idag så hoppade jag Calle lite och det var jätteroligt. Han var dock ganska stark i början av ridpasset, men det gick bra sen. Jag hoppade fram först sen hoppade jag en liten bana. Andra gången jag kom på banan så red Ida som är inhyrd i vårt stall. När hon red förbi så kom jag på ett hinder mot henne och Calle bestämde sig för att dra efter henne ut från banan😂. haha det gick bra sen i alla fall.

Hoppade lite bana på 60-70cm och han gick väldigt bra. Vi hoppade också linjen på ett galoppsprång in till en oxer sen 2 ut till ett kryss. Jag och Calle har haft svårt för att hitta rätt avstånd och det går därför varit väldigt svårt att hoppa den linjen, men idag klarade vi den superbra alla gånger!😀

Calle har blivit väldigt trött senaste tiden. Vet inte riktigt varför. Han har varit så sen ungefär då jag slutatde att ge han B-vitamin, så kanske är därför. Men nästa vecka ska vi antagligen klippa han så då kanske han blir lite piggare!☺

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är sällan nöjd.... Men igår så gick det faktiskt över förväntan. Kalle gick superfint i båda varven i galopp, vilket inte hänt på ett bra tag nu. Så då har vi ju ändå klarat ett "mål denna veckan. Dock så är han väldigt konstig i munnen fortfarande, Men jag hoppas han är påväg att bli bättre nu när vi har kollat hans tänder. Känns ju bra att vi vet att det inte är något fel på dom nu i alla fall😃

För min del blir det plugg resten av kvällen. Har två stycken prov i SO och NO + En redovisning imorgon. Känner för att ta ledigt nästa vecka😂

Likes

Comments

​Att sätta upp mål är viktigt att man gör för att utvecklas. Det kan vara veckans mål, årets mål eller varför inte framtidens mål! För ett tag sedan la jag upp ett inlägg om nästa årens mål. Redan nästa månad kände jag att målen helt plötsligt krav. Kraven satte press på mig. Om målen inte är realistiska blir det krav. Om man säger ​"Jag ska placera mig i dom här och dom här klasserna." ​blir det någonting som gör dig helt beroende av att komma framåt. När det går riktigt skitdåligt en dag så är det som att man helt och hållet brister ihop. Man känner bara att hur värdelös och dålig man är.

Jag vill inte gråta efter varje ridpass. Jag är så medveten jag kan bli att det inte är Calles fel. Men han behöver mycket arbete och det är en lång väg dit jag vill komma. Men när det går dåligt så känner jag mig så ​Dålig​ och jag fixar inte det. Jag hatar det. Jag vill kunna ha tålamodet och is i magen, Men det är det jag inte har. Varje gång jag hoppar upp i dressyrsadeln känns det bara så fel. Jag behöver bara trava fram så känns ridpasset förstört. Jag gick aldrig på ridskola. Detta har gjort att grunderna inte sitter i mitt huvud och det kommer aldrig automatiskt. Det gör att jag hela tiden får tänka ​Händerna måste högre, Jag måste ha en rät linje över hästen och osv. ​Det blir då inte bättre. Innan jag hoppar upp tror jag att ridpasset kommer gå bra och att nu ska jag få fram det bästa jag kan. Men när det går sällan bra för mig. Jag har haft Calle i lite mer än 3 månader. Under den tiden har vi haft max ​5 bra dressyrpass​. Det både låter och är helt sjukt dåligt att det är så. 

Känner mig bara som en hemsk person när min mamma lägger tid och pengar på mig när jag inte kan ett skit. Jag får ​ångest ​över det här jag vill kunna. Jag har som högst ridit på 63% och för mig så känns det så lite. Jag mår dåligt över att se mina procent. Första tävlingen med Calle fick jag 61% och reaktionerna är ​det är väl nytt personrekord då eller? 

Jag vet just nu inte alls vad jag ska göra. Hoppnig är en omväxling, men en hoppryttare är jag inte ens i närheten av. Dressyr fattar ni nog reda känns lite ostabilt. 

Det är i alla fall såhär det ligger till...

