Bara jag som älskar doftljus och ljus överlag nu när det börjar bli mörkt om kvällarna? Det är egentligen en självklar grej att ha under den här årstiden! Jag fick ett ljus från Carolina Gynning i doften Butterfly Love för ett litet tag sen och tyvärr är mer än hälften bortbränt :(( Kunde inte hålla mig! Har doftat på hennes vita doftljus som luktar vanilj, vilket är en stoorfavorit som doft hos mig! Älskar i princip allt som har med vaniljdofter att göra!

Inlägget innehåller affiliatelänk

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Victoria's Secret är ju kända för deras gudomliga underkläder och även sidenrockar, som jag tidigare i ett inlägg har visat att jag köpte. Ett köp som jag verkligen inte ångrar! Sidenrockar är ju inte bara fina att titta på utan såså sköna att ha på sig och när jag scrollade igenom sidorna hos Zalando såg jag dessa som liknade Victorias rockar. Tipstips tänkte jag direkt när jag såg dessa! Istället för att beställa från Victoria's egna hemsida men mycket dyrare frakt skulle dessa fungera likaså bra! Julklappstips kanske?

Inlägget innehåller affiliatelänk som du kan läsa mer om under PR & Policy

Likes

Comments

Nästan halva oktober har gått och hösten har redan kickat igång för fullt. Hösten måste helt klart vara en av de mysigaste årstiderna!? Självklart kommer den inte framför storfavoriten sommar men det är nästan så att den kommer tätt inpå efter. De senaste dagarna har varit så grymt fina, riktigt höstväder och påpekar att jag självklart var sjuk under dessa dagar, men är man frisk är det är de dagarna man uppskattar mest!

En massa snygga höstkläder, massa mys och en massa av allt man älskar tycker jag hösten ska innebära och handla om för att den ska bli så grym som möjligt. Gör det bästa va situationen helt enkelt! Jag får alltid en liten kick eller nystart på hösten som känns så himla bra och sen så är det såklart bara att börja räkna ner till jul ;)

https://www.acast.com/mathildaochandrea/176.hostpepp

En annan sak som hör till hösten enligt mig och som även kan hjälpa dig att komma in i höstpeppet är att lyssna på poddar! Mathilda & Andrea har gjort några avsnitt med höstpepp som ger mig en go-feeling och som inspirerar. Klicka på bilden för att lyssna!

Likes

Comments

När man är sjuk och inte har mycket bättre för sig blir detta resultatet! Eftersom det snart är Halloween tänkte jag att det kunde vara roligt att ta damma av sminkborstarna och pyssla ihop någon slags halloweensminkning. Förra året gjorde jag lite sår av enkelt hemmamaterial och jag har insett vad roligt det faktiskt är att göra dessa typer av sminkningar, och det behövs inte inhandlas en massa olika saker för att visa ett resultat. HÄR kan du kika på förra årets sminkning jag gjorde!

Likes

Comments

Dessa stora, stilrena och mysiga filtar vill jag ha! För det första, vill jag flytta hemifrån när jag ser inredning? Svar ja! För det andra, hösten utan filtar är ingen höst, den saken är solklar. Tycker de ser så snygga ut när det är ett så stort stickmönster i dom och inte det lilla vanliga och "tråkiga". Skulle kunna tänka mig ha en i alla sorts neutrala färger eftersom det smälter in så bra. Dock skulle jag nog inte kunna köpa alla med en gång då jag såg pris på över 2000 kr styck.. Lite saftigt pris men det kanske de är värda? Eftersom jag har 0 sykunskaper så betalar jag hellre en extra slant för något som är riktigt gjort och som är tregånger så snyggt!

Likes

Comments

För någon vecka sen var jag och ett hundratal andra ungdomar på en föreläsning/kick- off för en kurs som heter "Entreprenörskap" vi har i skolan. Föreläsaren var ingen mindre än Johannes Hansen, Sveriges främst rådgivare som bland annat varit med i Tv4 och pratat. Jag har tidigare inte hört talas om honom men det var på tiden att jag fick det kände jag när jag gick ur salen.

