon, fredag. Dag 2 post op. Jag lever, operationen har gått riktigt bra och jag känner inte så mycket smärta. Än. Ryggmärgsbedövningen är min räddning. Nu är nästa steg att komma upp ur sängen utan att använda magmusklerna. Jag har lite svårt för att få in rätta knycken. Blir så otroligt väl omhändertagen här, jag är verkligen i trygga händer. Och jag får fina besök ❤️ Men allra helst vill jag bara sova tills det här är över. Vakna upp när allt är som vanligt igen. Få åka hem. På riktigt ❤️ Och tack. Tack för all kärlek och omtanke.

Likes

Comments

I fredags var det the international champagne drinking day och jag är ju inte den som är den.

Har varit en riktigt lugn och skön helg - i lördags bytte jag champagne mot prosecco, beställde hem mat och kollade ikapp Grey's Anatomy. Min sambo har varit i Berlin på BAC hela sedan i torsdags men kom hem igen igår vid lunchtid. Prosecco + Grey's + gräsänka är inte bästa kombon. Jag tror på fullaste allvar att det inte finns ett enda avsnitt på snart 13 säsonger som jag inte fällt ett par tårar till. Stackars Edgar blev rejält pussad och kramad på.

Likes

Comments

​Som ni säkert förstått jobbar jag med flera saker - gärna samtidigt, och till ett av dem söker jag nu fler team members.  Jag arbetar ständigt för att nå mina egna personliga mål, och för att kunna bestämma över min egen tid och därmed få frihet. Det spelar ingen roll vart i världen du befinner dig, men jag ser gärna att du drivs av att styra din egen tid och jobba utefter dina egna mål. Du ska vara driven och gilla utmaningar,  och vilja arbeta med sociala medier.

Låter det intressant? Kontakta mig på emma@emmahq.se så berättar jag mer

Likes

Comments

Jag älsk-älsk-älskar allt med Italien som många av er vet, och när jag väntar besök så bjuder jag mer än gärna på en bricka med charkisar.

Förra veckan kom min fina vän Catherine över på fredagsbrunch med sin lilla dotter och jag dukade givetvis upp på vår lilla terass med charkisar, egenbakad focaccia helt utan gluten och hemmagjord chokladmousse. Häromdagen fick jag "oväntat besök" av min nyfunna vän Diana, nåväl, kanske inte helt oväntat men jag hade bara ett par minuter till förberedelse, och vad är då smidigare än att slänga upp en bricka med gotter?   När mamma och pappa kom över till oss från Italien häromveckan, så hade de med sig en flaska med olivolja från Oneglia - distriktet som vi besökte tillsammans för ett par år sedan.  Den ska användas med kärlek.

Likes

Comments

​För två veckor sedan kom mamma och pappa på besök till oss ett par dagar efter att de varit i bland annat Napoli  på semester. Jag älskar ju verkligen när vi får besök av familj och vänner, och vi hade ett par mysiga dagar tillsammans. Malta visade sig från sin absolut bästa sida och solen sken mest hela tiden. 

Något vi nästan alltid gör med våra gäster är att åka till söndagsmarknaden i Marsaxlokk. Det är en lite speciell upplevelse och från början en fiskmarknad i en by belägen längst ned på södra sidan av Malta. Nu för tiden kan man köpa allt från nyskördade grönsaker, hembakta kakor, inlagda delikatesser och dagsfärsk fisk, till solglasögon av märket "RanBom" och väskor från "MikkelKorr". En rolig söndagsutflykt  med flera trevliga fiskrestauranger varvat med pubar med plastmöbler.

Denna gång fick vi även möjlighet att ta med våra gäster till vår favoritrestaurang i Valletta, Legligin. En maltesisk restaurang utan a la carte,  de serverar istället en avsmakningsmeny baserat på vad de fått in för dagen. Vi serverades bland annat bläckfisk, vaktel, seabream och olika typiska maltesiska röror. Otroligt gott och roligt koncept men inget för den som föredrar färdigmarinerad lax från frysdisken.

Som alltid promenerar man mycket på Malta, och en av dagarna efter en lång promenad satte vi oss på Hush tillsammans, en dansk restaurang beläget i Portomaso Marina, och åt danska frikadeller med potatissallad och saltgurka. En utlandssvensks dröm!

