Bikinifitness

Tre saker som jag lärt mig under dieten hittills:

 • Det är lättare än vad man tror att ignorera kroppens signaler. Jag, den största matälskaren genom tiderna, har i 13 veckor lyckats pressa kroppen till det yttersta trots att den skrikit efter vila och mat vissa stunder. And I'm still going. Läskigt!
 • Det är under stora vardagsförändringar som man får veta vilka som är ens riktiga vänner, och man kan bli ordentligt överraskad! De man trodde skulle finnas vid ens sida i vått och torrt försvinner helt plötsligt, samtidigt som personer som man aldrig trodde skulle finnas där har varit de som stöttat och peppat mest. Världen vänds upp och ner!
 • Mat är mer än bara bränsle. Ingen nyhet kanske, men mat betyder mer än jag trodde. Begränsas maten så begränsas verkligen hela ens vardag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Bikinifitness, Emma äter, Psykisk hälsa

4 veckor ut. Gud, tiden har gått så fort ändå nu när jag tänker efter. Jag har dietat i 13 veckor nu, och nu har jag bara 4 kvar (varav 1 vecka är tömningsveckan). 4 jobbiga veckor, om jag får gissa. Jag har länge följt fitnessatleter och läst om deras berättelser angående det känslomässiga under diet - att man får hjärnspöken, att man tittar sig själv i spegeln och bara ser det fett som finns kvar och inte ser förändringen som skett, och att man aldrig är nöjd med sina resultat. Att man hela tiden har mat i tankarna, att man planerar dagarna efter måltiderna och att man får tacka nej till sociala aktiviteter p.g.a. att man måste ta med matlådor. Jag tänkte alltid att detta inte skulle hända mig, att jag har att starkt psyke samt att jag är flexibel i min vardag. Men ändå så står jag här med formnoja och ångest för att det kommer dröja timmar tills jag får äta igen. Haha denna värld är så sjuk!

Dieten har hur som helst flutit på ganska så okej denna vecka. Jag har flyttat om måltiderna lite för att jag ska kunna prestera på jobbet, vilket betyder att alla måltider förutom frukost äts på jobbet. Den största förändringen är att mitt kvällskasein äts direkt efter träning tillsammans med BCAA och riskakor, eftersom det är då jag är som mest hungrig. Jag har istället lagt till en kvällsdrink på kvällen med BCAA, glycine och ZMA som jag dricker när jag kommer hem vid 21:00. Jag försöker även lägga mig i sängen senast 22:00 då mitt sömnbehov har ökat rejält. Jag får i dagsläget ca 7-8 timmars sömn varje natt, men jag skulle nog egentligen behöva runt 9-10 för att känna mig helt utvilad. Så i helgen så är planen att återhämta mig ordentligt - att sova mina 10 timmar och att ha benen i högläge så mycket som det bara går. Japp, mina ben är riktigt vätskefyllda efter all benträning och cardio. Smärtsamt vätskefyllda, så jag har bokat massage på naprapathögskolan nästa vecka. Hoppas på en förbättring!

Bilder från mitt sista mål - nötfärs med ungsbakade grönsaker och sallad, samt kalorifri sås från slender chef. Kan säga att detta mål äts lååångsamt haha!

Likes

Comments

Bikinifitness, Emma äter, Emma tränar

​God morgon! 
Nu börjar min fjärde sista vecka innan tömningsveckan. Mitt mål är att jag denna vecka ska ha energi nog att trappa upp intensiteten i min träning - mer supersets och mer intensiv cardio! Såhär ser veckan ut i övrigt:

Måndag: Ben och mage + 20 min powerwalk med lutning
​Tisdag: Bröst, biceps och triceps + 20 min löpintervaller 
​Onsdag: Rygg och axlar + 20 min crosstrainer
Torsdag: Ben och mage + 20 min powerwalk med lutning
Fredag: Vilodag! ​Testa bikini och träffa min coach
Lördag: Axlar och mage + 20 min stairmaster
Söndag: Ben och mage + 20 min powerwalk med lutning

​Hoppas att min nya mix av dieten ger en extra skjuts också!

