​Glest med inlägg senaste tid, men jag har som vanligt fullt upp med det mesta. Essän som ska vara inlämnad söndag nästa vecka är så gott som klar, däremot har jag en hemtentamen också att färdigställa som det går aningen trögare med. Just genus och feminism är väldigt nytt för mig, och jag känner mig inte alls särskilt kunnig inom området. Vilket iofs är en av anledningarna varför jag läser genusvetenskap. Men skillnaden är att jag har väldigt få erfarenheter att kunna mig luta tillbaka på som jag har av mina år i förskolan. Att förskolestudierna blir på så sätt enklare att relatera till. Satt en hel dag och läste 34 sidor om queerteori, om och om igen... och var absolut inte klokare efter det. Det tar med andra ord längre tid att ta till sig av det jag läser. Sedan som några av er vet så är läsningen inte heller min starka sida, och just queerboken var en sån bok som inte är gjord för mig. Även fast jag förstår orden så kan jag inte begripa formuleringarna i den, vilket gör den så svårläst. Men nu har jag i alla fall bockat av den frågan...

Förra helgen så fyllde Devin 3 år på fredagen, så vi passade på att fira honom nere i Sundsvall så att min mamma som är nyopererad slapp åka till oss, samt att jag själv skulle på konsert med Thåström samma kväll. Tyvärr spelade inte Thåström  "stjärnan som är din" som jag sett fram emot, då han spelat den både i Oslo och i Göteborg. Däremot överraskade han med Die Mauer så han var ju minst sagt förlåten för det! 😝

Förra helgen så missade Demian sin hockeyskola, så vi passade istället på att åka friåkningen på söndagen, något som uppskattades av den yngsta i familjen när även han fick chans att få vara med och åka. Däremot ni som känner Devin vet att han har temperament, vilket gjorde honom väldigt frustrerad när han inte kunde åka på en gång. Men som tur så gav han inte upp och nu ser han fram emot nästa tillfälle. Jag själv har dock slängt mina gamla skridskor så jag fick tyvärr bara titta på medan Nestor och barnen åkte, men idag fick jag veta att de beställt ett par nya till mig så vi får hoppas att de dyker upp i veckan så att jag kan få vara med jag med ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helgen passerade oss väldigt snabbt. Igår firade vi min morfar som fyller 81 idag, och idag var det hockeyskola på schemat. Dock började dagen med en ilsken lillebror, som jag trodde hade feber då han inte alls var sig själv. Men tempen visade sig vara normal. Så för att överhuvudtaget komma iväg alla fyra till Demians hockeyskola så fick vi helt enkelt inte ta striden och låta honom ha det på hans vis. Tänkte att jag får väl fara hem med honom om han är grinig. Väl där så var humöret som bortblåst som tur var. Demian hade bestämt sedan förra gången att han ville duscha där efteråt, så vi blev kvar en stund och fick se när J18 klev på isen, vilket barnen tyckte var så spännande. 

Nu väntar en skolvecka för mig i Sundsvall!

Likes

Comments

Äntligen snart helg och mys med familjen. Har en innevecka framför mig, där det är ett flertal seminarium att bocka av men också föreläsningar och redovisningar. I min fristående kurs har det gått jättebra. Känner nu att den ger mig väldigt mycket och jag är glad över att jag sökte in. Har jobbat produktivt med de uppgifter jag har i den kursen, vilket gör att jag har lite "ledigt" i tre veckor nu innan den första hemtentamen. Dock ordet ledig kan man ju ta med en nypa salt, eftersom jag har en essä att skriva i förskoleprogrammet.


Nu tänkte jag läsa klart en bok och sedan hämta kidsen på förskolan.


Likes

Comments

Idag har varit en riktigt bra dag till skillnad från i söndags. Jag är ingen mästare i att hantera stress, och när den väl krockar med min prestation så blir det helt enkelt inte bra. Kände verkligen i söndags att jag hade tagit vatten över huvudet i samband med att läsa mer än det vanliga. Läste en bok om och om igen, men kunde inte begripa vad författaren menade med de olika begreppen som för mig lät som exakt samma sak. Det gjorde mig ännu mera frustrerad. Nestor försökte säga lite fint att jag fortfarande har chansen att stryka mig från den fristående, men riktigt så blir det inte. I alla fall inte än.

