Den 3 oktober i år fick jag körkort, jag har idag haft körkort i två veckor. Jag tänkte dela med mig om hur det gick till. Jag skrev in mig på ”din trafikskola” här i Arboga i somras, kan det ha varit i juni kanske 🤔 Jag hade kört bil en enda gång innan det och då körde jag på grusvägen ute vid min pappa fram och tillbaka 😂 Så det räknas väl knappt. Jag körde med körskolan dom två första gångerna och jag var så usel, fick en blackout i en rondell och bara stannade så bilen bakom tutade 🙈 Efter det kände jag att jag aldrig kommer få körkort haha.. jag körde även för nära högerkanten hela tiden så jag var nästan ner i diket, och hur jag styrde med ratten ska vi inte ens prata om! Jag var USEL. Körde 2-3 gånger med Anders ute vid flygfältet här i Arboga, många som inte kan köra bil brukar börja där. Efter det började jag köra i stan och jag blev såklart bättre, bokade in fler lektioner med körskolan. Hade halkan i Juli någon gång och det gick jättebra. Riskettan hade jag också i somras.. Varje gång vi skulle åka någonstans så körde jag, till affären, till släkten osv. Jag hade blivit ganska bra på att köra men kunde inte alls parkera, Anders fick hjälpa mig att styra hela tiden för jag fick inte till det. Jag övade massor på det med körskolan och jag & Anders var ute flera gånger och bara parkerade om & om igen.

Sen var det dags. Körskolan sa att jag var redo för uppkörning, jag hade så ont i magen när dom sa det. Vi bokade in en dubbellektion veckan innan och sen en ”lilla uppkörningen” dagen innan riktiga uppkörningen. Dom tyckte att det gick bra men att jag måste sakta in mer innan korsningar/svängar osv.
Jag hade min uppskrivning klockan 9 och uppkörningen 13:45 i köping. Jag fixade uppskrivningen på första försöket, 56 rätt! Gränsen för godkänt är 52. Jag blev så glad så att jag skrek ”ja!” Och klappade händerna. Lyckan var total och jag ringde och berättade för Anders helt skakig. Sen var väntan lång på uppkörningen, jag hade en uppvärmning strax innan. Det gick bra men körskolan sa ännu en gång ”tänk på farten i korsningar!”
Jag var så nervös så när gubben jag skulle köra med kom så pratade jag i ett, och vi körde iväg. Jag tyckte att det gick bra i början men sen hamnade jag på en motortrafikled och bakom en skördetröska.. ”här ska du göra en högersväng” sa han. Jag tvekade om jag skulle köra om eller ligga kvar bakom, eftersom jag ändå skulle svänga. Jag tvekade för länge och fick mötande trafik och kunde inte köra om. Jag frågade i panik ”ska jag köra om?!” Och kom sen på att han inte får svara 😅 bilarna bakom tutade på mig för att jag bildade kö bakom mig. Jag blev såklart uppstressad och tänkte att ”nu är det ju kört”. Jag körde sen om och gjorde min högersväng. Fick tvärbromsa i 70km på grusvägen och sen var det dags att backa runt hörn. Jag klarade det inte. Ena gången så hamnade jag för nära några postlådor och nästa gång blev min sväng för rund så jag hamnade nästan i fel körfält 🙈 Jag kuggade såklart. Jag kände mig så besviken. Körskolan ringde mig sen på kvällen och sa att dom inte hade kunnat släppa att jag inte klarat det, att jag borde ha fått körkort den dagen. Att jag kör ju bättre i vanliga fall. Jag fick en ny tid veckan efter. Jag och Anders var ute och övade på att backa runt hörn och parkerade som tokar om och om igen.

Sen kom dagen, jag var så sjukt nervös! Åkte med körskolan in kvart över 7 och hade uppkörningen halv 12. Jag fick köra från Arboga till köping och lite runt i köping innan jag blev avsläppt vid macken för att ta en fika med en annan tjej som också hade uppkörning. Vi satt där ett tag och väntade på vår tid. Sen ringde dom och jag fick köra igen. Så en halvtimme innan uppkörningen var jag ute och körde. Och den här gången sa körskolan att nu gick det jättebra! Jag saktade in i korsningar osv. Jag var så nervös så jag knappt kunde andas när jag satt och väntade på han jag skulle köra med. Så kom han och vi småpratande lite innan vi satte oss i bilen. Så sa han ”säkerhetskontrollen fixade du förra gången och sätet och speglar har du väl ställt in?” ”Ja jag hade uppvärmning precis innan så är jag som har kört” sa jag. ”Okej då kör vi!” Sa han. Jag tyckte att det gick bra men sen gjorde jag ett litet fel. När jag skulle svänga råka jag köra över spärrlinjen med ena däcket. ”Han märkte nog inget” tänkte jag och försökte tänka bort det. Så att jag inte skulle tabba mig igen. Och så kom det, ”här ska du backa runt hörn”. Jag trodde jag skulle dö av nervositet men jag satte det, det var typ min bästa backning runt hörn ever! 😄👏🏼 ”grymt! Då åker vi” sa han. Sen kom det en joggande människa som knappt var synlig i skogen, jag tvärbromsade, hon var en bit ifrån övergångsstället. Och jag blev osäker på om jag borde ha kört eller om jag gjorde rätt. Hon vinkade och sprang över och sen pratade han bara lite om henne. Att hon var trafiklärare osv.. Sen satt han och skrev massa på surfplattan och jag körde rakt hela tiden. (Eftersom han inte sa vänster/höger) ”så svänger du in på parkeringen men dit hittar du va. Så väljer du en parkering” jag stannar och stänger av motorn. ”Det där var ju inga konstigheter...” jag satt och stirrade på honom och kunde inte andas. ”Grymt! Du är godkänd!” Och jag grät som ett barn! Jag har körkort! JAG har körkort!? Va?! (Jag gjorde såklart mer saker på uppkörningen, jag fick göra vänstersväng på landsväg, vändning, järnvägskorsningar, trafikljus osv! Men det finns inte så mycket att skriva om 🙈)

Jag skakade hand med honom en extra gång och sa ”tack!!” ”Nu kan du ut och åka med dina barn” sa han och gick sen. Utanför stod en gubbe som frågade ”klarade hon sig inte?” ”Jo det var ju det hon gjorde sa han då” 😂 ”grattis!” Sa gubben till mig haha.. sen ringde jag Anders och grät ”jag har körkoooooort!!” 🚗

Dagen efter blev jag as sjuk och låg på soffan helt däckad! Dagen efter det, packade jag in barnen i bilen och åkte för att handla och hämta ut mitt körkort. Det var så läskigt samtidigt som jag log från öra till öra! Jag har körkort!! 😄👏🏼 på kvällen sen så åkte jag och handlade ensam. Den känslan var sjuk, inte ens barn i bilen! Sen dess har jag hittat ursäkter att få köra bil många gånger haha!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments