Vardag

Hej på er !!

Nu är jag äntligen tillbaka här igen! Har hänt massor sedan sist, och mitt liv har gått i ett sedan vi hördes förra gången, den 4 oktober. Har absolut inte struntat i bloggen, utan den har verkligen kommit i kläm den senaste veckan. Nouw har dessutom legat nere i 2 dagar för min del, så jag har inte ens kunnat komma in här vilket har varit lite frustrerande. Men nu är jag som sagt äntligen tillbaka här igen, och tanken är nu att uppdateringen ska bli bättre - såklart!!

Kan ju ta lite i stora drag om vad som hänt sedan sist..

Förra veckan var jag helt överröst av skolarbete. Det var 1 prov, 2 inlämningar och 1 presentation som stod på schemat. Allt på en och samma gång. Jag satt varenda dag fram tills torsdag med min presentation om fotografering, tills jag äntligen blev av med den på torsdag morgon. Jag kämpade väldigt länge med min powerpoint då jag både hade egna bilder, egna tips och dessutom satt och redigerade nästan alla bilder inför detta då jag visade lite före - och efter redigeringsbilder. Jag är nöjd över hur det gick med tanke på att jag tyckte det var hemskt att redovisa inför klassen på högstadiet, usch.. men det kändes betydligt lättare nu.

På fredagskvällen var vi iväg med alla esteter på skolan för att ha en aktivitetskväll tillsammans. Vi körde lite lekar och lyxigt nog fick vi korv med bröd och saft till middag! Haha, nej men, man får väl vara tacksam för att man fick något över huvud taget. ;) Som avslutning på kvällen drog 2:orna och 3:orna ut oss ettor på spökvandring mitt ute i skogen. Antar att de hade tänkt igenom det där väl då det var fredag den 13. Kan medge att man inte var så kaxig där ute i skogen när det var becksvart, utan mobiler, och bara en kompis bredvid sig.. Men vi tog oss igenom det..

Helgen har väl varit ganska lugn ändå. Jag hade räknat med att övningsköra för första gången, men så blev det tyvärr inte då det av någon anledning inte hanns med. Känns så spännande men samtidigt väldigt lustigt att jag ska sätta mig bakom ratten, herregud, är jag redan där..? Var tvungen att tänka efter vad vi egentligen gjorde i helgen, men kom fram till att det inte var så mycket mer än att vi igår var på hockeymatch tillsammans med Flisan. Jag och Flisan älskar att kolla på hockey, men Elin däremot.. inte lika intresserad. Men hon följde med ändå!

Sa ju i början av detta inlägget att det hänt massor sedan sist, men utöver dessa saker jag redan nämnt har det hänt en del privat också. Det är väl inget jag drar upp här det första jag gör, men det är inget dålig eller jobbigt, snarare tvärt om.. ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Okej, okej.. Jag kan ändå medge att vi haft det ganska lugnt på skolarbetsfronten hittills och att vi haft en allmänt soft skolstart, MEN nu den kommande veckan kommer det att vända totalt. Vi har en svenskaredovisning att förbereda, en samhällskunskapinlämning och en historiainlämmning och slutligen ett historiaprov som behövs pluggas till. Som plåster på såren (eller inte) har vi även läxa i både engelska och jag i franska. Det känns inte som jag kommer göra något annat än sitta med skolarbete de närmsta dagarna. Därför är det extra viktigt att man utnyttjar lektionerna och håltimmarna i skolan, för att få tid till lite annat än plugg på eftermiddagarna/kvällarna. 

Den här helgen har iallafall varit väldigt lugn. Jag har (redan nu) pluggat en del, ätit godis och bara chillat. Slappnivån har varit så hög att Emma och jag knappt har träffats, och det ska ni veta hör till ovanligheterna. Det var länge sedan vi inte har träffats båda dagarna på helgen. Säkert två månader sedan om jag tänker efter. Men jag tror att en lugn helg kan behövas lite då och då, för nu känner jag mig utvilad och redo för den kommande veckan.

