View tracker

Allmänt

Tisdag morgon och jag gick upp runt 05:30. Jag tycker de är väldigt skönt att kunna gå upp mellan 05:00-05:30 på morgonen inför praktiken. Jag hinner sitta och njuta av morgonen på ett helt annat sätt då. På så sätt hinner jag även vakna till liv. Om ni undrar hur det kommer sig att jag måste gå upp så tidigt för praktiken så är det för att jag åker kommunalt till praktiken och det tar ungefär 40 minuter och mitt tåg går 07:08 om jag ska hinna till praktiken till 8.

Idag har jag en liten plan på vad som ska göras och hinnas med på praktiken. Det är ett projekt bland annat som ska tas upp idag igen på HR- avdelningen och jag har en del i det projektet. Sedan ska jag även skriva på rapporten och så i den mån som hinns med och fixa med en större uppgift från igår. Ganska lugn dag med andra ord och mycket som görs framför datorn, hehe.

Vad har annars hänt? Jag har börjat springa och har siktet inställt på Tjejmilen i 2a september. Delmål har satts upp och jag ska springa min första mil den 3e juni. Från nu till då har jag som mål att följa den träningsplan som min spring- app har satt upp för mig och på så sätt träna upp mig själv, såväl fysiskt som psykiskt. Målet för varje vecka är att springa alla de pass som appen har satt upp för mig och samma sak på daglig basis- träna det pass som är uppsatt för dagen. Ett bra upplägg för mig för att jag inte ska bli uttråkad eller ge upp överlag.

Nu ska jag börja klä på mig och packa väskan inför praktiken. Vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt

Första veckan av praktiken är avklarad och den andra börjar imorgon. Under veckan som har gått har mycket tid gått till att vänja mig vid och hitta en struktur i vardagen när jag har en arbetsplats att vara på 8-17. Under veckan som kommer har jag lite av en utmaning till mig själv och det är att jag ska se till att börja umgås med mina vänner efter arbetstid. Ska bli en rolig utmaning för veckan!

Planen för dagen är att jag ska springa och köpa present till mamma. Annars ska jag mer planera veckan och packa väskan och fixa kläder inför imorgon och tvätta och lite sådant som ska göras idag. En ganska avslappnad dag med andra ord.

Hur ser er söndag ut?

Likes

Comments

Allmänt

Då har praktiken börjat och den andra praktikdagen klar. Allt känns väldigt bra och det känns som att det kommer att bli två riktigt bra månader framöver. Gårdagen spenderades med att presentera de kommande veckorna och lite mer introduktion till såväl personalen som företaget och rapportens innehåll och så vidare. Mestadels introduktion till allt som kommer ske under de kommande veckorna med andra ord.

idag har jag under förmiddagen suttit och läst igenom lite saker och förberett lite för rapporten med lite teorier och så. Under eftermiddagen satt jag med en del andra grejer som skulle göras och som blev klara. Dagens lista blev faktiskt klar idag och det kändes skönt.

Jag har varit lite trött under dagen och det har varit mycket nya intryck att ta in och många nya ansikten och namn. Det mesta kommer nog att sätta sig vart efter och jag kommer nog komma in i rutiner mer och mer vartefter. Jag ser fram emot att lära mig mer om yrket och allt vad det innebär. Kul!

Nu väntas ett varmt bad samt praktikdagboken innan det blir läggdags för mig. Jag ska upp tidigt imorgon bitti och behöver lite sömn och träning innan det är dags för en ny dag på kontoret. Vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt

Strålande sol ute och min näsa har blivit en kran (snoret bara rinner, haha). Jag har hunnit äta frukost och sova ut och strax ska jag ta mig ett bad innan det eventuellt blir att ta mig ut i löparspåren eller åka iväg och se lillasysterns skidtävling. Får se i vilken ordning det blir! 😊

I övrigt idag är det en hel del förberedelser och "administrativt arbete" som ska göras idag. Jag behöver packa väskan inför imorgon samt bestämma vilka kläder jag ska ha på mig. Jag behöver även kolla upp restider inför såväl imorgon som för resterande veckor och köpa månadskort hos SL. Sedan är det jag som står för middagen idag, så det ska göras och sedan diska osv. Så lite att göra idag, men för det mesta är det bara saker som ska fixas och trixat med i allmänhet 😊

Vad har ni får er idag?

