I dag har rett og slett vært en stor dritt dag. I tilegg så nevnte jeg i går at jeg skulle på kontroll på St.Olavs Hospital idag. Og det gledet jeg meg til, vi får jo se vår lille jente. Men jeg merket at noe ikke var som det skulle da vi var på ultralyd. Men hva kunne det være? Alt var jo normalt for 4 uker siden.

Jeg kom inn på rommet og fikk som alltid beskjed om å legge meg ned på bordet. Hun målte og målte, som de alltid gjør.

Men jeg merket på meg at ting ikke var som det skulle da hun som var der hentet ei dame til som skulle hjelpe henne til å måle. Men ingen sa noe. Hun andre som kom inn tokk med seg målene å skulle spørre enda en kollega om de hadde målt riktig. Jeg ble så fulgt vidre til Poliklinikken der jeg skulle få snakke med lege, som vanlig.

Jeg tok så urinprøve og ble bedt om å sette meg ned å vente på legen. Hadde time kl 13:30 til legen, og ventet i 45 min før jeg ble ropt opp. Og GUD hvor kjedlig det er å sitte der å vente. Jeg finnes desverre ikke tolmodig når det komme til sånne ting.

Men tilbake til det som idag ble litt skremmende. Jeg ble ropt opp å fikk møte legen. Hun sa at blodtrykk og urinprøve var helt normal. Så ingenting der, men lille jente vår hadde avvik på veksten sin, det er jo akuratt dette jeg går til kontroll for. Jeg var på kontroll for 4 uker siden og da var hun faktisk +1,2% i vekst noe de synes var VELDIG bra. Men... idag hadde den sunket til -7,3%. Jeg fikk så vite at jeg må tilbake til kontroll om nøyaktig 4 uker. For hvis dette vedvarer og de finner ut at lille baby har det bedre på utsiden enn på innsiden så vil det bli diskusjon om de skal sette igang fødselen rundt uke 36.

Jeg har siden jeg kom hjem vært ekstremt beskymret og syns ikke at dette er noe gøy. Håper på oppgang ved neste kontroll. Og at ting ordner seg.

Flere som har opplevd dette?

♡ emma

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

GRAVIDITETSUKE 30 ALLEREDE? Gud som tiden flyr. Jeg synes nettopp jeg var i uke 9 når jeg fant ut at jeg var gravid, å fikk høre hjertet til lille jenta vår for førstegang. Og nå er det kunn 80 dager igjen til termin. Det er en så fantastisk følelse, det å kjenne liv i magen hverdag, hun sparker å koser seg. Skal sies at hun har hatt en del hikke den siste tiden som ikke har vært så veldig behagelig hele tiden, men fikk høre at det er ett sunnhetstegn så jeg er fornøyd med det!

Jeg får ofte spørsmål om jeg merker noe til graviditeten? Har du noen plager? Vondt i ryggen? Hatt cravings på noe spessielt? Har du kastet opp osv osv.

Og jeg må faktisk si at jeg har ikke merket mye til graviditeten eller hatt stort med plager. Jeg har ikke hatt kvalme en eneste dag og ikke kastet opp. Jeg har heller ikke hatt craving på noe spessielt. Men kan plutselig sitte hjemme og bare MÅ ha grillpølse kl 23:00 på kvelden. Haha!! Ikke alltid samboer syns det er like gøy. Men det får han nesten bare leve med. Det er FAKTISK oftere han plutselig må ha potetgull, godteri eller noe form for mat, og hiver seg i bilen 10 minutter før butikken stenger. Så noen gangen har jeg spekulert i om det er han som er gravid og ikke jeg.

De eneste plagene eller plagen rettere sakt som jeg har hatt er litt rygg smerter.. Om jeg er veldig mye i aktivitet å belaster ryggen feil så får jeg pingvin gange. Ja jeg ser jo ut som en pingvin der jeg går. haha! Pingviner er jo søte, så det og bli kalt pingvin er ikke det verste jeg har hørt.

I morgen skal jeg på ny oppfølging på St.Olav i Trondheim. Siden jeg er slankeoperert så har jeg veldig tett oppfølging både av sykehuset og jordmor. Noe jeg egentlig syns er helt topp, siden jeg får se den lille jenta vår 1 gang i mnd.

Nå skal jeg snart finne sengen og lade opp til en ny dag i morgen. Og nå håper jeg så inderlig at det snart kan bli litt sommervær snart også.

