Det är söndag, mars, 2017. Jag sitter på den gamla vanliga platsen jag brukar sitta vid när jag är hemma, på samma hårda stol som alltid och som vanligt ryggen böjd på ett sätt som inte anses bra ergonomiskt. Det var nyss vinter, sedan kom flera dagar i streck med fantastiskt vårväder. Det var inte längre lika mörkt och luften kändes så ren och färgglad, liksom skarp och krispig på något sätt. Då tänkte man att nu blir det bara ljusare, håll ut. Sedan kom vintern igen, som en våg som sköljde över en om och om igen. Som när man dragits ner under ytan och kämpar sig upp, men i samma sekund som man tagit sig upp kommer en till våg för att få en sjunka ännu en gång.

Vädret är något som påverkar mig en hel del och jag vet inte varför. I ett land som Sverige skulle det ju vara skönt om man inte påverkades negativt av grått, tråkigt väder. Man skulle kunna må så mycket bättre. Kanske borde människor som mig flytta till ett land där himlen sällan täcks av gråa moln, kanske, skulle jag alltid kunna må lite bättre där.

Update om vädret: Det har varit fint väder i kanske två dagar nu, men jag vågar inte riktigt hoppas på våren än. Jag vill liksom inte få en våg sköljd över mig ännu en gång.

Emma


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sedan vi sågs senast har inte mycket hänt, det är väl skolan som vanligt bara. Jag har börjat läsa bloggar och krönikor också, så fantastiskt. Önskar att jag hade den begåvningen - att kunna få ner mina känslor i en text och förmedla något genom ett flertal ord som bildar meningar som i sin tur blir till en hel text. Tror att jag över lag har svårt att uttrycka mig, extra mycket i tal. Därför blir jag så djupt imponerad av folk som är just talare, som vet hur de ska röra sig i samband med att de pratar, hur de ska använda händerna, som vet vem eller var de ska fästa blicken och hur de genom små korta pauser får orden att upplevas ännu mer levande. Jag kan varken hålla en presentation utan att knäna börjar darra som asplöv eller att min salivproduktion seriöst ökar till 120% vilket gör att jag inte får fram ord på ett ens någorlunda vettigt sätt. Nej jag kan verkligen inte uttrycka mig i tal och jag vill verkligen bli bättre på det, skriva vill jag också bli bättre på. Därför tänkte jag som ni kanske redan förstått försöka dela med mig av mina tankar här regelbundet lite då och då igen.

Emma


Likes

Comments

Hej, var off igår men tänkte inte på att skriva något. Känner inte att jag ska publicera något bara för att så jag kommer inte försöka pressa fram något inlägg som jag inte är nöjd med. Jag kommer kanske inte heller i fortsättningen att blogga regelbundet.. Vi får se vad jag känner för.

Jag är i alla fall ganska grovt förkyld och hes. Varit lite sjuk sedan i söndags men igår var jag på en halloweenfest och skrek/sjöng endel så nu har det blivit ännu värre. Snyter mig varannan sekund och rösten försvinner ibland haha. Aja, nu snart ska jag barnvakts till halv sex och efter det ska jag göra lite svenska, sista läxan innan lovet!:)) Ha det så bra så ses vi snart!

Emma

Likes

Comments

Det här är mitt lugna rofyllda ställe. Att bara kunna vara ute och andas frisk luft, gå på de små grusvägarna och så långt min blick når är allt jag ser gräs, åkrar, skog och några få hus. Att se får och hästar ut i vår hage som gör mig lugn och fridfull. Det är fint väder ute och solen steker på mina bara ben. Jag älskar att vara här och känna grässet som fyller min näsa från när pappa klippte gräset tidigare under dagen för att sedan gå ut i hagen och på vägen dit gå förbi smultron och hallonplantorna som jag plockar lite gott från. Det är smaken av sommar, den söta och friska smaken av sommar. Med eftersmaken av sommar går jag in till hagen. Går fram till hästen som stillsamt ligger där på en bädd av gräs, bara sätter mig bredvid henne. Hon är liten och bara några veckor gammal, inte direkt van vid människor och ganska blyg så att komma så nära känns fantastiskt. Att försiktigt klappa hennes sammetslena mule för att göra henne lugn, inte för att hon inte redan är det men också för att få mig att känna mig lika lugn som hon är när hon ligger och halvsover i solen. Det är här jag kan slappna av, det här är mitt lugna favoritställe.

