Canon 700d + 50mm f/1.4 alt. 70-200mm f/2.8

När jag fick tillbaka min skoldator och därmed lightroom valde jag att ladda in några RAW-bilder från när 98orna tog studenten i somras. Jag tror det kan vara bra att redigera om gamla bilder, då man lär sig mer och mer för varje dag och jag älskar dessa i svartvitt. Ovanligt låg kontrast för min vanliga smak och crushade svarta färger som jag gillar får de att se något gammaldags ut. Jag älskar det, hur de ser mjuka ut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Konstant i lurarna just nu, Mando diaos senaste och x nya. Mando Diao är inte samma band utan Gustaf Noren, det är någonting jag måste få sagt, men Björn röst är fortfarande helt sjuk och jag älskar hela temat på nya plattan. XXXTENTACIONs nya album 17 träffade mig rakt i ansiktet (hjärtat låter för klyschigt). Han skriver om sin egna depression och aj. Det känns att det är ett förjävligt ärligt album och det säger han även i albumets första track "The Explanation", att man bokstavligen träder in i hans hjärna.

Detta är även ett perfekt tillfälle att diskutera om man bör separera "the art from the artist". Det vill säga om man bör separera konsten från konstnärens dåliga handlingar eller åsikter. Är det till exempel rätt att betala pengar för en skiva eller film eller tavla om man vet om att den som ligger bakom verket uttryckt sig homofobiskt Om svaret är nej, blir det mer okej om man inte stödjer personen ekonomiskt? Eller om personen är död?

Ärligt är jag inte helt säker på om jag själv anser att det är rätt av mig att lyssna på Xs album, då hans hemska handlingar är motsatsen till hur han framställs i det senaste albumet. Jag stödjer honom inte direkt ekonomiskt, då jag inte betalar mina egna pengar för att lyssna på hans album, men indirekt stödjer jag väl ändå honom, då spotify betalar ut pengar beroende på hur många som spelar hans musik. Som sagt vet jag inte riktigt vad jag själv tycker. Jag älskar albumet, men kan inte lyssna på det utan att tänka på detta och få lite dåligt samvete. Vad tycker ni?

Om ni vill lyssna på en av mina favorit youtubers åsikter om detta kan ni kolla på videon nedan, kram.

Likes

Comments

Med mascara utsmetad lite överallt, både som ett resultat av tårar och ett natts drömmar, blev jag arg på klockan i morse. Och på mig själv. I mitt huvud var klockan sex fyrtiofem och jag hade glömt stänga av mitt vanliga vardagsalarm. Och så känns det fortfarande, trots att klockan ringde halv tio. Jag har sovit i ungefär tio timmar men känner mig inte mer utvilad en vanligt. Natten drömmar har förstört alltihop, för inte fan har de varit roliga.

Jag blev i alla fall nergosad av kissen så fort jag rörde lite på mig, vilket alltid är mysigt. Idag börjar jag 12.35 också, vilket även det alltid är mysigt. Så nu måste jag fixa till mig lite, för mascara överallt känns inte som en accepterad look.

Kram vänner.

Likes

Comments

4 stycken bilder från veckan som varit och inte fan har den varit rolig. Lektionerna har varit sega, jag hade en utbildning på sex timmar som egentligen skulle vara tre och det har varit skit runt omkring allt. Det bästa med denna vecka har absolut varit att jag inte sovit hemma en enda natt. Senaste gången jag sov hemma var över en vecka sedan och det har varit skönt. Jag mötte upp Ludvig på stationen när han kom hem från London förra måndagen och har sedan dess varit med honom. Vi har även bott själva i en lägenhet som kattvakter och hur bra det gick för honom att öppna müslin ser ni på bilden ovan.

Det har varit skönt att bo själva, särskilt då det varit en del drama i skolan i veckan som inte alls känts bra. Det är bland det värsta, att må dåligt över någonting man inte kan förändra eller göra någonting åt.

