Header

Mulla on ollu vähän taukoa blogista. Paljon on tapahtunut viikkojen aikana, esim olen käynyt suomessa sekä talli on ollut eristettynä. Valmennukset ovat jäänneet pois kun talli on ollut suljettuna kokonaan. Hevoset ovat seisseet karsinassa viikon ajan, joten olen kävelyttänyt hevosia pari-kolme kertaa päivässä. Onneksi saatiin nytten käyttöön pari tarhaa jota saa käyttää joten hevoset ovat saannet olla pari tuntia ulkona. Meillä on ollut käytössä "sisä laukkarata" jota vain meidän tallin hevoset ovat saanneet käyttää. Joten sielä olen pysytnyt ratsastaa pari kertaa. Tänään sain kuitenkin ensimmäistä kertaa viikkoon ratsastaa maneesissa :). Poppanalla oli niin paljon virtaa, halusin vain saada hänet rennoksi, tehtiin aika paljon ympyrällä työskentelyä. Cosma oli rauhallinen ja pehmeä, hänen kanssa otin myös pari kavaletti-laukanvaihto estettä jota tulin eri suunnista.

Meidän piti Poppiksen kanssa käydä 2.12 kisoissa, jossa oltais hypätty 100cm ja 110cm mutta olin ollut koko viikon kipeä eikä tuntunut oikein lähteä kisoihin kun en ollut käynyt selässä viikkoon. Ja täällä Flyingessä piti olla kisat 15.12 mutta niihin emme saa osallistua kun talli on ollut suljettu. Joten meidän osalta kisakausi päättyi tähän. Vähän harmittaa kun en ehtinyt startata Cosman kanssa yhtään luokkaa, mutta odotan innolla seuraavaa kisakautta! Seuraavalle kaudelle onkin tavoitteet päästä starttaamaan Poppiksen kanssa 120cm ja Cosman kanssa mennään vähän fiiliksen mukana.

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Tämä viikko on mennyt rauhallisesti. Molemmilla hevosilla oli siis viime viikon perjantaina pharma light hoito, viikonloppu meni kevysti. Perjantaina hevosilla oli vapaa, lauantaina rauhallinen silee ja sunnuntaina lähdettiin hyppäämään naapuritallille.

Molemmat hevoset käyttäytyivät hyvin naapuritallilla vaikka oli uusi ympäristö. Aloitimme rakentamalla rataa, jossa oli sarja yhdellä laukkaaskeleella josta neljä askelta pystylle, sitten toinen kaareva linja ja yksi okseri diagonaalilla.

Aloitin Poppanalla, hän oli aika pirteä jo alusta lähtien. Ravasin ja laukkasin kuten aina teen, vähän siirtymisiä,voltteja,avo-sulkutaivutusta ja väistöjä. SItten tulimme alkuun ravissa puomille jossta sitten pystylle, todella hyvä harjoitus Poppanalle niin hänen piti oikeasti ponnsitaa, tämän esteen jälkeen laukassa digonaalille ja okserillei Tätä harjoitusta tulimme aika monta kertaa, lopuksi esteet olivat 110cm korkeudella. Tämän jälkeen aloimme tulla kaikkia estetitä yksittäisenä ja lopuksi tulimme ratana pari kertaa. Poppana hyppäsi todella hienosti! Isoin este oli pysty joka oli noin 125-130cm ja samoin puinainen okseri.

Cosman kanssa ei hypätty yhtä korkeata, jokunen este oli 120cm. Hän oli myös hieno, vaikka laukaa ei oikein löytynyt. Haluaisin saada vähän tahdikkaamman ja aktiivisemman laukan. Minun on myös vaikeata pysyä mukana hypyissä koska Cosma hyppää koko kropallaan toisin kuin Poppis.

Maanantaina minulla oli koulun puolelta estevalmennus, meillä oli paljon kontrolli-tehtäviä ja jumppaa. Tiistaina Poppiksella oli vapaa ja Cosmalla menin maastoon, keskiviikkona minulla oli kouluvalmennus Poppanalla ja Cosma sai levätä. Tänään (Torstaina) ratsastin läpi molemmat hevoset, tein paljon vastalaukkaa Poppanalla ja Cosmalla voltteja ja temponmuutoksia!

Likes

Comments

Tässä video eilisestä treenistä Cosman kanssa. Minun pitäisi saada enemmän takaosaa mukaan, ja saada Cosmaa aktiivisemmaksi. Hän on aika ison kokoinen, ja joutuu helposti liian pitkäksi, varsinkin laukassa. Vaihdoin Cosmalle kuolaimen, ennen olen aina ratsastanut kolmipalalla mutta vaihdoin suoraan oliivikuolaimeen. Hän on paljon tasaisempi! Hän on niin ihana ja pehemeä ratsastaa. Oikea suunta on selvästi haastavampi.

