View tracker

Vardagen

Gårdagen avslutades med mammas hemmagjorda LCHF-pizza, rödvin, babbel och film.

Idag kollar vi på Världscupen hemifrån - så imponerad av arrangörerna och folket som verkligen gått man ur huse för att heja fram våra lokala åkare. Mäktigt. Vädret är inte alls lika fint idag som igår men det ser ut att vara minst lika många besökare och idag är Kungen är på plats.

Nu ska jag mysa ett par timmar till med vår svarta lilla sessa innan vi åker hem igen till Göteborg och vår prins.

Likes

Comments

Vardagen

Helt underbar dag i solen idag på världscupen i Ulricehamn. Så häftigt att min lilla hemstad står som värd för detta event!

Vi har hoppat i takt till YMCA, hejat fram våra lokala stjärnor och ätit dundergod kôrv. Och frusit om fingrar och öron. Men hur stor tur att pricka in en dag med sol och klarblå himmel? Magi. Tillsammans med mina nya pjux fick min grå Moncler värma mig - jag hade nästan glömt hur skön den här, och än har jag inte sett någon som har likadan.

Efter semlor med varm mjölk, har vi svidat om och sitter nu med ett varsitt glas vin och inväntar mammas goda mat.

Likes

Comments

Vardagen

Inlägget innehåller adlinks

Tidigare i veckan fick jag ju blomleverans till dörren - hur bra? Älskar rosa liljor för de doftar verkligen ljuvligt och vi har snittisar både här och där nu. Något som verkligen förgyller hemmet! Däremot ser jag att Edgar the cat har lämnat ett par pälstussar efter sig på mattan så innan det blir fredagsmys får vi nog dra en sväng med dammsugaren...

Tidigt imorgon bitti åker vi upp till Ulricehamn och helgens Världscup i skidor (FIS Cross-country World Cup). Kommer förmodligen bli en grym folkfest och över 55 000 sålda biljetter hittills - Ulricehamn är ju en ganska liten stad med ynka 12 000 invånare... Ska bli kul att vara på plats och ta del av denna happening.

Varken jag eller min sambo har ju varit i behov av ordentliga vinterskor de senaste åren så vi panikklickade hem ett par varsina boots - jag ett par lila fulsnygga från Sorel som ska tåla -30. Nu kommer jag kunna stå ute i snön flera timmar och ingen kommer att få höra att jag fryser om fötterna i alla fall. Bäst av allt är att jag ääääntligen ska få hänga med min Alexandra och hennes man ett par timmar och efter det AFTERSKI med mamma och pappa. Vad har ni för helgplaner?

Likes

Comments

Vardagen

Inlägget innehåller adlinks

Så härligt med ett par solglimtar då och då. Och Edgar - the all time sleepyhead. Som han älskar och älskas. Imorse väcktes vi av blöta pussar till ljudet av spinnrock.

Om en liten stund ska vi hem till vår business partner för lite käk och snack. Älskar vårt sätt att arbeta på tillsammans. I dagarna kommer det upp en annons då vi söker fler medarbetare till vårt kontor i Estland - sjukt kul att växa!

Likes

Comments

Hemmet

Inlägget innehåller adlinks

Häromdagen gjorde vi fiskfärsbiffar för första gången - så enkelt, inte massa tjafs och så jädrans gott. De flesta vet nog vid det här laget att snabbt men vällagat är min melodi. Till det åt vi resterna av den pak choi vi åt till biffen i fredags och en kall romsås.

Biffar
400 gram färs av vit fisk
400 gram av lax
En halv näve dill
En klick cremé fraiche
1 ägg
Salt och pepper

Sås
2dl cremé fraiche
En halv näve dill
Ca 50 gram röd stenbitsrom
1 liten schalottenlök

Recept på Pak choi-salladen vi gjorde finns här.

Mojsa ihop alla ingredienserna till biffarna och forma till handflatsstora biffar, stek dem på var sida i rikligt med smör tills de är färdiga - det krävs bara ett par få minuter. Finhacka löken och blanda ingredienserna till såsen i en skål, servera med salladen och en citronklyfta. Nomnom säger jag!

Likes

Comments

View tracker

Hemmet

​​Innlägget innehåller adlinks

Råttan i familjen har tyckt till och nu hänger en ny plansch med motiv av Råsunda ovanför köksbordet. Om han är nöjd? JA! Jag är ganska nöjd jag med även om mitt hjärta har helt andra färger.

Om bara ett par månader fyller jag 30 - TRETTIO - och jag har såklart funderat en del på vad jag önskar mig. Listan kan göras lång - vill ni se?

Likes

Comments

Hemmet

Inlägget innehåller adlinks

Nomnomnom.

I fredags testade vi något nytt - sojastekt lövbiff med pak choi. Alltså. Come on - så enkelt, så gott. Jag blir oftast uttråkad i köket även om jag älskar att laga mat, (framförallt äta vällagad mat) så den här rätten var perfekt för mig. 45 minuter kanske?

Det här behöver du:

Sås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker (vi tog bara hälften..)
1/2 tsk sambal oelek

Pak choi
250 g pak choi
1 lime
1 msk olja
peppar

Kött
ca 500 g lövbiff
1 klick smör

Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
Pak choi: Ansa och strimla pak choi. Riv det yttersta skalet av limen. Dela den och pressa saften ur halva. Blanda alla ingredienser och smaka av med peppar.
Skär den andra halvan av limen i klyftor.
Kött: Strimla och bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.
Servera köttet med ris, pak choi, limeklyftor och rostade sesamfrön.

Likes

Comments

Personligt

Spontaneously strollin in Haga yesterday...

Dagen igår var en riktig fullträff. Vi började med sovmorgon och till och med katten slept in, ägg och bacon-frulle och välfyllda tekoppar med Tyrant på Netflix. Hur bra start?

Efter frukost tog vi en promenad i solen genom Vasastan till Haga för en varsin cappuccino och en kanelbulle. Kolla in den - större än en vetelängd och hälften fick följa med hem igen.

Det är så otroligt mysigt att få visa Göteborg på riktigt för min sambo. Han har inte bott här tidigare och genom åren tillsammans har vi bara varit här på besök och det blir inte samma sak då. Men nu - älskar det.

Likes

Comments

Vardagen

Det är på Nouw.com jag hör hemma - glöm det jag skrev om Devote, jag stannar här. Men för enkelhetens skull kan ni fortfarande ha emmahq.se på minnet.

Likes

Comments