Allmänt

Hej bloggen,

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Anledningen är att livet och plugget har varit väldigt intensivt den senaste tiden. Min sista uppgift innan sommaren skickades in igår för betygsättning och jag kan äntligen ta lite sommarlov genom att börja "lovet" med att fira midsommar på landet.

Jag är strax uppe i Stockholm och det ska bli väldigt skönt att få ta vara på ledigheten nu ett tag framöver. Jag åker tillbaka till Kalmar på söndag igen. Jag har en tentagenomgång i nästa vecka som jag tänkte jag skulle gå på trots att jag är godkänd. Jag behöver i veckan som kommer även städa, tvätta och packa. I övrigt är planen att springa och ta det lugnt. Försöka samla energi och sådant man gör när man är ledig. Hehe.

Hur ser er midsommarhelg ut?

​Två bilder från förra veckan

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Efter en tid utan uppdatering från mitt håll har jag äntligen funnit en lugnare stund i vardagen för att blogga. Mycket att göra, men samtidigt lite bristande motivation och svårt med disciplinen till och från. Dock har jag under de senaste dagarna lyckats bocka av några saker som jag har släpat med. Dock har jag en längre lista på saker som börjar bli brådskande att få klart så det kommer att bli prioritet denna veckan. Jag har i övrigt en lång lista på saker som även det måste hinnas med denna veckan. Ibland undrar jag hur jag ska få ihop det, men det viktiga är då att ha en prioriteringslista på vad som måste hinnas med i första hand. Jag ska vid tillfälle publicera min.

Vad har ni haft för er sedan sist? :)

Likes

Comments

Allmänt

Tisdag igår och den blev faktiskt väldigt trevlig. Jag satt på ett kafé ett tag och pluggade utan någon större framgång med att förstå vad jag riktigt höll på med, haha. Satt och pluggade inför omtentan nästa lördag och det är några uppgifter på en av delarna som jag inte har fattar vad de håller på med riktigt. Bara att klura vidare, trots att jag vill spy galla på det. Jaja.

Idag har ag haft en lugn förmiddag med frukost i soffan tillsammans med Paulas och Hugos senaste poddavsnitt. Diggar deras snack och konversationer i podden. Jag har under förmiddagen även bytt lakan och tvättat håret följt av en variant av föreläsning där vi gick igenom gruppuppgiften vi har i handelsrätten. Jag har till gruppuppgiften kollat på lite ämnen jag och min grupp kan skriva om. Utöver det har jag korrigerat lite föreläsningsanteckningar till omtentan och ska strax dra hem för att ta en joggingrunda. Träningen för tjejmilen börjar idag, så det blir en runda på 4 km nu i em. Skönt! Innan jag kan ta ledigt för kvällen behöver jag göra lite "administrativt" arbete för tentaplugget. Jag behöver göra lite formelkort och skriva upp tillvägagångssätt och sådant. Men det behöver egentligen bara påbörjas idag, det kan dock hända att jag gör klart det mesta idag.

I övrigt ska jag försöka få ordning på morgondagen. Morgondagen har en del saker på agendan just imorgon och det skulle behöva lite planering för att få ihop dagen. Mer om det imorgon när dagen är planerad mer! Jag skulle även vilja planera min blogg och lite roliga och intressanta inlägg till er idag. Jag bloggar om samma sak varje gång känns det som. Har ni några förslag får ni gärna kommentera!

Nu blir det att dra hem och sätta på mig springkläderna. Vi hörs!

Fruktsund har guld i mun!

Likes

Comments

Allmänt

Måndag, kära måndag. En del är nog lediga idag då det är annan dag påsk. Jag å andra sidan är inte det. Som universitetsstudent är man inte ledig på samma sätt som när man jobbar eller pluggar på gymnasiet/ grundskolan, men samtidigt kan man lägga upp plugget som man vill och kunna ta ledigt lite när som. Dock har jag en omtenta om drygt två veckor, så idag blir det ingen ledighet bara för att kalendern säger att det är en röd dag, hehe.

På dagens pluggschema står det plugg till omtentan. Jag ska försöka få ihop ett dokument med olika tillvägagångssätt och fylla ut med varför man gör saker och ting i en viss ordning och varför man behöver göra vissa grejer. Sedan hade jag tänkt tt jag skulle göra språkkorrigeringar på mina föreläsningsanteckningar från den delkursen, men jag glömde mitt pennskrin hemma så det får vänta tills jag har kommit hem. Jag har iallafall med mig datorn, boken jag behöver och räkneövningar, så pluggdagen är inte förstörd för det 😊

På dagens agenda står även att äta lunch med en kompis till mig härifrån Kalmar. Hur, var och när är ännu inte bestämt, men en lunch ihop ska det bli. I övrigt har jag inte mycket mer planerat, vilket är skönt. Vad har ni för planer idag?