Likes

Comments

Eilen menin siis vain 100cm luokan Poppanan kanssa. Poppana oli jo verkassa aika pirteä ja kuuma eikä millään malttanut kävellä. Radalla Poppana oli aika innoissaan ja helppo ratsastaa, metri tuntui todella helpolta. Pari lähestymistä mokasin, olisi pitänyt tulla linjat mielummin kahdeksalla askeleella eikä seitsemällä. aliarvioin välillä Poppanan laukan, luulen että laukka on lyhyempi kuin itseasiassa on. Arvostelu oli siis clear round, saatiin ruusuke. Tyhmää että täällä Flyingessä ei voi sijoittua, pitää lähteä ulkopuolisiin kisoihin :) Seuraavat kisat ovatkin vasta parin viikon päästä jos saan kuljetuksen järjestettyä, muuten täällä Flyingessä vasta kk päästä. Täällä järjestetään koulukilpailut ja harkitsen jos osallistuisin Poppanan kanssa joko HeA tai Va C eli "msv C" ruotsiksi.

Tänään jouksutin Poppanan rennosti eteen-alas, Cosmalla tein laukanvaihtoja puomin päällä ja vähän ravi puomi jumppaa.

Likes

Comments

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Viikko on kulunut todella nopeasti. Ihanaa saada nukkua vähän kauemmin ja päästä pois hevosarjesta hetkeksi. Saavuimme eilen hotelliin nimeltä Högberga Gård, vanha kartano hotelli jossa myös spa. Tänä iltana otankin jo lennon Tukholmasta-Malmööseen, käyn varmaan moikkaamassa hevosia, mutta ratsastaa en ehdi, eli hevoset saavat vapaapäivän :). Huomenna valmistelen vähän kisoja varten, jotka ovat tiistaina. Ratsastan Poppiksen läpi ja Cosman kanssa sileetä. 

Likes

Comments

Nytt minulla on vihdoin ansaittu syysloma! Meillä Ruotsissa pari viikkoa myöhemmin syysloma kuin Suomessa. Päätin lähteä Tukholmaan viikoksi siskoni luo, vähän huono aika sillä Cosma on juuri tullut ja haluaisin tutustua häneen paremmin. Mutta tämä reissu oli buukattu jo aikoja sitten. Onneksi minun hyvä ystäväni Line pitää huolta hevosista. Tässä video viimeviikon maastosta :) Poppana rakastaa laukata veden läpi!

Viime viikolla annoin Poppanalle aika leppoisan viikon ja Cosmalla kävin estevalmennuksessa keskiviikkona, valmennus ei mennyt erityisen hyvin. Torstaina kävin maastossa molemmilla hevosilla ja perjantaina hevoset saivat Pharma Light hoidon. Tällä viikolla Poppis ja Cosma saavat käydä paljon maastossa ja pitävät vähän syyslomaa :) Ensi viikon tiistaina osallistun täällä estekisoihin, hyppään 100cm.

Likes

Comments

Tänään minulla ja Poppanalla oli meidän esimmäiset kisat täällä ruotissa! Päätin vasta sunnuntaina että haluan ilmottautua. Kisat oli meidän kotitallilla että miksi ei, ja olenhan suomessakin kilpaillut Poppanalla. Sunnuntaina ilmottauduin vain 90cm luokkaan ja päätin että päättäisin vasta 90cm radan jälkeen että hyppäänkö 100cm vai en riippuen miltä Poppis tuntuu.

Alussa meille tuli heti vähän ongelmia, menin näyttämään Poppanan passin ja tuli ilmi että en ollut laittanut Poppanan rokotuksia "Tdb" tilille (samantyyppinen kuin kipa), ja että saisin sakot jos en tekisi tätä, siinähän meni noin tunti säätäessä ja sain luvan startat viimeisenä. Minulla oli noin 40 min aikaa verkata, verkassa Poppis oli todella hieno ja liikkui kivasti. Ehkä hän oli vähänkin liian rauhallinen tai kummallisen rauhallinen, eikä protestoinut kertaakaan joka oli aika kummallista.

Tulin pari kertaa pystylle pienenä, sitten pari kertaa isompana ja viimeiseksi oxeria noin kaksi-kolme kertaa, minulla oli vähän vaikeuksia löytää oikea laukka ja saada takajalkoja tarpeeksi mukaan.

Saavuin radalle ja kertasin radan päässäni, sitten nostin laukan ja olin laukkaamassa ensimmäiselle esteelle, mutta juuri sisäänkäynnissä Poppana alkoi pomppimaan eikä halunut mennä eteenpäin. Pienen kiukuttelun jälkeen hän suostui jatkamaan matkaa, mutta oli kuitenkin aika pohkeen takana eikä ollut minun kanssani. En ole kovin tyytyväinen 90cm rataan. En edes ehtinyt miettiä jos ratastan 100cm ennenkuin kaverini oli jälki ilmoittautunut minut. Eli uusi rata piti kävellä nopeasti eikä miettia liikaa sillä starttasin ensimmäisenä. 100cm rata meni paljon paremmin! Ratsastin enemmän pohkeella eikä Poppana päässyt yhtä pitkäksi kuin 90cm radalla. Poppana oli myös rennompi. Tässä näette osan 100cm radasta.
Huomenna Poppana saa mennä pieniä esteitä meidän koulun ratsastustunnilla ja illalla estevalmennus Cosmalla!

