som rubriken säger,  en reporter hörde av sig och frågade om de fick skriva en artikel om Jonas och intervjua mig. Så det ska jag försöka hinna med i all flyttkaos här hemma, haha!  Antingen händer ingenting eller så kommer allt på en gång.

Jag hade dock inte räknat med hur snabbt detta skulle bli så stort. För mig tillhör ju de det vanliga, jag har ju levt med det i 11 år nu.  Jag brukar inte bli påverkad av att prata om händelsen, men detta var något helt annat.  Snacka om att öppna en port till den mur man byggt upp och släppa in ALLA. :/

nu ska jag dock försöka lägga ifrån mig telefonen ett tag, den här gått varm idag och Jocke känner sig bortbytt 😂😍

Ha en fin kväll nu hörrni!  massa kärlek till alla er där ute som precis som jag och min bror lider av psykisk ohälsa. ❤❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

klänning från H&M 99:-

kjol h&m på rea 75:-, kofta h&m 149:-

kavaj h&m 299:-, t-shirt h&m 49.90:-

hoodie med dragkedja h&m 149:-

sen hittade jag ett par vita jeans på cubus för 299:- och lite annat smått och gott som underkläder, mascara, skärp, tuperingskam m. m.  Bäst att vara förberedd ifall de inte är så bra utbud på Malta  😂

Likes

Comments

är på hm just nu och provar lite kläder.  Jag måste bara visa denna ursnygga kjol jag hitta och tänkte köpa. 😍😍

Likes

Comments

Då var det dags att inhandla det sista innan vi ska åka. Har letat som en tok efter vita jeans med inte alltför hög midja,  dock utan större framgång.
Någon som vet var det kan finnas?

Cykeln, den står på jobbet vilket jag totalt glömt bort. Vår granne Frida ska ta den när vi åker och hon fråga igår om hon kunde åka en tur.  Ja då,  de e klart sa jag och kan henne koden till cykellåset.
Då frågar hon var cykeln är,  och inte ens då kunde jag erinra mig om att den faktiskt va på jobbet utan min trötta skalle tolkade det som att hon frågade efter cykelnyckeln precis efter ja gett henne koden till kodlåset,  för cykeln stor ju där ute,  trodde jag!  hahaha efter att ha brutit ihop av skratt och nästan dumförklarat min kära vän så påminnde Jocke mig om att den stod på jobbet. haha, jokes on me,  no doubt! Det är mycket just nu  😂😂

anyhow, såld bil och cykel på jobbet innebär att Emma tar inlines upp på stan och hämtar cykeln. Älskar att åka så de gör inte så mycket :)

hoppas ni får en fin dag,  så ska ja försöka hitta nått snyggt i affärerna :)

Likes

Comments

befrielse över att äntligen fått skrika ut det jag velat i så många år.  Samtidigt så känner man såklart en oro, att man kanske råkar ställa till med något pga att jag går ut med detta!

Oavsett,  kan det bara hjälpa en ungdom, att lyssna på Nätverksmöten,  eller inspirera er ungdomar som sitter i Jonas situation att bita ihop och vinna över systemet. Jonas va nära,  han dog 6 månader innan sin 18-årsdag, då hade han varit myndig. Bit ihop,  även om ni inte kan förstå de så betyder ni ALLT för någon!

Det var verkligen fruktansvärt svårt att ta sig upp ur sängen idag, men nu har jag iallafall hasat mig till soffan (har inte tid med detta ju 😂) och myser med Elliot, medans mannen i huset är i full gång med att packa undan. 

Vi har även kommit på andra tankar vad gäller Mellieha, det ska vara väldigt vackert där men i princip det enda som finns att göra är bad,  och jag älskar inte att bada,  haha. Eftersom jag ska gå hemma med minstingen ett tag så vill jag gärna ha något att fördriva dagarna med.
Nu riktar vi in oss på Nyfikna,  oxå en lite mindre ort med klart mer att göra :)

dags för frukost, hörs lite senare :)

Likes

Comments

OBS!!  detta kan vara hemskt jobbigt för anhöriga att se och läsa, så jag varnar om bilder ur utredningen!

