ORM

Klicka inte om du är känslig.

Annars klicka på Ordet "ORM" 😜

ORM

Likes

Comments

Vet ni?
Jag funderar på att börja Vlogga, men har ett problem.

Hatar hur min röst låter i videos och klarar inte av att lyssna på mig själv! Tycker det är jobbigt för jag hatar min röst!😄

Tänker typ "shiit vad jag plågar folk" haha..😂

Någon som har nåt tips på hur man kan vänja sig? Annars blir det röstförvrängning, hade ju vart nåt!

Likes

Comments

Ingen av Texterna jag delade tidigare är SANNA, Allt är påhitt, det är inlämningsuppgifter jag skulle skriva i skolan om 2 olika personer och deras levnadsmiljöer.


Likes

Comments

Mikaela är 20 år och bor med sin mamma och hennes mindre bröder i en ort vid namn Tyresö, hon tog studenten och gick ut som Målare 2014. Mikaela hade tidigareplaner med hennes äldre syster Klara att de skulle starta en Målarfirma tillsammans som skulle heta ”systrarnas Måleri”.

I början på gymnasiet blev Klara gravid, hon fick gå kvar i samma klass som Mikaela ända tills Klara var höggravid och behövde ta ett ledigt år från skolan. Hon fick en son vid namn Jakob.

När Jakob började på förskolan så började Klara plugga igen till målare, hon skötte sig bra på praktiken och var jätte duktig. Hon tog studenten ett år efter Mikaela och arbetar nu som målare på en målarfirma, dessutom precis tagit körkort och fått en sambo som också har ett barn som hon lever ihop med. Mikaela bor i ett område som heter Granängsringen, det är precis som det låter, fem höga hus som är formade som en ring, skog och små ängar finns det också.Utanför Mikaelas port så finns det en fotbollsplan med konstgräs, där brukar Mikaelas småbröder leka till klockan fem ungefär sen måste dem hem och äta,duscha och sova.

På kvällarna i Granängsringen kommer de äldrebarnen/tonåringarna och spelar fotboll så då vill inte deras mamma att de är ute då det ofta händer saker mot mindre barn på planen, de äldre skrämmer iväg de mindre och tar deras boll och mobbar de mindre barnen. När man kommer hem till Mikaela är det första man ser färgglada tapeter, mycket barn som springer omkring och leker, mycket möbler och många rum. Mikaela brukar gå och öppna kylskåpet och frysen varje dag efter skolan och suckar, stänger igen och går inpå sitt rum.

När man är hemma hos henne så är hennes bröder och mamma så snälla och glada mot andra, men man förstår att den där glädjen var som en mask som döljer deras ekonomiska kris. En gång hade hennes mamma inte betalt hyran för att hon låg efter en månad och då stängde dem av elen, hon skämdes så mycket och sov över hos en kompis i cirka 2 veckor. Annars är Mikaela alltid instängd på rummet och antingen pratar i telefon, chattar med kompisar på internet, kollar på film,eller så är hon ute och ränner på nätterna med hennes vänner som dricker,röker, hittar på bus, lyssnar inte på sina föräldrar, skolkar och är stökiga.

Trots det så umgås Mikaela med dem men sköter sig själv och gör ingenting som dem gör, hon skötte skolan och fick bra betyg i högstadiet sista året. De tidigare åren i högstadiet var hennes två äldre systrar jätte stökiga och det var bråk hemma varje dag så Mikaela hängde på fritidsgården och var ute så mycket hon kunde för att slippa bråken. Mikaela skolkade mycket och hade bara betyd i bild, musik, slöjd och hemkunskap.

En dag ringde hennes pappa och frågade hur det gick i skolan, då svarade hon bara bra men hon insåg att han en dag skulle fråga om att få se hennes betyg och då kom hon på sen att hon inte skulle komma in på den utbildningen hon hade valt om hon inte hade betyg. Hon gick därför och letade upp en stödlärare och började plugga upp alla ämnen och kom in på sin utbildning, hon var jätte duktig och tog studenten som målare som jag berättat tidigare.

När Mikaela gick ut 9an och fick sina betyg så sprang hon hem och ropade ”mamma titta på mina betyg” och räckte fram till sin mamma, hon svarade bara ” jag pratar i telefon, acceptera det”

Mikaela blev ledsen och sprang in på sitt rum och grät, hon ringde sin pappa för att berätta att hon fått betygen och ropade upp alla betyg och ämnen. Det hon fick till svar var ”du kunde fått bättre” och han klagade på att hon valt måleri som förstahandsval och sa du kan bättre.

Det hade fått henne bli osäker på sig själv och få dålig självkänsla och dåligt självförtroende men efter ett tag så slutade hon bry sig om vad alla sa till henne och fick positiva tankar och uppåt puffar av hennes kompis som också var hennes granne. Idag pluggar Mikaela till barnskötare och pluggar stenhårt för att kunna känna sig stolt över sig själv.

Eftersom hon har många syskon och tycker om barn så passar det perfekt för henne, att gå till jobbet och bli glad av att få vara med barn varje dag som har en sådan speciell syn på livet och rolig fantasi.

Nu när Mikaela har bestämt sig och strävar efter en karriär och låter ingen förstöra hennes val hon gjort, hon tänker inte bry sig längre om vad andra tycker och tänker, hon har vuxit och blivit starkare som person efter allt negativt hon varit med om i sin uppväxt, skolgång och så vidare, miljön runtomkring har inte påverkat henne längre men tidigare skolår hängde hon bara medströmmen att skolka om de andra gjorde det för att försöka passa in, men idag är hon vuxen och bestämt sig hur hon vill leva.

Likes

Comments

Samuel är 16 år och går i 9an på högstadiet, han röker, dricker på helgerna, startar bråk och kastar sudd och pennor på klasskamraterna. Han har märkeskläder och säger att hans mamma är advokat fast att hon egentligen är arbetslös. Hans pappa dog i en överdos när Samuel var 10 år gammal. Hans mamma gick i depression och började äta antidepressiva mediciner som gör så att hon alltid är ”off”, hon sover oftast och äter ingenting.

Samuels lillasyster Lucy är 6år och precis börjat i 6årsverksamheten.

Han har tagit hand om Lucy sen hon var liten, Hon hann aldrig träffa hennes pappa eftersom han dog innan Lucy föddes. Samuel går alltid upp på mornarna, fixar frukost, hjälper henne med väskan, gymnastikkläder och tar hand om henne som om hon vore hans dotter. Han både lämnar och hämtar i skolan och gör allt för att deras mamma inte ska behöva tänka på allt. Dem bor i en trång liten 2a i Rinkeby så Lucy och deras mamma får dela på vardagsrummet och Samuel har ett eget rum. Det är de enda dem har råd med efter alla bidrag hans mamma får in som sjukskriven och barnbidrag och så vidare.

Det är så litet så dem harskärmat av med ett draperi runt sängen ifall att det skulle komma någon påbesök så slipper dem se hans mamma ligga i sängen helt utslagen.

Samuel skäms och vill inte ta hem vänner, och verkligen inte när han ljugit om att hans mamma är en advokat. Han skryter i skolan och säger att han har senaste Playstation och massa nya coola spel, men egentligen så har dem inte ens någon tv.

Kylen och frysen är alltid tom så på vägen hem från skolan brukar Samuel leka en lek med sin syster som dom kom på en gång som heter ”hitta pantburkar” det gick ut på att den som hittade mest vann, han lät alltid Lucy vinna. Han ville aldrig se henne ledsen,men han förstod att hon snart kommer börja förstå vad som händer med hennes mamma, varför hon alltid sover så mycket och varför hon aldrig lagar mat, hon har ju sett hennes kompisars mammor och pappor laga mat när hon är där och hälsar på efter skolan.

När Samuels pappa dog så fick hans mamma ett arv eftersom dem vart gifta i 10 år och hans pappa hade fått arv från tidigare släktingar som gått bort, han hade sparat alla pengar och skrivit i testamentet att hans fru skulle få alla ägodelar. Och sedan satt in lite pengar på Samuels och Lucys sparkonton. Men det får dem inte röra förrns dem fyllt 18 år, eller i vuxet sällskap. Men eftersom deras mamma inte vill gå ut från lägenheten så går det inte ta ut pengar till mat

När Samuel är i skolan så bråkar han med andra elever för att själv försöka må bra, och dölja att han själv mår dåligt. Han får gå till rektorn flera gånger i månaden och dem ringer och mejlar hans mamma flera gånger i veckan men hon orkar inte svara, hon vet hur det ligger till i skolan men hon bryr sig inte eftersom hon bara mest vill vara ifred.

Skolan har märkt att det är något som inte är bra och gjort flera orosanmälningar till socialtjänsten.