Frukost: Havregryn, kvarg, MCT-olja och frysta blåbär (mixat till en kall davosgröt) + BCAA, omega-3 och D-vitamin
Lunch: Torsk, kokt potatis, avokado och bladspenat
Träningsmål: EAA, glycine och majskakor
Middag: Rådjursfärs med bladspenat och ungsbakad aubergine, zuccini och paprika
Kvällsmål: Kasein med MCT-olja, ZMA och glycine

Nu kör vi!😄


Likes

Comments

Bikinifitness, Emma äter, PT

I morse så packade jag ner firren och rådjursfärsen och for iväg på en kurs i mammaträning/gravidträning. En riktigt bra kurs ledd av en otroligt energisk norsk kvinna - så det blev en kurs i norska på köpet. Men det gick bra! Så nu har jag ytterligare kunskaper om träning i bagaget som jag kan använda i min roll som personlig tränare. Jag blev även taggad att fortsätta vidareutbilda mig så jag har anmält mig till några fler gruppträningskurser samt viktminskningskurser. Man kan aldrig bli fullärd!

Efter kursen så inhandlade jag lite mat till veckan. Jag har börjat tröttna på kyckling och ris så jag bestämde mig för att lyxa till veckan lite. Detta ligger i min matkasse:

 • Pangasius (en vit mör fisk med samma näringsvärde som torsk)
 • Nötfärs (12 %)
 • Aubergine
 • Zuccini
 • Gul paprika
 • Potatis
 • Kvarg med olika smaker (mina favoriter är kokosboll, äpple/kanel, vit choklad och vanilj)
 • Majskakor med havssalt (ni måste testa dessa. Smakar som popcorn!)
 • Frysta jordgubbar
 • Ekologisk citronsaft

Så när jag kom hem så lagade jag till 4 portioner pangasiusfilé med kokt potatis och 5 portioner nötfärs med ungsbakade grönsaker. Jag har även 2 kyckling-rislådor, 3 torsk-potatis-lådor och 1 rådjursfärslåda färdigt i frysen/kylen sedan innan så nu har jag mat så det räcker ett tag.
Jag har även förberett en portion vaniljdavosgröt med jordgubbsmos som jag ska äta till frukost imorgon (helt enkelt havregryn blandat med vaniljkvarg och MTC-olja toppat med mosade jordgubbar). Detta åt jag mycket innan dieten, fast jag hade även chiafrön i. Så enkelt men gott!

​Det enda som återstår idag är att skriva några träningsupplägg inför imorgon, och sedan så ska jag fortsätta läsa "Jag är inte perfekt - tyvärr". Den är snart slut dock... #sadface

Likes

Comments

Emma tipsar, Emma äter

Det där med kosttillskott finns det delade meningar om. När ska jag ta vilka kosttillskott? Hur mycket ska jag ta? Är det ens nödvändigt med kosttillskott? Jag har både läst och gjort egna studier om kosttillskott under mina tre år på Gymnastik- och idrottshögskolan, jag har jobbat på MM Sports-butiken i ett år och har själv testat olika typer av kosttillskott under mina år på gymmet. Jag har alltså tittat på kosttillskott från olika ögon, men jag kan ändå inte ge ett rakt svar på dessa frågor. Det beror på. Det finns så mycket där ute, både bra produkter och riktiga skitprodukter. En sak kan jag säga på rak arm och det är att jag starkt ogillar alla testoboosters och fettförbrännare. De fungerar inte, punkt. Och om de nu mot förmodan skulle funka så är det ytterst marginellt. Pengar i sjön helt enkelt. Så kallade pre workouts (PWO) fungerar för det mesta, men det är ändå inget som jag skulle rekommendera. Dessa produkter innehåller oftast sjukt mycket koffein, beta alanin och andra ämnen som från grunden är ofarliga, men som är lätta att överdosera. Man blir dessutom lätt beroende av pre workouts på så sätt att man inte kan få ut ett bra träningspass om man inte tagit sina skopor innan. Nej, se till att få energi genom att sova och äta bra istället! Mycket billigare dessutom.

