Godmorgon på er! Eller ja, god dag kanske man säger när klockan passerat 12 i vanliga fall men jag jobbar natt den här veckan så för mig är det fortfarande morgon. Hoppas ni haft en bra start på dagen och att den fortsätter lika dant! Jag sitter med dagens andra kopp kaffe i handen och funderar på om jag ska ta mig ut och springa eller inte. Hade planerat det men fick en spark på vänstra benet igår på träningen som måste träffat muskeln på något olyckligt sätt för det gör ont att bara gå :-/ Annars består dagens planer av att ta mig in till stan här om ett par timmar där jag och mamma tänkte gå runt och titta i affärer och äta middag tillsammans innan jag börjar jobba igen. Känner att vi behöver få prata ikapp lite, behöver henne får att förstå vad som försegår i mitt eget huvud ibland haha.

Annars har helgen varit lugn. Det var inte tanken från början då det stod både det ena och det andra i kalendern men lyssnade på kroppen den här gången och det tackar jag mig själv för nu i efterhand. Även om det alltid är lika tråkigt att missa saker, speciellt nu när man inte träffar kompisarna varje dag som man gjorde i skolan. I fredags blev det dock lite senare än vad jag hade planerat, vilket antagligen var anledningen till att jag var så fruktansvärt trött på lördagen. Min storebrors band hade sin första spelning på en bar inne i stan så mamma och pappa tog tillfället i akt att bjuda mig och Jonas på middag innan vi skulle gå vidare till baren där det var sagt att de skulle börja spela runt 22. Det var mysigt men redan vi middagen var jag så trött så jag knappt kunde följa med i samtalen, ni vet när man försöker lyssna men 20 sekunder senare kommer på sig själv med att ha svävat iväg i tankarna och inte har en aning om vad det är övriga sälskapet sitter och pratar om? Precis så var det. Sen drog det ut på tiden på baren. De skulle som sagt börja spela vid 22 men inte förrän runt 12 började första bandet och då skulle det vara två band innan Tobbes band började. Så det slutade med att vi var hemma vid 3.

På lördagen var det träning 12.30-13.30 och efter den mådde jag rätt dåligt, mest på grund av för lite sömn så när jag kom hem somnade jag i stort sett direkt, vaknade till vid 21, åt middag och sen somnade jag om igen och sov till dagen efter. Väldigt behövligt. Söndagen blev en ta-hand-om-mig-själv dag. Gick ut och sprang, körde backintervaller, städade rummet och ritade lite. Sånt som gör mig lugn. Vid 8 på kvällen hämtade jag Jonas och sen åkte vi hem hit och sov. Hade i stort sett hela måndagen ledig också eftersom jag inte började jobba förrän 22 så då fanns det tid att sova ut, äta frukost på sängen och laga matlådor. Sen var det träning och därifrån åkte jag direkt till jobbet. och det var det jag hunnit med de senaste dagarna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagarna bara försvinner iväg. Sitter i soffan just nu, ensam hemma, lyssnar på musik och njuter av egentid. Minns inte när jag senast hade tid för något sådant. Klagar iof inte, känns som livet är lite för bra för att vara på riktigt just nu. Men när man har kul går ju tiden fort som ordspråket lyder och det är verkligen sant. Tiden flyger iväg utan att det finns rum för att stanna upp och reflektera över hur bra det faktiskt är. Så nu tar jag till vara på det och njuter.

Solen strålar och hintar om att sommaren snart är här. Jag har hittat någon som jag tycker sådär mycket om så det nästan gör ont. Ibland slår det mig att det kanske har gått för fort, jag hade ju bestämt mig för att vara bara vara ensam ett tag och hitta lugnet i det, men sen tänker jag att livet ger oss inte det vi hade tänkt oss utan det vi behöver. Och om jag tycker om en person som verkar tycka lika mycket om mig, varför skulle jag välja att inte vara med honom bara för att? Det skulle ju vara jättedumt. Så jag har bestämt mig för att inte fundera över saken, så länge det känns rätt måste det vara rätt.