♡ emma

Likes

Comments

God kveld fra soffan!! Her har vi etter en travel dag akuratt satt oss ned for å se litt TV før det blir å lade opp til en ny dag i morgen. Vi spiste middag alle sammen, før jeg dro til  dyrlegen med hundene, ingenting skummelt annet en en liten hårklipp. Samboeren har holdt på utendørs på tilbygget siden han kom hjem fra jobb. Jeg har nevnt tidligere at vi har holdt på å pusse opp gamle delen av leiligheten og bygget ut ca 35kvm i tilegg. Samboeren har holdt på som en SUPERHELT får å få dette ferdig før vi reiser på ferie. Vi har på fredag brukt 8 uker, og vi er nå ferdige med det innvendige. ENDELIG! Det er så deilig å kunne finne klær, sminke og ikke minst slippe å bo i støv, isolasjon og planker.

Jeg hadde tenkt å vise dere hvordan vi har det hjemme. Men før det ønsker jeg å få på plass litt mer av ting og tang. Så skal se om jeg får gjort dette i løpet av helgen. Vi er utrolig fornøyd med resultatet innvendig. Gleder meg til å begynne på utsiden å få en terasse og et uteområde i løpet av sommeren/høsten, men dette er ikke noe vi stresser med. Vi skal også sette opp carport og utvendig bu etterhvert. Jeg tenkte og dele noen details bilder. Så kanskje dere klarer å få et bilde av hvordan vi har det?!

♡ emma

Likes

Comments

Jeg nevnte i mitt forrige innlegg at jeg skulle ta noen bilder i helgen. Noe jeg gjorde. Det ble ikke så mange da vi har latt telefonen ligge inne eller i campingvogna, men noen bilder ble det! Håper alle sammen har hatt en super helg. Nå vender vi snuten hjemmover og min samboer skal ha sin siste arbeidsuke før vi tar skikkelig sommerferie sammen, og det skal bli så utrolig deilig!

♡ emma

Likes

Comments

I skrivende stund sitter jeg, min samboer, min lillesøster og 2 hunder på vei mot havet. Rettere sakt så er vi på vei til mine besteforeldre. Her skal vi tilbringe helgen. De bor like før Hitra på ei lita øy som kalles Hemnskjæla. Tiden utpå her sammen med de og resten av familien er utrolig avslappende, i en nokk så travel hverdag er det veldig deilig og kunne hive seg i bilen å kjøre en tur når anledningen byr seg. Og med havet rett ved husveggen (nesten), Rådyr i hagen og finvær kan ikke denne helgen bli noe bedre. 

Etter at jeg ble gravid har jeg slitt litt med å kjøre bil. Blir fort litt kvalm og må på do hele tiden. Det er nokk mest sannsynlig for at ting presser på visse ting når jeg sitter. Så hvordan det skal bli når vi reiser på bilferie om 3 uker og skal sitte 12/13 timer i bil en vei er jeg veldig spent på. Det kan jo bli veldig irriterende for de som sitter i bilen med meg at vi må stoppe hele tiden. Men dette får vi bare ta som det kommer.

Bildene viser litt hvordan tiden her ute tilbringes. Og jeg er utrolig glad for at vi har en slik plass vi kan reise til å slappe av. Det å ha muligheten til og bare glemme alt som er hjemme, som kanskje skulle vært gjort, det får nå vente til søndagen. Jeg skal prøve å få tatt noen bilder i helgen som viser hvordan det er her ute.

♡ emma

Likes

Comments

Hadde du en klar forestilling på hvordan det og bli mamma skulle bli? Eller hvordan du skulle bli som mamma? Jeg skal ærlig innrømme at det første jeg tenkte var

"oi shit, dette er jeg jo ikke klar for, det er jo så mye jeg ønsker å gjøre før jeg skal bli mamma"

Men jeg skal si at det endret seg veldig fort. Det endret seg nøyaktig når jeg hørte hjerte til den lille i magen for første gang. Da klarte jeg ikke en gang å holde tårene tilbake. Det var som om verden ble snudd opp ned, men til det possitive. Jeg smiler hver eneste dag, og klarer ikke og vente med å møte vår lille prinsesse.
Jeg tror nokk det at, det å bli mamma er slitsomt, mye mer slitsomt en hva man hadde trodd. Det kommer helt sikkert dager der det er mye bæsj, tiss, gulp og mye skriking som gjør at du vil legge deg ned, og bare gi opp. Og at det kommer til å bli veldig lite søvn. Men er det ikke sånn for oss alle mammaer?