Likes

Comments

Grymmaste sina off-en, Alex Aiono och Conor Maynard!!!

Pjuh, ännu en dag avklarad! Känns som att allt jag skriver här på bloggen handlar om ren överlevnad end det är lite så nu veckan innan lov. Att klara sig utan att totalt bryta ihop. Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag kör 100% på biologi så jag får klart den innan middagen så jag får ta ledigt ikväll.

Emma

Likes

Comments

Vaknade och tog en dusch - alltid bästa sättet att vakna på, nu äter jag frukost och börjar om 30 minuter med matte, jag är såååå inte taggad verkligen inte favoritämnet just nu. Dock är typ inget ämne är roligt nu hehe. Svenska möjligtvis. Ska äta klart nu och sedan dra mig till skolan. Det är teori på ridningen idag så jag tänker stanna hemma och göra biologin istället. Kommer ju inte heller vara där nästa vecka pga lov och jag ska till landet i småland så kommer inte varit där på en månad..:(

Märkte nu när jag kollade datumet och idag fyller ju faktiskt Felix Sandman 18, haha stor nu juu. Aja ska kämpa mig igenom den här dagen så hörs vi när jag slutar vid 15. Hoppas ni är okej, kram.

Emma

Likes

Comments

NU är jag hemma, hade kör på vrg jarlaplan så kom hem ännu lite senare än vad jag brukar. Om en timme ska jag ha klarinettlektion men innan dess ska jag äta och bara ta det lite lugnt. Måste göra biologin men det får vänta till senare ikväll eller t.o.m imorgon direkt efter skolan.. Inte alls taggad på morgondagen eller resten av veckan heller för den delen vill bara ha lov nu, nu, nuuu. Har i alla fall nästan gått 1/4 av ettan nu och hittills har det varit ganska jobbigt och ganska mycket men antar att man vänjer sig med tiden. Just nu är jag dock bara väldigt skoltrött. Hoppas det är bra med er ändå så hörs vi ikväll!

Emma


TB till sommaren, Taizé, landet, Liseberg och wearesthlm<3

Likes

Comments

En sak ni kanske inte visste är att jag älskat the fooo sedan sommaren 2013. Det finns ju olika grader av fangirls, de som lyssnar på artistens låtar non-stop, de som har sitt rum fyllt av affischer, de som går på varenda konsert och äger all typ av merch.. Jag var en blandning av allt det, jag var den mest hardcore typen haha. Jag hade några år när jag spenderade timmar i princip varje dag till att sitta utanför deras studio. Det var mitt liv. I mitt rum idag har jag fortfarande ett flertal affischer uppe på väggarna och deras böcker i bokhyllan. Jag har t.o.m deras keps hängandes på väggen och deras tjocktröja i garderoben som fortfarande är en av mina favorittröjor.

Trots det är jag inte längre ett sådant typ av fan, jag tycker mest om dem som personer och minnena av dem och alla konserter. Jag kan inte riktigt säga att jag inte längre gillar dem men det är inte alls på samma besatta och lite maniska sätt. Men det är fortfarande så att jag skulle vilja gå fram till dem säga hej, be om att få ta bild och kramas lite med dem ifall jag skulle träffa på dem haha. De kommer på något sätt ändå alltid ha någon form av speciell plats i mitt hjärta även om det låter väldigt cliché. Blir fortfarande lycklig av dem, kan inte undgå leendet som sprider sig på mina läppar när jag pratar med eller om dem, tänker på dem eller bara blickar tillbaka på hur det var förut. De har varit en stor del av mitt liv och ingen kommer kunna ändra det. 

