Allmänt

Veckans sista dag idag, mysigt! Jag håller på och ska införa en ny rutin på söndagar och ha det som städdag samt en dag med förberedelser inför kommande vecka. Jag vill även försöka ha det som en dag där plugga får ta minimalt med plats, men jag är medveten om att det kanske inte går att undvika plugg vissa söndagar. Men jag ska i varje fall försöka minimera det på söndagarna!

Än så länge har jag hunnit städa och skurat i badrummet (dock inte golvet än) och ska nu sätta igång med att dammsuga. I övrigt har jag på städfronten kvar att torka av borden samt göra rent bänkarna i köket. Detta borde vara klart på max 45 minuter.

Jag ska senare idag även skriva in nästa veckas händelser på min griffelplansch/ veckoplanering från Granit, ta en joggingrunda och laga matlådor. Puh. Lite kvar att göra på dagens agenda kan man säga, men borde hinnas med i varje fall!

Hur ser er söndag ut?


Två bilder från arkivet, men som är delvis relaterade till inlägget :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Vädret denna vecka har ju inte varit det roligaste direkt, i varje fall inte i Kalmar. Regnet och molnen har varit framme den större delen av tiden, så jag hoppas på lite mer vackra höstdagar framöver.

På dagens agenda står följande delar:

  • Cykla till Ikea och kolla på ett vitt underlakan
  • Handla småsaker på Ica
  • Läsa artiklar till grupparbetet och skriva ett avsnitt om dem
  • Fortsätta stapla upp teorier vi gått igenom på föreläsningarna
  • Ta en joggingrunda på EM/ kväll. ÄLSKAR att springa när det har regnat eller regnar!
  • (Läsa inför måndagens föreläsning)

Jag har mer saker som skulle kunna skrivas på dagens lista, men jag vill känna att jag hinner med de saker jag har skrivit upp samt att jag har ibland svårt att uppskatta hur lång tid något kommer ta. Ibland tar saker mindre tid än jag tänkt mig, men ibland tar det längre tid och då tycker jag att det är smartare att skriva upp färre saker på listan och sedan fylla på eller ta bort beroende på vad som hinns med.

Hur ser er fredag ut?

En bild från resan i Spanien i somras

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Jag hoppas er helg och start på veckan har varit bra. Min helg har varit lugn och lite plugg gjordes, men under större delen av helgen har jag varit för "lat" för att göra någon större aktivitet, hehe. Igår öste regnet ner här i Kalmar och på schemat stod det grupparbete på förmiddagen och föreläsning på eftermiddagen. En av de tråkigare föreläsningarna jag har varit på, haha. På kvällen lagade jag middag och passade även på att göra matlåda till idag.

Idag spenderas dagen på universitetsbiblioteket (UB) för att få lite mer ordning på organisationskursen samt att det är Linnéstudenternas årliga Välkomstmässa här i närheten av UB jag hade tänkt att besöka. Jag tänker jag även ska handla hem grönsaker idag samt ta en joggingrunda eller promenad för att rensa huvudet lite. Återstår att se vad det blir!

Det är för mig viktigt att röra på mig då jag spenderar mycket av min tid sittandes framför datorn med plugg och en promenad eller joggingrunda gör att jag får möjlighet att rensa huvudet lite och tänka på annat än plugg. Plus att det ger energi :)

Vad har ni för planer idag?

Likes

Comments

Allmänt

Mysigt med lite helg! Dock kanske inte helt ledig, jag behöver plugga lite inför måndag, både idag och imorgon.

Idag började jag dagen med att inte ha något alarm ställt, utan jag ville låta kroppen vakna av sig själv när den kände sig utvilad. Men med tanke på att jag låg i sängen runt 21 (!!) och somnade hyfsat fort, blev det ingen längre sovmorgon än till ca 8 imorse, haha. Skönt å andra sidan, jag vaknade pigg och utvilad. Nu under förmiddagen har jag passat på att ta det lugnt och inte stressa med något. Jag har ätit frukost, badat och tvättat håret samt kollat lite serier och diskat. Jag har nyss ätit lunch och ska ut och springa om en stund. Och så plugg. Väldigt skön lördag måste jag ändå säga!

Vad har ni för planer idag?