Det finns dock en del kosttillskott som jag förespråkar och som jag själv använder. Dessa är de 6 kosttillskott som jag använder:

Aminosyror (BCAA/EAA) - hjälper dig att bevara muskelmassa i samband med styrketräning. Tas upp snabbt av kroppen och stimulerar proteinsyntesen direkt vid intag. Jag brukar ta aminosyror under och efter träning, och nu under dieten så tar jag även BCAA på morgonen (mest för att få i mig protein direkt när jag vaknar, det har inget med fettförbränningen att göra som vissa tror). Jag använder BCAA och EAA från XLNT, som går att köpas på MM Sports.

Kasein - ett långsamt mjölkprotein som stimulerar proteinsyntesen långsamt. Mättar bättre än vassle. Detta är det så kallade "kvällsproteinet". Jag äter kasein som mellanmål och på/i min gröt på morgonen. Gott, smidigt, billigt och nyttigt. Jag rekommenderar verkligen smakerna double rich chocolate, cinnamon bun och vanilla ice cream från Body Science. Jag dör, det är så gott!

Multivitamin - här kommer min "det beror på". Äter man varierad kost så behöver man oftast inte några vitamin- eller mineraltillskott, men går man på diet, har många allergier eller är vegetarian/vegan så kan tillskott behövas. Jag själv använder vitamineralcomplex eller bara vanlig D-vitamin från Body Science, just för att jag går på diet (och för att det börjar bli mörkt ute --> man får inte i sig tillräckligt med D-vitamin). Är man till exempel vegetarian/vegan så behöver man alltid ta tillskott av B12 eftersom denna vitamin bara finns i animaliska produkter och har man riklig mens så kan järntabletter vara nödvändigt (kolla dock med en läkare om du har järnbrist, annars så är tillskott onödigt). Men utöver detta så brukar en varierad kost räcka mer än tillräckligt!

Omega-3 - beror på här också. Äter du mycket fet fisk, linfröolja/linfrön, rapsolja och andra omega-3-rika livsmedel regelbundet så nej, då behövs det inte tillskott. Men de flesta får inte i sig tillräckligt med omega-3 genom kosten, och då kan ett tillskott vara bra. Jag tar 4 kapslar omega-3 från Body Sciences wellnessmärke varje morgon tillsammans med min BCAA.

ZMA - också ett vitamin/mineraltillskott, men som bara innehåller zink, magnesium och B6. Jag har alltid tränat stenhårt, men speciellt nu när kosten är mer begränsad och då cardiotimmarna ökar successivt så behöver jag ta ZMA på kvällarna för att få mina muskler att slappna av och återhämta sig ordentligt under natten. Många upplever att de sover bättre när de tar ZMA regelbundet men jag vet inte, jag har tagit det i så många år så jag kan inte direkt uttala mig. Men testa! ZMA kan ni köpa här

Kreatin - detta tar jag inte under diet efter som det kan binda lite vätska (inte mycket, men tillräckligt för att jag vill undvika det nu när det är så nära tävling), men direkt efter min tävling så ska jag börja köra kreatin igen. Detta är ett av de få kosttillskott som verkligen har effekt på styrkan och muskeluppbyggnaden! När jag äter kreatin så tar jag 5g om dagen, oavsett om jag har vilodag eller träningsdag. Jag brukar inte köra någon uppladdningsfas eftersom det kan vara lite jobbigt för magen att bearbeta. Fungerar superbra! Speciellt veganer får en stor effekt av kreatin eftersom kreatin framför allt finns i kött! Vill ni testa kreatin så börja med rent kreatinmonohydrat. Det kan ni köpa här. Billigt, effektivt och helt naturligt! 

