View tracker

Det var ett tag sen jag skrev sist. Bildkursen är nu över och till veckan väntas vi betygsättas på den. Devin har fyllt 2 år och jag är just nu ute på praktik och imorgon gör jag min tredje vecka av totalt fem på en förskola i Krokoms kommun.

Denna helg har vi tagit fram skidorna till Demians förtjusning. Tyvärr så valde vi att köpa "råttfälla" till honom ifjol för att han skulle kunna variera mellan att åka/leka på förskolan, men de har tyvärr varit så usla och åkt av och strulat hela tiden. Så idag åkte Nestor och Demian till XXL och köpte ordentliga skidor samt pjäxor, en tidig julklapp från oss samt mormor och morfar. Nu ikväll när vi var ute och åkte i mörkret så testade han att åka ned för vår lilla backe bakom huset, och han ramlade gång på gång, men ville testa igen. Tillslut så stod han på benen hela vägen och han var så stolt över sig själv, vilket var roligt att se!

Vi ska också flytta snart, vilket jag inte tror jag nämt här? Vi fick tag i ett förstahandskontrakt här i Ås på 130 kvadrat och vi är så glada över att vi får vara kvar då vi trivs här. Vi har tillgång 1 januari men eftersom de som bor där nu redan flyttar i december kanske det är möjligt att vi kommer in tidigare. Vi får se helt enkelt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kom till Sundsvall i måndags när en ny innevecka på skolan väntade. Idag gjorde vi klart det allra sista i kursen och påbörjade även nästa, vilket är bild. Jag gillar att vara kreativ men på tidspress blir det bara ren prestationsångest. Jag hoppas dock att jag kan bortse det och ha kul istället. Något som verkligen är tufft med inneveckor är att vara ifrån barnen. Demian hade blivit ledsen idag på förskolan för att han saknade mig, och även tidigare i veckan uttryckt sin besvikelse om att jag är borta så många dagar. Ser fram emot fredag då jag får åka hem <3 

Likes

Comments

View tracker

Ja, vart var vi nu igen? Lovade bättre uppdatering nu när skolan och vardagen dragit igång, men att kombinera heltidsstudier med jobb, sen de faktum att jag är småbarnsförälder... ja ni hör ju. Ibland önskar jag att ett dygn skulle innefatta fler timmar så jag skulle hinna med allt jag ville. Jag är i alla fall helt säker på att jag valt rätt utbildning. Det är så intressanta saker vi läser om i skolan och jag känner att jag lär mig så himla mycket när jag är motiverad till det. Jag trivs dessutom väldigt bra på mitt jobb så kombinationen att kunna göra saker jag läser om i skolan praktiskt på jobbet... guldvärt!

Likes

Comments

Idag har vi skolat in barnen på förskolan då de varit lediga så länge att det behövs en liten mjukstart. Till veckan börjar de som vanligt igen. Nu på kvällen var vi iväg till Blodomloppet som jag och Demian var anmälda till. Det var första gången D sprang ett lopp och direkt när han kom i mål ville han springa ett varv till. Väldigt uppskattat från hans sida vilket var roligt! Jag själv var tvungen att avstå 5 km då jag fortfarande inte är hundra efter helgens halsont/feber. Envist försökte jag övertala mig själv om att det inte nog är så farligt att springa ändå, men Nestor påminde mig om att tjejmilen också kommer snart så det var väl dumt att riskera det med. Jag är fortfarande bitter över att stå över men kroppen tackar väl mig förhoppningsvis. 

Helgen bestod inte endast av förkylning, utan vi åkte ner till Hallstavik där det var överraskningsfest för Alex som blev 30. Det var så roligt att ses igen och jag hoppas det kommer fler gånger vi får se honom i strumpbyxor ;) 

Vi hann också med att umgås med våra familjer, även svänga förbi hos min mormor och morfar på vägen hem samt äta middag hos moster. Med andra ord händelserik helg! 

