Projekt 1 Bildmapp

Den första uppgiften vi fick av Beata att göra var en bildmapp. Då fick jag börja tänka vad jag skulle ha på min mapp och jag tänkte att jag måste ha saker på mappen som jag tycker om och som speglar mig. Jag valde att gå ut och söka lite på internet vad jag kunde ha för saker på min mapp. Efter jag letat ett tag så hittade jag innebandy SM pokalen som då ska spegla att jag tycker om att spela innebandy. Sen valde jag att ha mitt lagslogga i mitten för att mitt lag betyder väldigt mycket för mig och det är en väldigt stor del av mitt liv eftersom att jag spenderar så mycket tid på innebandyn med kompisar och så. Tillsist valde jag att ha noter längst till höger för att det ska spegla att jag tycker om att lyssna på musik men även sjunga.
Jag blev ganska nöjd med min mapp därför att jag tycker den speglar mig bra vad jag tycker om men även tekniken jag använt. För att teknikerna jag använde var vattenfärg och akrylfärg. Vattenfärgen använde jag till bakgrunden och akrylfärgen använde jag till loggan och noterna. Vilken färg jag använde till pokalen vet jag inte riktigt guldfärg var det iallafall.
Något som jag hade lite problem med när jag gjorde min mapp var att välja färg på själva mappen sen fanns det nästan inga färger kvar när jag frågade Beata men hon tog fram det gula pappret så blev jag ganska konfunderad och trodde inte alls att det skulle se snyggt ut men när jag väl satte på det blev jag väldigt nöjd med de.
Om jag skulle gjort om min mapp skulle jag försöka att ha lite mer saker på mappen som jag tycker speglar mig eller som jag tycker om för jag tycker att den blev lite tom även fast sakerna jag hade tog ganska mycket plats.

Projekt två Tema Natur

Mitt andra projekt som jag gjorde var två naturbilder som jag tyckte misslyckades väldigt mycket. Jag hade väldigt svårt att komma på något att göra och jag tycker att jag överskattar hur bra jag är på att måla så att jag ser en jättefin bild framför mig men i slutändan blir det inte alls som jag tänkt mig. Som jag sa hade jag väldigt svårt att hitta inspiration även fast jag sökte väldigt mycket på nätet och försökte ta hjälp av kompisar. Men Tillslut kom jag på och då ville jag göra något som speglade de fyra olika årstiderna vår, sommar, höst och vinter. Jag valde då att måla ety hjärta med snöflingor på vintern och försökte med ett surrealistiskt lönn löv. Men efter ja målat dem med akrylfärg blev jag inte alls nöjd och tyckte att ett dagisbarn kan måla lika bra och då valde jag att avbryta och försöka måla något annat.
Tekniken jag använde när jag målade dessa två bilder var att jag försökte dutta ut färgerna med penseln vilket jag tyckte att jag fick till väldigt bra på hjärtat. Men som sagt jag tyckte att dessa två bilder blev väldigt misslyckade. När jag målade mitt lönnlöv så tänkte jag lite på hur Julia Lundberg i klassen brukar måla för jag tycker hon är väldigt bra på när det gäller att blanda färger och att vara kreativ. Jag tycker att hon är en bra inspirationskälla eftersom att hon är så kreativ och väldigt bra på att blanda olika färger i bilder vilket gör mig inspirerad till att försöka testa lite mer att blanda olika färger med varandra som jag aldrig skulle kunna tro passade.

Projekt tre Tema natur

Eftersom att jag inte alls blev nöjd med min första naturbild var jag tvungen att göra om. Denna gången blev jag ganska mycket mer nöjd än vad jag blev med den första. Återigen hade jag svårt med att hitta inspiration men denna gången var de lite enklare. Jag var först inne på att måla en regnskog men förstod sedan att det skulle vara ett för svårt projekt för mig att göra så att jag skulle bara bli onöjd och ha kastat bort tid på att måla den bilden. Så att jag bestämde mig för att göra en blomma i olika nyanser. Jag blev ganska nöjd med blomman men tyckte ändå att det saknades något. Så när jag var klar med den sökte upp lite bilder på fåglar på Google och tog lite inspiration där och gjorde en fågel i bakgrunden med lite färger som jag tyckte passade med blomman. Jag tycker faktiskt att bilden blev ganska bra även fast den ser ganska enkel ut. Bilden var absolut inte det svåraste jag målat och om jag bara litat lite mer på mina kunskaper hade jag kunnat utveckla bilden mer.
Något som mer som satte lite käppar i hjulet var att jag är väldigt långsam på att måla jag tycker inte alls att det går snabbt. Att måla en liten sak kan ta mig en halvtimma som kanske för någon skulle ha tagit tio minuter. Jag förstår inte varför det går så långsamt även fast jag inte pratar och är fokuserad på arbetet så går det extremt långsamt vilket inte alls är bra, något som jag måste öva upp för annars kommer det inte att bli bra. Eftersom att vi inte hade så många lektioner för att det var massa studiedagar och sånt tog ju de också tid ifrån mig så att det var inte så mycket tid som man kunde jobba på jag var även borta en torsdag så även där åkte det bort en till timma.

Projekt fyra Tema identitet

Mitt sista projekt jag gjorde som jag fick stressa med var tema identitet. Denna gången var de lite lättare att komma på vad jag skulle teckna för att när jag hörde tema identitet kom jag på en bild jag sett för länge sen som jag gjorde om lite på mitt eget sätt uppgraderade den lite. Tekniken jag använde när jag målade denna bilden var teckna. Jag tycker att det både kan bara svårt och enkelt att teckna. Det som kan vara svårt är skuggor och sånt men enkelt är att det bara är en färg som man arbetar med. Jag tyckte även att det var ganska svårt att få till munnen och håret men jag tyckte faktiskt att jag fick till munnen rätt bra jag brukar undvika att måla munnar när jag målar i allmänhet för jag tycker det är svårt men denna gången blev jag rätt nöjd. Håret blev jag inte så värst nöjd med men jag tycker ändå att det gick rätt okej.

Projekt fyra Tema identitet

Mitt sista projekt jag gjorde som jag fick stressa med var tema identitet. Denna gången var de lite lättare att komma på vad jag skulle teckna för att när jag hörde tema identitet kom jag på en bild jag sett för länge sen som jag gjorde om lite på mitt eget sätt uppgraderade den lite. Tekniken jag använde när jag målade denna bilden var teckna. Jag tycker att det både kan bara svårt och enkelt att teckna. Det som kan vara svårt är skuggor och sånt men enkelt är att det bara är en färg som man arbetar med. Jag tyckte även att det var ganska svårt att få till munnen och håret men jag tyckte faktiskt att jag fick till munnen rätt bra jag brukar undvika att måla munnar när jag målar i allmänhet för jag tycker det är svårt men denna gången blev jag rätt nöjd. Håret blev jag inte så värst nöjd med men jag tycker ändå att det gick rätt okej.
Ha de bra// Emma

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag valde Vincent Van Goghs konstverk Starry Night Over the Rhone. Bilden målades i september 1888 och den är målad i oljefärg. Bilden ska föreställa ett par som är vid en vattnet och de tittar på stjärnorna tillsammans. I bakgrunden kan man se en stad och lite bakom där paret står kan man se tre stycken båtar. Jag tycker att bilden ser väldigt romantisk ut fast det är så mörka färger. Tekniken Vincent använde var väldigt fin enligt mig det är som om han har tagit mycket färg på penseln och bara dragit lite försiktigt. Jag tycker att han har fått till bilden väldigt levande med tekniken han använde och även att bilden har ett väldigt fint djup i sig. När jag ser på bilden så tänker jag på att det kan vara både nu på 2000- talet men även tidigare. Det verkar även vara vinter ute eftersom att han har målat paret med tjocka vinterkläder. Bilden är ganska detaljerad tycker jag eftersom att båtarna är så suddiga och bilden är så mörk.
När jag ser konstverket tänker jag på julen. Men även julkalendern från när jag var liten och satt med mamma och pappa i soffan under en filt och tittade på den tillsammans med dem. Mina tankar går även till de som är hemlösa under julen som inte har någonstans att bo för att julen är inte bara frid och glädje utan kan även vara sorg och ensamhet.

Likes

Comments

Salvador Dali var en spansk surrealistisk konstnär som föddes den 11 Maj 1904 i Figures, Katalonien. Salvador gick på konstskola som yngre och år 1916 upptäckte han det modernistiska måleriet genom konstnären Ramon Pichot. 1922 flyttade Dali till Residencia de estudiantes, Madrid där han studerade konst vid Academia de San Fernando. I början av Dalis karriär arbetade han med kubism för att han inte hade upptäckt eller visste vad surrealism var än.
Dalí studerade även senare på Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i Madrid och 1927 inledde Salvador en verksamhet som surrealist.
I Paris fick Dalí en stor betydelse för surrealismens utveckling. Tack vare Sigmund Freud skapade Dalí sin så kallade paranoiskt-kritisk. Han gick dessutom med i Paris surrealistiska grupp.
När han bodde i Paris träffade han på en kvinna vid namn Gala som blev hans följeslagare och musa hela hans liv. 1940 när andra världskriget låg nära flydde Dali och Gala till USA där de tillbringade 8år. Denna tiden var väldigt bra för Dalis karriär då ett museum vid namn Museum of Modern Art i New York 1941 presenterade Dalís dittills största retrospektiva utställning.
Han dog sedan den 23 januari 1989.

Jag valde målningen minnets envishet som föreställer smältande klockor. Jag vet inte riktigt varför jag tycker om den målningen men jag har alltid tyckt om den vi hade den. I vår gamla bildsal på Presseskolan tyckte jag även då om den väldigt mycket. Jag tycker om surrealismen i bilden för man ser inte riktigt vad det är man får tolka bilden lite hur man vill. Som tillexempel den vita lilla klutten på bilden med en smäktande klocka på den har jag alltid tyckt såg ut som en hund men när jag pratade men en kompis om bilden tyckte hon inte alls att det såg ut som en hund så alla ser olika vilket jag tycker är roligt.

Likes

Comments

Hej
Idag fortsatte jag jobba med min teckning om identitet men även att skriva om min konstnär. Jag har ett litet problem att jag är så himla långsam på att måla. Jag vet inte varför de tar bara lång tid jag försöker verkligen att bli snabbare men de får inte. För att försöka lösa de problemet försöker jag att bli snabbare men det går ju som sagt inte så bra. Jag är även snart klar med min konstnär.
Tack för idag

Likes

Comments

Denna lektion började jag med att måla en bild om identitet jag blev ganska nöjd med bilden jag målade men det var endå lite svårt. Jag skrev även om min konstnär så jag kom lite längre med de. Jag tyckte inte riktigt att jag stötte på några problem mer än att jag skulle vilja ha en längre lektion så man kommer ännu längre.
Vi hörs

Likes

Comments

Hej alla
Idag har jag skrivit om en konstnär, jag skriver om Salvador Dali. Varför jag valde Salvador Dali var för att jag tycker att han har väldigt fin konst. En bild som jag fastnade för lite extra var bilden där det är smältande klockor. Jag vet inte riktigt varför men jag tycker den är så fin och surrealistisk. Det gick ganska bra att skriva om honom tycker jag. Det var lätt att hitta information om honom eftersom att han är känd. Det var även ganska lätt att titta på hans konstverk eftersom att de ligger uppe på nätet. Jag ska fortsätta med detta nästa lektion också men även lite hemma så får vi se hur de blir.
Vi hörs