Samuels mamma får tonvis med brev som hon bara lägger i en hög och låter dem vara. Miljön runt Samuel påverkar honom mer än vad han förstår att den gör, han lever i sin lilla bubbla och tar hand om sin syster sen klarar hon sig själv hemma på kvällarna efter att Samuel gett henne mat så drar han ut och hittar på hyss med sina vänner, då brukar Lucy mest sitta och rita eller ligga och krama om hennes mamma och somna intill henne.

Samuel förstår att han gör fel och att han inte är en bra förebild för sin syster, han vet att hans vänner påverkar honom men han vill inte vara en tönt som går i skolan, och blir kallad tönt, plugghäst och så vidare. Det enda han inte kan göra är att skita i sin syster. Han känner sig inklämd i två olika världar och personligheter.

En dag när Samuel var ute med sina kompisar så sa en utav grabbarna ska vi köra en lek, de andra frågade vad för lek. Kompisen förklarade att de skulle utmana varandra att snatta olika saker som de andra bestämmer.

Samuel blev först vald och skulle sno en tröja från Henri Lloyd.

Han blev osäker och sa att han inte ville göra det eftersom han åkt fast tidigare och hade fått varningar,om han åker fast igen så skulle han bli LVU: ad.

Hans kompisar kallade honom mes och sa då får du inte vara med oss, gör de eller stick.

Samuel gick in i butiken kollade runt en stund sedan gick han in i provrummet och tittade efter larm,han såg inget så han satte på sig tröjan och sen sin egen jacka över och gick ut. Då hade en person sett det och meddelat en väktare som kom med en civilpolis som arbetade i centrumet, dem sprang ikapp Samuel och försökte ta tag i honom. Han slog till polisen i ansiktet och sprang. Han sprang ut till sina kompisar och skrek SPRING. Hans kompisar ropade spring ner dit och pekade mot en gränd. När han kom ner dit så stod det poliser och väntade på honom och då i det ögonblicket förstod han att hans kompisar hade satt dit honom.

Han blev omgående LVU:ad och Lucy blev omhändertagen och fick flytta till en familj eftersom att ingen kunde ta ansvar för henne längre när Samuel också blivit omhändertagen.

Mamman fick flytta till ett boende för deprimerade människor och hade personal som hjälpte henne att återhämta sig, där fanns det psykologer och möten man kunde gå på för att prata ut med andra som också hade vart med om tragiska händelser. Lucy får hälsa på ibland på besökstiderna och Samuel får inte träffa någon på en lång stund. Han klarade inte av att se sin lillasyster efter allt han gjort, han svek henne för att han mådde dåligt.

Likes

Comments

Godkväll, just nu ligger jag i sängen och ska spela lite tills jag blir trött. Skola imorgon, börjar 08:15.
Ska direkt hem imorgon efter skolan och bara ta det lugnt, hoppas på att man får träffa honom
😇
Då tänker ni jasså? Vem är han? Ja, det ni!
😄
Nä, jag ska träffa freddie. Han åker till Kroatien på Torsdag/Fredag så vi måste hinna ses innan han åker.
😔

Ni får ha det så mysigt o sussa i era sängar inatt! Håll tummarna för att ni inte för sover er när ni är uppe så sent haha
😉

Ska ställa klockan nu innan jag glömmer det.
Godnatt på er
💕

Kramar/ Emma
😊

Dessa två bilder tog jag i lördags på Freddes tomt.
Känns så konstigt att ha bott där från 20 December 2015 - 1 aug 2016 och att inte vara ute på tomten som förut....
😄

  • 103 readers

Likes

Comments

Fick en Cannon nyss, ska prova lite 😆🤘🏻
Den är vanlig men ändå
🙈

  • 104 readers

Likes

Comments

Godmorgon, just nu sitter jag i skolan och läser "människors miljöer" som Tove Phillips har skrivit.
Jag trodde det var Onsdag idag så jag tog med men bok "lärande och utveckling" istället.

Men som tur hade Magdalena hjärnan med sig och delar med sig av sin bok, snäll individ!
😊

  • 110 readers

Likes

Comments

Hej!!!

Jag hittade världens coolaste bild på en Orm som är såååå sjukt FIN!
Im in love.

slängde ihop nåt bara för den senaste headern var så uttjatad, har inte så mycket tid att lägga ner på mina headers..😌

Som jag brukar skriva, (Tillfälligt)

Likes

Comments