Befinner mig just nu i Sundsvall där jag snart gjort klart min näst sista innervecka för den här terminen. Läser för tillfälligt en matematikkurs som jag tycker är rätt så utmanande för min del. Fått tagit itu med flera "mattespöken" då jag har ett par dåliga erfarenheter av det i skolan (som många andra i min klass). Önskar att jag haft den lärare vi har nu i grundskolan så kanske man hade haft helt andra förutsättningar. Att det kanske inte handlade om att jag var dålig i ämnet utan mer på bristande hjälp och omotiverade lärare. 


Nu vill jag dock hem till min trio där hemma, ska bli så skönt att komma hem och smälta alla seminarium, workshops och föreläsningar vi tagit del av och fortsätta öva inför kommande tentamen. Mitt mål är att klara den så är jag nöjd! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej igen. Blivit få inlägg som vanligt när jag både pluggar, jobbar och är småbarnsförälder. Demian har nu blivit fem år och helgen som var fick han ha sitt efterlängtade kalas som vi tidigare fick ställa in pga magsjuka. Jag passade dessutom på att ta bort Devins napp samma kväll som kalaset då han var supertrött efter att ha skippat tuppluren mitt på dagen. Jag använder mig av samma metod som jag gjorde med Demian, att de får säga hejdå och skicka dem till "småbebisarna". Devin har passande nog pratat mycket glatt om bebisar sista tiden och det blev då ganska naturligt att prata om att han numera är ganska så stor och inte behöver någon napp längre. Han har nu varit utan den i tre nätter och gör inte ens en strid om att få tillbaka den. Vi har också sagt att vi ska åka till leksaksaffären där han ska få välja ut något, vilket han ser fram emot.

Lite komiskt ändå när vi räknade med en ordentlig fajt eftersom Devin vid ett tidigare tillfälle skrek en hel natt då vi olyckligt glömt att ta med hans napp. Men förhoppningsvis förstår han nu när han själv fått varit med och sagt hejdå till dem!

Likes

Comments

Nu har vi bott i vårt nya hus i lite mer än en månad, och vi trivs väldigt bra alla fyra. Nestor sa senast idag att det faktiskt är kul att städa köket när det är så fint som det är. Jag kan inte mer än att hålla med. Vi hade dock lite delade meningar om säng till Devin. Jag tyckte att vi skulle köpa en lika dan som Demian har medan Nestor förespråkade våningsäng. Eftersom vi slopade lekrummet och har bestämt oss för ett kontor/gästrum så kändes det naturligt att köpa en våningsäng till deras rum ändå. Första natten i den nya sängen gick över förväntat då Demian sov hela natten inne på deras rum! Vilket han inte gjort många gånger sedan han fick en egen säng. 

Demian fyller 5 år om två veckor så nu är det fullt upp med att planera allt inför kalas, samtidigt som det måste pluggas och jobbas i vanlig ordning!

Likes

Comments

I helgen har vi haft Nestors föräldrar här på besök och lagomt tills deras ankomst blev jag dålig. Det har väl egentligen bara varit en fråga om när egentligen då jag klarat mig undan flera förkylningar och magsjuka både i höst och vinter. Jag stannade hemma i lördags när de andra drog till kärringbacken på Frösön för pulkaåkning. Men på söndagen kände jag mig lite bättre och pigg nog att följa med! Dock så blev det pigga måendet kortvarigt och nu känner jag mig sämre än i lördags.

Likes

Comments

Senaste dygnen har varit mycket av allt. Jag har haft innevecka, svärfar har varit här och hjälpt oss med det sista i gamla lägenheten, både jag och Nestor har en del i skolan just nu osv. Detta resulterade att vi fullkomligt missat att det var röd dag idag, så Nestor åkte iväg imorse till förskolan med barnen för att lämna av dem.. vilket givetvis inte gick eftersom allting var stängt. Jag ställde in mig på att inte få allt för mycket gjort när barnen var hemma med mig idag men jösses vad dom pysslat på själva. En del leksaker har ju varit nedpackade ett tag så jag tror att de tycker det är kul att leka med det igen. Jag fick hur som väldigt mycket gjort vilket jag är glad över!

Innan middagen började jag pyssla på med hallen, jag gav med mig tillslut om att behålla hatthyllan vilket blev ganska bra. Det enda som vi inte får plats med är den stora skohyllan (inte den på bilden). Men eftersom vi har en utgång från vardagsrummet med så känns det inte alls så tokigt att ha den där.

Sovrummet uppe har också blivit väldigt mysigt. Jag har haft sänglampor liggandes sedan i april förra året som jag aldrig fick upp i den gamla lägenheten. Sedan eftersom det redan var en stor spegel i det stora badrummet nere så fick vår spegel hamna uppe i sovrummet.. Återstår att se riktigt vart den ska hänga. Jag kan tänka mig ha ett litet laptopbord och en plats för min skrivare på min sida av sängen, och då finns det bara två ställen för spegeln att vara. Antingen där den står nu eller direkt när man kommer upp för trappen.