Likes

Comments

Allmänt

Så, då är den första veckan av det sista året snart avklarat. Skolan började i måndags med en föreläsning som innefattade kursintroduktion och inledning till ämnet. Kursen som läses nu heter "Företagsekonomi III- Organisation" och jag tror kursen kommer bli rolig och mentalt stimulerande, men det kommer nog vara en utmanande kurs och mycket att göra. Dock har jag ju inte dött av liknande kurser innan, så jag borde inte göra det nu heller :).

Detta är ju nu mitt sista år på mitt kandidatprogram. Jag är faktiskt ganska taggad på året och går in med mer energi än vad jag lämnade det andra året med i juni. Jag är nyfiken på att se vad skolåret har att erbjuda, såväl i form av utmaningar som i kunskap.

Nu blir det att fixa lunch innan det är dags att sticka till skolan för en workshop. Vi hörs!

Nedan är några av mina senaste publicerade bilder på Instagram!

Likes

Comments

Allmänt

Sommaren har flugit förbi snabbare än vad jag har hunnit njuta av den. Juli fick bli min lediga månad detta året. Månaden då jag inte öppnade några skolböcker alls utan reste, umgicks med familj och återhämtade mig ordentligt. Augusti är här, jag har fyllt år och en omtenta som väntar på mig på onsdag. Jag har försökt att ha fokus på att plugga till den, men orken och lusten har inte riktigt funnits på den nivån jag hoppat på, eller snarare kanske vad jag egentligen hade planerat för. Men man kan inte heller gråta över spilld mjölk, utan jag får ta dagen och morgondagen till att försöka få in det som går och så får tentan helt enkelt gå som den går.

Efter omtentan har jag ungefär 1,5 vecka kvar innan skolan sätter igång för höstterminen. Då är det lite småsaker som kommer att få göras, såsom att dammsuga, skura golvet, städa, sälja böcker, etc. Med andra ord ta hand lite om mitt hushåll, men jag ska även försöka passa på att njuta av vädret och ledigheten. Lära mig njuta lite!

Nu ska jag sätta igång med plugget igen, vi höres!

Blandade bilder från julis resor i Spanien och Köpenhamn!

Likes

Comments

Allmänt

Hej bloggen,

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Anledningen är att livet och plugget har varit väldigt intensivt den senaste tiden. Min sista uppgift innan sommaren skickades in igår för betygsättning och jag kan äntligen ta lite sommarlov genom att börja "lovet" med att fira midsommar på landet.

Jag är strax uppe i Stockholm och det ska bli väldigt skönt att få ta vara på ledigheten nu ett tag framöver. Jag åker tillbaka till Kalmar på söndag igen. Jag har en tentagenomgång i nästa vecka som jag tänkte jag skulle gå på trots att jag är godkänd. Jag behöver i veckan som kommer även städa, tvätta och packa. I övrigt är planen att springa och ta det lugnt. Försöka samla energi och sådant man gör när man är ledig. Hehe.

Hur ser er midsommarhelg ut?

​Två bilder från förra veckan

Likes

Comments

Allmänt

Efter en tid utan uppdatering från mitt håll har jag äntligen funnit en lugnare stund i vardagen för att blogga. Mycket att göra, men samtidigt lite bristande motivation och svårt med disciplinen till och från. Dock har jag under de senaste dagarna lyckats bocka av några saker som jag har släpat med. Dock har jag en längre lista på saker som börjar bli brådskande att få klart så det kommer att bli prioritet denna veckan. Jag har i övrigt en lång lista på saker som även det måste hinnas med denna veckan. Ibland undrar jag hur jag ska få ihop det, men det viktiga är då att ha en prioriteringslista på vad som måste hinnas med i första hand. Jag ska vid tillfälle publicera min.

Vad har ni haft för er sedan sist? :)

Likes

Comments

Allmänt

Tisdag igår och den blev faktiskt väldigt trevlig. Jag satt på ett kafé ett tag och pluggade utan någon större framgång med att förstå vad jag riktigt höll på med, haha. Satt och pluggade inför omtentan nästa lördag och det är några uppgifter på en av delarna som jag inte har fattar vad de håller på med riktigt. Bara att klura vidare, trots att jag vill spy galla på det. Jaja.