Hur som helst, veckan har varit sämst så jag hoppas på att den som kommer blir bättre. Idag har jag dock haft två sega lektioner, nämligen min första lektion i matte 2b och svenska på det. Planera nu är att följa med Ludvig ut på landet och springa. Avskyr det, men det hjälper.

Likes

Comments

Kaffepåfylld men fortfarande lika trött. Nu kör vi år nummer två.

Likes

Comments

Ett husbilsstopp vid en sjö någonstans mellan Gävle och Bollnäs (kanske??). En otroligt fin solnedgång och ett bra ställe att sova för natten. Vaknade dock upp av regn mitt i natten och det slutade aldrig, så det blev tyvärr inget morgondopp. Men, solnedgången var värt det.

Likes

Comments

Just nu och två veckor framöver bor jag själv i en lägenhet tillsammans med två katter vid namn Sture & Harry. Jag får testa på "flytta hemifrån känslan" på riktigt och my god.
Diska, tömma kattlådor, laga mat, torka upp spya av ena kissen och sopa golvet när de skvätter kattsand överallt bryr jag min inte om. Jag får spela vilken musik jag vill (just nu rap), äta frukost länge, dricka kaffe på en solig balkong, sova med en katt på varje sida om mig i sängen, planera mat, åka till gymmet och köra slut på mig helt för att sedan kunna krypa ner i sängen och kolla på youtube. Jag älskar det. Att bo själv. Eller att inte bo hemma. Jag vet inte riktigt. Mår bra i alla fall, i en lägenhet med bara katterna och mig själv.

Likes

Comments

Två dagar för att ta igen hela sommarlovet. Det var så det kändes i alla fall. En ynka natt på landet. Borta från Uppsala, gymmet, busstider, föräldrar, måsten och stress.

Istället spenderades onsdagen och torsdagen med två dopp i ett iskallt hav, en båttur till öregrund, fotorunda som slutade med att gå vilse i skogen, trängsel i en våningssäng, tre olika glassorter med nyplockade blåbär, mjukiskläder, chips och en filt på en brygga under solnedgången och välmående utöver det vanliga.

Det här kan man leva länge på. Och det ska jag.

Likes

Comments

Längesen vi hördes. Kan ha varit för att jag haft fullt upp med att vara i Norge i en vecka, haft det extremt jäkla fint och mått så jävla bra. Denna sommar har börjat så bra att det nästan känns för bra för att vara sant. Och det är redan midsommar?? Hur snabbt har inte det gått??

Jag sitter just nu i bilen och skriksjunger med till Håkans alla texter och tänker tillbaka på förra årets midsommar och hur ångesten satt fast i halsen hela dagen. Såhär skrev jag i då i bilen för ett år sedan:

"Hela familjen i bilen. Jag styr musiken. Det spelas Maggio, Silvana Imam, Håkan. En och annan Thin Lizzy och annan rock för att pappa ska bli nöjd. Annars får jag och syster inte lyssna på Silvanas texter och sjunga med. Mamma tycker de handlar för mycket om knark och jag kan förstå henne, men de är så otroliga.

Vi är snart på landet. Väddö för att vara specifik och jag har leendet på. Fast jag egentligen vill låta ångesten skina lika starkt som min highlighter. Men jag kämpar på, hänger i och gör det bästa av situationen. För jag ska verkligen inte klaga. Både mormors mat och att jag får fira med min familj är fantastiskt, trots att kusin och hans sambo saknas"


Nu känner jag ingen klump i magen och inget behov av att komma bort. Jag spenderar gärna en nykter midsommar med familjen, som den yngsta i min familj, köper lotter i lotteriet vid midsommarstången och spelar den årliga kubbmatchen mot grannarna. Jag mår bra och jag hoppas desamma gäller för er. Kram vänner!

Likes

Comments

Instagram@emmaaaerikssson