SHOPPING

Det blir mycket om Örebro just nu men jag skrev ju i det senaste inlägget om min favorit t-shirt som jag skulle visa upp och då blir det att jag lika gärna kan visa vad jag mer köpte när jag var där. Som ni ser och som jag har bloggat om tidigare så äger jag nu även spetstoppen och trosorna i the Pink Collection från Lindex, jag kunde liksom inte låta bli, det är en sådan fin färg och de är så sköna. Ni kanske förstår varför jag tycker t-shirten är en favorit? Den har en sådan där perfekt passform som en t-shirt ska vara och den förmedlar ett bra budskap. Alla dessa klädesplagg är då alltså från Lindex och jag har köpt rätt mycket saker därifrån på sistone, men de kommer med så mycket fint hela tiden och just höst och vintersäsong är min storhetstid vad gäller shopping.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

RESOR

För några veckor sedan åkte jag en helg och besökte Lovisa som nu pluggar och bor i Örebro. Jag var hos Lovisa runt lunchtid och efter att jag hade kollat på hennes lägenhet skjutsade mamma ner oss till centrum innan hon skulle bege sig hemåt igen. Där hade vi tänkt att fika på ett ställe som heter Kaffe och Pralin men när vi kom dit var fikadelen självklart stängd så vi nöjde oss med att köpa två praliner var att ta med. Det var en väldigt fin höstdag i Örebro och efter det gick vi en promenad och Lovisa visade upp sin nya hemstad. Vi gick förbi slottet i Örebro och jag var tvungen att ta en bild på Lovisa framför det.

Vi gick vidare längst parken som var i närheten och längst kanalen. Just då var det ett lopp i stan så vi fick akta oss för joggare som sprang förbi oss medan vi gick där. Vi gick till Wadköping som är en gammal stadsdel i Örebro, det var supermysig liten del med gamla trähus, kändes lite som att komma in i Emil i Lönneberga där ett tag. Sedan hittade vi ett fik där vi bestämde oss för att fika, där satt vi ett litet tag och tittade på folk och pratade.

Vi åkte sedan hem till Lovisa igen för att handla inför vår middag som vi skulle laga. Jag och Lovisa har båda Hannah och Amandas kokbok och många av våra gemensamma vänner är vegetarianer så vad passar då bäst att göra en höstig och kylig dag med en vän som äter kött än boeuf bourguignon! Det var ett utav dem godaste middagarna jag har ätit under det här året. Så jäkla gott! Vi gjorde även en pannacotta till efterrätt och vi pratade och skrattade tills vi gick och lade oss.

Likes

Comments

TEXTER

Idag är det ett år sedan vi låg där i din säng och du sa att du inte gillade mig längre. Ett år sedan jag senast pratade med dig. Där och då sprack min bubbla, min varma mysiga lilla värld som jag hade byggt upp likt murar för att stänga ute allt annat som hände utanför den. Den värld där saker som skilsmässa, sjukdom och en oro om att inte räcka till eller komma in på någon utbildning kretsade.

Tårarna som rann ner för min kind då slutade inte, det rann bara mer och mer. Jag kunde inte andas bakom alla tårar och du försökte trösta mig så gott du kunde. Du bad om ursäkt och sade att du kände dig som ett as som gjorde det just då när jag inte mådde bra och nära inpå min födelsedag. Jag sov inte så mycket den natten. Jag somnade, vaknade, somnade, drömde och vaknade igen.

På parkeringen när du skulle till jobbet och jag skulle hem, kramades vi och du sade att vi hörs av. Jag svarade med att nicka och torkade bort en tår innan jag skyndade mig till bilen så att du slapp se mig gråta ännu mer. I ett tomt dokument skriver jag några dagar senare att du nog var min fasta punkt som jag hade under förra året och att det nu har försvunnit. Jag skrev att jag kände mig tom och helt ur balans. Jag fortsatte skriva:

”Jag tror han var det, någon att vända mig till för att inte tänka på mina föräldrars skilsmässa, inte tänka på vad det ska bli av mig eller glömma allt det andra och bara få umgås med någon som gillade mig och ville va med mig och hur allt kändes bra när jag var med honom.”

En vecka efter att vi hade skiljts åt hade jag tagit mig igenom veckan så gott som jag kunnat. Jag hade fyllt den med jobb och att inte försöka att tänka allt för mycket på dig. Jag skrev då:

”Det är värst på mornarna och kvällarna när jag är ensam i sängen som jag delat med dig.

Det har varit en känslomässig berg- och dalbana de senaste dagarna. Gråtit på jobbet, på toaletten hemma för att jag inte vill att mina föräldrar skulle höra och gråtit mig till sömns om natten.”

