Allmänt

Jag kan säga att mitt huvud är lika kaosartat som vädret i Stockholm idag. Jag vet inte riktigt vad min hjärna håller på med idag, eller min kropp för den delen. När jag vaknade imorse var mina fötter kalla och så fort jag gick ur sängen frös jag. Jag fick ställa mig i duschen för att värma upp kroppen, men det slutade med att jag frös ännu mer och fick lägga mig i sängen igen för att värma upp mig. Japp, konstig morgon.

Jag sitter just nu på praktiken och ska kicka igång arbetet med rapporten snart. Den går det lite segt med. Jag har svårt att välja ut vad som ska tas med av intervjuerna och vad som är intressantast att ta med. Svårt de där, men mamma ska hjälpa mig med det ikväll så att det borde bli bra. Till slut.

Hur ser er dag ut?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Ny månad, nya utmaningar och nya möjligheter. En ny månad är för mig som en måndag och starta en ny vecka. På ett sätt är det som att man vänder blad och jag får ny energi och hopp, men även att börja om och jag anammar alltid tankesättet "Gör om, gör rätt" när en ny vecka och en ny månad har påbörjats. Det kanske låter lite klyschigt, men lite så upplever jag det. Att det är en ny start i livet på något sätt.

Dagen har gått rätt fort, men den har bjudit på en del skratt och en del energiboostar. Jag har kanske inte sovit maximalt antal timmar, men jag har mått bra i sammanhanget. Jag har idag även blivit kattvakt tills på söndag så det var mycket packning att ta med sig till praktiken idag. Dock är det skönt att nu bo inne i stan i några dagar och prova på stadslivet. Samtidigt mysigt att få ha en liten kompis att umgås med 😊

I övrigt har dagen inte innehållit mycket. Fokus idag igen på rapporten och två intervjuer som har gjorts till rapporten. Nu är det verkligen att se till att bli klar med att göra anonymisering av intervjuerna och sedan börja analysera texten som kvarstår, men det kan påbörjas imorgon med att spalta upp det jag ser kan analyseras utifrån teori och vad som har sagts under intervjuerna. Det kan i varje fall spaltas upp utifrån vad jag kommit fram till. Skönt!

Idag återstår bara att skriva praktikdagboken för dagen och sedan blir det läggdags för mig. Trots att jag bor inne i stan tänker jag att jag ska ställa klockan som vanlogt. Imorgon behöver jag nämligen tvätta håret innan det är dags för praktik och det är bra om håret även är torrt innan jag rör mig mot jobbet.

Vad har ni haft för er under dagen? 😊

🐱Mitt sällskap fram tills söndag! 🐱

Likes

Comments

Allmänt

Den andra månadens sista dag för i år. Jag tycker det är lite sorgligt på något sätt. Jag skulle nog säga att det hänger ihop med att jag tycker tiden går för fort, att jag liksom inte hinner njuta riktigt av dagarna och framförallt att jag inte hinner njuta av nuet. Jag lever på något sätt alltid lite i framtiden och vad jag ska ha gjort under dagen. Men samtidigt tänker jag nu att vi är en månad närmare vår och sommar och de resor jag planerat in att göra under den tiden av halvåret. Men nu blir det att ändra om lite i mitt tankesätt fram till praktikens slut och nästa del av terminen börjar.

Vad har då hänt sedan jag bloggade senast? Kanske inte så jättemycket utöver "det vanliga" i den rådande vardagen tänker jag. Enda skillnaden är att jag idag jobbar hemifrån och att jag har kommit längre på rapporten jag håller på att skriva. Samt att jag har köpt en form av USB- sticka som jag kan stoppa in minneskortet från kameran i. Det innebär också att jag nu kan börja föra över bilder till min dator och min kamera kommer börja användas mer flitigt. Jag tycker verkligen det är roligt att fota, men jag har inte haft möjlighet att göra det då min dator inte har något USB- uttag, men nu blir det ändring på det. Jag har inte längre några ursäkter att inte använda kameran och ta bilder med, hehe.

Som jag skrev ovan jobbar jag hemifrån idag och det jag håller på med just nu är att få ut mina intervjuer i löpande text och göra dem anonyma. Genom att göra det kan jag sedan på ett lättare sätt plocka fram det jag anser är viktigt att lyfta fram från intervjuerna och analysera det utifrån den teori jag har valt ut, så det är även det jag kommer att sitta med i några timmar framöver. Jag kommer även att under eftermiddagen och kvällen att springa och packa ihop en väska med kläder då jag ska vara kattvakt från och med imorgon och jag kommer då bo hos kattägaren till söndag. I övrigt har jag inte mycket mer planerat för just nu, vilket är skönt. Lugna dagar behövs ibland också.

