Hej alla trogna följare och stalkers. Det är hur länge sedan som helst som jag skrev något här så ser du detta så måste du antingen vara en stalker eller en trogen följare. Oavsett vilken kategori du identifierar dig med så är detta inlägg riktat till dig! Jag har officiellt flyttat till England och lämnat Sverige bakom mig på obestämd tid. En ny start i ett nytt land med ett nytt jobb. Detta kräver givetvis en blogg att dokumentera mina nya äventyr på!

Ja, jag har alltså bytt blogg... igen. Nya bloggen hittar du HÄR och vore verkligen vara superroligt om ni började följa mig där istället! Puss och kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Att jag byte ut matte 3, en kurs som jag personligen aldrig skulle få nytta av, mot kursen Natur och friluftsliv, måste varit ett av de bästa besluten jag fattat. Denna kurs har gett mig så mycket glödje och energi jag aldrig trodde att en kurs i skolan kunde ge. Sista hajken nudå bestämde jag mig för att dokumentera lite för att föreviga den. 

Av upphovsrättsliga skäl kan videon inte spelas på mobila enheter, så öppna upp datorn och ta del av våra tre dagar i naturen. Tre dagar bestående av kanotpaddling, klättring, vandring och underbart sällskap. Det är dagar som dessa man minns när man tittar tillbaka på skoltiden om några år.

Likes

Comments

I måndags drog jag o min kära friluftslivklass ut på en tredagars lång hajk, filmade en hel del så en liten video kommer upp här inom de närmsta dagarna som kommer beskriva bättre än vad jag orkar vad vi gjorde för något och hur det var. Under tiden får det bli en liten bild från när jag trotsar en av mina större rädslor; höjd. En sak vet jag efter hajken i alla fall, det är stunder som dem jag lever för!

Likes

Comments

Fullt ös medvetslös - Ett talesätt lika gammalt som fenomenet sociala medier men jag tycker verkligen det passar in på min tillvara just nu, inte enbart idag utan generellt sätt också. Men idag/igår åkte jag in till skolan och hade ett möte med VI-andan på förmiddagen och åkte sedan direkt till jobbet för ett 12 timmars pass. Klev i princip precis innanför dörren och ska bara göra något snabbt att äta innan jag slocknar. Eat, sleep, repeat för imorgon ser upplägget ut ungefär detsamma.

Bild från gårdagens promenad med Moa och Cody, på ett av dessa underbara körsbärsträd som slagit ut i blom!

Likes

Comments

Det är allmän kännedom att jag gillar att fota men nu på senare tid har jag även fått ett intresse för film och att filma. Ett intresse som lär driva mina vänner till vansinne en dag när jag börjar trycka upp filmkameran i deras ansikten, men den dagen den sorgen, hittills terroriserar jag enbart vägarna.

Jag har filmat lite under mina roadtrips på senare tid och satte ihop denna lilla video efter helgens senaste körning. Mobilen är fäst i diverse föremål i bilen under filmningen alternativt att en passagerare filmar så bryter ej mot några trafikregler, just to be clear. Detta är första videon jag testar mig på som är längre än 15 sek så be nice, är fortfarande amatör inom detta område och kommer filma med mobilkameran till den punkt att jag börjar tycka att det är så pass kul, och att jag börjat få kläm på det så pass, att det är värt att investera i en riktig filmkamera.

Likes

Comments

Hade som kanske några av er minns en frågestund på bloggen för ett tag sedan. Det blev kanske ett lite för stort åtagande då jag inte gillar att vara styrd över vad jag ska skriva på bloggen. Första delen av den kom i alla fall ut och jag ska nu försöka avsluta det jag påbörjade! Här är del 2/3.

När var du i kyrkan senast?

Senast måste nog varit i somras i Frankrike, Mathilde och jag besökte Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul de Nantes som är en katedral i Nantes, verkligen superfin! Fast nästa gång bär det kanske av mot Holms Kyrka? Kanske vore något att besöka en kyrka med samma namn som en själv.

Vad letar du efter hos en kille?

Jag letar inte efter någonting alls, viktigt är dock att hans huvud attraherar mig. Jag menar, han kan vara hur snygg som helst men attraherar han inte mitt sinne så kommer det inte hålla särskilt länge.

Vad heter du på sociala medier?

Instagram - @baraemma97

Twitter - @holm_emma_97

Snapchat - @emmaholm97

Vad är din favoriträtt?