Två veckor efter uppbrottet blev jag arg och besviken när du inte skrev något på min födelsedag. Jag gick ut dagen efter det och jag minns knappt något från den kvällen. Jag hade bedövat mig genom att dricka för mycket alkohol och rökte för mycket. Jag som annars aldrig röker. Jag skickade ett meddelande till dig att jag saknar dig, du skrev att det kommer gå över.

En månad efter uppbrottet och jag hade slutat gråta över dig. Jag hade tagit bort saker som tillhörde dig och jag tänkte inte lika ofta på dig längre men jag saknade dig fortfarande. Jag spenderade mycket tid hos min doktor, började på mediciner och kortisonbehandlingar. Jag kollade på en lägenhet som jag skulle flytta in i och jag hade sökt några utbildningar.

Jag åkte till New York över jul och nyår med min mamma. Det var så fint och mysigt men jag kände mig trött och utmattad dels av hur ont jag hade i handlederna men också över hur jag var helt tom på känslor inombords med tanke på hur det senaste veckorna hade varit. Jag kunde inte sova, jag drömde så mycket konstigt och på alla restauranger vi var på började jag tänkta på dig igen. Jag laddade ner tinder men svepte bara vänster och snart visste jag att du också skulle vara i samma stad som mig.

Nyårsafton på en takbar i New York med massa människor runt omkring mig skålades 2017 in men jag kände mig så ledsen och ensam. Jag saknade alla mina fina vänner som jag inte kunde fira med just då. Jag tog upp mobilen för att se, bara en tanke på om du kanske hade skrivit gott nytt år. På skärmen var det tomt så jag drack upp champagnen i glaset och torkade bort en liten tår som började rinna ner för min kind.

Två månader efter och jag hade kommit in på Göteborgs Universitet, träffat mycket nya härliga människor och flyttade in i min lägenhet. Mina vänner hjälpte mig att flytta mina möbler och alla saker, då jag hade för ont för att bära några tunga saker själv. Jag hade tagit bort vår smskonversation nu men om nätterna drömde jag fortfarande om dig hela tiden fast där var du bara elak och när jag vaknade upp var jag bara så frustrerad över dig.

Tre månader gick och jag kysste någon annan för första gången men kände ingenting. Jag tänkte inte på dig men när jag träffade en släkting till dig på bussen började jag att tänka på dig igen. Tänkte på om du mådde bra, om du hade det bra nu, om du var lycklig.

Ett halvår efter och jag hade nu gått min första termin på universitetet, och sommaren började. Jag tänkte inte alls på dig längre och jag hade börjat gå på mediciner som gjorde så att jag mådde bättre i handlederna. Jag kände mig piggare och hade mer energi. Jag jobbade mycket, umgicks med mina föräldrar och vänner samt åkte på resor. Det hände så mycket annat så jag slutade att fylla mina tankar om dig.

Ett år har nu gått och när jag tänker tillbaka så har det varit en stor resa för mig. Jag har jobbat mycket med mina egna känslor. Så mycket som jag har gråtit i början av det här året har jag nog aldrig gråtit förut men jag har också fått skratta så mycket. Jag har fått utstå mycket smärta både psykiskt och fysiskt men idag mår jag bra. Jag kan kolla tillbaka på allt och känna mig glad, starkare och säkrare i mig själv än vad jag var för ett år sedan.

Vi alla har olika sätt att bearbeta känslor och händelser i livet. Det har tagit tid men det har nog varit bra för mig att det har just tagit tid. Att få göra saker i min egna takt, att få känna, tänka och bearbeta allt som hänt det senaste året. Jag har verkligen vuxit i mig själv och jag är så stolt över det. Idag behöver jag inte bygga upp en mur och vara beroende av en annan människa för att glömma hur dåligt mitt egna liv är. Idag går jag en utbildning som jag trivs med, jag har blivit van över att mina föräldrar inte längre är tillsammans men att de är fint att se att de ändå är bra vänner. Jag vet att jag kan bli kär igen och framförallt vet jag att jag duger precis som jag är.

Så tack antagligen för att allt blev som det blev.

Likes

Comments

MÅNADSRESUÉ

Ännu en månad har passerat och oktober passerade verkligen i expressfart. Här följer ett inlägg på vad jag hade för mig just då. I skolan var det rätt lugnt i början av oktober, vi firade till och med kanelbullensdag efter en föreläsning vi hade. Det var inte för än vid slutet av månaden som jag började gripas av stress när hemtentan publicerades. I en vecka konstant satt jag framför en dator i ca 8-9 timmar och skrev, sökte information och läste i litteratur. Jag åkte hem till mamma i slutet av den veckan och på dagen den skulle in greps jag verkligen av ångest och sprang in på toaletten för att allt jag hade skrivit kändes fel. Trots allt detta, skrev jag på allt och skickade sedan in den. Jag var helt utmattad efter det, satt i bilen på vägen hem i baksätet, blundandes och kände solen värma mitt ansikte, det kändes som att jag hade fått tillbaka livet igen.

