View tracker

Allmänt

Hej söndag eftermiddag! Jag hoppas ni läsare mår bra och har haft en bra söndag, men även en bra helg överlag 😊 själv har jag hunnit bli lite orolig efter fredagens händelser, men jag hade en bra dag igår ändå. Jag började gårdagen med att titta på det nyaste avsnittet av The Vampire DIaries för att sedan dra mig in till stan och klippa mig. Efter klippningen stack jag till en vän för att dricka kaffe och prata om vad som hände i fredags. Slutade med att vi hängde hela kvällen tillsammans och bara var. Skönt!

Idag har jag börjat dagen lugnt med sovmorgon fram till 10 och sedan lunch. Sitter just nu på UB (universitetsbiblioteket) och fixar med en vetenskaplig artikel kopplat till förändringsprocesser. Intressant faktiskt! Återstår att se vad som kan komma ut av det 😄 ikväll vet jag inte riktigt vad som väntar. Jag ska se till att bli klar med min vetenskapliga artikel i varje fall, vad som händer efter det återstår att se. Vad gör ni idag?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Löööördag! Eller något i den stilen. Jag har en liten fullspäckad agenda idag. Jag har idag plugg att göra, en tid hos frisören kl 14 samt att jag ska ta mig till en vän på en kopp kaffe. Samt att jag vill hinna träna på gymmet. Sedan måste jag laga mat för veckan. Hehe. Kan dock skjuta på lite till morgondagen tänker jag, har lite tidspress med det som ska hinnas med. Oavsett så tror jag att dagen kan bli bra.

Annars då? Gårdagen är en enda stor dimma. Jag sov i princip hela dagen, samtidigt som jag har åkt på någon form av minnesluckor från dagen. Vissa saker kommer jag ihåg tydligt och det är från 16 och framåt när jag vaknade till på riktigt efter Törnrosa- sömnen. Innan dess är allt väldigt luddigt och vagt, typ som när man vaknar upp ur en dröm? Jag har knappt några minnen från att jag har varit och handlat eller pratat med en kompis på vägen hem. Jag pratade med kompisen om det idag och och då dök det upp lite grann att jag faktiskt lämnat huset under förmiddagen igår. Jag kommer även ihåg att jag uppdaterade bloggen på morgonen här hemma, men bara vagt. Annars minns jag inte speciellt mycket under dagtid, utan vad som hände efter 16 kommer jag ihåg klart och tydligt som vilken annan dag som helst. Lite läskigt faktiskt. Har någon av er varit med om liknande?

Berätta gärna om ni har varit med om något liknande, men även om era planer för dagen! 😃

Har för övrigt möblerat om här hemma, trivs väldigt bra med det!

En bild som jag tycker väldigt mycket om. Bilden är på Kalmar Slott, som jag varmt kan rekommendera er till att besöka!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Är det redan fredag? Tiden har gått riktigt fort de senaste dagarna. Den enda skillnaden som jag känner av sedan förra fredagen är att min näsa har böjas snora. Jag har ingen feber och inte heller halsont, utan bara snorig näsa. Skönt!

Annars rusar livet på här hemma. Jag möblerade om här hemma igår (en till skillnad från förra veckan!). Jag gillar känslan av at ha gjort det och resultatet trivs jag med, det är bara lite ovant med hur saker och ting står.

Plannen idag är att jag ska plugga, träna och handla mat. Jag ska även hämta ut ett paket, vilket jag tänkte jag skulle göra i samband med handlingsrundan. Mer än så tror jag inte att jag kommer hinna med. Hur väl detta följs är en annan fråga, men det är en mall/plan i varje fall på vad jag vill hinna med under dagen. Ikväll vankas det nog matlagning och planering av matlådor, plugg och julklappar för familjen. Samt planering av en julknytis jag ska ha här hemma hos mig. Bara en massa planering med andra ord, haha. Det är lite A och O i mitt liv. Även om jag planerar mycket, är jag även spontan av mig och dagarna brukar inte alltid gå som jag har planerat från början. Dock är det skönt att veta vad man har räknat med att hinna med och kunna bocka av det.Kom dock ihåg att detta är något som fungerar för mig och något jag tycker är skönt att förlita mig på, alltså planering i större grad för att få en överblick. Det behöver inte betyda att det funkar för någon annan på samma sätt. Hitta ert sätt att kunna få saker gjorda!