Likes

Comments

Bikinifitness, Psykisk hälsa

Jag är nu 5 veckor från min första tävling. Det börjar kännas så verkligt nu! Jag var och testade min bikini idag samt fyllde på mitt kosttillstottsförråd på MM Sports - förmodligen för sista gången innan tävlingen. Jag har även börjat planera hår, naglar och allt det där andra som jag inte ens tänkt på innan. Tävlingsformen börjar ta sin form och jag har bara något kilo kvar (exklusive tömningen). Så sjukt spännande nu i slutet att se kroppen förändras, att få se alla konturer och linjer som man gömt där under!

Men det börjar även kännas verkligt på ett annat sätt - mitt humör och min energi. Jag lägger ner all glädje och energi som jag har på jobbet och träningen, så när det väl blir helg så är jag helt tom. Apatisk. Som ett tomt skal. Jag existerar men lever inte, så känns det. Och visst är detta jobbigt för mig, att jag knappt orkar lyfta ett finger (brukar därför ta vilodag från gymmet på lördagar, det hade inte gått annars) - men jobbigast är det nog för min pojkvän. Min Christoffer, tycker så synd om honom. Han jobbar och sliter dygnet runt på regementet/på stridsbåten, och när vi väl kan ses på fredagskvällarna så bemöts han av ett spöke. Jag som i vanliga fall brukar vara nästintill jobbigt pigg, glad och sprallig. Som flyger upp på lördagsmornarna och lagar frukost, som är taggad på att hitta på saker hela tiden och som skrattar jämt och ständigt. Jag är inte sådan just nu, även fast mitt huvud vill. Jag orkar inte. Hjärnan vill en sak men kroppen protesterar. Stackars kroppen. Och stackars Christoffer. Han har trots detta varit så stöttande under hela min resa och han har accepterat att jag inte är mig själv nu de sista veckorna. Lättirriterad, trött, glömsk, tråkig och grå. Jag lovar att om 5 veckor så ska jag bli glad, pigg, rolig och färgglad (att jag är glömsk går tyvärr inte att göra något åt, jag är ett hopplöst fall). Håll ut, snart är vi i mål!

Likes

Comments

Emma tipsar, Psykisk hälsa

Godmorgon!
Klockan ringde 05:30 i morse. Jag har fått in en rutin där jag går upp 3 timmar innan jag har min första kund så att jag kan unna mig en riktigt lugn morgon. Jag gör min BCAA-MSM-drink, kokar mitt kaffe, fixar mig och lagar sedan min gröt som jag äter på sängen samtidigt som jag kollar på youtubeklipp. Det är så underbart att långsamt kunna vakna till, så denna rutin kommer jag hålla! Jag har även försökt lägga mig i sängen kl. 22:00, och istället för att ta fram datorn och mobilen som jag alltid gjort så plockar jag fram min nyinköpta bok: Jag är inte perfekt tyvärr. Jag rekommenderar verkligen denna bok, så välskriven ! I boken berättar Michaela Forni om ångest och oro, hennes egna berättelser om hur hon gick in i väggen, tips på hur hon hanterar ångest och oro samt mer informativa stycken. Lättläst och otroligt nyttig! Alla ni som har ångest (vilket förmodligen de flesta har någon gång i livet) - läs den!

Likes

Comments

Bikinifitness, Emma äter

Då var det dags för måndag igen efter en välbehövlig helg. Det låter kanske konstigt men jag är så glad att jag blev sjuk i torsdags, för det betydde att jag var tvungen att vara sängliggandes 2 dagar i sträck och bara fokusera på min hälsa. Att tvingas ligga ner och vila både från jobb och träning, jag tror jag behövde det. Och ätardagen i lördags, gud! Att under hela dagen få äta mig mätt och att få tillåtelse att gå på restaurang med min släkt och faktiskt ÄTA - det går inte att beskriva den känslan. Jag beskrev det för min kompis Sarah igår att det var som att ta av sig ett par glasögon. Att jag tidigare burit ett par glasögon som gav omvärlden en grå nyans, men att jag i lördags tog av mig glasögonen och fick se färger. Haha det låter så sjukt, men kan inte förklara det bättre. Man blir lite knäpp efter 6 månader på kostschema ;)

Nu är det hur som helst dags för mig att återgå till rutiner med jobb och strikt diet. Nej, striktare diet. Det vill säga mina high days är borta för alltid. Suck! Men jag ska minsann klara mig igenom detta, har jag klarat av 13 veckors uppbyggnadsdiet och 11 veckors tävlingsdiet hittills så ska nog 5 veckor av striktare diet + 1 veckas tömning inte vara något problem. Eller?


