Hej på er igen. Blev ett avbrott på några dagar pga att jag plötsligt blev sjuk. Men är nu på bättringsvägen! Vad har hänt sen sist då, jo jag tävlade ju i söndags. Det gick sååå bra. Men, MEN, tror ni inte jag klantade till det sååå mycket i 1m klassen? Hon va klockren, helt perfekt på alla vis. Osså rider jag en vad man skulle rida två gånger, tre gånger i stället. Suck!! Men såhär va, jag va ju ändå felfri på tre hinder extra mot de andra som också red, ellerhur? Hahaha Aja sånt händer. 110 cm klassen gick bra, men hon var trött. Det va en lång dag och skitväder. Men hon försökte verkligen. Duktig röd. Sen har jag då varit sjuk och hem från skolan hela veckan, inget jag föredrar då jag blir otroligt rastlös.
Nu sitter jag hemma, inte hemma på Vreta utan hemma. Snart komme ren kompis till mig så ska vi åka till Vreta sen och fixa iordning för imorgon och Centi ska trimmar lite. För imorgon åker vi till Rappestad och hoppar! De har det årliga Rosa hoppet, en tävling som stöttar bröstcancerfonden, så alla rosetter är rosa. En sån vill Centi ha säger hon 😉
Nåväl, vi hörs lite senare.

Felix, min C-ponny skulle alltid pussas. Hon tar hans pussar vidare ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Centina Cat

Hemma i sängen igen efter en rolig med kylig dag på ponnytävling i Mantorp. Båda min a fina ponnyekipage var felfria i deras debuter på sina D-ponnys! En 4:e placering och en 2:a placering, så stolt över dem! Varnar alla ponnyekipage där ute för dessa, de är riktigt farliga nu ska ni veta.

Imorgon är det min och Centis tur. Hon gick ett lättare pass nu på kvällskvisten och kändes så fin! Blir en lång dag, men hoppas på fina rundor och trevligt sällskap.

Nu ska jag sova så jag är pigg och koncentrerad imorgon. Natti!

Likes

Comments

Nu sitter jag och väntar på mamma som ska komma och hämta mig. Dagen har bestått av beteendestudie på lantbruksdjur. Vi fick välja mellan ko, gris, får och höns. Så jag valde en kossa. 50 min går ganska snabbt, även om korna inte gjorde annat än att slå och glo och kanske gå en liten bit i sin stora gräshage...? Vi fick i allafall sluta 30 min tidigare på eftermiddagen. Klippte min kompis häst som skötte sig bra, även om hon trodde hon skulle dö av klippmaskinen i början, tönt 😂

Centi fick sig en tur ut i skogen på morgonen innan skolan. Hon var så nöjd, men det var kallt! Det var frost i gräset och en av betforhinkarna hade ett tunt islager på sig. Vad mobilen sa va det 5-6 grader, burr.

Ikväll drar jag till en kompis, så går vi ut ock äter för att imorgon åka till Mantorp. Älskar att vara med henne på sina ponnytävlingar eftersom jag själv tävlar storhäst.

Likes

Comments

Övningar

Jag tänkte dela med mig av lite olika övningar som jag själv använder mig av, får rida på mina lektioner och för mina egna tränare hemma.

den jag ville dela med mig av idag har jag fått från appen Ztable. Den kallas "serie som skapar självförtroende". Skulle även rekommendera Ztable till er som inte använder er av det. Det finns så mycket bra och nyttiga övningar, man blir motiverad och inspirerad! Detta är en ganska enkel, men bra övning. Det börjar med en galoppbom, tre studs, ett galoppsprång till ett räcke, två galoppsprång till en oxer.

Jag plockade bort oxenr´n när jag byggde upp för att det var fört gången och jag inte ville göra det för jobbigt och svårt för henne utan att hon skulle vara positiv till det och kunna bygga på nästa gång. Hon gjorde denna övning klockrent. Hålla sig lugn över studsserien och mjukt in på räcket. Hoppade inte så många gånger då det tar ganska mycket på krafterna när det ska jobba sig igenom och hoppa på styrka och inte fart.

Hur övningen är uppbyggd,

Bom -> 2,25-2,5 m -> sockerbit ->2,25-2,5 m -> sockerbit -> 2.25-2,5 m -> sockerbit -> 5.5-6 m -> räcke -> 9-9,70 m -> Oxer

Likes

Comments

Centina Cat

Centi briljerade idag på SM! Vi kammade hem en tredje plats, felfri och tredje högst stilpoäng. Hon var så duktig, och alltid lika nöjd när man kommer ut från banan och hon varit duktig. Är riktigt nöjd och stolt över henne. Eftersom jag red på eftermiddagen lät jag henne gå ut under förmiddagen. Hon hade dock nog missat att jag inte riktigt hade tid att tvätta henne två gånger, så när jag hämtade in henne var båda sidorna på halsen och ansiktet väl ingnodda med lera. Tur jag klippte henne igår så hon torkade på bara några minuter!