Jag kan inte låta bli att skratta åt mig själv, eftersom det här är något som jag valt själv. Idag när jag väl började förstå de begrepp (om än fortfarande lite oklara men uppgiften är i alla fall inlämnad) så släppte det och plötsligt så känner jag mig lugn igen. Detta lugn, alternativt stress under press? gjorde mig sjukt produktiv idag. De två veckor som jag har kvar nu hemma innan nästa innevecka känns helt rimliga. På några få veckor har jag läst 11 böcker, 3 artiklar och en avhandling ​liksom. Det är väl inte konstigt att man blir knäpp tänker jag. 3 böcker ligger dessutom och väntar på att bli läst. Kämpa på ett och två!

- "The strongest aren't always those who win, but those who don't give up when they lose"

Likes

Comments

Ingen vidare bra start på morgonen när jag vaknade med migrän. Misstänker att det är min huvudkudde som ställer till det, eftersom det nu är det tredje morgonen jag vaknar med migrän på kort tid. Dagen har mest varit att förbereda inför morgondagen, lunchlådor samt packning. Den här veckan blir lite annorlunda när vi har ett sjukhusbesök att bocka av samt att hela familjen vill se Douglas match på tisdag. Så Nestor kommer ned med barnen redan imorgon förmodligen (så har även packat barnens väskor), och så har vi pusslat med mor och farföräldrar när Nestor måste hem igen då han har obligatorisk närvaro på sin skola. Så för att barnen ska slippa åka fram och tillbaka så löser vi det på det viset så får de sova över hos dem.

I lunchlådan blev det denna gång morotsbiffar, ett nytt recept som jag velat testat ett tag. Väldigt enkelt att göra och det var dessutom väldigt gott (provsmakade såklart). Till dem blir det sallad. Nu måste jag sova om jag ska orka kliva upp imorgon! Hörs hej.

Likes

Comments

För någon dag sedan trillade det ner en inbjudan till hockeyskolan för Demian i brevlådan. Jag var lite osäker på om han skulle vilja, då han inte visat något större intresse för just hockey direkt mer än att han tycker det är roligt att åka skidskor. Dock så älskar han sin cykellek som snart har säsongsuppehåll, så inbjudan kom ju väldigt lägligt. Han blev i alla fall jätte taggad och ville självklart vara med. Så idag fyndade jag en utrustning till honom och nu vi har vi två otåliga veckor att passera innan han kan få testa den.... 😄

Likes

Comments

I fredags tog vi ledigt från skolväsendet hela familjen och besökte Djungelhuset i Östersund. Barnen har tidigare varit där med Nestor en gång när jag hade innevecka för längesedan, men för mig var det första gången. Vi lekte och hade skoj, dock var barnen lite besvikna när vi åkte därifrån. De hade nog förväntat sig mer som Leos lekland (som vi besökt senast i våras), som är betydligt större än Djungelhuset.

Det var hur som skönt med en extra ledig dag. Jag har dessutom läst allt inför kommande innevecka samt lämnat in min första uppgift i min fristående kurs som jag läser vid sidan om. Så till veckan hoppas jag på bra föreläsningar och att få komma igång på riktigt då vi nu haft två inläsningsveckor.

Likes

Comments

Galet vad jag är nöjd med min nya skaljacka. Inte bara det att den håller mig varm, den är så himla fin också. Jag är en riktig fryslort som bor där det nästan ALLTID blåser. Min förra höst/vårjacka som jag haft innan har bara blåst rakt igenom, och har det dessutom börjat regnat har jag med all säkerhet blivit blöt därefter också, eftersom den är av materialet bomull. Till och med fickorna på den nya är fleecefodrade, vilket är perfekt för en sån som mig (läs: glömsk/disträ) att alltid ha "vantar" in case of. 


"Didriksons Thelma Women's Coat är en funktionell skalkappa för alla väder. Vattenpelare på 8000 mm och tejpade sömmar gör att den håller dig torr i regn och rusk."

Likes

Comments

Vill mest bara jubla över att ha kickat igång plugget igen. Men en riktigt rivstart blev det inte med planeringsdag på barnens förskola (vilket ledde till att de var hemma idag) samt att jag åkt på en bedrövlig förkylning. Det återstår nu två år av plugg, vilket kanske låter ganska länge.... men det går ju så fort! Jag är snart halvvägs i mål redan liksom. 

Likes

Comments