Likes

Comments

Tänään kävin Piia Pantsun estevalmennuksessa Poppanalla. Keskityimme todella paljon että saisin Poppanan takaosan mukaan, teimme alussa paljon tempon-muutoksia ravissa sekä laukassa. Oli helpompi nähdä etäisyys kun koko hevonen oli minun kanssani eikä vain etu-osa. Poppanalla oli aika paljon energiaa ja tuli ajoittain vähän vahvaksi. Tässä radasta video.

Sain todella paljon irti Piian valmennuksesta!

​Minulla huomenna estevalmennus Cosmalla, niin tänään ratsastin sileetä Cosmalla. Tein suurimmaksi osaksi siirtymisiä voltilla mutta myös vähän pohkeenväistöä ja avo-sulkutaivutuskia. Tämän tamman kanssa on niin hauska touhuta kun on pirteä ja yhteistyöhaluinen :)

Likes

Comments

Keskiviikko, ehkä viikon paras päivä jos minulta kysytään. Viikko puolessa välissä ja vain hevosaineita koulussa. Minulla oli maanantaina kouluratsastus tunti joka tarkoittaa että tänään minulla oli esteitä vuorossa.

Päätin että osallistun tunnilla Poppanan kanssa koska tunnilla silti viisi-kuusi muuta ratsukkoa. Poppana on ollut täällä jo aika kauan ja on jo rutinoitunut. Tunnilla emme yleensä ainakaan vielä hyppää yli 90cm esteitä, koska opettajat eivät vielä tunne meitä ja eivät tiedä meidän tasoa. Aloitimme ensimmäiseksi itsenäisesti lämmittelyn. Annoin Poppanalle puoli pitkät ohjat ja annoin hänen venyttää kaulaa sekä aloittaa rennosti. Yleensä Poppana aina suuttuu/protestoi alussa mutta kun hän saa aloittaa täälleen rennosti niin on hyvällä mielellä alusta asti :) Sen jälkeen otin lyhyemmät ohjat ja nostin laukan ja laukkasin paljon eteenpäin . Tämän jälkeen aloitin ravissa työskentelemään, tein avo-sekä vastataivutusta ja paljon tempon muutoksia ja väistin takaosaa ulospäin pari askelta voltilla ja sitten suoristin.

Tämän jälkeen tulimme ravipuomeja pari kertaa molemmista suunnista. Sitten tulimme laukassa pitkää lähestymistä pystylle. Tämä on ollut minulle varsin vaikeaa kuin pitäisi vain istua ja olla tekemättä liian suuria muutoksia ja haluan aina säätää liikaa. Mutta nytten osasin odottaa aika hyvin ja Poppana oli hyvin pohkeen edessä ja kuunteli hyvin. Tämä tehtiin molemmista suunnista.

Sitten tulimme rataa, pysty pitkällä sivulla vasemmalta, sen jälkeen suoraan eteen ja käännytminen diagonaalille - pysty oikeaan kierokseen ja tämän jälkeen taas uraa seuraten seuraavalle diagonaalille. Tämä harjoitus oli hyvä kun piti oikeasti käyttää kulmia sekä olla tarkka teiden kanssa ja ylläpitää laukka kulmissa. Olen aika tyytyväinen päivän treeniin!

Cosma sai tänään vapaata, kävimme kävelyllä ja Cosma sai tutustua uuteen paikkaan! Hän on niin utelias mutta rauhallinen eikä stressaa turhasta, joka on aika mukavaa kun on sen verran iso hevonen.

Eilen ratsastin ekaa kertaa Cosmalla kouluratsastusta. Laitoin jopa koulusatulan, hänellä ei ole luultavasti koskaan ratsastettu koulusatulalla, haha.. Mutta eipä se haitannut häntä. Alussa olin aika hukassa, hänellä niin isot askeleet ja pitkä kaula niin minulle tuli vähän paniikki että iik minne pistän niin pitkän kaulan?! Alkukäyntejen jälkeen aloin ravata aika reippaasti eteenpäin koska halusin takaosan alusta lähtien mukaan, tein paljon voltteja, avo-sulkutaivutuksia ja vähän pohkeenväistöä, sitten nostin laukan ja annoin laukata aika rennosti ja vapaasti. Tämän jälkeen Cosma alkoi rentoutua entistä enemmän ja alkoi työskentelemään kunnolla :) Alussa en edes uskalanut toivoa että hän liikkuisi peräännannossa, mutta kyllä loppuakohden sieltä paljastui ihan kelpo kouluhevonen :) - Emma

Likes

Comments