Idag har ag haft en lugn förmiddag med frukost i soffan tillsammans med Paulas och Hugos senaste poddavsnitt. Diggar deras snack och konversationer i podden. Jag har under förmiddagen även bytt lakan och tvättat håret följt av en variant av föreläsning där vi gick igenom gruppuppgiften vi har i handelsrätten. Jag har till gruppuppgiften kollat på lite ämnen jag och min grupp kan skriva om. Utöver det har jag korrigerat lite föreläsningsanteckningar till omtentan och ska strax dra hem för att ta en joggingrunda. Träningen för tjejmilen börjar idag, så det blir en runda på 4 km nu i em. Skönt! Innan jag kan ta ledigt för kvällen behöver jag göra lite "administrativt" arbete för tentaplugget. Jag behöver göra lite formelkort och skriva upp tillvägagångssätt och sådant. Men det behöver egentligen bara påbörjas idag, det kan dock hända att jag gör klart det mesta idag.

I övrigt ska jag försöka få ordning på morgondagen. Morgondagen har en del saker på agendan just imorgon och det skulle behöva lite planering för att få ihop dagen. Mer om det imorgon när dagen är planerad mer! Jag skulle även vilja planera min blogg och lite roliga och intressanta inlägg till er idag. Jag bloggar om samma sak varje gång känns det som. Har ni några förslag får ni gärna kommentera!

Nu blir det att dra hem och sätta på mig springkläderna. Vi hörs!

Fruktsund har guld i mun!

Likes

Comments

Allmänt

Måndag, kära måndag. En del är nog lediga idag då det är annan dag påsk. Jag å andra sidan är inte det. Som universitetsstudent är man inte ledig på samma sätt som när man jobbar eller pluggar på gymnasiet/ grundskolan, men samtidigt kan man lägga upp plugget som man vill och kunna ta ledigt lite när som. Dock har jag en omtenta om drygt två veckor, så idag blir det ingen ledighet bara för att kalendern säger att det är en röd dag, hehe.

På dagens pluggschema står det plugg till omtentan. Jag ska försöka få ihop ett dokument med olika tillvägagångssätt och fylla ut med varför man gör saker och ting i en viss ordning och varför man behöver göra vissa grejer. Sedan hade jag tänkt tt jag skulle göra språkkorrigeringar på mina föreläsningsanteckningar från den delkursen, men jag glömde mitt pennskrin hemma så det får vänta tills jag har kommit hem. Jag har iallafall med mig datorn, boken jag behöver och räkneövningar, så pluggdagen är inte förstörd för det 😊

På dagens agenda står även att äta lunch med en kompis till mig härifrån Kalmar. Hur, var och när är ännu inte bestämt, men en lunch ihop ska det bli. I övrigt har jag inte mycket mer planerat, vilket är skönt. Vad har ni för planer idag?

Likes

Comments

Det finns många galningar i världen och fredagens händelse i Stockholm har inte undgått någon. Jag är ju i Kalmar och var på gymmet när detta hände. Hela min familj var utom fara, men jag hann bli lite orolig där ett tag. Jag måste lyfta fram Stockholm som stad och jag blir väldigt varm i hjärtat av alla de bilder och den medmänsklighet som visas i mitt nyhetsflöde på FaceBook. Väldigt vackert och fint ❤

Livet går dock vidare efter händelser som dessa. Livet stannar inte upp, utan fortsätter framåt. Plugg ska göras och listan på saker att göra blir inte mindre, även om man vill vara i Stockholm just nu. Men livet har andra saker planerade just nu. Så på dagens lista står det bland annat att jag ska göra följande:

  • Skriva in gårdagens föreläsning i datorn
  • Besvara klart frågorna i övningsboken till gårdagens föreläsning
  • Yoga Energy 19:00
  • Synundersökning för körkortstillstånd 15:00

Dagens lista är längre än dessa punkter, men det är iallafall några av sakerna. Vad ska ni hitta på idag?

En bild som jag tog under en löprunda för några dagar sedan

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Veckan går fort, solen skiner och jag mår faktiskt ganska bra. Det som drar ner humöret mest är bland annat att lägenheten är lite av ett "hej kom och hjälp mig" i de gömda ytorna (skåp och lådor bland annat). Detta är mer en stressfaktor, men som ska fixas till vart efter. Sedan har jag ju mindre saker som också stressar hjärnan, men som jag försöker resonera runt och ta tag i när stresstankarna kommer upp.

