Jag har aldrig varit en sån person som haft mycket drömmar och planer på vad jag ska göra i livet. Hittills har det liksom blivit lite vad det blivit. Vips så hade jag en hund. Vips så hade jag en kandidatexamen i arbetsvetenskap. En utbildning som heller inte var särskilt planerad men som sakta med säkert kändes mer och mer rätt. Under tiden utvecklades mitt sminkintresse mer och mer och kurslitteraturen byttes ut mot tutorials på youtube. Jag älskar youtube. Det jag kan om smink har jag lärt mig där av helt sjukt grymma människor. Och de senaste 2 åren har intresset för smink och att sminka bara växt mer och mer och på den vägen är det.

Nu i höst var det väl som jag fick den där sparken i baken som jag behövde och kollade upp möjligheterna för att kunna gå en MUA-utbildning. Problemet har såklart alltid varit finansieringen. Den kostar ändå närmare 50 000 kr att gå och för en som precis avslutat universitetsstudier med fullt lån och står utan jobb så var det inte särskilt optimalt. Men samtidigt kände jag att det är nu eller aldrig som jag måste göra det. Det är nu jag har tiden, när jag inte har något jobb att ta hänsyn till och ännu inte bildat familj. Och bara man vill så går det. Allt löser sig till slut.

Utbildningen jag ska gå hålls av Paris Berlin Professional här i Karlstad. Den är 8 veckor lång och när jag har klarat utbildningen får jag ett internationellt diplom som makeupartist. Jag har hört mycket gott om Paris Berlins produkter. De är dessutom 100% vegana och cruelty free - vilket jag tycker är otroligt bra.

Så.. imorgon är det dags. Imorgon påbörjar jag min resa mot att bli certifierad makeupartist. Jag tänkte försöka uppdatera här så gott jag kan under utbildningen och ni som vill får jättegärna hänga med mig följa mig.

KRAM!

/E

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments