Header

Idag spenderades tiden med dessa härliga tjejer! Vi körde bl.a. Kubb vilket mitt lag vann! Vi låg under hela tiden men sedan gör vi en stor comeback. Vi tar ner dom två sista och sedan kungen på första försökert!
Vi tog även lite fina bilder, la in några av dom här.
Efter att vi haft otroligt roligt med det bestämde vi för att ta en spontantripp till Willys för att färga Linnéas hår och även klippa det. Vi hann tyvärr bara klippa då klockan bara blev mer och mer.

En mindre rolig sak var att påvägen hem tappar jag min mobil när vi cyklar och den fick en repa på framsidan men det var bara det (trodde vi)
Sedan märker jag att hela min bakkamera är förstörd vilket känns piss! Men som tur så funkar den helt okej. Det är suddigt men den är iallafall inte helt förstörd.
Nu ska jag sätta mig och kolla på Vampire diarise ääälskar den serien!! Kollar någon också på det? Lämna en kommentar om vad du tycker om serien och vilken säsong du är på. Vi hörs och ha en fortsatt trevlig kväll ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad hände? Två inlägg och sen en veckas paus?
Helt ärligt. Jag glömde bort min blogg totalt!
Men iallafall, idag har vi haft ett musikprov på klassisk musik mellan 1600 - 1920 talet. Där bl.a. Johan Sebastian Bach & Mozart levde. Men det var ett enkelt prov och jag tror det gick bra!
Vi har haft ganska många prov / läxor denna veckan och även nästa. Kan vara därför jag glömde bloggen då jag tränade inför dem. Denna veckan har jag haft franska , so och musikprovet.
Nästa vecka är det ett engelska prov och även ett stort No prov. Därför blir det pluggning nu efter detta inlägg.
Hatar att ha massa prov & läxor nära inpå varandra, då hinner jag aldrig att plugga stenhårt på just ett ämne utan måste träna på alla samtidigt

Men om vi ska prata om annat än mina prov så har jag tidigare idag även varit med Nike, vi spelade kubb och hade jätte roligt. Haha som ni ser på en av bilderna så tog vi lite knasiga foton :)

Imorgon är det äntligen fredag och jag ska förhoppningsvis hänga med 3 kompisar och bara ha det super roligt och mysigt. Kram ha en fortsatt härlig dag! <33

Likes

Comments

Usch vilken dålig dag!

Jag vaknade runt 07.20 och hade god tid på mig att förbereda mig inför skolan. Jag valde kläder, sminkade mig och lyssnade på podden Regnbågsliv, öälskar den podden verkligen!

MEN Jag hann inte äta någon frukost, vilket jag behöver för att orka en hel dag, men jag tog cykeln ( 08.40 ) för första gången i år eftersom det börjar bli  "varmt"  här i Hälsingland, dock var det sjuukt kallt nu på morgonen och mina händer var helt knall röda efter 5 min. Jag började se att klockan gick snabbare än vad jag cyklade så jag skyndade mig allt mer och mer vilket gjorde mig väldigt stressad. ( 08.55 ) Och jag var fortfarande inte framme, jag fick ont i huvudet och ångesten började smyga sig fram.

På sistone har jag fått ångest många gånger av olika anledningar, mesta dels av skolan men även av annat. Det är väldigt svårt att förklara hur jag känner när jag får ångest men jag ska försöka förklara.

°Jag börjar bli orolig för allt, det kan vara vad som helst, jag börjar gråta, huvudvärk. Jag tänker på allt negativt och får en klump i magen. Jag blir även väldigt låg under hela dagen och det känns som att hela världen är emot mig,

Som tur är så jobbar min mamma otroligt nära skolan så jag cyklade upp till henne och där släpptes alla känslor ut och vi satt och pratade i kanske 20 minuter. Det är så otroligt skönt att ha en mamma som verkligen förstår mig och bara lyssnar, hon säger aldrig emot när jag berättar om saker eller hur jag känner just när jag får ångest. Idag skulle jag säga att jag fick en stor ångest attack eftersom den kom från ingenstans! Jag mådde jätte bra hela morgonen så det kom som en chock och jag mådde väldigt dåligt. Vi beslutade iallafall att jag skulle stanna hemma och vila upp mig, vilket jag gjort idag och nu mår jag mycket bättre!