Vad händer idag då? Jag ska strax ut och ta en liten lättare löprunda utomhus. Sedan har jag en övning i handelsrätten om juridisk källsökning och planen är att jag ska träna på gymmet efter det. I övrigt har jag lite annat plugg att göra. Jag har en omtenta om tre veckor, där jag har lite saker som ska falla på plats rent matematiskt och så. Annars behöver jag få lite andra saker att börja falla på plats i mitt liv i allmänhet. Såsom att planera nästa vecka och börja ta tag i mitt liv.

Detta är lite översiktligt vad som händer idag. Hur ser er dag ut?

Likes

Comments

Söndag, mysiga söndag. Det är veckans sista dag och den ska spenderas med tvättstugan 12-16 och att skapa struktur i kursen jag läser (Handelsrättslig Grundkurs). Sedan ska jag iväg till universitetsbiblioteket en snabbis för att skriva ut ett dokument inför morgondagen. Sedan vill jag gärna till gymmet och träna innan de stänger, men det kan sluta med ett springpass istället, får se lite. Men det är iallafall planerna idag.

Jag tänkte faktist att innan detta inlägg avslutas summera veckan som har varit. Det som har hänt är:

- Jag har klippt och slingas håret

- Jag har packat ihop mina grejer i Stockholm och tog flyget ner till Kalmar

- Ett kursbyte har gjorts, vi är nu halvvägs genom vårterminen och årets sista kurs är nu alltså igång!

- I och med kursbytet, har jag även börjat sätta mig in i den nya kursen och heltidsstudierna har påbörjats med plugg och allt vad det nu innebär.

- En ny mobil inhandlades (förra söndagen i och för sig) och det är Samsung Galaxy S7 Edge i korallblå (så ball!!! Googla upp den!)

- Kosttillskott har fyllts på (aldrig en rolig summa, men mår så mycket bättre av att äta det)

I och med den nya telefonen, har nu även kameran lämnats hemma i Stockholm för stunden och bilderna fått mycket högre kvalitet. Nedan kommer ett litet axplock av bilder som tagits under veckan. Ha nu en fin söndag!

Likes

Comments

Jag kan säga att mitt huvud är lika kaosartat som vädret i Stockholm idag. Jag vet inte riktigt vad min hjärna håller på med idag, eller min kropp för den delen. När jag vaknade imorse var mina fötter kalla och så fort jag gick ur sängen frös jag. Jag fick ställa mig i duschen för att värma upp kroppen, men det slutade med att jag frös ännu mer och fick lägga mig i sängen igen för att värma upp mig. Japp, konstig morgon.

Jag sitter just nu på praktiken och ska kicka igång arbetet med rapporten snart. Den går det lite segt med. Jag har svårt att välja ut vad som ska tas med av intervjuerna och vad som är intressantast att ta med. Svårt de där, men mamma ska hjälpa mig med det ikväll så att det borde bli bra. Till slut.

Hur ser er dag ut?

Likes

Comments

Ny månad, nya utmaningar och nya möjligheter. En ny månad är för mig som en måndag och starta en ny vecka. På ett sätt är det som att man vänder blad och jag får ny energi och hopp, men även att börja om och jag anammar alltid tankesättet "Gör om, gör rätt" när en ny vecka och en ny månad har påbörjats. Det kanske låter lite klyschigt, men lite så upplever jag det. Att det är en ny start i livet på något sätt.

Dagen har gått rätt fort, men den har bjudit på en del skratt och en del energiboostar. Jag har kanske inte sovit maximalt antal timmar, men jag har mått bra i sammanhanget. Jag har idag även blivit kattvakt tills på söndag så det var mycket packning att ta med sig till praktiken idag. Dock är det skönt att nu bo inne i stan i några dagar och prova på stadslivet. Samtidigt mysigt att få ha en liten kompis att umgås med 😊

I övrigt har dagen inte innehållit mycket. Fokus idag igen på rapporten och två intervjuer som har gjorts till rapporten. Nu är det verkligen att se till att bli klar med att göra anonymisering av intervjuerna och sedan börja analysera texten som kvarstår, men det kan påbörjas imorgon med att spalta upp det jag ser kan analyseras utifrån teori och vad som har sagts under intervjuerna. Det kan i varje fall spaltas upp utifrån vad jag kommit fram till. Skönt!

