Allmänt

Denna lördag morgon har varit så mysig på många sätt. Jag hade gått och lagt mig tidigt igårkväll (somnade runt 20:45) vilket resulterade i att jag vaknade runt 07 imorse. Jag hade dock råkat glömma stänga av alarmen, men jag kände mig ändå utvilad efter nästan 11 timmars sömn. Så efter att ha spelat lite spel på mobilen, gick jag upp och gjorde kaffe och fixade en skål med kesella och satte på denna veckans avsnitt av The Vampire Diaries. ÄLSKAR den serien och jag är lite nere för att det bara är 3 avsnitt kvar på hela serien 😢 men sedan kommer det komma nya serier jag kan titta på istället får jag tänka, men lite tråkigt när man ändå följt serien i 5 år (var ikapp med de 3 första säsongerna när den fjärde satte igång).

För att inte detta blogginlägg ska handla om The Vampire Diaries så är planen idag att jag bara ska mysa i princip. Jag ska ut och ta en löptur snart och sedan sätta mig i badkaret och läsa. Ikväll ska jag även sova hos min pappa och äta middag där. Imorgon ska vi ta en vända till Mall Of Scandinavia. Vi får se vad vi hittar på där, men dit ska vi iallafall!

Vad har ni för planer denna lördag?

Likes

Comments

Allmänt

Måndag morgon och en ny vecka har startats! Måndagar är en dag som jag tycker om, där jag får se fram emot det som veckan har att erbjuda. Dock är det en av de dagarna som det är svårast att komma upp ur sängen på, hehe... Men upp kommer jag iallafall!

Denna veckan har ett relativt hektiskt schema som jag nämnt tidigare. Mycket som jag vill och ser att jag måste hinna med. Måstet är ett ord jag inte alltid vill använda för saker om ska göras, men denna veckan har jag måsten att göra för att inte halka efter allt för mycket med mina uppgifter för rapporten och de uppgifter jag har på praktiken. Har mycket att hinna med för att hålla mina egna deadlines och mål. För denna måndag har jag följande att göra under praktiken:

1. Måndagsmöte 9:15

2. Intervju 10:00

3. Transkribera klart intervjun som påbörjades igår

4. Skriva ut mallar som sedan ska sättas i mappar för en intern utbildning

5. Skriva om arbetstider som finns i kollektivavtalet och lagar, ca en sida idag

Sedan har jag lite fler mindre saker som ska göras under arbetsdagen, men dessa uppgifter är de mer övergripande för dagen. Rätt stora grejer som kommer att ta sin lilla tid, men som jag ser är ganska roliga trots det. Annars ska jag ikväll köra lite yoga och åka förbi min bonusmamma och göra en hudanalys. Behöver köpa en bra rengöring för ansiktet, så då passar det perfekt att göra det på vägen hem. Sedan har jag inte mer planerat just idag.

Hur ser er måndag ut?

Fick denna coola tuppöppnare på praktiken i fredags. Fina kollegor jag har måste jag säga!

Likes

Comments

Allmänt

Det är redan söndag och denna veckan har gått otroligt fort. Mycket som händer på vardagarna och lugnet på helgen är en skön kombination, men gör också att tiden springer i väg och att jag i varje fall inte hinner njuta av tiden som jag har på praktiken och inte heller den jag har hemma. Men det hoppas jag att jag kan ändra på från och med imorgon när en ny vecka börjar.

Jag behöver idag sitta och göra en transkribering från en av de intervjutillfällena jag haft. Jag ska även ut och springa en vända innan jag sätter igång med transkriberingen samt att jag ikväll ska hem till pappa på middag. En ganska mysig dag med andra ord! Egentligen vill jag inte plugga på helger, men kommande vecka och dagar har jag mycket att stå i och saker som ska hinnas med ser jag att det kommer att underlätta att göra åtminstone en transkribering i förväg och inte få dåligt samvete för att jag inte hinner med allt. Så det är alltså bara att sätta igång och transkribera idag, hehe :)

Vad har ni får planer denna underbara söndag?

Ibland saknar jag faktiskt Kalmar lite och att kunna titta på detta underbara slott <3

Likes

Comments

Allmänt

Hej bloggen! Hoppas att alla ni läsare mår bra och att ni har haft en bra dag. Min har bestått av att sitta på tåg större delen. Jag började nämligen förmiddagen på kontoret för att sedan ta mig vidare en bit utanför Stockholms innerstad och göra en intervju. Intervjun gick bra skulle jag säga, men den drog ut lite på tiden.

Efter intervjun hade jag en telefon intervju strax innan 16 som jag hade tänkt att jag skulle ha gjort hemma, men då den första drog ut på tiden fick jag sätta mig på Espresso House på T- centralen och ta intervjun där. Gick bra det med! Men då min dag har bestått av att inte sitta på kontoret speciellt mycket har jag nu satt mig på biblioteket i Fältöversten för att röja undan lite jobb på min rapport. Har två intervjuer som ska bli en sammanfattad text på ett eller annat sätt och det vore bra att ha påbörjat det idag. Jag har ju lite andra grejer jag vill ha gjort denna veckan, men låter det få fixas imorgon eller på fredag, lite beroende på vad som hinns med. Men jag bör ha ett utkast i varje fall på intervjuerna idag eller imorgon klara. Det är målet i varje fall!

Nu är det dags att sätta igång här i någon timme och få ner lite anteckningar. Vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt

Månadens första söndag. En grå dag och jag har åkt på en febersläng denna helg, typiskt! Febern är inte hög (38,1 när jag vaknade), men ändå tillräckligt för att känna mig en aningens feberyr hehe... Det går över snart hoppas jag!

Detta medför ju dock att jag inte har några planer idag, uran jag ska ta en kaffe till och dricka ett glas vatten för att sedan lägga mig och sova/ vila ett tag. Hoppas på att få igång svettkörtlarna! Jag har "fått för mig" att om jag lyckas få mig själv att svettas så kommer jag dels bli av med febern men också alla bakterier som orsakar febern. Om detta resonemang stämmer är en annan femma, men det hjälper iallafall att se till att jag dricker ordentligt och att jag svettas, vilket tydligen ska vara bra när sjukstugan är framme 😊

Annars idag är planen att iallafall plocka fram kläder till imorgon, packa väskan till praktiken och vika och fixa i garderoben. Kläderna ligger lite huller om buller, så det hade varit trevligt att orka fixa det idag. Sedan ska jag handla, men jag kommer få lite hjälp av pappa med det. Sedan ska jag laga mat, men det är med andra ord inga större grejer som ska göras.

Hur ser er söndag ut?

Likes

Comments

Allmänt

Då har februari startat, min tredje praktikvecka nästan lidit mot slut och bloggen har inte uppdaterats på några dagar. Mycket har stått på schemat den senaste tiden. Eller ja, dagarna har gått i rasande fart och timmarna på kontoret sprungit förbi. Men tiden går ju fort när man har roligt! 😁

Jag sitter just nu på Espresso House på Stureplan och dricker kaffe. Jag ska alldeles strax möta upp en klasskompis på Tures i Sturegallerian för en middag och lite vin. Mysigt! Sedan kommer det bära av hemåt och sova tänker jag. Det är en arbetsdag imorgon med, hehe 😊

Vad har ni för er denna torsdagskväll? 😃

Några bilder från de senaste dagarna.

Den första bilden är från frukostmötet förra fredagen på kontoret.

Bild 2 är från i lördags, moln blandat med sol avger ett väldigt fint ljus, me like!

Den sista bilden är från idag när jag precis hade kommit till kontoret imorse. Bortse från att jag har Alvedon på skrivbordet, man vet aldrig när man behöver det hehe :)

Likes

Comments

Allmänt

Torsdag var det idag ja. Tiden går så fort. Min andra vecka på praktiken är snart klar och dagarna går i ett. Trots tempot och de väldigt tidiga mornarna, så känner jag att jag har valt rätt utbildning och jag tycker det är väldigt roligt! Det är en väldigt skön känsla att känna måste jag säga. Samtidigt kan jag känna att om jag i framtiden skulle ändra mig, så har jag möjlighet att göra något annat, men just nu är jag på rätt plats iallafall! :D

I övrigt rullar väl livet på ganska oföränderligt. Bortsett från att jag har börjat springa. Planen är ju att springa Tjejmilen i september och till det har jag laddat ner Nike+ Running Club som lägger upp en träningsplan efter ens egna behov. Väldigt smidigt i min mening! Tror att Runkeeper fungerar likadant? Har aldrig använt RunKeeper så kan inte riktigt uttrycka mig, men jag gillar i varje fall att ha någon som gör ett pass åt mig och Nikes app är helt gratis att använda. Så smidigt! Så nu är jag iaf igång och jag försöker köra yoga till och från, men det är det ed som inte verkar hålla i sig för stunden...Kan i varje fall rekommendera Nikes springapp och även deras träningapp! Ska skriva mer om det en annan dag tänker jag 😄

Nu är planen att jag faktiskt ska gå och lägga mig, jag är lite väl trött för mitt eget bästa och kan knappt hålla ögonen öppna. Vi hörs hörni!

​Några äldre bilder som är tagna för några år sedan! Sista bilden är för övrigt tagen av ​Elin Rödjare!

Likes

Comments

Allmänt

Tisdag morgon och jag gick upp runt 05:30. Jag tycker de är väldigt skönt att kunna gå upp mellan 05:00-05:30 på morgonen inför praktiken. Jag hinner sitta och njuta av morgonen på ett helt annat sätt då. På så sätt hinner jag även vakna till liv. Om ni undrar hur det kommer sig att jag måste gå upp så tidigt för praktiken så är det för att jag åker kommunalt till praktiken och det tar ungefär 40 minuter och mitt tåg går 07:08 om jag ska hinna till praktiken till 8.

Idag har jag en liten plan på vad som ska göras och hinnas med på praktiken. Det är ett projekt bland annat som ska tas upp idag igen på HR- avdelningen och jag har en del i det projektet. Sedan ska jag även skriva på rapporten och så i den mån som hinns med och fixa med en större uppgift från igår. Ganska lugn dag med andra ord och mycket som görs framför datorn, hehe.

Vad har annars hänt? Jag har börjat springa och har siktet inställt på Tjejmilen i 2a september. Delmål har satts upp och jag ska springa min första mil den 3e juni. Från nu till då har jag som mål att följa den träningsplan som min spring- app har satt upp för mig och på så sätt träna upp mig själv, såväl fysiskt som psykiskt. Målet för varje vecka är att springa alla de pass som appen har satt upp för mig och samma sak på daglig basis- träna det pass som är uppsatt för dagen. Ett bra upplägg för mig för att jag inte ska bli uttråkad eller ge upp överlag.

Nu ska jag börja klä på mig och packa väskan inför praktiken. Vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt

Första veckan av praktiken är avklarad och den andra börjar imorgon. Under veckan som har gått har mycket tid gått till att vänja mig vid och hitta en struktur i vardagen när jag har en arbetsplats att vara på 8-17. Under veckan som kommer har jag lite av en utmaning till mig själv och det är att jag ska se till att börja umgås med mina vänner efter arbetstid. Ska bli en rolig utmaning för veckan!

Planen för dagen är att jag ska springa och köpa present till mamma. Annars ska jag mer planera veckan och packa väskan och fixa kläder inför imorgon och tvätta och lite sådant som ska göras idag. En ganska avslappnad dag med andra ord.

Hur ser er söndag ut?

Likes

Comments

Allmänt

Då har praktiken börjat och den andra praktikdagen klar. Allt känns väldigt bra och det känns som att det kommer att bli två riktigt bra månader framöver. Gårdagen spenderades med att presentera de kommande veckorna och lite mer introduktion till såväl personalen som företaget och rapportens innehåll och så vidare. Mestadels introduktion till allt som kommer ske under de kommande veckorna med andra ord.

idag har jag under förmiddagen suttit och läst igenom lite saker och förberett lite för rapporten med lite teorier och så. Under eftermiddagen satt jag med en del andra grejer som skulle göras och som blev klara. Dagens lista blev faktiskt klar idag och det kändes skönt.

Jag har varit lite trött under dagen och det har varit mycket nya intryck att ta in och många nya ansikten och namn. Det mesta kommer nog att sätta sig vart efter och jag kommer nog komma in i rutiner mer och mer vartefter. Jag ser fram emot att lära mig mer om yrket och allt vad det innebär. Kul!

Nu väntas ett varmt bad samt praktikdagboken innan det blir läggdags för mig. Jag ska upp tidigt imorgon bitti och behöver lite sömn och träning innan det är dags för en ny dag på kontoret. Vi hörs!

Likes

Comments