Nu behöver jag sätta fart lite med intervjuerna, vi hörs imorgon igen! Kram

​Lite bilder jag tog med kameran för någon vecka sedan

Likes

Comments

Allmänt

Denna lördag morgon har varit så mysig på många sätt. Jag hade gått och lagt mig tidigt igårkväll (somnade runt 20:45) vilket resulterade i att jag vaknade runt 07 imorse. Jag hade dock råkat glömma stänga av alarmen, men jag kände mig ändå utvilad efter nästan 11 timmars sömn. Så efter att ha spelat lite spel på mobilen, gick jag upp och gjorde kaffe och fixade en skål med kesella och satte på denna veckans avsnitt av The Vampire Diaries. ÄLSKAR den serien och jag är lite nere för att det bara är 3 avsnitt kvar på hela serien 😢 men sedan kommer det komma nya serier jag kan titta på istället får jag tänka, men lite tråkigt när man ändå följt serien i 5 år (var ikapp med de 3 första säsongerna när den fjärde satte igång).

För att inte detta blogginlägg ska handla om The Vampire Diaries så är planen idag att jag bara ska mysa i princip. Jag ska ut och ta en löptur snart och sedan sätta mig i badkaret och läsa. Ikväll ska jag även sova hos min pappa och äta middag där. Imorgon ska vi ta en vända till Mall Of Scandinavia. Vi får se vad vi hittar på där, men dit ska vi iallafall!

Vad har ni för planer denna lördag?

Likes

Comments

Allmänt

Måndag morgon och en ny vecka har startats! Måndagar är en dag som jag tycker om, där jag får se fram emot det som veckan har att erbjuda. Dock är det en av de dagarna som det är svårast att komma upp ur sängen på, hehe... Men upp kommer jag iallafall!

Denna veckan har ett relativt hektiskt schema som jag nämnt tidigare. Mycket som jag vill och ser att jag måste hinna med. Måstet är ett ord jag inte alltid vill använda för saker om ska göras, men denna veckan har jag måsten att göra för att inte halka efter allt för mycket med mina uppgifter för rapporten och de uppgifter jag har på praktiken. Har mycket att hinna med för att hålla mina egna deadlines och mål. För denna måndag har jag följande att göra under praktiken:

1. Måndagsmöte 9:15

2. Intervju 10:00

3. Transkribera klart intervjun som påbörjades igår

4. Skriva ut mallar som sedan ska sättas i mappar för en intern utbildning

5. Skriva om arbetstider som finns i kollektivavtalet och lagar, ca en sida idag

Sedan har jag lite fler mindre saker som ska göras under arbetsdagen, men dessa uppgifter är de mer övergripande för dagen. Rätt stora grejer som kommer att ta sin lilla tid, men som jag ser är ganska roliga trots det. Annars ska jag ikväll köra lite yoga och åka förbi min bonusmamma och göra en hudanalys. Behöver köpa en bra rengöring för ansiktet, så då passar det perfekt att göra det på vägen hem. Sedan har jag inte mer planerat just idag.

Hur ser er måndag ut?

Fick denna coola tuppöppnare på praktiken i fredags. Fina kollegor jag har måste jag säga!

Likes

Comments

Allmänt

Det är redan söndag och denna veckan har gått otroligt fort. Mycket som händer på vardagarna och lugnet på helgen är en skön kombination, men gör också att tiden springer i väg och att jag i varje fall inte hinner njuta av tiden som jag har på praktiken och inte heller den jag har hemma. Men det hoppas jag att jag kan ändra på från och med imorgon när en ny vecka börjar.

Jag behöver idag sitta och göra en transkribering från en av de intervjutillfällena jag haft. Jag ska även ut och springa en vända innan jag sätter igång med transkriberingen samt att jag ikväll ska hem till pappa på middag. En ganska mysig dag med andra ord! Egentligen vill jag inte plugga på helger, men kommande vecka och dagar har jag mycket att stå i och saker som ska hinnas med ser jag att det kommer att underlätta att göra åtminstone en transkribering i förväg och inte få dåligt samvete för att jag inte hinner med allt. Så det är alltså bara att sätta igång och transkribera idag, hehe :)

Vad har ni får planer denna underbara söndag?

Ibland saknar jag faktiskt Kalmar lite och att kunna titta på detta underbara slott <3

Likes

Comments

Allmänt

Hej bloggen! Hoppas att alla ni läsare mår bra och att ni har haft en bra dag. Min har bestått av att sitta på tåg större delen. Jag började nämligen förmiddagen på kontoret för att sedan ta mig vidare en bit utanför Stockholms innerstad och göra en intervju. Intervjun gick bra skulle jag säga, men den drog ut lite på tiden.