Dessutom trivs jag som fisken i vattnet på nya jobbet. Trots att jag jobbar skift och vardagarna blir ett enda stort pussel att försöka få ihop så tycker jag både om arbetsuppgifterna och mina fantastiska kollegor. Och så träningen på det, älskar det mer om mer för varje gång jag är där. Även om jag har en teori om att man inte ska prata för högt om sina mål (tror att de inte går i uppfyllelse då) så känns det skönt, har satt upp tydliga riktlinjer för mig själv för vad jag vill uppnå och då får träningen en helt annan betydelse. Är så otroligt roligt när man känner att det går i rätt riktning och när andra runt omkring en uppmärksammar ens framsteg också.

I och med allt det här blir uppdateringen lite si och sådär men det förstår ni säkert. Även om det förvånar mig är jag himla glad över att ni fortfarande är några som tittar in här varje dag. Blir så mycket roligare att gå in och skriva lite då och då i alla fall <3

Kolla vilken snygging jag har till vän! Bästa, bästa Jossan. Saknar att vara sambos i Thailand ;-)

Likes

Comments

Av träffa någon man tycker om.

Att ligga nära och tätt intill.

Att gosa in sig i någons bröstkorg.

Att känna hjärtat fladdra lite snabbare.

Att börja brinna inombords av en annan hands beröring.

Att inte bli mätt på kyssar.

Att bli besviken när tiden rinner ut och verkligheten kallar på en efter den lilla tid man lyckats få tillsammans.

Att vilja ha allt med någon men behöva hålla tillbaka sig själv när moralen säger att det är för tidigt att tänka så.

Att bli rädd för att vara den som känner mest.

Att tappa fotfästet och plötsligt hitta sitt mentala medvetande uppe bland molnen.

Att se sig själv i spegeln och mötas av ögon som utstrålar glädje och spänning över att få uppleva detta.

Att hantera spänning, rädsla, glädje och nervositet på en och samma gång.

Att känna sånt man inte trodde sig kapabel till.

Att inse att man håller på att bli kär.

Likes

Comments

Igår skrev jag ett inlägg om min fredag så idag tänkte jag visa lite bilder från i lördags. Dagen började med att mamma väckte mig vid 10.45 och sa, klä på dig och följ med mig och farmor på lunch! Och det lät ju trevligt så masade mig upp och letade fram lite kläder och en kvart senare satt vi i bilen. Ganska snabbt jobbat va? ^^ Det visade sig att min kusin Sofia och hennes lilla Ronja också skulle följa med vilket gjorde den lilla turen ännu roligare. Det är Sofia som jobbade på samma förskola som jag gjorde fram tills för några veckor sedan så det var väldigt roligt att träffa henne igen. Tråkigt det där när man går från att ses varje dag till att träffas i princip aldrig. Men sånt är ju livet så det är inte så mycket att hänga upp sig på. Nättre att uppskatta tillfällena man faktiskt lyckas ses!

Fina Fia :-)

Och mammsen.

Vi åkte till ett ställe i Ösmo, lite som ett mindre och mer pittoreskt plantagen. Där bjöds det på vegetarisk lunchbuffe. Förutom att de hade koriander i lite för mycket av rätterna så var det jättebra haha.

Sen gick vi runt och tittade på blommor, eller jag fottade mest eftersom mitt blomintresse inte är det största här i världen. Eller såhär, jag tycker om blommor men är totalt värdelös på att ta hand om dem. Lyckades ta död på en kaktus och då vet man att man inte har några gröna fingrar iaf... Och när alla blommor du någonsin ägt bara dör så tappar man intresset efter ett tag.

Skulle dock vilja ha ett växthus sen någon gång i livet och plantera sånt man kan äta. Typ vindrovor som på bilden ovanför och tomater och fikon osv. Problemet är ju att åtminstone fikon och vindruvor inte växer speciellt bra i Sverige så jag kanske får ta och flytta ner till lite varmare breddgrader om det ska fungera (-:

Farmor och mamma

Likes

Comments

Instagram@emma.giertz