Att få ångest är otroligt jobbigt men mina tips för att få bort ångesten eller om du själv som vän vet någon som har fått ångest så kan du göra detta:

TIPS:

° Ta det lugnt, sätt dig ner och ät något. En frukt räcker.

° Prata med någon om hur du kännner. Det kan vara jobbigt men det är skönt att prata ut sig om hur man mår och känner.

° Vila, försök att sova lite.

° Om det är något du inte gjort klart men som du måste, vila upp dig och sedan försök göra det klart. Det kommer bli en stor lättnad att bara ha det gjort.

Som kompis till någon med ångest:

°Berätta att du finns och mena det verkligen!

° Lyssna på vad personen säger och sedan svara tillbaka med något stöttande! Det är precis vad man behöver.

° Försök att fråga ifall personen vill kanske gå ut på en promenad, få frisk luft och bara prata.

Detta var några av mina tips som hjälper mig, ha en härlig kväll. Kram <3Likes

Comments

Som i rubriken, välkommen till min blogg! Nu ska jag försöka starta igång en ordentlig blogg, där jag uppdaterar nästan varje dag om tex min vardag , när jag är i stallet men även pep talk eller olika åsikter jag har. Denna sidan kommer vara ett härligt forum fullt med glädje och kärlek.

Men lite snabbt om mig:

Jag rider på BRS ( Bollnäs Ridsällskap ) och har gjort det i ca 3 - 4 år. Jag har inte direkt någon favorit men jag tycker det är väldigt roligt att rida Ior! Ior är en D-ponny på ridskolan som är en otroligt snäll och härlig kille på 12 år. Jag har alltså ingen egen häst vilket är synd. Då jag gärna vill utvecklas i ridningen. Men framöver ska jag väll försöka skaffa mig en medryttarhäst eller liknande :)

Jag blir 14 år i oktober ... Usch, jag hatar att fylla år sent! Speciellt på tråkiga , kalla hösten haha. Alltså går jag i 7 an med världens härligaste klass! 7B. Alla hänger med varandra vilket jag själv tycker är väldigt roligt. Att alla kan vara med varandra, oftast kan det lätt bli grupperingar men inte här inte! Jag tror det är viktigt att man trivs i sin klass, men även i skolan. Att det är trevliga lärare som utbildar bra, men även att skolmiljön är fin och att man trivs.

Ett tex med om du ska redovisa inför din klass, och du känner dig trygg med dina kamrater, så kommer det efter ett tag att släppa den där jobbiga klumpen i magen som du kanske går runt och bär på. Medans om du har en klass där du kanske känner dig utstött, att du inte riktigt kommit in i "gänget" , du kanske bara är blyg och inte riktigt hittat någon att prata med eller hänga med på rasterna. Jag TROR att man då blir mer nervös att prata inför sin klass. Du kan lätt tappa bort dig, du kanske inte ens klarar av att gå till skolan, för du känner den där klumpen? Men jag vet att alla kan klara det! Bara man vill det själv, så går det!

med detta menar jag absolut inte att alla känner såhär! det är bara hur jag tror. Man kan självklart ha en underbar klass men även vara blyg! Och då är det ju inte alls konstigt att bli nervös :)

Nu kom jag in på en helt annan sak haha, men tycker det är viktigt att även prata om sådant. Som skolan , ångest , alltså allt!


Typsikt snabb fakta om mig:

° Jag ÄLSKAR thai mat! Älskar verkligen kyckling i jordnötssås alltså har du inte provat det, PROVA!

° Jag har ingen direkt favorit färg, men av någon anledning tycker jag gult är väldigt fint och blå, rosa och grön. Jag älskar färgstarka färger! Det sprider glädje! <33

° Mina favoritaffärer är typ H&M , Gina , Hollister.


Nu kommer jag inte på mer, haha jag är väldigt trött efter en lång dag med underbart sällskap. Borde ta och sova snart ( 22.22 ) Men ja hoppas ni kommer gilla min blogg så hörs vi imorgon! Kram


Likes

Comments