Återstår en hel del att få upp och sedan för att inte glömma städningen av den förra lägenheten....

Likes

Comments

Nu har vi äntligen fått tillgång till vårt nya boende. Och ja, det är fantastiskt vilken fin lägenhet vi fått tag i. Eller ja, flerfamiljshus rättare sagt. Mamma och pappa firade in det nya året med oss och ställde upp på nyårsdagen med flytten. Gick rätt smidigt trots att vi inte hunnit med allt vi tänkt innan (sjuka barn, studier, jobb, jul). Nu återstår det bara att få iordning allt.

Första natten blev dock ingen höjdare då Demian klagade på att ena örat värkte. Obefintligt med sömn. Möjligtvis öroninflammation, men vi avvaktar lite. Det verkar i alla fall inte vara samma inatt.

Gott nytt år 🎉

Likes

Comments

Det var ett tag sen jag skrev sist. Bildkursen är nu över och till veckan väntas vi betygsättas på den. Devin har fyllt 2 år och jag är just nu ute på praktik och imorgon gör jag min tredje vecka av totalt fem på en förskola i Krokoms kommun.

Denna helg har vi tagit fram skidorna till Demians förtjusning. Tyvärr så valde vi att köpa "råttfälla" till honom ifjol för att han skulle kunna variera mellan att åka/leka på förskolan, men de har tyvärr varit så usla och åkt av och strulat hela tiden. Så idag åkte Nestor och Demian till XXL och köpte ordentliga skidor samt pjäxor, en tidig julklapp från oss samt mormor och morfar. Nu ikväll när vi var ute och åkte i mörkret så testade han att åka ned för vår lilla backe bakom huset, och han ramlade gång på gång, men ville testa igen. Tillslut så stod han på benen hela vägen och han var så stolt över sig själv, vilket var roligt att se!

Vi ska också flytta snart, vilket jag inte tror jag nämt här? Vi fick tag i ett förstahandskontrakt här i Ås på 130 kvadrat och vi är så glada över att vi får vara kvar då vi trivs här. Vi har tillgång 1 januari men eftersom de som bor där nu redan flyttar i december kanske det är möjligt att vi kommer in tidigare. Vi får se helt enkelt!

Likes

Comments

Kom till Sundsvall i måndags när en ny innevecka på skolan väntade. Idag gjorde vi klart det allra sista i kursen och påbörjade även nästa, vilket är bild. Jag gillar att vara kreativ men på tidspress blir det bara ren prestationsångest. Jag hoppas dock att jag kan bortse det och ha kul istället. Något som verkligen är tufft med inneveckor är att vara ifrån barnen. Demian hade blivit ledsen idag på förskolan för att han saknade mig, och även tidigare i veckan uttryckt sin besvikelse om att jag är borta så många dagar. Ser fram emot fredag då jag får åka hem <3 

Likes

Comments

Ja, vart var vi nu igen? Lovade bättre uppdatering nu när skolan och vardagen dragit igång, men att kombinera heltidsstudier med jobb, sen de faktum att jag är småbarnsförälder... ja ni hör ju. Ibland önskar jag att ett dygn skulle innefatta fler timmar så jag skulle hinna med allt jag ville. Jag är i alla fall helt säker på att jag valt rätt utbildning. Det är så intressanta saker vi läser om i skolan och jag känner att jag lär mig så himla mycket när jag är motiverad till det. Jag trivs dessutom väldigt bra på mitt jobb så kombinationen att kunna göra saker jag läser om i skolan praktiskt på jobbet... guldvärt!

Likes

Comments

Idag har vi skolat in barnen på förskolan då de varit lediga så länge att det behövs en liten mjukstart. Till veckan börjar de som vanligt igen. Nu på kvällen var vi iväg till Blodomloppet som jag och Demian var anmälda till. Det var första gången D sprang ett lopp och direkt när han kom i mål ville han springa ett varv till. Väldigt uppskattat från hans sida vilket var roligt! Jag själv var tvungen att avstå 5 km då jag fortfarande inte är hundra efter helgens halsont/feber. Envist försökte jag övertala mig själv om att det inte nog är så farligt att springa ändå, men Nestor påminde mig om att tjejmilen också kommer snart så det var väl dumt att riskera det med. Jag är fortfarande bitter över att stå över men kroppen tackar väl mig förhoppningsvis. 

Helgen bestod inte endast av förkylning, utan vi åkte ner till Hallstavik där det var överraskningsfest för Alex som blev 30. Det var så roligt att ses igen och jag hoppas det kommer fler gånger vi får se honom i strumpbyxor ;) 

Vi hann också med att umgås med våra familjer, även svänga förbi hos min mormor och morfar på vägen hem samt äta middag hos moster. Med andra ord händelserik helg! 

Förutom att skolan drar igång nästa vecka så har jag en hel del grejer inbokat framöver. Bland annat ett efterlängtat frisörbesök, en vän som kommer och hälsar på i Östersund, tjejmilen, konsert med svärmor och Nanny, hotellnatt med middag och bio.... ja ni ser, mycket att se fram emot :)




Likes

Comments