Dagens frulle besående av en äggröra/ omelett, en avokado och en kiwi. Äggröran består av 3 ägg, mjölk och salt som har vispats ihop och stekts, gott!

Dessa älskade katter! ❤

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Hoppas ni alla mår bra och att ni haft en bra lördag so far 😃 min har varit relativt tråkig. Jag är på väg hem till Stockholm för praktik i två månader och jag åker i princip alltid tåg mellan Kalmar och Stockholm. Väldigt skönt egentligen, men det kan bli lite långtråkigt när man inte har något plugg att göra 😊

Status annars? B- uppsatsen är avklarad (dock har vi inte fått betyg än) och organisationskursen är godkänd. Skönt! Så nu har jag bara en omtenta efter mig från hösten och faktiskt officiellt halvvägs genom utbildningen. Iallafall vad gäller antalet terminer 😉.

Som jag nämnde ovan, börjar jag min praktik på måndag. Jag kommer göra den på Lloyds Apoteks HR- avdelning. Jag är lite nervös, men också spänd. Praktiken är en kurs som vi kan "läsa" under den fjärde terminen om vi vill. Termin fyra är en valbar termin för mitt program där vi kan forma vår utbildning efter intresse. Antingen kan man läsa valbara kurser på LNU eller annat universitet i Sverige, eller göra en utbytestermin. Jag tycker det faktiskt är väldigt bra att det erbjuds och att praktik/ utlandsstudier erbjuds. Här kan man alltså göra det man är intresserad av. Jag som valde praktik och ett företag i Stockholm kommer nu vara i Stockholm i två månader innan jag ska läsa "Handelsrättslig Grundkurs" under den sista delen av terminen. Men först ska praktiken göras och en rapport skrivas om praktiken.

I övrigt skulle jag säga att jag mår bra. Mentalt är jag lite utpumpad, men jag mår bra och jag tycker det är skönt att det för en gångs skull är en ledig helg utan plugg. Annars pluggar jag i princip sju dagar i veckan, men jag hoppas på att slippa det nu under praktiken, men vi får se lite hur praktiken läggs upp på måndag. Återstår att se med andra ord 😊

Hur lägger ni upp med studier och jobb? Pluggar/ jobbar ni även när det egentligen inte är studietid/arbetstid?

Likes

Comments

Allmänt

Fortfarande snorig, men jag vaknade idag utan några som helst problem med halsen. Näsan rinner dock värre än någonsin haha... Jag får se det som att alla bakterier vill ta sig ut ur min kropp istället så blir det nog lättare att hantera förkylningen (som egentligen inte är så farlig, men jag tycker alltid lite synd om mig själv när jag är sjuk).

Under gårdagen låg jag i princip i sängen/ soffan hela dagen. Jag lämnade aldrig lägenheten, utan såg på serier och åt typ hela dagen. Jag lär inte ha kvar en enda muskel kvar i kroppen om jag inte blir frisk snart, hehe. Skönt var det i varje fall, men jag hade lite svårt att sova på kvällen just för att jag knappt rört mig under dagen. Men det är som det är och jag sov ut idag.

På dagens schema har jag inte mycket planerat, men jag ska strax cykla iväg till Ica Maxi och handla en glödlampa samt Creme Fraiche och Sweet CHili- sås. Och en burk tomatsås! Sedan ska jag tvätta håret är planen och läsa igenom B- uppsatsen en sista gång. Typ. Får se om det blir något mer, men det återstår att se.

Vad har ni för planer idag?

Likes

Comments

Allmänt

Japp, då har man blivit sjuk. Vaknade upp med en täppt näsa samt en krasslig hals imorse. Den täppta näsan har släppt en del under dagen, men halsen har inte förbättrats väsentligt. Jag har inte ont i halsen, men jag känner av att det är något i halsen. Jaja, det är som det är och inte mycket att göra åt annat än att vila. Och äta vitlök och ingefära typ 😂 Skönt att det största lasset med uppsatsen är gjort och att alla ska korrekturläsa den en sista gång innan inlämning.

Annars då? Inte mycket, jag har gjort dagens plugg klart (utom att läsa igenom dokumentet en sista gång) och skulle behöva handla egentligen, men det är -14 grader här i Kalmar, så känner inte verkligen för att gå ut. Ska försöka läsa lite i en bok som jag vill ha läst klart innan jag åker tillbaka till Stockholm för två månaders praktik. Men får se helt enkelt hur dagen utvecklar sig!

