Lovina

När Lovina föddes så fick vi erbjudan om kurator hjälp. Både jag och Kalle tackade Nej. Jag kan inte svara för honom men jag kände att jag inte behövde någon hjälp för att bearbeta händelsen med Lovina. Jag kände att jag va en dålig mamma till mitt barn om jag bad om hjälp. Sen såg man barn som legat inne i flera månader på avdelningen vi bodde på. Så att vi ska be om hjälp efter ynka 3 veckor tyckte jag kändes konstigt.

Idag får jag hjälp av en kurator. Jag pratade med Lovinas sköterska på Visby lasarett när vi fick beskedet att åka hem sist hon skulle opereras. Hon frågade om jag ville, hon tror att de hade vart bra för mig att få prata med någon.

Jag har vart på två möten, de bästa beslutet! Jag får nu hjälp att lära mig acceptera vad som hänt. Inte gilla det utan att acceptera att jag kan inte ändra på de förflutna, jag ska nu blicka framåt och försöka se en lycklig framtid med min dotter. Jag kan erkänna att jag har inte tillåtit mig själv att vara ledsen över vad som hänt, jag har inte velat visa mig svag inför andra människor. Jag ville helt enkelt inte framstå som en dålig mamma!

Nu vet jag att de är okej att be om hjälp! Man är inte sämre som person för det. Jag vet nu att jag har vart med om en hemsk sak, för mig är de det värsta som hänt mig. Men nu ska jag försöka jobba på mig själv, blicka framåt.

På måndag åker jag och Lovina till Stockholm igen, på tisdag ska hon opereras. Jag är riktigt nervös att vara med i operationssalen när hon sövs sedan sitta och vänta.. men de måste göras och jag försöker vara stark för min men också för Lovinas skull.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lovina

Det som absolut inte fick hända, har hänt!

Ni som följer min blogg vet om att vi fick en operationstid. Denna operation skulle ske igår den 31 januari. Som ni förstår så blev de ingen operation.

Jag och Lovina begav oss till Stockholm söndagen den 29 januari. Vi tog båten upp sen körde min farmor oss. Vi bodde på hotell då de va brist på vårdplatser på sjukhuset. Vi hade möte med narkosläkare 10.30 på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Vad händer? Jo operationsplaneraren Carin ringer vid 08.45 och säger att dom fyllt hela vårdavdelningen så dom måste ställa in operationen.

Hon va fruktansvärt otrevlig, bad inte om ursäkt eller beklagade sig alls. Hade en dryg attityd. Fick kommentarer som

-Ja vart är ni nu då?
- i Stockholm
- misstänkte de, ja de är ju bara att åka hem igen

-vi kommer inte kunna hjälpa er inom den närmsta framtiden, ni får kolla med andra sjukhus. Uppsala, Göteborg och Lund finns ju faktiskt också.

Som ni förstår så var jag helt förstörd. Min värld gick under. Jag grät helt hysteriskt i telefonen och nästan hotade henne att fixa det. Vi tog oss från Gotland till Stockholm men fick vara åka hem igen. De är en klen tröst att vi vet att hon kommer bli av med den, men just själv händelsen är så jävla hemsk! Jag hoppas verkligen hon aldrig gör om detta..

Likes

Comments

vardag, Lovina

Idag har vi för de mesta vilat. Men Lovina har gått upp 70 gram sen igår!! Jätte bra och värdena ökar. Nu ska vi bara få igång hennes matning klokt, hon är ju så intresserad av allt runt omkring. Men blir bättre och bättre.

Likes

Comments

vardag

Snart dags för nya prover igen.. vi har iallafall haft min farmor på besök ett tag sen tog jag och Lovina en sväng runt på sjukhuset. Vi båda är super trötta idag men de är bara att försöka hålla sig vaken ett tag till. Vi försöker få in matningen på schema igen så viktigt att ge mat var tredje timme.

Likes

Comments

vardag

Oj vilken hemsk natt vi har haft. Jag somnade runt 5 och vid 7 kommer dom in för att ta nya prover.. nu är Kalle här och hälsar på. Han ligger i sängen och myser med Lovina, vi har precis ätit också.

Alla prover visar bra förutom lovinas natrium. De va alldeles för lågt så nu måste vi försiktigt öka så det inte går för fort. Vi blir kvar några dagar till iallafall.

Likes

Comments

Lovina

Mitt stackars hjärta hade gått ner i vikt, alla prover er bra ut så ingen vet varför hon inte äter.. nu bli hon matad med sond fram till midnatt sen ska nya prover tas runt 01.. förhoppningsvis får vi sova efter det. Jag hoppas verkligen sondmatningen hjälper nu.

Likes

Comments

Lovina

Hej.
Nu var det en bra tag en jag skrev. Livet har gått före och jag har helt enkelt inte haft någon motivation, men nu ska jag komma igång igen. Lovina har fått fira sin första jul och fick massvis med fina julklappar.

Nu har vi vart inne i en mörk period.. Lovina har börjat matvägra och går ner i vikt, imorgon ska vi till bvc och väga henne. Har hon gått ner mer så blir hon inlagd för sondmatning efter som vi fått en operations tid!!

Jag vill att hon ska gå upp i något kg till innan operationen sker. Betyder det att vi måste ligga inne tills dess så får vi göra det helt enkelt! Jag vill inte att hon ska vara så lite som hon är nu innan operationen.

Vi har fått operationstid den 31 januari! Så den 30 januari beger vi oss mot Solna för att prata med kirurgen och narkosläkaren sedan operation dagen efter 😊 så skönt att det äntligen är dags. Dock vågar jag inte hoppas för mycket, när vi får hem kallelsen så kan jag tro på det. Nu har jag endast pratat med operationsplaneraren och hon satte tiden när jag hade henne i telefon.

Likes

Comments

vardag

Hallå!
Jag har haft jätte problem att komma in på nouw. Varför? Det vet jag inte. Idag ska jag fixa lite här hemma bara. Tvätta, städa osv. Min kusin från Västervik kommer till oss i helgen så ska bädda sängen hon ska sova i och städa rummet lite.

Imorgon ska vi även ha barnvakt i någon timme. Jag och Kalle ska op julbord så min mamma och hennes man ska ha Lovina i 3-4 timmar. Nervös mamma! Det jag är mest nervös över är stomin. Men ska fixa lite saker idag för att underlätta ifall de skulle hända något med den.

Ska även ringa barn och kolla när nästa provtagning är.

På min instagram har jag nu en giveaway! Va med och få chansen att vinn valfri flaska från twistshake

Likes

Comments

vardag

Jag har precis gett Lovina mat, så nu ligger vi i sången och myser. Ska snart gå upp och plocka lite hade jag tänk, om nu hon tillåter mig att sätta ner henne i sin gunga en liten stund

Likes

Comments

Lovina

Vi hade Trygg-Hansas gravidförsäkring extra. Lovina har oersättningbardiagnoser så vi får inte ut en krona, inte ens för sjukhusvistelsen. De är inte vår skull vi vill ha pengar utan för lovinas. Att kunna ge henne saker, kläder och spara.

Blir så arg och ledsen.. varför skaffar man försäkring? Jo ifall något sånt här skulle hända. Fy för de här.

Likes

Comments