Header

Igår eftermiddag åkte vi ned till Vedums kök- och badrumsutställning i Malmö för att planera de bitarna tillsammans med en köksinredare därifrån. Det fanns mycket fint och det var inte de lättaste besluten att ta när det finns så många olika färger, material och kombinationer att välja mellan. Vi beslutade oss för ett antracitgrått kök vi tyckte om, tillsammans med en ljusare bänkskiva i laminat och med mässing-detaljer till det. Då det kommer vara mycket ljusinsläpp i huset kändes det som att ett mörkare kök kommer göra sig bra och ge lite mer liv än ett vitt kök.

Nu inväntar vi således bara att Vedum ska sammanställa en skiss över kök & badrum med vald inredning, och hoppas på att priset inte springer iväg allt för mycket från de tillval vi har gjort hehe ;)

Ovan syns några av Vedums nya designer på handtag/knoppar, de hade precis anlänt till butiken och var inplastande när vi kom så vi hade verkligen tur. Hur fina var de inte? Vi kommer köra på de stora mässingknopparna i köket.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen fredag och helg!

I måndags lades vår fina tvåa upp till försäljning på hemnet. Detta med blandade känslor. Vi har trivts väldigt bra i den och det finns så många fördelar med att bo centralt, vi har både en pizzeria och liten affärs precis under oss och man har nära till allt. Men såklart är det ett steg närmre huset så det måste ju göras någon gång.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för att fira en tjejkompis.

Kram

Likes

Comments

Okej.. hur sjuk känsla är det inte att Filip och jag bestämt oss för att bygga ett hus?!? Vi båda var trötta på lägenhetslivet, och så kom vi över lediga tomter i ett nybyggnadskvarter på ett ställe som vi båda vet att vi kommer trivas i, vi var tvungna att ta chansen! Framför oss nu så har vi således en spännande process med många val att ta, tänkte därför att det kunde vara kul att dokumentera processen här på bloggen allt eftersom den fortskrider.

Nedan syns en flygbild över kvarteret som huset kommer att ligga i. Det är i det högra mittpartiet (som för tillfället är helt obebyggt) som huset kommer att placeras i. Kvarteret är ett projektkvarter, där samtliga hus kommer att vara relativt identiska, det är tvåvåningshus med mindre trädgårdar men från olika leverantörer och med mindre skillnader så som färg på tak, dörrar etc. De hus som redan finns uppe på bilden är från Smålandsvillan och Myresjöhus men vår leverantör kommer att vara Eksjöhus.

Vi skrev på kontraktet redan i våras och under sommaren har allt stått väldigt stilla, men om ca 1,5 vecka ska vi åka ner till Vedum i Malmö för att planera köket så det är vad som väntar härnäst.

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter tio dagars utbildning med EY, först i Stockholm, följt av Toledo i Spanien. Dagarna har varit långa och intensiva men trotts det har man haft så kul! Lärt känna massa nya människor från hela Norden, besökt Madrid, solat, druckit sangria och dansat, samt fått en massa ny kunskap.

Ett väldigt bra avslut på sommaren med andra ord! Nu ser jag fram emot hösten och alla nya erfarenheter som väntar!

Likes

Comments

Hemkommen från några dagar i Malmö tillsammans med min kärlek. Kolla in utsikten från vårt rum!?! helt fantastisk. Vi bodde på Clarion Hotel Malmö Live. Hela hotellets detaljer gick i mässing vilket jag älskar, och kombon med den rosa sammetsfåtöljen på vårt rum... så fint. Nog pratat om interiör... Vi hade i alla fall några mysiga dagar med shopping, lunch och middag på Lilla Torg och en och annan drink i hotellets skybar.

Nu ska jag fortsätta och njuta av min sista semestervecka innan det är dags att återvända till vardagen!

Likes

Comments

Ljuva semester!

Jag var förbi akademibokhandeln för att fylla på bokhyllan med lite spännande böcker (bra läsning är ett måste för mig under sommarmånaderna). Slutade med att Kepler-serien nedan fick följa med hem. Läste klart Eldvittnet tidigare i sommar så nu ville jag även läsa de andra böckerna i serien.

Finns inte mycket mer avkopplande än att ligga i solstolen med en bra bok,. Nu ska jag lägga in en sista tvätt för kvällen och sedan gå och lägga mig och hugga in på böckerna.

Godnatt hjärtan!

Likes

Comments

Hej där!

Igår var det återigen dags för midsommar. Det blev ett traditionellt firande ute på landet med midsommarbord och lekar. Jag köpte som vanligt blommor dagen innan på lövmarknaden för att binda en midsommarkrans. Hittade superfina pioner, rosor och nejlikor detta året så kransen blev topp.

Idag är man lite trött men det är skönt att det bara är lördag så man har ytterligare två dagar att vila upp sig på innan en ny arbetsvecka inleds.

Likes

Comments

Äntligen har vi satt igång med renovering av vårt badrum i vår nya lägga. Det är ett riktigt litet badrum som för närvarande ser väldigt tråkigt ut så det ska bli väldigt skönt med ett nytt fräscht badrum, och inte minst, en ordentlig dusch! Jag tänkte visa före och efterbilder sen när allt är klart.

Nedan ser ni mäklarbilderna på vår gamla lägenhet i Lund. Vi har i princip bytt ut alla möbler vi hade där mot nya.

Likes

Comments

Hej!

Nu var det ett bra tag sedan senaste uppdateringen. Jag har påbörjat mitt nya jobb där det har varit full rulle redan från start, och nu har sommaren äntligen börjat hitta hit efter en grå vår. I veckan kom jag och Filip hem från vår semester som vi gjorde med två vänner. Filip har varit rejält sjuk sedan dess och nu känner även jag något som ligger i kroppen. Håller tummarna för att det inte blir värre!

Hemma igen efter en härlig veckas semester. Delar med mig av lite bilder som togs:

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från kandidatmiddagen som ägde rum i Grand Hotels fina lokaler i torsdags. Det blev en trevlig och lyckad kväll.

Igår fick Filip och jag vår nya lägenhet. Just nu pågår det ommålning av hela lägenheten så vi kommer inte flytta in förrän när allt det är klart, någon gång i nästa vecka. Ska bli väldigt spännande att se resultatet och få flytta in alla våra nya möbler. Ett annat projekt vi hoppas påbörja så snart som möjligt är totalrenovering av toaletten. Så svårt at veta vart man ska börja när man inte är insatt i sådant. Tips på bra kakel/klinker, badrumsinredning och företag som kan göra själva renoveringen uppskattas gärna! haha

Foto: Erik Månsson

Likes

Comments