Nu är vi taggade för söndagens tävling i Mantorp, som hålls av Mjölby Ridklubb. Vi hoppar 100 cm och 110 cm. Vi fick med oss en kompis och hennes häst också, så det blir roligt. Har även lite andra kompisar som ska dit. Kommer vara där även på lördag då jag ska med en kompis som ska debutera LA med sin ponny, och kolla på en kompis som debuterar LC med sin!

Imorgon står skola på schemat, klippa en av stallkompisarnas häst, rida Centi och åka till kompisen jag ska med på lördag. Förresten så blev ihop släppet av hästar framflyttat till imorgon. Hoppas det blir bar och att ponnyn som kommer in till Centi och Sisi kan kompa bra ihop.

Foto: fotobyang1399

Foto: Fotobyang1399

Likes

Comments

Centina Cat

Nu ska ni få en ordentlig presentation av Centi. Hennes riktiga namn är Centina Cat, sto född 2007 från Tyskland. Oldenburgare och med fin hoppstam. e: Centadel, u: Zora VHP Z, ue: Zandor. Har gått upp till och med 140 cm. Hon är en välberest dam, som en av mina tränare är på Vreta brukar säga. Född i Tyskland på stall Schockemöle. Sen flyttade hon till Österrike som unghäst där hon reds och tävlades av Bianca Babanitz. Hon tävlades mycket framgångsrikt och var en riktig stjärna. Där var hon i fler åt innan hon hösten 2015 flyttade till Italien där hon bara stannade i några månader för att sen få flytta till Holland.

Det var i Holland vi hittade henne. Hade ridit ett flertal hästar och hade fattat tycke för en av dem. Sen kommer ett litet fux sto in i ridhuset. Tizi, som hade lite extra ansvar för henne visade henne och hoppade henne lite innan jag satt upp. Direkt när jag kom upp på hennes rygg kände jag mig hemma. hon var kvick, smidig, explosiv och arbetsvillig. Men egna åsikter hade och har hon allt. Men det ska ett sto ha, och hon är ju trots allt fux dessutom så vad annars ska man förvänta sig? Vi hoppade hindren hur lätt som helst och Tizi hjälpte mig från marken, vilket va en stor trygghet. Hon var och är en riktig studsboll! "do you want higher?" och jag sa "yeh, if it´s okey". Och högt blev det allt, slutade med en oxer på 140 cm. Pappa var såå nervös när han skulle filma och jag hoppade. Men hon hoppade det så lätt, blev helt förälskad i henne. Efter dag 1 hade jag fastnat för tre ston. Centi, ett brunt ett svart. Dag 2 red i på den stora fina utebanan. Centi och det bruna stoet fortsatte briljera, medans jag valde bort det svara av olika anledningar. Det kändes bara bättre och var myckt roligare med de andra två. Så slutligen dag 3, red Centi och det bruns stoet igen, i ridhuset. Tänkte att det skulle bli lättare att välja en av dem när man ridit dem några gånger, men min beslutsångest blev bara större efter sista passet. Tyckte om båda två såå mycket. Men valet föll på Centi. Bestämde mig i bilen p väg till flygplatsen hem. Jasper, ägaren av Veldstar Stables skjutsade oss till flygplatsen och tyckte jag gjorde ett bra av utifrån vad jag ville uppnå och ha hästen till.

Hon kom till oss knappt en vecka efter att vi varit nere i Holland. Hon var min drömhäst. Men jag fick snart känna på alla svårigheter hon har. Hösten och vintern gick strålande bra och vi var nolla alla starter utom 3 av alla. Vi hoppade 1 m och 110 cm. Men på våren kom ett riktigt bakslag, vi vägrade t oss och vi förstod verkligen inte varför. Hon hoppade alltid, så något var fel. Till slut fick vi reda på vad felet var. Equipe sadeln vi köpt passade inte längre och hon blev snabbt öm i ryggen. Vi provade ut en ny sadel och jag fick direkt tillbaka den häst jag provridit och fastnat för. Men tyvärr satt beteendet kvar i henne att stanna. Men nu ett halvår senare är vi mer än på G igen! Ni kommer lära känna henne mer vart efter, men här var lite bakgrundsfakta.

En film av många som finns på youtube hittar ni HÄR

Centi som 4- åring.

Centi och Bianca Babanitz.

Med segertäcke längst fam där hon hör hemma.

Likes

Comments