Idag återstår bara att skriva praktikdagboken för dagen och sedan blir det läggdags för mig. Trots att jag bor inne i stan tänker jag att jag ska ställa klockan som vanlogt. Imorgon behöver jag nämligen tvätta håret innan det är dags för praktik och det är bra om håret även är torrt innan jag rör mig mot jobbet.

Vad har ni haft för er under dagen? 😊

🐱Mitt sällskap fram tills söndag! 🐱

Likes

Comments

Den andra månadens sista dag för i år. Jag tycker det är lite sorgligt på något sätt. Jag skulle nog säga att det hänger ihop med att jag tycker tiden går för fort, att jag liksom inte hinner njuta riktigt av dagarna och framförallt att jag inte hinner njuta av nuet. Jag lever på något sätt alltid lite i framtiden och vad jag ska ha gjort under dagen. Men samtidigt tänker jag nu att vi är en månad närmare vår och sommar och de resor jag planerat in att göra under den tiden av halvåret. Men nu blir det att ändra om lite i mitt tankesätt fram till praktikens slut och nästa del av terminen börjar.

Vad har då hänt sedan jag bloggade senast? Kanske inte så jättemycket utöver "det vanliga" i den rådande vardagen tänker jag. Enda skillnaden är att jag idag jobbar hemifrån och att jag har kommit längre på rapporten jag håller på att skriva. Samt att jag har köpt en form av USB- sticka som jag kan stoppa in minneskortet från kameran i. Det innebär också att jag nu kan börja föra över bilder till min dator och min kamera kommer börja användas mer flitigt. Jag tycker verkligen det är roligt att fota, men jag har inte haft möjlighet att göra det då min dator inte har något USB- uttag, men nu blir det ändring på det. Jag har inte längre några ursäkter att inte använda kameran och ta bilder med, hehe.

Som jag skrev ovan jobbar jag hemifrån idag och det jag håller på med just nu är att få ut mina intervjuer i löpande text och göra dem anonyma. Genom att göra det kan jag sedan på ett lättare sätt plocka fram det jag anser är viktigt att lyfta fram från intervjuerna och analysera det utifrån den teori jag har valt ut, så det är även det jag kommer att sitta med i några timmar framöver. Jag kommer även att under eftermiddagen och kvällen att springa och packa ihop en väska med kläder då jag ska vara kattvakt från och med imorgon och jag kommer då bo hos kattägaren till söndag. I övrigt har jag inte mycket mer planerat för just nu, vilket är skönt. Lugna dagar behövs ibland också.

Nu behöver jag sätta fart lite med intervjuerna, vi hörs imorgon igen! Kram

​Lite bilder jag tog med kameran för någon vecka sedan

Likes

Comments

Denna lördag morgon har varit så mysig på många sätt. Jag hade gått och lagt mig tidigt igårkväll (somnade runt 20:45) vilket resulterade i att jag vaknade runt 07 imorse. Jag hade dock råkat glömma stänga av alarmen, men jag kände mig ändå utvilad efter nästan 11 timmars sömn. Så efter att ha spelat lite spel på mobilen, gick jag upp och gjorde kaffe och fixade en skål med kesella och satte på denna veckans avsnitt av The Vampire Diaries. ÄLSKAR den serien och jag är lite nere för att det bara är 3 avsnitt kvar på hela serien 😢 men sedan kommer det komma nya serier jag kan titta på istället får jag tänka, men lite tråkigt när man ändå följt serien i 5 år (var ikapp med de 3 första säsongerna när den fjärde satte igång).

För att inte detta blogginlägg ska handla om The Vampire Diaries så är planen idag att jag bara ska mysa i princip. Jag ska ut och ta en löptur snart och sedan sätta mig i badkaret och läsa. Ikväll ska jag även sova hos min pappa och äta middag där. Imorgon ska vi ta en vända till Mall Of Scandinavia. Vi får se vad vi hittar på där, men dit ska vi iallafall!

