Header

Seglar i Mexikanska golfen 23 Februari till 22 April

ÖSG Resa 3

Hej på er! Nu har jag efter många inpackningar, 2.5 Tim nattsömn och ett försenat plan är vi äntligen påväg.....

Imorse gick jag upp klockan 04.35, vilket är ungefär 30 minuter försent än vad jag hade planerat då vi skulle åka 04.45 och vara på Landvetter flygplats senast 05.30! Väl där kändes det jättekonstigt att träffa alla igen efter cirka 2 veckors ledighet då det känts som att vi har lämnat varandra för gott! Men sen tror jag aldrig egentligen att det kommer att kännas som att vi lämnar varandra! Vi är en stor familj och det skulle kännas väldigt konstigt att ha längre uppehåll med varandra!

När vi lyft från Landvetter var det osäkert om vi skulle hunnit med vårt plan från Heathrow, London till Fort Lauderdale, Miami då vi redan hade en minimal bytestid! Med ett 1 timmars försenat plan var vi övertygade över att planet skulle missas och att vi skulle få ta nästa plan! Sedan kom dock beskedet att alla med anslutande mot Miami skulle komma med planet då de skulle vänta på alla med flygbiljetter eftersom att det var orkanvarning och det skulle inte lyfta några fler plan mot Miami!

När vi landade blev vi hämtade av bussar som körde oss fram hela vägen till säkerhetskontrollen! Väl där var de extra noga med våra väskor, då en extra säkerhetskontroll på dom skulle leda till att vi skulle vara tvungna att vänta 30 min på att få tillbaka väskan som behövdes kontrolleras en extra gång. Detta skulle även leda till att vi missade planet!

När vi var klara vid säkerhetskontrollen sprang vi till gaten för att hinna med planet och innan vi fick gå ombord fick vi några frågor ställda till oss om vad vi skulle göra i USA osv. Sen var vi good to go och nu sitter jag här 36002 feet över havet med 2.2 Tim kvar tills vi är framme! Utanför är det soligt, utsikt över havet och -56 grader celsius och vädret i Miami är 19+ grader och känns väldigt lockande!!

När vi kommer fram kommer vi åka direkt till Gunilla för att mönstra på, komma iordning och se vad befälen har för något till oss att göra! Än vet vi inte om vi får frivakt men förhoppningsvis får vi iallafall gå över bron från Port Of Miami där vi ligger till Bay side på andra sidan och gå runt lite! Där finns en jättemysig liten småbåtshamn, affärer och restauranger! Faktiskt väldigt mysigt och cirka 15 min (Max) från Gunilla!

Imorgon har vi familisering vilket innebär att man går igenom alla funktioner, regler och säkerhetsåtgärder på båten! Sen övar man även på olika kunskaper som är nödvändiga för seglingen, går igenom livflottegrupperna (ifall något händer så vi vet vart vi ska gå) och lite annat som är bra att få klart innan avgång!'

Bild över Kanada från planet

Suttit med dessa mysisarna hela vägen!! Jag och Elsa är även i samma vakt (midskepps) på resan vilket betyder att vi kommer att spendera mycket tid tillsammans vilket jag är jätteglad för!

Likes

Comments

EVERYDAY LIFE

Godmorgon på er!! Nu sitter jag och äter frukost i pappas och Camillas (hans sambo) nya hus! (NOTERA DE FINA FLYTT SOPSÄCKARNA I BAKGRUNDEN) KÖRDE hit igår efter min uppkörning! Tog alltså körkort igår och är så himla glad verkligen! Klarade teoriprovet förra veckan och uppkörningen igår, verkligen som "en sten som föll från hjärtat" som min mamma sa.

Det nya huset ligger i Kungsbacka kommun nära särö och är jättefint! Vi är 5 stycken som bor här så det är jag pappa, Camilla, My och Louise (Camillas två döttrar, My född 99 och Louise 00.) Känns skönt att äntligen bo som en familj och slippa vara osäker på om pappa är hemma I Partille eller om han är hos sin tjej som tidigare bodde i Frölunda.

Om cirka en timma ska jag bege mig mot Alingsås igen, ska jobba 12-21 och känner mig lite seg faktiskt! HADE HELST suttit hemma idag och pluggat eller åka runt en sväng med min bästavän som kom hem från USA idag! Hade varit kul då jag träffar henne väldigt sällan, men är super tacksam för att få jobba också såklart! Får helt enkelt träffa henne på onsdag när jag inte jobbar så länge för att hinna träffa henne innan jag åker!

Ha en jättebra dag! Puss på er

Likes

Comments

Nya inlägg

Twitter
emmahenricsson1

instagram@emmahenricsson

  • Blogkeen
  • Nouw