... Kanske bäst att jag går och lägger mig nu så att den utvilade känslan inte försvinner tills imorgon, haha!

Likes

Comments

Vardag

Hörni, hur mycket uppskattar man inte studiedagar egentligen? Att bara få släppa allt skolarbete (även fast man kanske borde ägna studiedagar åt studier så gör jag inte det och har aldrig gjort) för en dag och bara få göra det man vill kan vara väldigt välbehövligt då och då.

Dagen till ära har det varit väldigt soligt och fint ute. De gula och röda bladen i träden och på marken bara lyser när solstrålarna träffar dem och man blir glad när man tittar ut genom fönstret. Emma och jag har varit ute och fotat Emmas headerbild idag. Efter den vanliga ordningens stök och bök hittade vi tillslut en bra plats att fota på, där bilderna blev väldigt fina. Nu har vi bara den gemensamma bilden kvar och sedan, efter lite redigering är headern fixad och klar, redo att laddas upp här på bloggen!

De senaste kvällarna har jag kollat på en hel del Victorious-avsnitt. Jag blev här om dagen så sugen på att kolla på gamla Nickelodeonserier och hittade en relativt hyfsad hemsida där man kunde kolla på alla Victorious-avsnitt, helt gratis och utan medlemskap. Jag har försökt hitta hemsidor som streamat gamla nickelodeonprogram innan men inte hittat någon, så ni kan ju bara förstå hur glad jag blev när jag väl hittade en! När jag var mindre så var Nickelodeon en vääldigt stor del av mitt liv så därför är det är en sån nostalgi att få titta om på Victorious, som var mitt absoluta favoritprogram. Jag måste ändå säga att jag är väldigt tacksam över att jag fick växa upp in the golden years of Nick. ;) Icarly, Victorious, Big Time Rush, Drake & Josh och Ned's Declassified, bara för att nämna några program som jag älskade.

Likes

Comments

Vardag

Tråkigaste rubriken, men så fick det bli nu när jag krånglat tillräckligt för att kunna göra det här inlägget. Blir så trött när nätet är så segt att det tar evigheter för varenda litet klick man gör. Men jaja, nu är jag äntligen inne här iallafall. :)

Onsdagar är en ganska chill dag i skolan tycker jag ändå. Vi börjar med språk på morgonen och därefter ett långt hål tills 11.10 då vi har en danslektion innan lunch. För tillfället handlar dock den lektionen inte riktigt om dans, utan mer om kost - och träningslära. Men efter ett inlämningsarbete ska vi väl komma igång med lite dans även där. Efter lunch har vi estetisk kommunikation där vi för tillfället skapar egen dans till olika sorters musik i grupper. Sista lektionen för dagen är idrott och håller vi just nu på med orientering. Det verkar som nästan alla andra avskyr orientering. Det är jag, Elin och Alma som kör all in på orienteringen. Rejäl motvind och regn var inget som hindrade oss. Vi kämpade minsann på ändå, och det lönade sig också! ;)

Imorgon har vi studiedag vilket är skönt. Det ser även ut att bli fint väder så vi tänkte bland annat passa på att fota headerbild nummer 2, på mig alltså. Det brukar alltid vara en sådan procedur när vi ska ut och fota, det tar flera timmar innan vi båda är helt färdiga. Det ska väljas outfit, fixas i ordning, väljas ut en plats och sedan ta sig dit. Oftast på cykel. Förhoppningsvis blir det bra på första stället, så att det kan klaras av lite smidigt. Nu låter det som en jobbig "måste-sak" detta, men såklart gör vi ju detta frivilligt och för att det är kul!

Såklart finns det alltid lite tid för att knäppa en bild. ;)

Likes

Comments

Allmänt

Hej allihopa!

Idag bestämde Emma och jag, ganska spontant ändå, oss för att bege sig och fota en ny headerbild på mig. Nu har vi alltså, efter flera veckors velande, gett oss in i den här header-fota-perioden igen. Eftersom att vi har en rullande header så behöver vi ge oss ut i 3 omgångar. En gång för att fota på mig, en gång för att fota på Emma och en gång för att fota på oss båda. Sedan kan det ju också hända att vi åker ut några extra gånger eftersom vi inte har blivit 100% nöjda den första gången. Kort och gott så tar det tid att få upp den nya headern efter att vi har varit ute på den första shooten. Man får liksom räkna med 3 veckor, om inte mer.

Just idag fotade vi på mig och jag kan säga att bilderna blev väldigt fina och höstiga! The location var en liten, gammaldags innergård som jag först var lite skeptiskt åt när vi först kom dit. Jag tänkte att bilderna skulle bli väldigt rosa och bleka men när vi gick där ifrån var vi inget mindre än supernöjda! ;)

Likes

Comments

Vardag

Hej !!

Vad är inte härligare än soliga höstdagar? Mitt humör blir 100 gånger bättre när man vaknar upp och solen skiner utanför fönstret. Så härligt! Jag och Elin begav oss fram på stan en stund idag för att kika lite i butiker. På vägen fram stannade vi till vid ett ställe och klickade lite bilder, såklart. Vi båda fick faktiskt med oss varsitt inköp idag, som passar perfekt nu i höst. Efter det gick vi in på Ica och köpte lite gott innan vi cyklade hem igen.

Med tanke på det fina vädret gick vi senare på eftermiddagen ut på en långpromenix. Vi gick ut när det var ljust ute men kom inte hem före det var mörkt. Lite tråkigt är det att det blir mörkare och mörkare ute nu, men samtidigt är det ju mysigt också. Mobilerna var med i högsta hugg och användes flitigt för att fota. ;) Kändes som vi stannade var tionde meter för att klicka bilder, och nya bilder, och ännu mer bilder. Haha, men fint var det. Vi gick längs en å som låg precis spegelblank i solnedgången. Fick sådan höstkänsla! Särskilt när löven nu börjar skifta färg och falla till marken.

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!

Senast vi hördes av var i lördags, vilket egentligen är alldeles för länge! Avskyr att låta bloggen stå tom så länge, men vad gör man när dagarna går i ett? Tro mig när jag säger att jag inte haft tid till några "nöjen" på kvällarna denna veckan. Inget bloggande, inget youtubetittande, inget kollande på något bra program. Då dansen nu mera tar upp ganska mycket tid går den tid som blir över åt till att duscha, äta, plugga om jag behöver det, och även vara lite social med familjen. Men efter imorgon kan vi iallafall checka av vårat första prov för denna termin. Jag har ingen aning om vad jag har att vänta mig i svårighetsgrad, men jag känner mig ganska påläst och redo ändå. Dock känns det ämnet vi ska ha prov i så brett och stort, så det har verkligen gått åt mycket tid till att plugga in allt. Det handlar om mänskliga rättigheter, demokrati och diktatur. Men som tur är har vi haft möjlighet att få mycket gjort på lektioner och håltimmar. Så jag har inte direkt drunknat i plugg på fritiden som det verkar som många andra gör. Jag är inte den som stressar upp mig över plugg i första taget, trots att jag inte använder kalender eller skriver upp planeringar lyckas jag ändå ha kontroll över det mesta. Men så är det ju såklart inte alltid, jag ska inte måla upp någon bild av att allt flyter på och är perfekt hela tiden. När jag känner att jag inte har kontroll över saker och ting blir jag på extremt dåligt humör. Detta inträffar antingen på måndagar eller tisdagar efter en lång dag med flera timmars dans, i kombination med att jag är hungrig. Jag kan komma hem och antingen bara sätta mig och gråta en skvätt eller vara småirriterad utan anledning, men det beror väl förmodligen på det jag just nämnde..

Imorgon är det iallafall bästa dagen på hela veckan, trots att vi har prov, men det ska som sagt bli skönt att få det gjort. Vi slutar dessutom tidigt vilket är väldigt skönt då det känns som att helgen blir lite längre!

Likes

Comments

Vardag

Hej allesammans!