Likes

Comments

Idag var det pay and jump och jag hoppade 60cm 2 gånger. Började att rida fram lite lätt och han kändes lugnn och framåt. Det har varit väldigt kallt och blåsigt idag, men Kalle brydde sig inte. Han var duktig på framhoppningen och hoppade allt fint. När vi kom in i ridhuset så blev han lite spänd och när jag började galoppera så var han jätterädd för kortsidan. Första hindret låg på diagonalen vid den är kortsidan så vi kom inte så bra på det. 2:an och 3:an gick bra. Men från 3:an till 4:an var det en båge mot den här kortsidan så han stannade på det. Jag kom på det en gång till och jag fick i alla fall över honom. Efter fyran skulle jag också förbi kortsidan för att komma på femman så vi kom ganska dåligt på det med. Sen till 6:an var det också en båge och denna gången mot en spegel. Därför hände precis samma sak som på fyran. Men resten av banan gick bra!

Nästa gång jag hoppade banan klarade vi hela banan galant och vi hade ganska bra flyt. Det var lite problem vid dom som var närmast kortsidan, men dom kom vi över utan problem. Vi får se om det blir lite mer hoppning framöver. Just nu vet jag knappt vad jag vill med min ridning så känns bra om vi kan hoppa lite nu imed att vi båda tycker det är kul. Lyssnar nu på Ridpodden : Mentalträning. Det känns inspirerande att lyssna på hur dom sätter upp sina mål och hur dom tänker.

Likes

Comments

Började dagen med att mocka ena stallet medans mamma och Felicia varit funktionärer på hopptävlingen i Sösdala och imorgon är det min tur att hoppa pay and jump med Calle. Jag ska dock bara hoppa 60cm fast två gånger, Då jag känner att jag inte har tillräckligt med kontroll för att hoppa 60 & 70 första gången vi är ute.

Jag har också köpt ett nytt pannband som jag har designat själv, Jag är jättenöjd och det passade superbra till kalle lyckoängel. Jag har köpt det av Mathilda (tror hon heter så i alla fall😂) som är med i våran ryttarförening. Hon har startat ett ungföretag. Ett pannband kostade 230 kronor om jag inte minns fel. Kalle har storlek COB och det passade honom bra. Dock stod det ut lite.

Igår var kalle också hos "tandläkaren", men han sa att jag kunde rida kalle som vanligt. Han hade en sned tand, men det är nu fixat! Hoppas nu att han inte kommer vara lika jobbigt med sitt huvud som han kastar med hela tiden. Idag red jag han lite lugnt. Han var ganska känslig i munnen vilket är ganska självklart... så jag fick vara väldigt mjuk i handen, Jag red på låg hand hela ridpasset. Imed att kalle är svårriden i högervarv så var det inte lättare idag. Men imed att det är hoppning som gäller på imorgon så red jag han i lite lägre form och galopperade i lätt sits. Tränade också på lite galoppombyten över diagonalen och vi satte allihopa!👌 Är supertaggade inför imon!

Hejdå och fortsatt trevlig helg😌

Likes

Comments

Känner redan när jag satt upp igår att Kalle var lite på tårna, men jag försökte i alla fall att omvandla energin till något positivt! Han kpnndes något stel när jag red fram men galoppen gick över förväntan.
nu kommer vi till den lilla berättelsen😅 Varken jag eller min syrra har så mycket koll på omvärlden eller varandra när vi rider. Så när jag galopperade i höger och hon travade i vänster så råkade jag mer eller mindre glömma bort henne😂 så när vi möttes så var jag ute på spåret och hon lika Som tur väl agerade Kalle och vek av till höger...men inte tillräckligt. Jag klämmde hela mitt vämsterben😶 det gjorde väldigt ont men försökte inte tänka på det.

Vi började träningen i trav som vanligt och jag känner att jag faktiskt sitter i alla fall bättre i min nya sadel. Kalle känndes spänd och han skyggade för varje hörna. När vi galopperade känndes det lite bättre. Han fattade höger galopp rätt och allt sånt. Men i slutet av träningen skulle vi träna på att ställa innåt i alla gångarter. det gick bra i vänster varv, Men Kalle har jättesvårt att ställa innåt i höger varv. Så när vi travade fick jag sjukt ont i armen. Han gick helt ur form hela tiden. Yvonne sa jämnt och ständigt "skor i formen bara". Men det känns bara konstigt att komma till en dressyrträning där hästen inte ska gå i form. 

Imed att jag hade så ont i armen så var det jättejobbigt att fatta galopp. Det blev bara en enda dragkamp mellan oss. Tillslut efter cirka 10 minuter fick jag han att fatta höger galopp och då valde vi att avsluta ridpasset. Jag var jättemissnöjd så jag faktiskt grät. Alla säger "bra kämpat." Men det känns som jag kämpar förgäves. 😔

Jag har så otroligt svårt att ge mig själv beröm och känna mig duktig. När Yvonne sa  "bra Emma!" Hör jag bara "Det är bra för att vara på din nivå!" 