Förutom att skolan drar igång nästa vecka så har jag en hel del grejer inbokat framöver. Bland annat ett efterlängtat frisörbesök, en vän som kommer och hälsar på i Östersund, tjejmilen, konsert med svärmor och Nanny, hotellnatt med middag och bio.... ja ni ser, mycket att se fram emot :)
Likes

Comments

Eftersom jag kommer både studera och jobba i höst så kändes det givet att införskaffa sig en kalender. Blivit tipsad om personligalmanacka.se sedan en tid tillbaka och nu slog jag till. Det bästa med den är att jag valt ut själv vad den ska innehålla och se ut. Precis så som jag vill ha den. Nu väntar jag bara på att den ska dyka ned i min brevlåda. Fick bli min kära idol på framsidan, Jack White.


Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev sist, men nu när vardagen snart är här igen efter sommaren tänkte jag ta upp "pennan" igen. Jag har en utmaning framför mig i höst. Jag ska fortsätta plugga men har också fått ett jobberbjudande som jag tackat ja till. Det kanske låter galet, men jag tror det ska bli bra. Pojkarna har växt väldigt mycket i sommar. Devin har börjat använda sig mer och mer av språket än att gestikulera. En väldigt artig liten herre som tackar för maten "ack ack" (Tack tack) och ber gärna om "meee-ja" (mera) mat. Han gör precis allt som sin storebror gör, vilket också inkluderar ett och annat hyss. 

Vår boendesituation blev smått akut när hyresvärden inte godkände ett års förlängning trots att både vi och dom vi hyr av ville fortsätta. Tack och lov godkände de ett halvår till så vi fick i alla fall lite mera tid att hitta nytt boende. 

På återseende bloggen!

Likes

Comments

För mig har ordet "pojkflicka" alltid varit ett positivt och betydelsefullt ord då jag som barn många gånger önskade att jag var en pojke. Att få höra från omgivningen att jag var en "pojkflicka" var för mig en bekräftelse att jag fick leka som en pojke och det fick mig dessutom att känna mig som en. Bilden ovan visar vad mina fröknar skrev om mig som femåring. Mina intressen ansågs vara "pojkiga" och därmed beskrevs jag som en pojkflicka.

Numera vill jag inte bli associerad med ordet "pojkflicka" längre. Efter en föreläsning om genus så blev jag både arg och ledsen när jag såg tillbaka på min barndom och att jag redan i så ung ålder kände att en del saker inte passade mig på grund av mitt kön. Jag blir upprörd över att vi är så normaliserade av dessa könsroller. Genusmedvetenhet behövs om vi någonsin ska kunna motverka de normer som finns, och om det är något jag fått upp ögonen för så är det genus. 

Likes

Comments

Idag har jag åter igen varit och arbetat på en förskola. Det var tänkt att jag skulle jobba tis-fre men blev tidigt imorse inringd även denna måndag. Det är skönt att komma ifrån böckerna och se verkligheten, det är mycket där som man inte kan läsa sig till!

Likes

Comments

Ibland önskar jag att det fanns en pausknapp som man kunde trycka på. För tiden den bara rusar iväg och jag har väl börjat inse att vi inte längre har någon bebis här hemma. Om mindre än ett halvår så har vi en tvååring i huset. Efter sommaren så har vi dessutom bott här i Ås ett helt år. Vi flyttade ju nyss hit? När blev Devin så stor?

Likes

Comments

Idag åkte jag och Demian till Östersund då jag ville inhandla sockerpasta till Nannys studenttårta som jag ska baka samt hitta en doppresent till Kasper som döps nästa helg. Vi gick också runt i affärerna och åkte lite rulltrappor som Demian är förtjust i. Inne på H&M så säger Demian "mamma den tröjan var fin, den tycker jag du ska köpa". En tröja som jag tidigare vid ett annat tillfälle tittat på men som jag inte köpt. Nu var den nedsatt till 75kr och endast ett exemplar kvar. Så det var inte så svårt val. Demian hittade även han en tröja med glassar på, perfekt när han brukar leka att han är glassbilen ☺️

Likes

Comments