Likes

Comments

Allmänt

Det finns många galningar i världen och fredagens händelse i Stockholm har inte undgått någon. Jag är ju i Kalmar och var på gymmet när detta hände. Hela min familj var utom fara, men jag hann bli lite orolig där ett tag. Jag måste lyfta fram Stockholm som stad och jag blir väldigt varm i hjärtat av alla de bilder och den medmänsklighet som visas i mitt nyhetsflöde på FaceBook. Väldigt vackert och fint ❤

Livet går dock vidare efter händelser som dessa. Livet stannar inte upp, utan fortsätter framåt. Plugg ska göras och listan på saker att göra blir inte mindre, även om man vill vara i Stockholm just nu. Men livet har andra saker planerade just nu. Så på dagens lista står det bland annat att jag ska göra följande:

  • Skriva in gårdagens föreläsning i datorn
  • Besvara klart frågorna i övningsboken till gårdagens föreläsning
  • Yoga Energy 19:00
  • Synundersökning för körkortstillstånd 15:00

Dagens lista är längre än dessa punkter, men det är iallafall några av sakerna. Vad ska ni hitta på idag?

En bild som jag tog under en löprunda för några dagar sedan

Likes

Comments

Allmänt

Veckan går fort, solen skiner och jag mår faktiskt ganska bra. Det som drar ner humöret mest är bland annat att lägenheten är lite av ett "hej kom och hjälp mig" i de gömda ytorna (skåp och lådor bland annat). Detta är mer en stressfaktor, men som ska fixas till vart efter. Sedan har jag ju mindre saker som också stressar hjärnan, men som jag försöker resonera runt och ta tag i när stresstankarna kommer upp.

Vad händer idag då? Jag ska strax ut och ta en liten lättare löprunda utomhus. Sedan har jag en övning i handelsrätten om juridisk källsökning och planen är att jag ska träna på gymmet efter det. I övrigt har jag lite annat plugg att göra. Jag har en omtenta om tre veckor, där jag har lite saker som ska falla på plats rent matematiskt och så. Annars behöver jag få lite andra saker att börja falla på plats i mitt liv i allmänhet. Såsom att planera nästa vecka och börja ta tag i mitt liv.

Detta är lite översiktligt vad som händer idag. Hur ser er dag ut?

Likes

Comments

Allmänt

Söndag, mysiga söndag. Det är veckans sista dag och den ska spenderas med tvättstugan 12-16 och att skapa struktur i kursen jag läser (Handelsrättslig Grundkurs). Sedan ska jag iväg till universitetsbiblioteket en snabbis för att skriva ut ett dokument inför morgondagen. Sedan vill jag gärna till gymmet och träna innan de stänger, men det kan sluta med ett springpass istället, får se lite. Men det är iallafall planerna idag.

Jag tänkte faktist att innan detta inlägg avslutas summera veckan som har varit. Det som har hänt är:

- Jag har klippt och slingas håret

- Jag har packat ihop mina grejer i Stockholm och tog flyget ner till Kalmar

- Ett kursbyte har gjorts, vi är nu halvvägs genom vårterminen och årets sista kurs är nu alltså igång!

- I och med kursbytet, har jag även börjat sätta mig in i den nya kursen och heltidsstudierna har påbörjats med plugg och allt vad det nu innebär.

- En ny mobil inhandlades (förra söndagen i och för sig) och det är Samsung Galaxy S7 Edge i korallblå (så ball!!! Googla upp den!)

- Kosttillskott har fyllts på (aldrig en rolig summa, men mår så mycket bättre av att äta det)

I och med den nya telefonen, har nu även kameran lämnats hemma i Stockholm för stunden och bilderna fått mycket högre kvalitet. Nedan kommer ett litet axplock av bilder som tagits under veckan. Ha nu en fin söndag!

Likes

Comments

Allmänt

Jag kan säga att mitt huvud är lika kaosartat som vädret i Stockholm idag. Jag vet inte riktigt vad min hjärna håller på med idag, eller min kropp för den delen. När jag vaknade imorse var mina fötter kalla och så fort jag gick ur sängen frös jag. Jag fick ställa mig i duschen för att värma upp kroppen, men det slutade med att jag frös ännu mer och fick lägga mig i sängen igen för att värma upp mig. Japp, konstig morgon.