Ibland vet jag inte om jag vill hålla på med dressyr. Men varje gång jag säger till mamma så säger hon "jag älskar dig även om du vill hålla på med hoppning." VADÅ HOPPNING?!. Jag är absolut ingen hoppryttare. även fast det kan vara kul med omväxling ibland.

Om jag skulle hålla på med något annat skulle det vara Western. Det känns som en grej för mig. Kalle har tränats western fåtal gånger. Men det var han varit duktig på. Känns just nu som att jag inte får något stöd alls.

Likes

Comments

Idag var det direkt ut till stallet när jag kom hem! Tanken var en runda i skogen och nu när det blir mörkt så snabbt så får man snabba sig. Kalle var väldigt pigg idag, Han var stark och tittig. Jag red en liten bit i skogen uppför en galoppbacke där vi mötte rådjur. Kanske inte sådär jättekul när kalla var så spänd idag! Han drog iväg med mig två gånger. Antagligen för att han ser saker lite överallt när solen gått ner och det är skymning. När jag kom tillbaka till gården red jag han lite på banan och det gick helt okej.

Igår så han jag hoppa lite innan det blev mörkt också. Vi tränade på svängar inför pay and jumpen. Vet dock inte om jag kommer starta 60 och 70. Känner att jag fortfarande inte har så mycket kontroll över honom i med att han blir stark och försöker bocka. Men vi får se hur det blir med det! Kommentera vad du skulle ha gjort😊 Imorgon är det dags för träning för Yvonne och jag är supertaggad! 👊


Likes

Comments

skolan känns för ansträngande nu. känns onödigt att åka gå dit. varje morgon så tänker jag om man äns ska stiga upp...
det enda som gör att jag stiger upp är Kalle. utan honom känns det meningslöst att vara någonstans. önskar bara att man kunde vara lite mer motiverad till livet i övrigt😞

ridpasset gick skit igår. känns som att det går sämre och sämre fast det nog egentligen inte gör det. Imorgon blir det i alla fall lite hoppning och på torsdag så är det dags för träning för Yvonne. Ska bli så roligt att träna för henne. Blev så stora framsteg under förra träningen.

Likes

Comments

Japp som ni antagligen förstår så har vi åter igen köpt en ny sadel😂 Vi har den på prov till idag så om den inte passar så skickar vi tillbaka den imorgon! Jag vill ju såklart att den ska passa, men den sadeln jag har ny är superskön att rida i. Men imed att den inte passar kalle så kan vi inte ha kvar den utan måste ha en ny. Sadeln jag har en en Pfiff i storlek 16,5. Men denna glider fram på Kalle. Kalle är väldigt känslig så när den glider fram på hans bogblad vägrar han att galoppera.

Men nu har vi skaffat oss en prestige!!! Ni fattar nog inte hur glad jag blev när jag fick den😄 Det är en prestige lucky storlek 16. Jag red i den lite igår och herregud!!!! Man är är så nära hästen att det kändes nästan som att rida barbacka. Dock var det väldigt svårt att känna hur sadeln var igår imed att jag har varit hos pappa i två dagar har kalle bara blivit longerad, så var kalle väldigt pigg! Men jag ska rida i den idag också så får jag hoppas att Kalle kan hålla sig lugn! 💜

Likes

Comments

igår hoppade jag hemma för Anna. Kalle tyckte det var superkul. Vi började att hoppa fram på ett kryss och sen ett räcke med en markbom framför som det skulle vara ett galoppsprång mellan, men Kalle körde stuts i stället.😅 Den hände vi lite och började hoppa 2 räcken. Kalle var väldigt svår att svänga men det gick helt okej.👍 Sen hoppade vi en linje med först 2 galoppsprång från ett kryss till en oxer, sen 3 galoppsprång till ett räcke. Kalle tog dock 1 & 2.😂 den hoppade vi bana på 70cm och Kalle gick jättefint.

Vi måste dock träna lite på svängarna och avståndet, men för övrigt så är jag nöjd med honom. Detta var faktiskt första gången jag och Kalle hopptränade tillsammans!👏 Blev bara ett litet bocksprång men då tyckte han antagligen att det var kul i alla fall😂❤

Likes

Comments

hej välkommen till min blogg! Här kan du läsa om min vardag och fritid osv! Hoppas du tycker oom bloggen