Trots allt plugg och läsning från skolan så har jag ändå hunnit få några promenader och det har varit riktigt fina höstdagar som man har fått ta tillvara på. Min favoritpromenad är att gå på en cykelväg som kallas gröna stigen, och om man går den tills den slutat börjar en annan väg så att man kan gå lika långt igen på en raksträcka och där känns det så skönt att gå, man kommer bort från verkligheten en stund då jag brukar lyssna på musik och bara koppla bort hjärnan för en stund.

Det har självklart även blivit en hel del middagar, fikastunder och luncher. Jag och Sarah gick en dag till Ekmans Konditori där de har tårtbuffé, vilket var väldigt gott och roligt. Vi kanske satt där i 1-2 timmar, pratade, åt och drack vårt kaffe. Jag åkte till mamma en annan helg en tentaveckan och då tog vi varsitt glas bubbel, nackdelen dock var att det inte var något gott bubbel så det blev bara ett glas men Ludde var iallafall med på en stol bredvid min. Den här månaden har jag, Lisa och Tora startat en vinklubb! Vi träffas varje onsdag, recenserar vin och äter någon form av pastarätt, det är ett vin(n)ande koncept! Sarah har flyttat till Göteborg nu så en dag var jag även och kollade in hennes lägenhet och efter det åt vi lunch på Hotel Bellora, alltså vilket mysigt hotell! De spelade Frank Sinatra när vi kom in och det kändes som vi lämnade regniga Göteborg den dagen och anlände till Frankrike. Tips till er alla när ni ska ut och äta i Göteborg!

Jag har till och med hunnit med att åka till Örebro och hälsa på Lovisa en helg, det var verkligen så mysigt! Mer om detta tänkte jag skriva om i ett annat inlägg längre fram. Jag köpte en t-shirt där som nog har blivit ett av det här årets bästa köp.

Jag har även hunnit passa Ludde en dag i min lägenhet. Han brukar då vilja sitta på en stol i köket och kolla ut genom fönstret. Sist men inte minst firade jag halloween, jag gillar inte att klä ut mig egentligen så jag körde på att va döden. Vi körde dryckes-jenga, gjorde en väldigt udda rosa bål som bestod av vodka och hallonsorbet och höll nästan på att bränna ner hela lägenheten bara för att jag ville tända ett ljus. Men allt gick bra, vi hann få släkt på ljuslyktan innan det blev allvarligt och ingen kom till skada. Jag vet inte riktigt om det blev som jag hade tänkt mig men så mycket som jag skrattade under den kvällen blev det iallafall en rolig kväll.

Likes

Comments

TEXTER

THIS IS WHY SHE DOESN'T GET ATTACHED ANYMORE

By Rania Naim, published 10 oktober 2017

She doesn’t get attached because she simply learned that attachment is the root of all evil. It makes her cling to things she should let go of. It makes her chase people that are wrong for her. It makes her go after things that are probably not meant for her. It clouds her logic and her judgment because she’s holding on out of fear rather than conviction.

She doesn’t get attached because she learned that not everything is hers to keep. That there are blessings in letting go and goodbyes and releasing whatever was holding her back. She knows that the more she is attached to something and afraid of losing it, the more she will push it away because she’s only focused on receiving rather than giving.

She doesn’t get attached because she knows that people eventually leave.They don’t always mean what they say. They don’t always keep their promises. They don’t always come back. They don’t always love her forever and even if they do, love is sometimes not enough to keep a relationship going. She knows that getting attached too soon will always end in disappointment. She knows that people change their minds overnight.

She doesn’t get attached anymore because she’s tired of people pulling away, people changing their minds, people leaving, people not knowing what they want or what they’re looking for.

She doesn’t get attached anymore because she realized that one-sided attachment hurts. One-sided attachment always brings her pain. One-sided attachment makes her love herself a little less and makes her forget her own worth. She realized that when she gets attached, she loses herself and she vowed never to lose herself for anyone ever again.

She doesn’t get attached anymore because she’s learning to let go, she’s learning to move on, she’s learning that it doesn’t always have to be her way. She’s learning that her heart is not always right and attraction can be blind. She’s slowly learning to detach from everything that makes her question herself or her love.