Nu ska jag starta igång dagen med en vända till gymmet och få handlingen samt pakethämtning gjord, så hörs vi av! :)

Lite bilder tagna i förra veckan när dimman och kylan låg över staden. Tycker bilderna är väldigt fina, framförallt den sista på Kalmar Slott. Jag kan varm rekommendera er att åka till Kalmar för att besöka slottet, om ni är sugna på att se en fantastiskt fin stad och ett fint slott!

Likes

Comments

Allmänt

God kväll bloggen!

Ny vecka sedan igår och nya utmaningar att ta mig an. Jag har fått de sista uppgifterna från organisationskursen idag som jag ska börja titta på imorgon, men jag har idag hunnit med en föreläsning på förmiddagen, en träff me gruppen som jag skriver B- uppsatsen med, hunnit med ett svettigt träningspass samt att handla och även att bada och tvätta håret. Mellan varven har jag även hunnit äta lunch och middag och ska nu sätta igång lite kvällsplugg såhär innan läggdags. Jag blir ofta trött efter att ha varit en vända på gymmet, jag vet inte riktigt varför. Är å andra sidan om så piggare dagen efter, samtidigt som det är skönt att kunna lägga mig tidigt! Innan dess har jag dock lite plugg som sagt.

Imorgon har jag självstudier, vilket jag har en plan på vad jag vill prioritera, men jag behöver först och främst vakna och känna efter vad jag faktiskt vill prioritera. Vad som känns viktigast imorgon så att säga. För övrigt har jag även planer på att jag ska ta gymmet på väg till skolan imorgon. Kanske känns hurtigt, men jag fick en bra feeling när jag var på gymmet idag, så jag tänker att jag ska passa på när det kändes så bra idag. Det kan också vara skönt att bli av med lite träningsvärk när gymmet ändå ligger på vägen till skolan, hehe :)

På torsdag ska jag till Karlskrona med B- uppsatsen och köra lite intervjuer. Jag kommer vara borta större delen dagen, men jag kommer nog hinna med lite plugg där med. Har även på schemat att jag ska sälja lite kurslitteratur till en elev i årskursen under mig. Får se hur dagen blir helt enkelt!

På fredag väntar självstudier igen och även då träning är planen. Det återstår lite då att se vad jag gör då, men jag har en plan mentalt vad jag ska göra under fredagen. Lär sätta mig på UB och plugga för att få lite miljöombyte, men det återstår att se hur det ter sig och hur allt flyter på.

Helgen har jag inte planerat något plugg alls, utan jag har lämnat lördag och söndag lite ledigt. Jag kan behöva det. Jag har bokat in en klipptid på lördag (vilket kan behövas) samt att jag har planer på att städa i lägenheten. Men mer än så tänker jag nog inte att göra, utöver att träna och planera en del för veckan som kommer.

Hur ser er vecka ut?

Likes

Comments

Allmänt

Veckans sista dag idag, vilket innebär lite stress för min del. Jag brukar skjuta på mycket till på söndagen, haha. Inte allt då, men jag brukar säga ungefär "det är en dag imorgon, jag hinner läsa klart boken då. Jag orkar inte just nu". Vilket resulterar i att jag har en bok att läsa klart idag som är relaterad till skolan. Till det tog kroppen sovmorgon, så jag vaknade för typ en timme sedan. Hmm...jag ska även hinna till gymmet idag 😂 undrar hur jag ska hinna med allt? Tänker dock att jag ska plugga medan jag smälter maten och där bli klar med ett kapitel i boken och sedan träna efter det. Jag undviker gärna håll när det går, så det passar perfekt att plugga då 😊

Annars idag har jag inte mycket planerat. Har som sagt en hel del plugg att ta igen. Jag ska även försöka hinna skriva lite på B- uppsatsen, får se vad som hinns med.

Jag har ju för övrigt shoppat för förta gången på länge. Jag blev förvånad över hur mycket pengar jag hade över denna månaden efter att ha betalat räkningarna, men jag passade även på nu när det var BlackFriday och även BlackWeekend på nätet. Detta med BlackFriday bidrog även med att lite julklappar blev införskaffade. Har dock lite kvar att skaffa, men ändå. Passade perfekt! Dock shoppade jag inte bara julklappar, utan jag shoppade även till mig själv från IvyRevel samt att Rituals- produkterna behövde fyllas på här hemma. Jag passade på helt enkelt!