Jag skäms inte över det, men den tiden är slut, affischerna tas nog ner snart och mitt konto till dem på instagram tas nog bort men tröjan kommer jag fortfarande ha på mig lite titt som tätt. Den kommer jag alltid fortsätta använda, den är minnen, lycka, glädje och det förflutna. Den kommer alltid vara min favorit.

Emma

Min egna bild från Rockbjörnen 2014<3

Likes

Comments

Nu är verkligen hösten här, trädens löv har ändrat färg och endel har även börjat falla till marken. Ett annat tecken på att hösten är här är att alla har blivit sjuka, mer eller mindre i alla fall. Jag vaknade imorse och det kändes som min hals blödde.. Gör fortfarande fruktansvärt ont men men godmorgon!

Måndag idag och jag börjar 11.30, enda sovmorgonen jag har i veckan annars börjar jag vid 8.30 varje dag. Slutar dock vid 17.40 med kör, så dagen blir inte så kort får se hur mycket jag kommer sjunga dock. Efter det ska jag hem och göra antingen biologi eller svenska, får se vad jag orkar. Har klarinettlektion ikväll också från 19.30 till 20.15 så fullt upp idag. Kommer något roligt inlägg innan jag går till skolan också då mitt mål är att uppdatera åtminstone 2-3ggr om dagen, så kika in om någon timme igen!

Emma

Likes

Comments

När jag var liten började det med att vi brukade ha min farbrors hästar på mitt landställe, när jag var 7-8 började jag rida regelbundet för att min bästa kompis började rida. Sedan dess har jag ridit en gång varje vecka och varit på ett flertal ridläger genom åren.

Här är två bilder från 2011 med våra första hyrponnys... Herak är den vita och Tabris är skäcken. Fint det ser ut haha, stackars hästar:(

2012-2013

Barney och Baccaral - Ridskolan // Skrållan -ridläger

Här är min gamla favoritponny på ridskolan, lilla älskade Oscar. De här bilderna är från lite olika år, jag red honom som mest från 2010 till 2013-2014 kanske men nu var det väldigt länge sedan jag satt på hans rygg tyvärr:(

Ior och Crut, de hästar vi hyrde flest gånger. Tror vi hade dem somrarna 2013, 2014 och 2015<3

Min fina bebis Gucci på sjöis 2015, det året var hon bara 4 år men trots det världens finaste<3

Det här är bilder från ridskolan tagna 2015-2016.

Till vänster vita prinsen Spöket och till höger superponnyn Rossie, fantastiskt fin ponny som jag önskar att jag fick rida oftare men tyvärr rider tjejen som tävlar henne i min grupp så det är oftast hon som har Rossie på lektion.

Nu till i somras då jag hade Gucci igen på sjöis, kändes så roligt att ha henne igen och se hur man utvecklats. Hoppas på att få henne tredje året i rad även nästa år. Bästa<3

2016

Inte blivit så många bilder från i år men hoppas på att det kan bli fler. Det här är Jill på den senaste hopplektionen, hade inte ridit henne så mycket innan men hon var jättehärlig!

Så det var min lilla historia med hästar i bildform! Jag rider varje tisdag dock har många lektioner försvunnit pga skolan som har resurstid på tisdagar mellan 15-17 då de ofta lägger in prov och extra föreläsningar så på bara några veckor nu har jag missat två lektioner. Det suger. Vet även att det kommer bli fler ridlektioner som faller bort så hoppas på att skolan ändrar dag för resurstiden nästa termin, så att inte samma människor alltid måste drabbas då deras scheman och olika aktiviteter krockar.

Hoppas ni tyckte att det var ett lite intressant inlägg, jag tycker i alla fall att det var väldigt roligt att leta upp gamla roliga och kanske även lite hemska bilder haha!

Emma

Likes

Comments