För mig har träningen alltid varit viktigt, jag har alltid gått på någon sport. Genom åren har jag hunnit med allt från konståkning till dans till gymnastik och thaiboxning. Men på senaste året har träningen börjat betyda ännu mer. Sen jag började gymma mer strukturerat känns det som att jag har hittat "rätt". På gymmet är jag glad, jag får energi och blir lugn, det är som min typ av meditation. Jag tycker det är roligt att utmana musklerna och känna den där brännande känslan som kommer när man lyckats med ett riktigt bra pass och träningsverk är för mig ett kvitto på att jag lyckats.

Självklart kommer resultaten. Nu när jag börjat dokumentera hur tungt jag orkar köra i de olika övningarna ser jag att jag blir starkare. Kroppen visar också skillnader så klart. Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle få se skymten av mina magmuskler men se där trodde jag fel, nu kan man skymta dem och för varje vecka som går ser man mer och mer. I början tittade jag mycket på vågen, då var det där jag ville se den största förändringen. Men nu spelar det inte så stor roll längre. Det handlar mest om känslan, att känna att mitt liv är balanserat. Att jag äter sånt som jag mår bra av och blir mätt av. Jag håller fortfarande koll på kalorierna men det är mest för att jag haft så dålig uppfattning tidigare och märker hur mycket bättre jag mår när jag ligger på ett balanserat intag för vad jag gör av med per dag och ögonmåttet blir i sin takt bättre och bättre vilket gör att jag behöver vågen mindre och mindre.

Med kunskapen kommer också frihet tänker jag. Är jag hungrig så äter jag, men jag försöker välja bättre allternativ, Eftersom jag vet att om jag stoppar i mig allt mina ögon vill ha kommer jag må illa, bli uppsvälld och tappa de resultat jag faktiskt uppnått. Äter jag inte tillräckligt kommer jag inte orka träna och då förlorar jag ju den del av mina dagar som jag tycker är allra roligaste så det skulle absolut inte vara värt det.

Det är verkligen fantastiskt att få hitta någonting man mår så bra av.

Likes

Comments

Inneägget innehåller annonslänkar från NELLY.COM

Nike

Nike 349 kr / Nike 399 kr

Adidas

CMMTTD X 599 kr / TF Bra Solid 299 kr

Rönnisch

Rönnisch 499 kr / Höhnisch 399 kr

Svar och vitt slår aldrig fel. Har börjat kika massor på träningskläder, läs BHar och shorts, inför Thailand. Kommer köra 2 träningspass varje dag i 10 dagar så även om det finns möjlighet att tvätta lär en ju behöva ganska många uppsättningar träningskläder. Hade gärna haft alla de här med mig men skulle jag välja en hade jag nog valt den svarta från Adidas. Tycker ryggen och knäppningen ser himla bekväm ut.

Likes

Comments

Igår låg jag i soffan hela dagen och tittade på film, idag har jag flyttat ner på golvet med täcket och datorn och planerar att försöka vara lite mer produktiv haha.

Halsen som jag känt av nu i några dagar bröt inatt ut till rinnande näsa och rethosta. Hade också sådär ont i kroppen som man kan få av feber hela natten, det var verkligen omöjligt att sova. Kändes som kroppens ben låg direkt på ett hårt golv utan något mjuk och gosigt mellan. Ja ni förstår, mindre skönt.

Det är såklart inge kul att vara sjuk så mycket som jag varit senaste månaderna och tråkigast är det fortfarande att träningen kommer i kläm. Saknar gymmet och saknar thaiboxningen.

Tur att jag har mina gosisar att mysa med i alla fall, de gör det lite lättare <3 Blev dock chockad över hur vithårig Dansa blivit när jag såg den här bilden? Hon är ju min lilla bebis haha

Kaffe gör också tillvaron lite bättre, skulle inte klara mig utan.

Sen är det inte helt fel att få ha myskläder på sig hela dagarna heller... ;)

Likes

Comments

Något jag ofta tänker på är hur viktigt det är att både visa och få uppskattning. Ibland på jobbet kan jag känna att jag har dåliga dagar men om någon då kommer fram och säger någonting uppmuntrande, som förra veckan kom en av mina närmsta kollegor fram och sa "Du har blivit så himla duktig", så känns allting plötsligt mycket bättre. Även om min kollega sa det i förbifarten och utan någon större eftertanke tog jag verkligen med mig de få orden den dagen. De gav mig energi och byggde upp en starkare vilja till att utvecklas ännu mer för att bli ännu bättre - något både hon och jag vinner på.

Jag tycker verkligen att det är så tydligt, känner man sig sedd och att någon uppskattar det man gör blir man automatiskt mer positiv och lägger ner mer energi på att visa att man kan och vill.

Så kom ihåg att ge varandra lite extra uppmuntran ibland. Lovar att det inte bara kommer göra den personen gladare utan även en själv i slutändan. Även om man inte får någonting tillbaka på en gång kan man alltid glädjas åt att man gjorde någon annan på bättre humör.

Lite måndagsfunderingar från en sofflignde sjukling...

Ha en fantastisk vecka, ni är alla underbara!

Likes

Comments