Thoughts

Hej på er! Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade och det finns faktiskt många anledningar till varför jag inte hållit uppe uppdateringen, men i grund och botten handlar det om att jag inte mått så bra.

Den största faktorn till att jag inte mått bra på sistone har varit skolan. Jag tror många kan känna igen sig i det, men mitt problem var att jag inte gick dit alls. Jag sket fullständigt i att gå till skolan. Jag kände ångest, stress och oro varje gång jag väl var i skolan, kvällen innan skolan, så fort man pratade om skolan osv. Jag hatade verkligen skolan och därför har jag de senaste månaderna varit väldigt upptagen med att tänka efter, pratat med människor i min omgivning om råd och försökt komma på en lösning.

Jag började fundera efter vad det var som var största anledningen till att jag inte ville gå till skolan. Det var inga problem med själva skolan, trivs faktiskt jättebra i den skolan. Kompisar var det absolut inga problem med heller, så fort jag kom till skolan hade jag alltid jättekul med mina kompisar där. Men, så började jag tänka efter om min linje var rätt, eftersom jag konstant bar på så himla mycket ångest och stress.

I 9an när det var dags att söka in på gymnasium har alltid det humanistiska programmet varit ett självklart val för mig, då det var viktigt för mig att välja ett högskoleförberedande och något som intresserar mig. Vilket det humanistiska programmet var, helt enkelt ett perfekt val för mig. Språk var i princip det ENDA som intresserade mig i skolan och det enda jag hade lätt för, så det var liksom inget snack om den saken. Jag var 100% säker på att det var den rätta linjen.
Men så började jag tänka efter, och jag känner att det inte alls är lika självklart för mig längre. All ångest och stress jag hade gått runt med i månader hade liksom tagit över intresset jag hade för språk märkte jag. Jag läste svenska, engelska, spanska och franska. Det blev verkligen för mycket för mig tillslut att jag tappade intresset helt enkelt, det hade jag verkligen märkt på alla språklektionerna också. Att jag inte var lika ambitiös och intresserad när det gällde att lära mig nytt längre. Stressen jag hade över allt plugg tog liksom över intresset för språk, det blev bara ett stressmoment som gjorde att jag inte pluggade alls.

Då kände jag bara "Nu är det dags för mig att ta tag i mitt liv på riktigt, att gå en linje jag verkligen VILL gå". För jag kan inte gå kvar i en linje jag inte vill gå kvar i längre, haha. Först tänkte jag att jag kunde stå ut 2 år. Men det funkar inte riktigt så, det är verkligen vitkigt att välja en linje man vill gå och trivs i. Jag visste verkligen vad jag egentligen ville gå, Stylist. Det har jag velat ända sedan 9an, men valde det inte eftersom "man skulle" välja en högskoleförberedande linje och inte yrkes. Men nu har jag äntligen börjat i en ny skola med inriktningen Stylist! Jag har bara gått där i snart en vecka, men jag kunde inte vara lyckligare. Det känns verkligen HELT rätt och jag tror att det här kommer bli så mycket bättre för mig. Något som är mer motiverande också är att jag inte behöver gå om 1an, då jag redan har läst klart alla kurser man behöver göra i 1an i min förra skola.

Nu vet ni hur det står till iallafall. Jag ska försöka komma igång med bloggandet igen så snabbt som möjligt och försöka uppdatera dagligen, hoppas ni ser framemot det lika mycket som jag gör! Och kom ihåg, 
att det är viktigt att göra det du själv vill göra. Det är det du blir lyckligast av 

Likes

Comments