"Gör det ändå" var en replik han sa som satte sig fast i mitt huvud. Han pratade om så kloka och motiverande saker, och som egentligen är så självklara. Alla har till stor sannolikhet en "trygghetsbubbla och röst" som säger att man inte ska göra saker som är läskiga och går utanför det vanliga.

För att sammanfatta detta kort, vad händer egentligen om du gör något som verkar lite "läskigt" och som går utanför din trygghetszoon? Till stor chans vinner du på det och förlorar inget, men det är just rädslan att gå över den tröskeln till att göra det. Där kommer "Gör det ändå" in, tänk inte så mycket utan gör det! Vem vet vad som händer, det kan vara ditt livs bästa beslut du tagit!?

Det har bara gått någon vecka sen jag var iväg på föreläsningen och jag har faktiskt redan använt mig av repliken i huvudet en del gånger, och har jag förlorat något på det? Svaret är ett blankt nej! Och kan tala om att man stärker sig själv något så enormt mycket även om det endast behöver handla om småsaker. Det gäller att ta tummen ur röven och faktiskt göra det läskiga man gärna vill göra ;))

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Huda Beauty har verkligen något så otroligt fina nyanser i deras Liquid Lipstick serie. Skulle mer än gärna vilja ha allihopa, men dessa ovan har jag fastnat som en tok för! Och visst är det inte så svårt att se i vilken nyansskara som jag föredrar!?

Alla dessa hittar du här hos Sephora!

Likes

Comments

Hej mina vänner! Tänk om alla helger kunde va så bra! Kort sagt har jag haft en riktigt bra helg med vänner och en massa skratt. Fredagen blev en lyckad utekväll, bra människor gör allt! Igår stod jobb på schemat och under kvällen fick jag ta farväl av en kompis som imorgon drar iväg till de varmare graderna i en vecka. Vi gjorde iordning massa mys med bakad potatis, sallad, en god röra och kex och ost. Mums! Det har inte funnits mycket att klaga på och nu är det bara att se fram emot en ny vecka och göra det bästa av utav den. Låter kanske för bra men hellre så än åt det negativa hållet!

Kram!

Likes

Comments

Varför inte starta denna fredagsmorgon med en utlottning av ett presentkort hos Personligalmanacka

där du kan designa din alldeles egen almanacka!?

Tävlingsreglerna är för enkla, det enda du behöver göra är att:

- Kommentera inlägget och berätta vad det bästa med hösten är! (Glöm inte mailadressen!)

- Följ @Personligalmanacka på Instagram.

Hur enkelt som helst och självklart ska även du delta!


Likes

Comments

Jag är så otroligt glad för mina vänner jag har runt omkring mig, de betyder guld! Detta doftljus ifrån Gynning design fick jag av min underbar vän nära hjärtat! Uppskattar henne något så enormt, och hur söt får man va? Ljuset doftar riktigt gott och det är en doft jag personligen inte kommer tröttna på med en gång eftersom den är såpass mild. Perfekt nu när löven börjar gulna och luften kyligare!

Fler av min fina vän behövs i världen ♥

Likes

Comments

I samarbete med Personligalmanacka har jag nu fått hem min tredje egendesignade almanacka genom mina födda år! Dessa är så himla praktiska och älskar idén att man kan llägga en personlig touch på designen, för det är såklart roligare att inte vara och göra som alla andra!? Jag valde såklart att hålla min design stilren men även skönhetsrelaterad eftersom jag tycker det speglar mig och mitt intresse väldigt bra. I almanackan medföljer en linjal, klistermärken, linjal och även en plastficka för att kanske lägga några som helst noteringar i!

- Selfconfidence is the most important element of true beauty

Håll utkik för inom kort kommer jag lotta ut ett presentkort till en lycklig vinnare som får chansen att designa sin egen almanacka!

  • Detta inlägg innehåller affiliatelänk som du kan läsa mer om under PR & Policy!

