Imorse var jag upp på sjukhuset för att kolla tumme/handled, hade endast en stukning vilket var skönt. Igår på zumban sprang jag i korridoren för att jag var taggad & halkar. Så typiskt mig, är oerhört klantig. Till något helt annat, ni vet när man klagar mycket på andra & sen inser att det är en själv som är problemet. Det hände idag rejält kan jag säga, hahahah skäms mycket nu i efterhand men det är sånt som händer.

En bild från Dominikanska, behöver sol & värme.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oooopppsss, var aldrig på sjukhuset som jag sa, tog körkort idag. Fick låna farmor & farfars Toyota & köra runt med. Åkt runt själv nu på kvällen, spelat hög musik & skrik sjungit med i låtarna, känslan att sitta själv i bilen var magisk.

ÄNTLIGEN är det över, all ångest & press som jag gått & burit på. ÄNTLIGEN blev det min tur!

Likes

Comments

Först och främst älskar jag att vara vegetarian, bästa valet jag gjort typ.

Varför blev jag det? Dels för att industrin är så hemsk men också för att jag helt enkelt inte tycker det är gott. Visst, jag älskar hummer & köttbullar, därefter känns det onödigt att jag överhuvudtaget äter det. Också för miljöns skull + vi människor överkonsumerar kött, vilket gör att det känns bra att inte äta det. Fast huvudanledningen är pga den djurvännen jag är, djur är seriöst det bästa & vill inte de ska fara illa.

Vad äter jag inte? Kyckling, kött, fisk & skaldjur. Äter inte heller gelatin, vilket gör att typ enda godiset jag äter är choklad.

Smink? Försöker använda icke djurtestad kosmetika. Vilket gör att jag ofta kollar PETAs hemsida för att ha koll på vad jag kan köpa för smink. Kommer dock självklart använda upp mitt gamla smink.

Kläder? Hehehe, är inte riktigt där än... Skulle aldrig köpa en äkta päls medvetet. Jag har tyvärr dålig koll. Har exempelvis kappor i ullmaterial, jacka med dun osv. Mestadels när jag köper dessa glömmer jag kolla materialet när jag köper det. Exempelvis en tröja om den är en ullblanding, är inte medveten om vad som ska undvikas osv. Vet såklart om det står strutspäls eller kaninpäls att det inte ska köpas.

Hudvårdsprodukter/skönhetsprodukter? Schampo, tvål, sminkbortagning osv. Försöker successivt få bättre koll, men samtidigt är jag en riktig stammis. Köper exempelvis alltid samma schampo & balsam. Det inkluderar mycket också, parfym, hudkräm, duschkräm, nattkräm, läppsyl, återfuktandekräm osv. PANIK, vill ju sluta använda animaliska produkter men det kommer ta sin tid.

Likes

Comments

Idag gjorde jag nationellt prov i engelska, vilket gick hyfsat bra. Förra veckan var jag till Stockholm på klassresa och på måndagen förra veckan kom jag även hem efter över 2 veckor utomlands. Just nu är allt väldigt stressigt i skolan, historia frågor tills imorgon och spanska förhör och sen har jag geografi prov på fredag. Igår pluggade jag geografi & historia vilket jag också tänker göra idag, ska också ut på en kvällspromenad. Jag har börjat med att från kl 21 får jag inte använda telefonen för att man tydligen ska sova bättre om telefonen inte används en timme innan sömnen. Nu ska jag iaf sätta mig med spanskan för att beta av lite av det som står på att göra listan idag.

Likes

Comments

Idag jobbade jag min näst sista dag på Unitis och det känns väldigt tungt att behöva lämna det stället. Alla är så underbara, trevliga och vänliga och jag vill verkligen inte sluta där. Mina nästan tre veckor där har varit väldigt lärorika och roliga med personalen där. Jag har jobbat i affären och har fått med mig saker jag bär med mig resten av livet. Ni anar nog inte hur gulliga alla är där och ett stort tips är att besöka Unitis. Nu packar jag i alla fall då jag imorgon åker till Arlanda och på onsdag drar jag till New York. Vilket ger mig blandade känslor då det varit min högsta dröm så länge jag kan minnas, är rädd att jag ska bli besviken osv. Tyckte även att det kunde vara kul om jag försökte blogga när jag var där, hoppas allt är bra med er.
Massa kramar Emma.

Likes

Comments

Tänkte nu skriva en kort presentation om mig själv och vad jag vill med bloggen. Jag är en sextonårig tjej som bor i en köping​ som heter Ljusdal, där jag faktiskt trivs rätt så bra. Min familj består av mamma, pappa, syster och min hund. Några jag står väldigt nära och har en väldigt stor betydelse i mitt liv är mormor, farfar och farmor. Hela mitt liv har de funnits där, uppfostrat mig, fått mig att skratta och de lyser upp min vardag på så många olika sätt. På min fritid ägnar jag mig åt att läsa böcker, träna, kolla på film, umgås med mina vänner osv. För mig är det livsviktigt att vara självständig, ta ansvar, ha måluppsättningar och egna åsikter.  De jag vill med bloggen är att nästan ha en dagbok där man sen kan gå tillbaka för att minnas och läsa. Såklart gör jag också detta för att jag tycker det är roligt och i hopp om att kanske få någon att tänka om eller inspireras.

/Kramar Emma.

Likes

Comments