Header

Kuten varmasti tiedätte minun uusi hevonen Cosma, saapui eilen myöhään illalla. Hymyilin koko illan ja tänäänkin olen ollut erityisen iloinen. Cosma on viihtynyt hyvin ja on todella rauhallinen vaikka saa olla vain puoli päivää ulkona. Cosma on myös tallin isoin hevonen, luultavasti myös kaunein :) Myös Poppanan loimet sopivat Cosmalle joka on helpostus! Niin voi käyttää molemmille kaikkia loimia sekaisin.

Ratsastin Cosmalla tänään ensimmäistä kertaa täällä, ja hän oli todella rauhallinen. Otimme pari hyppyä sekä vähän tekniikka harjoituksia pinemmillä esteillä. Aika paljon töitä on kyllä eddessä. Mutta odotan innolla että pääsen tutustumaan Cosmaan paremmin !


Meillä kävi tänään satulan-sovittaja, hän kokeili Poppanan omaa estesatulaa (Prestige) Cosmalla ja satula sopi täydellisesti! Miten voisi käydä paremmin? Ja pääsin myös halvemmalla! Poppana sai myös uuden koulusatulan, niin pääsen vihdoin ratsastamaan kunnon kouluratsastusta.

En ole voinut ratsastaa Poppanalla moneen viikkoon sillä hänellä on ollut selkä kipeä, epäsopivan satulan takia, mutta nytten sain eläinlääkärilta luvan ratsastaa ja huhu että riitti energiaa. En ole ehkä koskaan nähnyt Poppanaa niin iloisena, että ehkä kannattaisi useammin pitää pidempää vapaata. Poppana oli vähän jumissa. Niin alussa päätin antaa pidempää ohjaa niin P saisi venyttää kaulaa ja oikein liikkua vapaasti miten haluaa, mieluiten aika alhaalla. Ja noin vartin päästä otin ohjat ja aloin tekemään pohkeenväistöä sekä kolmikaarista kiemurauraa jossa aina kolme-neljä käynti askelta. P tuli todella pehmeäksi ja kuunteli apujani.

Huomenna ratsastan koulua molemmilla hevosilla :)

- Emma

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Minun uusi hevonen tulee tasan viikon päästä, en vielä ole ehtinyt ajatella asiaa sen enempää tai tajunnut koko tilannetta. Niin kivaa että minulla kohta kaksi omaa hevosta ratsastettavana ja kisattavana. Ja vielä että Cosma ja Poppana ovat niin erillaisia ja voin keskittyä täysin kouluratsastukseen Poppanan kanssa ja esteisiin Cosmalla.

Uuden hevosen tullessa oli pakko shoppaila, tilasin tänään netistä uusia loimia verkkosivulta, https://www.stromsbergsgard.se/ . Tässä kuvia osista tuotteista :) Suosittelen lämpimästi, todella hyvät hinnat merkkituotteille. Ostin pääosin Rambo ja Amigo loimia. Halvempia kuin monella suomen sivuilla! Parasta vielä että toimitus on vain 1-3 päivää :)

Tilasin myös http://www.skarahastsport.se/index.asp verkkosivulta Equipe Emporio klinkers suitset, Equipe klinkers martingaalin, Santa Cruz satulavyön sekä Equiline jalustinhihnat.

Tässä osa tuotteista jotka ostin linkitettynä :)

Equipe Suitset - http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=3532&u=41

Equipe Martingaali - http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=3614&u=32

Santa Cruz Satulavyö - http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=347&u=44

Equiline Jalustinremmit - http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=2970&k=28&u=57&v=

Rambo Cozy Fleece - https://www.stromsbergsgard.se/fleecetacke/rambo-cosy-fleece

Rambo Competiotion Sheet - https://www.stromsbergsgard.se/skrittacke/rambo-newmarket-competition-sheet

Amigo Inslulator Lite/100g - https://www.stromsbergsgard.se/stalltacke/lite-0-100g/amigo-insulator-lite100g