Tack mamma och pappa för ännu ett mysigt besök hos oss - vi ses till jul!

Likes

Comments

​För ett par dagar sedan firade min sambo och jag tre år tillsammans.   

Jag är inte så mycket för att kärleksförklara i sociala medier, egentligen. Men lite vill  jag faktiskt skryta ändå. Bara för att. Tillsammans har vi gått igenom mer än vad jag någonsin trodde att jag skulle får erfara. Vi har varit i helvetet och vänt tillsammans. Vi har skrattat, gråtit, älskat och hatat. Och jag älskar verkligen min sambo och blivande man mer än vad ord kan beskriva.  

Likes

Comments

Jag vaknade igen sent på eftermiddagen, omtäcknad efter att ha varit sövd med narkos sedan tidig morgon. Kroppen var alldeles tung och bedövad. Jag kunde knappt lyfta fingrarna och jag låg hårt ombäddad av täcken och filtar för att inte kylas ned. Efter några blinkningar såg jag mamma och pappa, men sedan somnade jag om igen.

Jag har inget tidsbegrepp och väldigt mycket minnesluckor, men nästa gång jag vaknade kom kirurgen in igen. Denna gång bar hon det största leendet jag sett. Hon behövde inte säga så mycket, men operationen hade gått bra. Hon var nöjd, och det var vi också.

Jag blev lite piggare men svamlade nog mest i min halvdvala. Efter ytterligare någon timme kördes jag tillbaka till avdelningen där jag möttes av sköterskorna igen. Känslan av att veta att en hel dag hade gått, och att jag hade förändrats så mycket... Det var konstigt. Det går inte riktigt att beskriva. Innan jag somnade igen fann jag kraft att skicka en selfie till Niclas för att ge honom lite av den trygghet som jag kände. När jag ser bilden idag så färstår jag den oro han istället kände.

Operationen jag genomgick heter Wertheim-Meigs operation och är uppkallad efter de österrikare som utvecklade operationstekniken på slutet av 1800-talet.  Det är med andra ord en välbebrövad  och välutvecklad operation. Jag öppnades från naveln och ned, och har idag ett cirka 17 centimeter långt ärr på magen. Under operationen avlägsnades min livmoder, äggledare, livmoderhals och en bit av slidtoppen tillsammans med 24 lymfkörtlar.  Som ni förstår krävdes lång rehab både fysiskts och psykiskts , rehab som fortfarande pågår så kommer att göras länge till. 

Likes

Comments

​På morgonen väcktes jag utav en av de fantastiska sköterskorna som skulle ta hand om mig de kommande dagarna. Det var med skräckblandad förtjusning dagen D startade.  Efter ännu en dusch med Descutan  kläddes jag i knästrumpor och  operationskläder. Ni vet en sån där one size-klänning som är öppen i ryggen?  Yngst på avdelningen kände jag mig så liten, både i kropp och själ.

Strax innan jag rullades ned kom kirurgen in. Samma kvinna som jag ett par månader spydigt och naivt frågat om jag inte kunde få cellgifter i tablettform. Jag kommer aldrig glömma vårt första möte, där hennes ansikte var spänt av oro. Något jag då inte förstod, men när jag träffade henne strax före operationen hade hon hopp i blicken och det gjorde mig trygg.

Efter hejarop via telefon och sms från Niclas, familj och vänner blev jag hämtad uppe på avdelningen. Väl nere på operation togs jag emot av ett stort operationsteam, och rullades in i salen. Jag hade redan när jag vaknat på morgonen fått lugnande, och teamet hade informerats om att jag så snabbt som möjligt ville få sova igen. Jag ville inte se och höra vad som pågick runt omkring mig. Det sista jag minns är att jag lades på sidan för att sätta ryggmärgsbedövning.

Likes

Comments

Peeps, jag har ju pausat min skildring om när jag var sjuk helt omedvetet, så innan jag postar nästa inlägg och kanske rundar av det så småningom så tänkte jag påminna er om att ni kan läsa allt i kategorin Cervix Cancer här på bloggen.

Det mesta har skrivits som en lång följetång, och för att hänga med kan det kanske vara bra med en catch up först? Jag vet inte. Feel free så att säga.


Likes

Comments

Jag är nog bäst på att glömma av det här med bloggen. Ni följer väl mig på Instagram så ni inte missar något?

Likes

Comments