Shoppade ni något under BlackFriday?

Likes

Comments

Allmänt

Torsdagen är halvvägs igenom och ett grupparbete är klart för dagen och nästa påbörjas om några minuter. Puh. Skönt. Har dock en del att göra när kommande grupparbete är avklarat, däribland att börja läsa för nästa tema i organisationskursen och även skriva om lite teorier till B- uppsatsen. Jag har även en del planering att göra för kommande veckor, då det kommer bli mycket plugg att ta itu med och i princip tre kurser att plugga parallellt med varandra. Det bör kunna lösas.

Annars då? Inte mycket som händer. Det är ju black friday imorgon så hade tänkt att faktiskt shoppa lite för en gångs skull samt titta över lite julklappar. Igår tog jag lite ledigt efter att ha skickat in min individuella uppgift och passade på att sticka in till centrum för att fönstershoppa lite. Så mentalt mår jag faktiskt ganska bra! Fysiskt med för den delen, men den sysselsätts dagligen på ett eller annat sätt, haha.

Hur mår ni?

Likes

Comments

Allmänt

God eftermiddag! Jag sitter fortfarande i skolan och försöker ploga, men jag kan inte påstå att det går speciellt bra, haha. Men jag har inlämning imorgon och utkastet måste vara klart idag. Eller måste och måste är väl att överdriva, men det hade underlättat för att kunna ta hjälp av pappa med språk och liknande. Så det hade verkligen underlättat och jag börjar bli lite stressad över det hela. Men det ska gå! Bara huvudet kan säga att det inte går 😉

Annars då? Mycket saker att hålla reda på, men jag mår faktiskt över lag bra. Börjar känna mig stabilare mentalt och mer avslappnad. Jag har även sovit ganska bra i natt, så jag känner mig faktiskt relativt pigg till skillnad från igår (hehe). Dock är jag ju bara ofokuserad, så jag ska nog fre mig hemåt nu och handla på vägen samt dra ut och gå/ dra på PW innan jag fortsätter. Rensa huvudet och negativ energi för att sedan få klart utkastet. Jag har ju närmare 8h kvar på dygnet, så jag borde hinna med allt som jag vill hinna med idag 😊

Hur har er dag varit?

Likes

Comments

Allmänt

Måndag. Ja, kära måndag. En dag som är ångest för många, men för mig nya utmaningar. Vissa är roligare, andra mindre roliga. Jag brukar dock tycka måndagar är roliga, men oftast de dagar som jag är tröttast på, hehe. Idag är det nog värre än på några veckor. Jag har vänt lite på dygnet och jag sov nog mellan 4 och 5 timmar i natt, vilket inte är uppskattat. Dock är jag inte på dåligt humör för det, men bara trött och lite ofokuserad, så väntar på att kunna gå och lägga mig. Har dock lite att göra innan dess, bland annat ett möte klockan 20 över Skype samt att jag måste försöka få ihop ett utkast till en uppsats som ska in på onsdag. Det är en individuell uppgift vi skriver i Organisations- kursen och den är nog ganska enkel när jag väl kommer igång, men som sagt, jag är lite trött och ofokuserad så vi får se hur det går 😊Något borde jag få ihop ikväll iaf!

Hur har er måndag varit? Min har bestått av att ha grupparbete större delen av dagen, som jag nämnde igår, samt att jag faktiskt kom iväg till gymmet efter det och körde 20 min på cross trainern. Inte speciellt länge, jag vet, men jag är glad över att jag bara kom iväg om jag ska vara helt ärlig! Jag hade ingen feber imorse så jag passade på att köra lite lätt och komma igång. Känna att jag gjorde något som skulle underlätta lite med studierna. Skönt var det iaf att ha gjort det! Nu har jag inte mycket kvar att göra för dagen, men jag har saker som ska göras idag innan jag går och lägger mig, så vi hörs imorgon helt enkelt! 😃 Här nedan har ni några bilder från helgen och en från idag att njuta av så länge, ha det så bra! ❤

Fredagslyx måste jag säga: fläskytterfilé marinerat i vitlök, olivolja och timjan tillsammans med broccoli, potatis och tryffelbea samt ett glas skumpa. Måste hitta dessa stunder i livet där jag unnar mig lite extra god mat! Passade även på att tända ljuset på balkongen för att få upp lite mysfaktor på det hela.