Likes

Comments

Polaksas, lempinimi Poppana

Syntymävuosi: 2003

Rotu: Trakehner

Siitä lähtien kun myimme minun enimmäisen hevosen olin varma että haluan ostaa toisen hevosen. Yritin kyllä hetken olla ilman hevosta, sillä olin jo oppinut enismmäisestä hevosestani että omaan hevosen menee paljon enemmän aikaa ja eritysesti rahaa kuin esimerkiksi hevosen vuokraamiseen. Pidin noin puoli vuotta taukoa ratsastuksesta, mutta tuntui siltä että jotakin puuttui. Ratsastus tuo niin paljon enemmän motivaatiota elämääni varsinkin silloin kun on ollut vaikeampia jaksoja elämässä niin ne pari tuntia tallissa saa kaikki arjen murheet katoamaan edes hetkeksi.

Puolen vuoden tauon jälkeen aloin vuokraamaan vuokrahevosta, vuokrasin "Jatzyä" pari-kolme kuukautta, kävimme parissa kisoissa sekä valmentauduttiin viikottain. Sehän oli aika rentoa että kävi pari kertaa viikossa, eikä tarvinut ottaa sen enempää vastuuta. Mutta kaipasin sitä että hevonen on joka ratsastuksen alussa jo minun avuilla sekä tiedän tismalleen mitä hevonen on tehnyt eilen ja toissapäivänä. Siitä sitten alkoi hevosen etsiminen. Kaksoisiskoni "Kajsa" ja minä halusimme hankkia hevosen yhdessä ja jotenkin ihmeellisesti saimme äidin suositeltua hevosen ostamiseen. Kaksoisiskoni halusi kouluhevosen ja minä estehevosen ja meillä oli meidän kriteerit, eli enintään 165cm, opetusmestari, 10-14 vanha, ruuna, kilpaillut vähintään vaB sekä kapasiteettia esteille ainakin 100cm radoille. Siitä ei sitten jäännyt niin monta hevosta jäljelle. Kävimme kokeilemassa yhtä kenttähevosta ennen Poppanaa, mutta en saanut sitä feelistä mitä hain. Sponttaanisti lähdimme myöhään lumisena tiistailtana Hyvinkään suuntaan. Sielä se seisoi kaunis rautias ruuna maalaistallissa. Poppana oli heti sosiaalinen ja kiinnostunut meistä. Harjasimme hetken sekä varustimme Poppanan ja lähdimme kentälle päin. Kenttä oli aika jäässä eikä siinä mitään iheellistä voinu tehdä. Poppanan vanha omistaja ratsasti eka ja näytti kouluratsastusliikkeitä, muistan sanoneeni Kajsalle että onpa lyhyt ja pieni kouluhevonen haha. Kajsa ratsasti ennen minua ja hymyili koko ratsastuksen ajan, Olihan heillä vähän kommunikaatio ongelmia sillä Poppana meni passagea kun Kajsa oli nostamssa laukkaa, mutta nopeasti löysivät toisensa. Sen jälkeen minä hyppäsin selkään, tiesin heti että tämä on se hevonen jonka haluan. En ollut ratsastanut koulusatulassa kuin pari kertaa enkä osanut istua Poppanan ravissa, mutta eihän se haitannut, olinhan ostamssa estehevosta. Hyppäsin vai pari kavalettia koska kenttä oli sen verran huonossa kunnossa. Olin niin ihastunut Poppanaan vain parin kavalettihypyn jälkeen. Sovimme omistajan kanssa että lähdetään ensiviikolla hyppäämään maneesiin ja minulla olisi valmentajani mukana. Valmentajani mielestä Poppanassa ei ollut tarpeeksi vauhtia ja imua esteille kohti, jossa hän on aivan oikessa nytten kun mielin. Mutta mitä sille voi kun olen jo päättänyt että haluan tämän hevosen..

12.11.2016 lauantaina iltana Poppana astui ulos traikusta lumisateessa, käveli tyytyväisenä talliin - ja karsinaan ja alkoi syömään heinää ihan lungisti.

Siitä lähtien tämä hevonen on opettanut niin älyttömän paljon minulle, siitä että en osanut istua harjotusravissa-passageen. Opettanut miten saadaan "laiska" "hidas" hevonen esteillä eteenpäin, opettanut miten tärkeää on vaihdella tehtäviä ja ylläpitämään hevonen tyytyväisenä joka helposti tylsistyy. Sekä miten itsepäisen rautiaan kanssa parjää. Tovon että en joudu koskaan myymään tätä hevosta! Valitettavasti Kajsan motivaatio loppui ja ostin lopuksi Poppanan kajsalta.