Det här är något som egentligen är fruktansvärt privat. Jag har velat skriva ut detta i så himla många år, men inte vetat om jag bör.  Saker gick så fruktansvärt fel där för 11 år sedan när jag var 16 år och om det bara kan hjälpa någon, inspirera någon tjej/kille/icke binär m.m att hålla sig undan från det mörka livet som faktiskt så enkelt kan hända av att bara missa en pojke som så desperat sökte vägledning.

Jag ber om ursäkt om detta river upp gamla sår,  men detta bör uppmärksammas!!

"Det var en sommardag år 1988, en liten pojke som fick heta Jonas föddes på BB i Örebro län....

Sedan spolar vi sisådär 13 år framåt.
Jonas har sedan många år tillbaka haft svårt att hänga med i skolan, han led av tydliga "adhd-symtom" som vi kan säga idag,  men på den tiden var dessa symtom inte lika tydliga utan sågs mest som en brist på uppfostran.
Alltefter Jonas halkade efter mer och mer i skolan så tappade han även lusten.
Inga stöd i skolan och inga större stöd hemifrån.
Hans utväg (även om den inte var bra)  blev att strunta i att dyka upp.

Han var nu 14-år, tjuvrökte, skolkade och drack öl ibland på helgerna, som de flesta ungdomar i Kumla gjorde på den tiden.

När det var som jobbigast i skolan så brydde sig ingen, men när han uteblev helt och bröt mot skolplikten så blev det fart på de sociala myndigheterna och de satte LVU (lagen om vård av unga) på Jonas
Nätverksmöten hit och dit. Bråk, tjafs, oro.  Det var vår vardag.
Jonas dök upp när han helst kände för det.
Det var då socialen tog det där beslutet,  som efter några år också blev hans död!

Socialmyndigheten i Kumla tog beslutet att placera Jonas på ett behandlingshem(?!) för unga missbrukare, en 14-årig osäker, lättpåverkad ung kille som är vilsen och förvirrad.
Det slutade ju som så att Jonas fick utstå mobbing, nollning, misshandel, hot, knivhot m.m m.m. till och med en i personalen på ett boende tog stryptag.
Detta ledde ju såklart till att Jonas rymde från hem efter hem för att undkomma detta.
Han blev skickat ut och in på 7 olika behandlingshem på 3 år,  i Finspång, Norrköping, Kalix osv i hela Sverige, alltid långt från sin familj, han satt även på låst  p12 i sthlm,  o  kom ihåg,  Jonas var inte dömd kriminell utan en ung kille som struntade i skolan och fick betala dyrt för de.   Under dessa tre år så lärde sig Jonas nya saker, han provade nya saker och tillslut så var han en missbrukare i den tyngre kategorin, allt för att slippa känna och må så dåligt. 
Han slutade dock aldrig vara den där spralliga, roliga killen som inte kunde sitta still och alltid fick alla att skratta.

På det där sist mötet innan Jonas tyvärr hittas avliden så har han varit hemma på permission över sommaren. Den stora frågan var då,  ska Jonas få stanna hos sin familj? 
Hans pappa erbjöd sig att sluta jobba på heltid för att finnas där som stöd.
Jonas själv bedyrade att om dom valde att sätta honom på hem igen så får dom göra det i en liksäck.
Ändå valde socialen att besluta att Jonas ska få bo på västgötakollektivet 2 år framåt,  de trodde inte på att han kunde hålla sig drogfri hemma.
Jonas blev totalt knäckt av detta och bara sticker. Socialen lämnar då över en handräckning till polisen,  att de ska hitta Jonas och köra honom till västgötakollektivet.

Jonas väljer att åka in till Örebro och umgås med några vänner och försöka hålla sig undan .
Av ngn anledning väljer de ändå att ta tåget till Kumla på kvällen/natten.

Det finns ett gatukök i Kumla som alla låtar för "rondellens", där samlades ALLA (myndiga som omyndiga)  efter att krogen i Kumla stängt. Fruktansvärt mycket människor, många fulla, gör ju såklart att polisen cirkulerar.
Jonas och hans kompisar går dit, unga och vill ha en kul kväll.