Vad har ni för planer denna lördag?

Likes

Comments

Måndag morgon och en ny vecka har startats! Måndagar är en dag som jag tycker om, där jag får se fram emot det som veckan har att erbjuda. Dock är det en av de dagarna som det är svårast att komma upp ur sängen på, hehe... Men upp kommer jag iallafall!

Denna veckan har ett relativt hektiskt schema som jag nämnt tidigare. Mycket som jag vill och ser att jag måste hinna med. Måstet är ett ord jag inte alltid vill använda för saker om ska göras, men denna veckan har jag måsten att göra för att inte halka efter allt för mycket med mina uppgifter för rapporten och de uppgifter jag har på praktiken. Har mycket att hinna med för att hålla mina egna deadlines och mål. För denna måndag har jag följande att göra under praktiken:

1. Måndagsmöte 9:15

2. Intervju 10:00

3. Transkribera klart intervjun som påbörjades igår

4. Skriva ut mallar som sedan ska sättas i mappar för en intern utbildning

5. Skriva om arbetstider som finns i kollektivavtalet och lagar, ca en sida idag

Sedan har jag lite fler mindre saker som ska göras under arbetsdagen, men dessa uppgifter är de mer övergripande för dagen. Rätt stora grejer som kommer att ta sin lilla tid, men som jag ser är ganska roliga trots det. Annars ska jag ikväll köra lite yoga och åka förbi min bonusmamma och göra en hudanalys. Behöver köpa en bra rengöring för ansiktet, så då passar det perfekt att göra det på vägen hem. Sedan har jag inte mer planerat just idag.

Hur ser er måndag ut?

Fick denna coola tuppöppnare på praktiken i fredags. Fina kollegor jag har måste jag säga!

Likes

Comments

Det är redan söndag och denna veckan har gått otroligt fort. Mycket som händer på vardagarna och lugnet på helgen är en skön kombination, men gör också att tiden springer i väg och att jag i varje fall inte hinner njuta av tiden som jag har på praktiken och inte heller den jag har hemma. Men det hoppas jag att jag kan ändra på från och med imorgon när en ny vecka börjar.

Jag behöver idag sitta och göra en transkribering från en av de intervjutillfällena jag haft. Jag ska även ut och springa en vända innan jag sätter igång med transkriberingen samt att jag ikväll ska hem till pappa på middag. En ganska mysig dag med andra ord! Egentligen vill jag inte plugga på helger, men kommande vecka och dagar har jag mycket att stå i och saker som ska hinnas med ser jag att det kommer att underlätta att göra åtminstone en transkribering i förväg och inte få dåligt samvete för att jag inte hinner med allt. Så det är alltså bara att sätta igång och transkribera idag, hehe :)

Vad har ni får planer denna underbara söndag?

Ibland saknar jag faktiskt Kalmar lite och att kunna titta på detta underbara slott <3

Likes

Comments

Hej bloggen! Hoppas att alla ni läsare mår bra och att ni har haft en bra dag. Min har bestått av att sitta på tåg större delen. Jag började nämligen förmiddagen på kontoret för att sedan ta mig vidare en bit utanför Stockholms innerstad och göra en intervju. Intervjun gick bra skulle jag säga, men den drog ut lite på tiden.

Efter intervjun hade jag en telefon intervju strax innan 16 som jag hade tänkt att jag skulle ha gjort hemma, men då den första drog ut på tiden fick jag sätta mig på Espresso House på T- centralen och ta intervjun där. Gick bra det med! Men då min dag har bestått av att inte sitta på kontoret speciellt mycket har jag nu satt mig på biblioteket i Fältöversten för att röja undan lite jobb på min rapport. Har två intervjuer som ska bli en sammanfattad text på ett eller annat sätt och det vore bra att ha påbörjat det idag. Jag har ju lite andra grejer jag vill ha gjort denna veckan, men låter det få fixas imorgon eller på fredag, lite beroende på vad som hinns med. Men jag bör ha ett utkast i varje fall på intervjuerna idag eller imorgon klara. Det är målet i varje fall!

Nu är det dags att sätta igång här i någon timme och få ner lite anteckningar. Vi hörs!

Likes

Comments