En bild ifrån skolan idag. Tyckte ljuset var så fint, så passade på att ta en bild medan det såg ut så här 😉

Likes

Comments

Allmänt

God kväll på er! Hoppas ni har haft en fin helg och att ni är redo för en ny vecka som börjar imorgon! Eller snarare om 1,5 timmar, hehe 😊 Jag vet inte riktigt om jag känner mig redo för en ny vecka, men jag har i varje fall utnyttjat dagen med att inte plugga, utan jag har istället tagit tag i lite saker som jag har behövt göra. Jag skrev ju en omtenta igår (som jag tror jag har klarat) och var inte helt pigg efter det. Men idag har jag hunnit handla, skura golvet, laga mat och dessutom inventerat och sorterat det material jag hade för den förra kursen som också var där jag hade omtenta igår. Det jag har kvar är att göra är att bära upp pärmarna och en bok i den nuvarande kursen till vinden samt ta upp lite höstkläder, men det lämnar jag till imorgon bitti innan jag ska sticka till skolan för grupparbete.

imorgon har jag dessutom planer på att fixa klart den individuella uppgiften som ska lämnas in på onsdag och jag hade tänkt försöka hinna träna på vägen till skolan (om jag kommer upp och är "feberfri" haha). Dagen kommer gå snabbt imorgon! På tisdag har jag än så länge bara en sak inplanerad och det är arbete med B- uppsatsen med den gruppen samt att finslipa lite på den individuella uppgiften, om inte något annat dyker upp. Tisdag har jag lämnat lite öppen än så länge. Längre i planeringen har jag inte kommit än rent mentalt, även om det är snabba puckar och lite saker att stå i. Viktigt är här att jag inte stressar upp mig allt för mycket, utan att se till att få sakerna gjorda. Bocka av en sak i sänder och en aktivitet i taget. Ett bra tips jag kan rekommendera för er som har mycket att tänka på, skriv upp vad som ni har att göra och beta sedan av dem, one by one. Hjälper faktiskt väldigt mycket när det är stressigt periodvis, att se en lista krympa! 😊 juste! Det måste jag också göra innan jag går och lägger mig. Kanske dags att sätta igång med det samt fylla i min veckotavla. Vi hörs imorgon helt enkelt!

Ha det så bra så länge och sov sött!

Likes

Comments

Allmänt

God förmiddag på er! Hoppas ni mår bra :)

Efter det lite röriga inlägget härom dagen, har jag faktiskt använt tiden till att fundera mycket kring min situation och funderat över vad jag är tacksam för, men också hur jag ska se lite mer ljus i det jag gör samt finna mer ro i vardagen. Jag hoppas på vidareutveckling av detta!

Jaja, just nu sitter jag i skolan och har precis förberett lite för den individuella uppgiften jag har i organisations- kursen. Jag har staplat upp vilka motivationsteorier jag vill ha till vilken del av uppgiften, men även staplat upp andra förslag till en av delarna. Jag ska läsa på mer om dem och jag måste ändå formulera teorierna med egna ord, så då kan jag se vilka teorier som jag vill använda för att beskriva ordet teori. Japp, uppgiften går ut på att förklara begreppet motivation med hjälp av motivationsteorier... Jag har ju också som tidigare i veckan nämnt en omtenta imorgon som jag faktiskt har förhoppning om, men man vet ju inte i förväg hur tentan kommer se ut, så det återstår att se egentligen hur det går och om jag har pluggat på rätt saker.

Annars då? Inte mycket som händer utöver att jag pluggar i princip större delen av tiden. Har dock även lagt stor vikt vid att låta minnet få vila genom att titta på serier och så med. Tror det hjälper en hel del med plugget!

Nu behöver jag sätta igång med pluggandet, så vi hörs!

Det börjar iaf kännas mer som detta än en mörk tunnel!

Likes

Comments