Likes

Comments

Hej
Idag fortsatte jag på min bild med temat natur. De jag la till på bilden var himmel, gräs och en surrealistisk fågel. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med min bild dock tog de väldigt lång tid. 1tim 30 minuter för några ganska små saker. Jag förstår inte hur de kan ta så långt tid så jag känner mig stressad med att försöka hinna mer allt annat man ska hinna med. Jaja jag tar igen de nästa lektion
Ha de bra hejdå

Likes

Comments

Hej
Denna lektionen var ganska seg jag hade väldigt svårt med att komma på idéer som man kunde måla till temat natur för jag blev inte alls nöjd med mina förra bilder skäms typ bara över dom. Jag målade om flera bilder och bytte motiv hela tiden så de blev inte alls en produktiv lektion som jag verkligen hoppades på att de skulle bli. Jaja de blir väl en bättre lektion nästa vecka! Tillslut fick jag målat en blomma som jag inte heller blev nöjd med de se så himla enkelt ut att måla den vilket de nästan var också men de var så himla jobbigt med idéerna jag hade ingen kolla alls bytte mellan sport och natur nästan hela tiden och allt blev bara helt kaos. Nästa vecka ska jag även slipa på min bild med blomman så att den blir lite mer komplicerad lite mer pill jobb fixa bakgrund m.m kanske måla något i bakgrunden som lyfter bilden så att den blir bättre vi för se vad de blir.
Iallafall denna lektionen fanns de papper så jag kunde göra klart min mapp de blev ett gult papper för de va nästan den enda färgen som fanns och som faktiskt matchade till min teckning som sitter på. Jag blev ganska nöjd med min mapp men de finns lite saker som jag skulle velat göra annorlunda så att den skulle bli bättre men jaja gjort är gjort den blev bra endå.
Vi hörs i nästa inlägg bye:)

Likes

Comments

Hej
Min blogg har krånglat lite så att jag har inte fått upp mitt inlägg jag skrev från förra veckan så jag måste tyvärr skriva om de och jag kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde men jag ska försöka komma ihåg så mycket som möjligt. Vad jag skulle gjort den lektionen var att fixa klart min mapp genom att sätta på ett papper så jag skulle kunna lägga i saker i den men de fanns inga stora papper då så de fick jag göra på lektionen denna veckan.
Jag valde att börja med att fixa med temat natur då tänkte jag att jag målar fyra bilder med olika teman på som ska stå för de olika årstiderna så jag började med att försöka måla ett lönn löv men de blev inte alls bra så jag vet inte riktigt var de var ett surrealistiskt löv isåfall med gula orangea toner. Jag blev nöjd med färgerna men inte teckningen. På de andra pappret valde jag att ta temat vinter. Då blev de ett hjärta med färgerna blått och vitt för de skulle föreställa kyla och snö. Jag blev ganska nöjd med de hjärtat men endå inte riktigt känns inte som om man skulle kunna få toppbetyg på bilderna jag målade så får se om jag gör om de nästa lektion.
Vi ses i nästa inlägg hejdå:)


Likes

Comments

Hej!
Denna lektionen fortsatte jag på min mapp eftersom att jag inte är klar med den. Nästa lektion behöver jag bara sätta fast de på ett papper och häfta ihop de. På min mapp idag gjorde jag noter även bakgrund skrev mitt namn och fixade lite på Onsala loggan. Jag är ganska nöjd med min mappkonstruktion vissa grejor skulle jag nog vilja ändra på men jag är endå nöjd med de jag har gjort. Som mitt bakgrundslampor skulle jag vilja ha en svart bakgrund för att jag tror att de skulle bli bäst. Nästa lektion måste jag även börja med tema natur och göra något roligt av de.
Vi hörs bye

Likes

Comments