Jag sitter just nu på praktiken och ska kicka igång arbetet med rapporten snart. Den går det lite segt med. Jag har svårt att välja ut vad som ska tas med av intervjuerna och vad som är intressantast att ta med. Svårt de där, men mamma ska hjälpa mig med det ikväll så att det borde bli bra. Till slut.

Hur ser er dag ut?

Likes

Comments

Allmänt

Ny månad, nya utmaningar och nya möjligheter. En ny månad är för mig som en måndag och starta en ny vecka. På ett sätt är det som att man vänder blad och jag får ny energi och hopp, men även att börja om och jag anammar alltid tankesättet "Gör om, gör rätt" när en ny vecka och en ny månad har påbörjats. Det kanske låter lite klyschigt, men lite så upplever jag det. Att det är en ny start i livet på något sätt.

Dagen har gått rätt fort, men den har bjudit på en del skratt och en del energiboostar. Jag har kanske inte sovit maximalt antal timmar, men jag har mått bra i sammanhanget. Jag har idag även blivit kattvakt tills på söndag så det var mycket packning att ta med sig till praktiken idag. Dock är det skönt att nu bo inne i stan i några dagar och prova på stadslivet. Samtidigt mysigt att få ha en liten kompis att umgås med 😊

I övrigt har dagen inte innehållit mycket. Fokus idag igen på rapporten och två intervjuer som har gjorts till rapporten. Nu är det verkligen att se till att bli klar med att göra anonymisering av intervjuerna och sedan börja analysera texten som kvarstår, men det kan påbörjas imorgon med att spalta upp det jag ser kan analyseras utifrån teori och vad som har sagts under intervjuerna. Det kan i varje fall spaltas upp utifrån vad jag kommit fram till. Skönt!

Idag återstår bara att skriva praktikdagboken för dagen och sedan blir det läggdags för mig. Trots att jag bor inne i stan tänker jag att jag ska ställa klockan som vanlogt. Imorgon behöver jag nämligen tvätta håret innan det är dags för praktik och det är bra om håret även är torrt innan jag rör mig mot jobbet.

Vad har ni haft för er under dagen? 😊

🐱Mitt sällskap fram tills söndag! 🐱

Likes

Comments

Allmänt

Den andra månadens sista dag för i år. Jag tycker det är lite sorgligt på något sätt. Jag skulle nog säga att det hänger ihop med att jag tycker tiden går för fort, att jag liksom inte hinner njuta riktigt av dagarna och framförallt att jag inte hinner njuta av nuet. Jag lever på något sätt alltid lite i framtiden och vad jag ska ha gjort under dagen. Men samtidigt tänker jag nu att vi är en månad närmare vår och sommar och de resor jag planerat in att göra under den tiden av halvåret. Men nu blir det att ändra om lite i mitt tankesätt fram till praktikens slut och nästa del av terminen börjar.

Vad har då hänt sedan jag bloggade senast? Kanske inte så jättemycket utöver "det vanliga" i den rådande vardagen tänker jag. Enda skillnaden är att jag idag jobbar hemifrån och att jag har kommit längre på rapporten jag håller på att skriva. Samt att jag har köpt en form av USB- sticka som jag kan stoppa in minneskortet från kameran i. Det innebär också att jag nu kan börja föra över bilder till min dator och min kamera kommer börja användas mer flitigt. Jag tycker verkligen det är roligt att fota, men jag har inte haft möjlighet att göra det då min dator inte har något USB- uttag, men nu blir det ändring på det. Jag har inte längre några ursäkter att inte använda kameran och ta bilder med, hehe.

Som jag skrev ovan jobbar jag hemifrån idag och det jag håller på med just nu är att få ut mina intervjuer i löpande text och göra dem anonyma. Genom att göra det kan jag sedan på ett lättare sätt plocka fram det jag anser är viktigt att lyfta fram från intervjuerna och analysera det utifrån den teori jag har valt ut, så det är även det jag kommer att sitta med i några timmar framöver. Jag kommer även att under eftermiddagen och kvällen att springa och packa ihop en väska med kläder då jag ska vara kattvakt från och med imorgon och jag kommer då bo hos kattägaren till söndag. I övrigt har jag inte mycket mer planerat för just nu, vilket är skönt. Lugna dagar behövs ibland också.

Nu behöver jag sätta fart lite med intervjuerna, vi hörs imorgon igen! Kram

​Lite bilder jag tog med kameran för någon vecka sedan

Likes

Comments