- Emma

Likes

Comments

Viimeviikon perjantaina oli hieno auringonlasku ja päätimme ottaa vähän kuvia Poppanasta ja minusta! Kävimme myös pari viikkoa sitten pellolla.

Poppana ei kyllä millään halunut seisoa paikoillaan...

Likes

Comments

Hej! Jag skriver på svenska undanför finska texten!

Moikka! Eli tämä on minun ensimmäinen blogipostaus, kuten huomaatte :) Muutin Ruotsiin Syyskuun alkupuolella hevoseni kanssa. Käyn ratsastuslukiota ensimmäistä vuotta Flyingessä, Flyinge sijaitsee etelä-ruotsissa. Täällä todella rauhallista, näkee melkeinpä vain talleja ja peltoja, vähän liiankin rauhallista välillä.... Asun asuntolassa noin 20 muun tytön kanssa, meillä yhteiset keittiöt ja suihkut sekä omat huoneet. Minulla on mukana Polaksas, kutsumanimi Poppana tai Poppis. Poppana on 14 vuotias trakehner ruuna, hän on ollut minulla kohta vuoden. Poppana on kilpaillut Va A vanhalla omistajallaan sekä 90cm asti esteillä kisoissa ja treeneissä 115cm minun kanssani, minulla on ollut vähän vaikea päättää kilpailenko esteitä vai kouluratsastusta sillä esteratsastus on aina ollut minun intohimoni mutta Poppanalla enemmän kapasiteettia koulupuolella. Poppana on todella kiltti, sosiaalinen ja haluaa aina olla mukana sekä touhuta. Hän osaa olla välillä aika itsepäinen ja protestoida mutta yleensä vain alussa ja kun vaadin vähän enemmän etenkin laukassa, silloin Poppana haluaa mieluiten mennä aika kootusti sekä hitaasti. Tässä kuvia Poppanasta!

Minulle tulee toinen hevonen 15.10, jota olin kokeilemassa pari viikkoa sitten. Cosma on 13v tamma, joka on kilpaillut kansainvälisesti 130cm -145cm tasolla, ollut mm Jens fredricsonilla nuorena. Todella kiva ja pehmeä ratsastaa, vähän on hakemista etäisyyksien kanssa ja että saan istuttua paremmin ympäri etenkin laukassa, koska Cosma on sen verran isompi kuin pikku Poppis :) . Tavotteena minulla on tietenkin kisata, Cosmalla esteitä ja Poppanalla varmaan kouluratsastusta ja olisi kiva osallistua pariin kenttäkilpailuihin. Toivottavasti tykkäsitte minun ensimmäisesti blogipostauksesta! Kommentoikaa mistä haluaisitte että kirjoitan enemmän. Viimeisenä kuva Cosmasta - Emma
Jag börjar med att skriva varje inlägg både på finska och svenska. I slutändan kan det bli lite för jobbigt och det kan vara att jag istället väljer någondera språk, beroende på vilket land majoriteten av mina följaren kommer bestå av :)

Det här är mitt första blogginlägg, det var faktiskt @linekarlsson som gjorde mig inspirerad! Hon har en egen blogg där hon berättar bla om träningar/tävlingar och om andra hästrelaterade saker. Hon går på samma klass som mig och har med sig Allan, Allan är en 6 årig valack som är ännu ganska grön.

Jag går alltså på Sveriges ridgymnasium i Flyinge. Jag flyttade från Finland hit till Sverige lite över en månad sen och har hittills trivas jättebra! Jag har med mig min 14 åriga häst Polaksas. "Poppana" eller "Poppis" har tävlar medelsvår A med föredetta ägare och bara upp till 90cm med mig på hinder dock har vi tränat på 115cm. Jag har haft honom ungefär ett år. Vi har haft det lite jobbigt i början, han kan vara ganska bestämd och envis. Men vid hantering är han den gosigaste, gulligaste och vill alltid vara med!

Likes

Comments