Vad som helst med kyckling så är jag nöjd!

Hur kom det sig att du började blogga?

Jag har börjat och slutat blogga flertal gånger men anledningen till att jag alltid börjar är väl att jag gillar att skriva av mig, så fort man skrivit ner något kan man släppa det för det finns alltid där. Även bloggar jag för framtiden, om 10 år kan jag tänka mig att jag kommer tycka det är superroligt att läsa det jag tyckte och tänkte när jag var 18.

Föredrar du att ringa eller skicka sms?

Det fanns en tid för inte länge sedan alls som jag föredrog att smsa men numera ringer jag alltid om jag behöver ha svar snabbt. Det tar så lång tid att smsa och det är inte heller garanterat att personen man smsar tar smset som man menar det.

Hur många landskap har du bott i?

Jag har enbart bott på ett ställe hela mitt liv och det är här ute i Ervalla, alltså precis på gränsen mellan Västmanland och Närke.

Vem är den roligaste människan du känner?

Jadu... Den roligaste personen jag känner borde ju automatiskt vara den som får mig att skratta och le mest, de skulle jag i alla fall säga är Mathilde, Cody och Sam, även om nästan alla mina vänner är roliga.

Favoritglass?

Magnus Strawberry White, förstår knappt hur det kan vara en fråga, sådan självklarhet!

Del 3 av frågestunden kommer upp senare i veckan! Har även 2 frågor jag könde för att svara lite extra mycket på så dessa kommer upp i egna inlägg, del ett av frågestunden hittar ni HÄR!

Likes

Comments

Har alltid tyckt att den talskrivande delen i svenskan är en av favoritdelarna i kursen men det är inget jag tänker överföra hit, det blir så lätt till en ursäkt och jag har inget att be om ursäkt för i min mening. Jag tänker med andra ord inte hålla ett tal om min frånvaro denna gång, en liten förklaring är dock på sin plats.

Kort och gott har jag helt enkelt prioriterat bort bloggen en tid för jag har haft så pass fullt upp, vilket är ett aktivt val som jag står för. Men ja... Nu är jag här igen i alla fall och hoppas ni hänger med mig även denna gång. Jag lämnade med flaggan i topp med fler läsare än på tidigare bloggar och var uppe och nosade på topplistan i Örebro, är väl bara att försöka klättra tillbaka upp igen då!

Kommer förmodligen inte prioritera märkvärt annorlunda framöver men jag ska försöka lägga in lite bloggtid på schemat i alla fall några timmar i veckan! Long time no see, but I'm back! for now...

Likes

Comments

Vad tycker du om vegetarianer?

Jag har inget annat än respekt för vegetarianer och tar av mig hatten för er.

Skulle du kunna vara vegetarian?

Jag är medveten om problemen köttindustrin ger världen men jag är själv inte villig att bortse från kött i min kost, kalla det egoistiskt för det är precis vad det är men jag tror helt ärligt inte att jag skulle kunna klara av det. Dock så skulle jag nog kunna trappa ner, så det är väl nästa steg.

Tränar du någon sport?

När jag var liten dansade jag, red och spelade fotboll, i den ordningen slutade jag även genom åren. För ett och ett halvt år sedan, när jag stod inför valet att antingen satsa eller sluta spela fotboll så valde jag det sistnämna. Idag gymmar jag 2-5 ggr i veckan, det varierar väldigt, och sticker ut o springer lite då och då men lagsporterna är bortplockade från mitt schema.

Vart togs din profilbild?

Hemma, i mitt rum hahah.

Vad ska du göra i sommar?

Jag inleder sommaren med att dra till Grekland med några kompisar och sen får vi väl se vart vinden för mig. Har lite planer som jag inte vill berätta om förrän dem är fastställda men går det som jag hoppas så blir det lite dötid i sommar i alla fall.

Jobbar eller pluggar du?

Jag gör både och! Jag tar studenten i sommar och läser samhällsvetenskap med beteendevetenskapliginriktning. På sidan av studierna jobbar jag med Mary Kay som hudvårdskonsult samt vid behov på ett lager.

Vill du ha barn?

En hund, jag vill ha en hund. Okej jag vill ha barn också, men det ligger låååångt in i framtiden.

En liten mjukstart av svaren på frågestunden, ​har delat upp dem i 3 delar så flera kommer inom kort med fler frågor per inlägg.

Likes

Comments