Likes

Comments

Jag säger det igen, en person jag mer eller mindre blir otroligt inspirerad av är Kylie Jenner. Jag vet inte vad med henne som jag gillar, men det är något som jag fastnat för hos henne som jag inte kan släppa, hela hon är fantastisk! Snacka om vad glad man blev när hon även började med sitt egna program, Life Of Kylie som gör att man får en mer inblick i hennes liv. Ventlyfe är hemsidan som jag tittar via!

Likes

Comments

Ibland får jag verkligen infall för att bara ta en egen stund för att samla inspiration på Weheartit. Jag minns så väl när jag nördade den sidan och tyckte det var något av det roligaste som fanns! Jag tycker det är ett grymt bra hjälpmedel när man både är lite nere och uppe i humöret, så är du sugen för att kika vad jag gillar och blir inspirerad av klickar du HÄR!

Sometimes I just get the feeling that I want to gather and get some inspiration on Weheartit. I remember like it was yesterday how much i nerded that page and thought it was one of the most funniest things to do! I think it's a really good and helpful aid when you feel both down and up in the mood, so if you're interested in seeing what kind of things I like and get inspired by, click HERE!

Likes

Comments


En sak har jag lärt mig, det går inte att tvinga fram känslor, i vilken slags relation det än gäller. Vilken nytta ger det för båda? Ibland spelar ingen roll hur godhjärtad, omtänksam eller behjärtad den andra människan är. Fungerar inte kemin som behövs går det inte, det är bara så. Det är som två positiva poler i en magnet möts och träffar kulan emellan, man kommer inte genom kulan, hur mycket man än kämpar. Det låter galet men det är så ibland, och detta tar mer kraft ifrån en än vad man tror. Ett förhållande ska kännas bra, inga krångel, inga tillgjorda gester, inga tankar innan något sägs, inga onödiga förlåtanden, inga rop på hjälp till andra i situationer. Ordet inget/inga är starkt i vissa tillfällen, det ska inte krävas mycket i ett bra förhållande, vänskap eller kärlek, det ska bara kännas bra och man ska kunna vara precis som man vill.

Men det är just i DET tillfället när man väl ska ta modet till berätta och förklara hur det känns som det blir jobbigt, man vill inte såra utan göra det bästa för den andra. Det är det jobbigaste jag vet, att såra någon utan mening. Men som sagt, jag har lärt mig att det inte går att tvinga fram känslor, och därför blir man tvingad till att såra även om det är utan mening. Det går bara inte att plåga sig själv för det lyser tillslut så starkt igenom, på ett eller annat sätt. Det fanns inga känslor, inget illa menat, utan bara med ren kärlek.

- Några helt oförståeliga meningar, men ändå något jag vet själv vad det handlar om

One thing I've learned is that you can't force yourself into feelings, in what kind of relationship it applies to. What benefit does it give to you both? Sometimes, it doesn't matter how thoughtful, kindly or helpful the other person is. If chemistry doesn't work, it does not work, it's just like that. It's like two positive poles in a magnet that want to get together but they hit the magnet ball, you can't get through the ball, even if you fight until you get really sweaty. It sounds crazy but it's like this sometimes, and it takes more energy that you can even imagine. A relationship should feel good, no hassle, no accomplished gestures, no thoughts before saying anything, no unnecessary forgiveness, no cry for help to others in situations. No and nothing is strong words certain occasions, it shouldn't be needed in a good relationship, friendship or love, it's supposed to feel good and you can be just as you are and want to be.

But it's in that occasion when you're going to take the courage and explain how it feels it gets tough, you don't want to hurt but do the best for the other person. It's the hardest thing I know, to actually hurt someone without meaning. But as I said, I have learned that feelings can't be forced, and therefor you get forced to hurt even if it's without meaning. You can't torture yourself because it brights up so clear through, in one way or another. There were no feelings, nothing bad meant, but only with pure love.

- Some completely unintelligible sentences, yet something I know what it's all about.

Likes

Comments

Instagram@engstromemmas