Hur ser er fredag ut?

Denna bilden tog jag när jag hade mitt tågbyte i Alvesta i måndags. Tycker att den blev väldigt cool!

Likes

Comments

Allmänt

Jag har överlevt gårdagens storm i Kalmar! Galet vilket väder det var igår, jag höll på att blåsa av cykeln, eller ja, välta med cykeln på grund av vinden haha. Vi hade handledningen på B- uppsatsen, så det var inte det roligaste att ta sig till skolan när det blåste storm... Jag fick gå majoriteten av biten till skolan, haha. Men jag kom till skolan iaf och jag tog mig. Fick ju å andra sidan gå, men bara att göra i sådana lägen.

Under gårdagen hade jag som sagt handledning på B- uppsatsen och satt kvar i skolan för lite plugg med en av mina B- uppsatskollegor. Vi pratade med de andra två efter vi haft handledningen och jag fick lite hjälp med att förbättra mina delar i B- uppsatsen. Runt 12 åt jag lunch och gick till gymmet efter det när jag ändå skulle hem. Väl hemma blev det en lugn EM/kväll, utan tittade på serier och åt middag och liknande. Rätt skönt!

På dagens schema har jag lite kvar att fixa på mina delar, jag ska ändra om referenserna i min delar så det blir korrekt och fixa till en källa i referenslistan. Ska även fortsätta korrläsa uppsatsen och så, samt lösa kommentarer och så. Inga större saker att göra med andra ord. Jag behöver även handla idag, men först ska jag äta frukost!

Hur ser er dag ut?

Likes

Comments

Allmänt

Nytt år, nya möjligheter och allt vad det nu innebär. Årets första dag är avklarad och jag spenderar den andra dagen med att åka tåg ner till Kalmar samt korrekturläsa B- uppsatsen. Jag har sedan en timme tillbaka suttit på det första tåget (byter i Alvesta) och har påbörjat korren och kommentering. Känns bra!

Gårdagen var en dag som blev lugn för min del. Jag var inte speciellt bakis, men var trött så dagen ägnades åt att se på serier, packa och tvätta. Multitasking, men ändå lugn. Skönt!

Jag har sett at några bloggare har lagt upp vad de har för mål med 2017. För min del kommer 2017 bli ett år där jag kommer att bygga upp mitt liv med fokus på de lärdomar jag fick från 2016. Jag kommer att jobba vidare på mitt välmående och bygga upp mig själv, men även att tycka om mig själv och att skaffa nya erfarenheter. Jag kommer även att resa och försöka se världen mer än vad jag gjort, men framförallt kommer fokus att ligga på att ha roligt. Något som jag har glömt bort att ha under de senaste månaderna. Jag började detta u under julledigheten, men det kommer att fortsätta med för att få en mer positiv inställning till livet och mig själv. Jag är förväntansfull med andra ord på vad jag kan lyckas åstadkomma med mig själv under året. Jag hoppas på att 2017 är ett bra år och att jag lyckas med det som jag har som målsättning med året.

Vad är era mål med 2017?

Likes

Comments

Allmänt

Året har lidit mot sitt slut och för mig har 2016 varit ett år som varit väldigt lärorikt på många sätt, men även ett år där jag inte har mått helt bra. Året har inte bara varit dåligt, utan jag har fått många härliga och bra minnen också även om jag har mått dåligt under många delar av året. Å andra sidan avslutar jag året med att må väldigt bra och jag ser fram emot året som kommer. Här nedan följer lite bilder från året som har gått med fokus på de bra delarna.

Lite highlights från året som jag tycker är värt att nämna här i bloggen är:

- Jag köpte min första lägenhet under våren

- Jag har spenderat mycket tid med familj och vänner där skratt varit involverat under många av dessa stunder

- Jag har lagat mycket mat och njutit av att vara i köket

- Jag har lärt mig att kunna umgås med mig själv på ett nytt sätt

Men det jag framförallt har lärt mig under året är vem jag är som person och börjat finna en inre gnista igen. Mycket har hunnits med under året, men jag har funnit mig själv genom allt jag har hunnit med. Jag har börjat finna vem jag är genom året, vilket är det jag framförallt tar med mig från 2016.

Vad har ni för highlights från året?

Likes

Comments