Efter intervjun hade jag en telefon intervju strax innan 16 som jag hade tänkt att jag skulle ha gjort hemma, men då den första drog ut på tiden fick jag sätta mig på Espresso House på T- centralen och ta intervjun där. Gick bra det med! Men då min dag har bestått av att inte sitta på kontoret speciellt mycket har jag nu satt mig på biblioteket i Fältöversten för att röja undan lite jobb på min rapport. Har två intervjuer som ska bli en sammanfattad text på ett eller annat sätt och det vore bra att ha påbörjat det idag. Jag har ju lite andra grejer jag vill ha gjort denna veckan, men låter det få fixas imorgon eller på fredag, lite beroende på vad som hinns med. Men jag bör ha ett utkast i varje fall på intervjuerna idag eller imorgon klara. Det är målet i varje fall!

Nu är det dags att sätta igång här i någon timme och få ner lite anteckningar. Vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt

Månadens första söndag. En grå dag och jag har åkt på en febersläng denna helg, typiskt! Febern är inte hög (38,1 när jag vaknade), men ändå tillräckligt för att känna mig en aningens feberyr hehe... Det går över snart hoppas jag!

Detta medför ju dock att jag inte har några planer idag, uran jag ska ta en kaffe till och dricka ett glas vatten för att sedan lägga mig och sova/ vila ett tag. Hoppas på att få igång svettkörtlarna! Jag har "fått för mig" att om jag lyckas få mig själv att svettas så kommer jag dels bli av med febern men också alla bakterier som orsakar febern. Om detta resonemang stämmer är en annan femma, men det hjälper iallafall att se till att jag dricker ordentligt och att jag svettas, vilket tydligen ska vara bra när sjukstugan är framme 😊

Annars idag är planen att iallafall plocka fram kläder till imorgon, packa väskan till praktiken och vika och fixa i garderoben. Kläderna ligger lite huller om buller, så det hade varit trevligt att orka fixa det idag. Sedan ska jag handla, men jag kommer få lite hjälp av pappa med det. Sedan ska jag laga mat, men det är med andra ord inga större grejer som ska göras.

Hur ser er söndag ut?

Likes

Comments

Allmänt

Då har februari startat, min tredje praktikvecka nästan lidit mot slut och bloggen har inte uppdaterats på några dagar. Mycket har stått på schemat den senaste tiden. Eller ja, dagarna har gått i rasande fart och timmarna på kontoret sprungit förbi. Men tiden går ju fort när man har roligt! 😁

Jag sitter just nu på Espresso House på Stureplan och dricker kaffe. Jag ska alldeles strax möta upp en klasskompis på Tures i Sturegallerian för en middag och lite vin. Mysigt! Sedan kommer det bära av hemåt och sova tänker jag. Det är en arbetsdag imorgon med, hehe 😊

Vad har ni för er denna torsdagskväll? 😃

Några bilder från de senaste dagarna.

Den första bilden är från frukostmötet förra fredagen på kontoret.

Bild 2 är från i lördags, moln blandat med sol avger ett väldigt fint ljus, me like!

Den sista bilden är från idag när jag precis hade kommit till kontoret imorse. Bortse från att jag har Alvedon på skrivbordet, man vet aldrig när man behöver det hehe :)

Likes

Comments

Allmänt

Torsdag var det idag ja. Tiden går så fort. Min andra vecka på praktiken är snart klar och dagarna går i ett. Trots tempot och de väldigt tidiga mornarna, så känner jag att jag har valt rätt utbildning och jag tycker det är väldigt roligt! Det är en väldigt skön känsla att känna måste jag säga. Samtidigt kan jag känna att om jag i framtiden skulle ändra mig, så har jag möjlighet att göra något annat, men just nu är jag på rätt plats iallafall! :D

I övrigt rullar väl livet på ganska oföränderligt. Bortsett från att jag har börjat springa. Planen är ju att springa Tjejmilen i september och till det har jag laddat ner Nike+ Running Club som lägger upp en träningsplan efter ens egna behov. Väldigt smidigt i min mening! Tror att Runkeeper fungerar likadant? Har aldrig använt RunKeeper så kan inte riktigt uttrycka mig, men jag gillar i varje fall att ha någon som gör ett pass åt mig och Nikes app är helt gratis att använda. Så smidigt! Så nu är jag iaf igång och jag försöker köra yoga till och från, men det är det ed som inte verkar hålla i sig för stunden...Kan i varje fall rekommendera Nikes springapp och även deras träningapp! Ska skriva mer om det en annan dag tänker jag 😄

Nu är planen att jag faktiskt ska gå och lägga mig, jag är lite väl trött för mitt eget bästa och kan knappt hålla ögonen öppna. Vi hörs hörni!

​Några äldre bilder som är tagna för några år sedan! Sista bilden är för övrigt tagen av ​Elin Rödjare!

Likes

Comments