Med tanke på att både Emmas och min garderob har ekat tomt på höstkläder bestämde vi oss idag för att ta en sväng till Linköping och införskaffa oss lite nytt. Trots att jag försov mig och därmed fick en väldigt stressig morgon var vi iväg klockan 10. Det krävs nästan att man åker vid den tiden om man har planerat att shoppa. Det tar alltid så mycket längre tid, att prova och byta storlekar hit och dit, än vad man väntar sig. Vi var både inne i stan och ute på Ikano, och bara den lilla trippen ut till Tornby där ikano ligger är ju en riktig tidsfördröjare.

Både Emma och jag hittade endel fina grejer. Jag fick med mig två vita t-shirtar med olika tryck på, en rosa stickad tröja, en jeanskjol, byxor och ett par strumpbyxor. Emma köpte två olika kjolar, en stickad tröja och en tröja med volamgärmar. Inte illa för att vara oss! ;)

Nu ser vi fram emot den kommande veckan då man kan styla upp och ha på sig sina nya kläder och känna sig fräsch och fin! 

Haha, det fick bara bli bilder på mig den här gången. Men när vi är ute är der ju oftast Emma som har mobilkameran i högsta hugg och knäpper bilder. Det slutar med att det bara blir en massa bilder på mig!

Likes

Comments

Frågor & Svar

Vilka tre egenskaper är du mest nöjd med hos dig själv? Att jag är en energisk, trevlig och spontan.

Vilka tre egenskaper är du mindre nöjd med? Att jag överanalyserar ofta, oroar mig och har svårt att bli nöjd med saker jag själv gör.

Vilken linje går du på gymnasiet? För er som har missat det så går både Emma och jag estet dans.

Trivs du i din klass? Jag trivs absolut! Jag har bara på de här veckorna på gymnasiet märkt att jag kan släppa loss och vara mig själv mycket mer än vad jag kunde i högstadiet. På något sätt så känns det som att osäkerheten som legat och grott under de tre senaste åren börjar tina bort, vilket är en väldigt skön känsla.

Vad är det bästa du vet? För tillfället, helt klart dans.

Vilken är din favoritmat? Stark mat.

Är du en morgon eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska alla dagar i veckan. På morgonen är jag en levande zombie.

Är du en hund eller kattmänniska? Katt. Hundar kan bli lite too much enligt mig.

Vad gör dig glad? Mat, dans, vänner, familj och även Christoffer Kläffords magiska röst. Alla Idol-fantaster där ute förstår vem jag menar.

Vad gör dig irriterad? När man får höra hur lik man är någon annan och på andra liknande sätt blir ihopkopplad med andra människor. Jag vill vara en egen person, mig själv, och ingen annan.

Hur lång är du? Jag är faktiskt 1,66 (?) Anledningen till att jag är så förvånad själv är att jag här om dagen mätte mig och insåg att jag måste växt hela 2 cm på bara någon månad. Nu tror säkert många att vi mätt fel, men jag kan försäkra er om att vi var väldigt noggranna, det är vi alltid när det gäller mätningar hos familjen Johansson. ;)

Har du några syskon? Jag har en 14-årig lillebror.

Vad har du för ögonfärg? Gråblå.

Vem är din största idol? CHRISTOFFER KLÄFFORD, barabam tssss! Nä okej, det där var inte ens roligt. Men jag tycker att Therese Lindgren är en riktigt bra förebild som jag, likt många andra, ser upp till.

Hur vill du att ditt liv ska se ut om 10 år? Jag vill bo i antingen en villa eller en lägenhet i någon större stad här i Sverige. Jag vill ha hittat en kille som älskar mig för den jag är som jag vill spendera resten av livet med. Eftersom jag är väldigt osäker på vad jag vill bli i framtiden, låter jag den punkten stå tom. Jag får se vad vindarna tar mig helt enkelt. Kanske kommer jag på vad jag vill bli under de här tre åren på gymnasiet, eller så gör jag inte det.

Likes

Comments