Polispatrullen känner igen Jonas och går fram till honom och säger att han ska följa med dom, det vill han inte och är lagom kaxig som 17-åriga "tuffa" killar kan vara och försökte springa därifrån. De sprang efter och lyckades brotta ner Jonas på marken. 
Jonas fortsätter och spotta ut glåpord i samma takt som polisernas irritation växer. 
Där står fyra poliser och slår på en tanig 17-årig pojke enligt vittnen.
Jonas försätts sedan med handfängsel och placeras i polisbilen där han blir väldigt ledsen och uttalar flera ggr att han kommer ta livet av sig till sin flickvän genom fönstret.

Sedan åker de iväg, något gjorde även att dessa poliser valde att placera Jonas i arresten istället för att köra honom till boendet som de skulle.

De var sista gången någon såg min bror i livet!! 

Bilderna får skildra vad som hände, 4 sidor i obduktionen med bara olika skador på Jonas kropp.
Notera att analys i urin och blod visar att Jonas var ren från narkotika  :(

Enligt deras tidsrapport för tillsyn förstår jag inte hur detta kunde hända.

-Jonas blev dödförklarad klockan 04:30, men ingen kom hem till familjen och berättade vad som hänt.
-deras ursäkt va att man inte ringer hem till folk mitt i natten.
-de låste in en ångestladdad minderårig, känd självmordsbenägen i en kal cell utan att meddela vårdnadshavare vilket dom inte får som ni kan så i paragraferna på en av bilderna!"

-när vi fick säga ett sista farväl till Jonas så stod poliser där och vaktade, Jonas hade en gul ambulansfilt som täckte ända upp till halsen. Mamma lyfte på filten och ville ta Jonas hand, men då drog polisen snabbt för filten igen.  Vi fick inte se där under. 

bilden till höger visar sidorna över alla hans skador.

den till vänster visar händelseförloppet enligt polisens rapport, även vittnesuppgifter om att Jonas uttalat sig om självmord, samt arrestvakternas tidsrapport för tillsyn!

nu är jag totalt dräneras på energi och allt man kan tänka sig av att skriva detta inlägg. Dela gärna historie om Jonas.  Kanske kan den avskräcka någon tonåring att skita i skolan så är det värt allt ❤

Jag antar att du hitta din tredje väg till sist!

Likes

Comments

Ja, vad ska man säga. En fru Gråbergs med adhd och en mr Gråbergs med ADD då kan det väl kanske vara svårt att det ser ut på annat sätt.
Sen att vi ska lämna lägenheten och åka mot Arlanda på onsdagkväll är lite kul.  😂

vilka tror att vi missar flyget? :)

har även lyckats någorlunda med att gå i ordning på kalufsen, och lillkillen här hemma har fått en alldeles egen surfplatta att ha på flyget :)

(ursäkta mina icke så smickrande naglar, det är mycket man inte inte hinner med just nu.)

Likes

Comments

... som ni säkert vet så är jag helt ny i bloggvärlden, bloggen har blivit större än vad jag någonsin trött den skulle bli. Vilket i sin tur gör att jag såklart vill att den ska se lite proffsigare.

vad ska man tänka på när det gäller header?  och hur lyckas ja få live statistik från blogkeen?  hur lägger man in länkar?  snyggar till sidokolumner?

Snälla ge mig alla tips ni kommer på 😘😍

Likes

Comments

Jag hade skrivit ett långt inlägg, inte ens hälften kom med.  Vi åker om 3 dagar o har såklart inte packat.  ingen tid att skriva om Eller nytt just nu på morgonen,   ursäkta. 


I had written a long post today,  not even half of it came through. We leave in 3 days and haven't started packing yet No time to write again right now this morning.  I'm sorry. 

Ovanför är några fler vackra bilder från Mellieha :)

Above is some more beautiful pictures of Mellieha :)

Likes

Comments

... jag håller på att skriva ett långt inlägg om hur jag och Jocke träffades.  käpprätt åt skogen helt omöjligt nät man är så trött att ögonen röst så godnatt mina vänner.  Jag hoppas att ni haft en bra dag  hörs imorgon :)

... i was about to write a long post on how me and Jocke met. but it's completely impossible when you are beyond tired, so goodnight my friends.  I hope you had an awesome day ::

Likes

Comments