She doesn’t get attached but she still knows how to love. She’s finally accepting that they’re not the same. She’s finally learning that if you really love someone, maybe releasing them is the ultimate expression of love. Letting them be who they truly want to be or be with the partner they’ve always wanted. She’s finally learning that if she’s meant to be with someone, they’ll both kind of attach to each other by default, like a magnet, without anyone pushing or pulling, without anyone detaching and without any need to control one another.

She doesn’t get attached anymore because she’s finally learning that everything is temporary and maybe the whole point of love is just to enjoy it while it lasts instead of trying to cling to it forever.

​(Text och bild från thought catalog.)

Likes

Comments

RECEPT

INGREDIENSER

1 schalottenlök

1 kryddmått ingefära

3 morötter

2 msk olivolja

1 tsk malen kummin

1 tsk malen koriander

6 dl vatten (går att tillsätta mer eller mindre beroende på vilken konsistens du vill ha på soppan)

4 msk kycklingfond

1 stor apelsin (saften)

salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Hacka löken. Skala och dela morötter i mindre bitar. Fräs lök med olja i en kastrull. Tillsätt ingefära, kummin och koriander. Rör om och fräs 1-2 minuter utan att kryddorna blir brända. Tillsätt morötterna, stek 2-3 minuter och häll över vatten och fond. Koka tills morötterna är mjuka 10-15 minuter. Häll i apelsinsaften och ta bort kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Toppa alternativt med chiliflakes och crème fraîche.

Likes

Comments

LISTOR

5 saker jag inte mår bra av

När jag får stressa.

När jag slösar bort dagar på ingenting.

När det tar slut.

När jag känner mig vilsen och ensam.

När jag blir tillsagd vad jag ska göra.


5 bästa saker jag mår bra av

Frukost i sängen medan jag kollar en film eller serie.

Vakna tidigt på en ledig dag och vara sjukt produktiv.

Köra bil med hög musik och sjunga så att jag nästan skriker ut orden.

Gosa med min hund och se hur glad han blir när jag är och hälsar på.

Gå på promenader med bra musik i öronen.


5 bästa sakerna jag gör när jag har tråkigt

Organiserar, sorterar ut saker, möblerar om.

Lyssnar på musik och dansar runt.

Skriver.

Diskar eller tvättar.

Bakar eller lagar mat.


5 bästa böckerna jag läst

Vänskapsband.

The golden year.

gossip girl (bokserien).

innan jag dör.

50 sätt att träffa den rätte och inte helt perfekt (tillhör samma författare och hör ihop).


5 bästa resmålen

New York.

London.

Paris.

Stockholm.

Dublin.

Likes

Comments

INSPIRATION

Lindex har gjort en kollektion där 10% av allt som köps inom kollektionen går till cancerforskning, så fint och så bra! Det är så mycket fint också, jag blev kär i cashmere tröjan och de tillhörande byxorna, spetsunderkläderna och sidenlinnet. Jag hade pratat med mamma om kollektionen i veckan och nu när mamma var på besök nu i förrgår, hade hon med sig en present och då var det tröjan som hon hade köpt! Min fina fina mamma! Hon sa att det var för långt till min födelsedag (fyller år i november) och jag blev verkligen så glad och nästan lite rörd.

Likes

Comments

RECEPT
Här kommer receptet på den vegetariska lasagnen som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

INGREDIENSER FÖR GRÖNSAKSRÖRA

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

3-4 morötter

1/2 låda med champinjoner

lite olja eller smör

ca 400 g krossade tomater

1 buljongtärning (jag tog höns)

1/2 tsk salt

1 krm svartpepparINGREDIENSER FÖR OSTSÅS

2 msk margarin eller smör

3/4 dl vetemjöl

7-8 dl laktosfri mjölk

1 tsk salt

1 krm peppar

2 dl riven ost


GRATINERING:

1 dl riven ost


TILLAGNING

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Dela morötter och svamp i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, morötter och svamp i matfettet i 5-10 minuter. Tillsätt därefter krossade tomaterna, rör om och låt det koka upp. Lägg i buljongtärning, salt och peppar. Koka på svag värme i 5-10 minuter.

Såsen: Smält matfettet till ostsåsen och rör i mjölet. Späd med mjölken lite i taget och koka såsen 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt salt, peppar och ost.

Varva lasagneplattor (köp sådana som ej behöver förkokas så underlättar det) med grönsaksröra och ostsås i ett djupt, smort ugnssäkert fat eller i en långpanna. Avsluta med ostsås och strö på riven ost.

Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

Likes

Comments

SHOPPING

TOPP FRÅN FOREVER 21 ♣ SKJORTA FRÅN PULL&BEAR ♠ CULOTTES FRÅN RIVER ISLAND ♠ BRALETTE OCH TOPP FRÅN VICTORIA'S SECRET

Likes

Comments