Likes

Comments

Bikinifitness, Emma tipsar, Emma äter

Dag 2 på mini-testtömningen är nu avklarad relativt smärtfritt. Har fått i mig mindre än 100 g kolisar under dagen, men desto mer vatten - 7 liter fick jag det till! Så nu känner jag mig sådär härligt tömd och hungrig haha. Men imorgon, då hörni. Imorgon ska jag få ladda med nästan x5 så mycket kolhydrater som jag ätit dessa två dagar. Havregryn, banan, bär, potatis och riskakor - allt i stora mängder. OCH jag har fått ett fritt kvällsmål! Gissa om jag längtar tills det blir morgon? Att få sätta sig ner och äta sig riktigt mätt, det var verkligen länge sedan. Men jag ställer mig in på att detta kommer bli min sista riktiga påfyllningsdag innan tävling, så jag ska njuta riktigt ordentligt! Speciellt passande att jag fick min fria middag imorgon också då vi ska på släktmiddag. Nu slipper jag beställa en cola zero medan alla andra äter. Lyckan är total! Jag känner mig även bättre nu från förkylningen så jag planerar att använda all den överskottsenergi jag lär få av maten genom att riva av ett intensivt benpass på gymmet. Benpress med gummiband, frontsquats, bulgarian split squats och sumomarklyft är några av övningarna som står på schemat. Jag längtar!

​Bilden ovan är från dagens middag. När klockan var 14:30 så hade jag ätit upp mitt näst sista mål (kasein med kokosolja), så för att lyxa till och öka volymen på mitt sista nötfärsmål så tillsatte jag kalorifria nudlar, kalorifri sås (körde tomat-basilika idag), ungsbakad zuccini samt massa salladsmix! Och det mättade faktiskt! Så ett tips är verkligen att testa detta, blir som spagetti och köttfärssås typ. Ska köpa den kalorifria ketchupen nästa gång för extra feeling ;) Såserna går för övrigt att köpa här

Nu ska jag gå och lägga mig innan jag blir alltför hungrig. Formbilder och invägning imorgon innan påfyllning. TAGGAD! 

Likes

Comments

Bikinifitness

Nu är det min tur att vara sjuk! Förkyld med huvudvärk, tjock hals och hela det kitet. Dum som jag är så jobbade jag i morse men åkte hem vid lunch, och har sedan dess varit sängliggandes. I vanliga fall när jag är sjuk så brukar jag äta mer mat än vanligt, men inte idag. Min coach tyckte att det var passande att strypa nästan alla kolhydrater och göra en test-tömning då jag ändå är sängliggandes. Jag blev även tillsagd att dricka massa vatten så jag har druckit någonstans mellan 4-5 liter idag. Det ska bli spännande hur formen ser ut i morgon, kroppen lär se lika tömd ut som min mage känner sig haha. Men om några dagar så ska vi testa att ladda så det ser jag fram emot.

Och det är bara 6 veckor kvar till tävlingen nu! Det känns så konstigt, allt har gått så fort samtidigt som det känns som att jag dietat i hela mitt liv. Och formnojan börjar krypa fram såklart - känner mig stressad över att inte hinna i form i tid. Jag försöker att inte kolla upp mina konkurrenter men det är svårt, många är redan i tävlingsform vilket oroar mig en aning. Samtidigt så kan mycket hända på 6 veckor, det vet jag ju. Jag ska försöka att fokusera på mitt och bara köra på det sista nu. Skicka lite energi och kämparglöd till mig snälla ni!

​- 7 kg hittills! :) 

Likes

Comments