Hvordan jeg kommer til å bli som mamma har jeg tenkt på, men ikke klart å komme opp med en tanke som gjør at jeg blir noe klokere. Jeg mener og tror jeg kommer til å bli en god mor, som vil det beste for barne sitt. Jeg kommer til og være streng der jeg må være streng, men likevell rettferdig. Jeg gleder meg til og starte mamma tilværelsen og hva den har å by på. Kan rett og slett ikke vente. Heldigvis har vi mye som foregår her om dagene så tiden går veldig fort. Plutselig ligger du i armene mine!

♡emma

Likes

Comments

Jeg leste et innlegg her inne for noen dager siden av ei som jeg følger. Om en ting som provoserer meg noe voldsomt. Det har allerede vært mye snakk om dette i media. Det er det også vært eneste år. Sommerferien nærmer seg med storm skritt, og du har kanskje allerede planlakt ferien sammen med familien. Kanskje skal dere til syden eller kanskje besøke familie i andre enden av Norge? Det er jo alltids hyggelig å kunne reise bort fra hverdagen. La alt stress være hjemme mens man pakker baggen og drar. Det å ligge med en god bok å slappe av med alle sine kjære. MEN hva gjør du med hunden eller katten din?

Noen dyreeiere, som for øvrig aldri skulle hatt dyr, forlater kjæledyrene sine eller avliver dem i ferien. Hvem i huleste er så egoistiske, at de klarer å gjøre noe sånt overfor et familiemedlem?

Du anskaffer deg en katt eller hund, som ditt nye familiemedlem, men når du ser du verken har tid eller at katten eller hunden ødlegger for dine planer, er den plutselig ikke bra nok. Så du kaster den på dør!

Til tross for at det finnes mange muligheter for kjæledyrene i ferien er det mange kjæledyr som går en ensom sommer i møte, når eierne kaster dem på gaten, låser døren og drar på ferie. Tror du virkelig katten eller hunden sitter på trappen i 2 uker å venter på at du skal komme hjem? Tro om igjen. Det er derfor den enkelte eiers ansvar å finne en ordentlig løsning når man reiser bort. Dette er noe dyret, fortjener som et fullverdig familiemedlem. For det er jo akuratt det de er. Hvis man ikke vil spandere de kronene det koster å ha kjæledyret på for eksempel dyrepensjonat, så burde man ikke skaffe seg dyr. Skaff deg heller en kosebamse.

Dyrebeskyttelsen over hele Norge jobber hver eneste sommer på spreng fordi du ikke tok ansvar for ditt familiemedlem. Husk det, det finnes en løsning. Du må bare huske å inkludere alle familiemedlemer i ferieplanene dine. Inkludert dyrene!!

♡ emma ​

Likes

Comments

Sommer og sol, og ikke minst varmegrader er vel noe alle gleder seg til etter en lang vinter? Her i Trondheim kan vi ikke akuratt skryte på oss mye fin vær. Selv om vi selvfølgelig har dager der det er varmt, men som oftest er det mye regn og overskyer.

Jeg savner den varme solen på himmelen og det å kunne sette seg ute på terassen å sole seg. Eller ta med seg venner på en cafe å nye sommerdagen. Bor du i trondheim må vi ta til takke med det være vi får hverdag, og jeg merker at jeg setter utrolig stor pris på de dagene man kan sitte ute og kose seg.

Vi her hjemme har hatt store forandringer, vi har bygget ut hele leiligheten og pusset opp den gamle delen. Så det å sitte ute å nyte solen har vi ikke akuratt hadd tid til. Vi har fokusert på å heller få ferdig hele prosjektet før min Samboer går ut i ferie. Så idag har han lagt fliser i gangen. det er det siste som gjennstår før alt er ferdig. Jeg kommer til og legge ut et eget innlegg så dere får se hvordan leiligheten er når alt er på plass. Og jeg håper jeg får alt på plass og i orden før vi reiser på en liten ferie tur til Sverige 24 Juli med min Samboer og mor og hans familie. Noe som alle gleder seg til. Det skal bli utrolig deilig og kunne slappe av noen dager å reise litt bort før hverdagen starter igjen.

♡ emma

Likes

Comments

Det er ikke lenge siden jeg fant ett bilde av meg selv, som viste hvordan jeg så ut for ca 4 år siden. Og jeg kan trykt si at jeg ble redd når jeg fant bildet. Hvorfor? Jeg valgte før jeg tokk noen valg som har endret live mitt totalt, å leve en livstil som overhode ikke var bra. Ikke for meg og heller ikke for alle de rundt meg. Jeg var ulykkelig og hadde det ikke bra!! Men sa jeg de til noen? Nei!! Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg idag er den lykkligste jenta, jeg har aldri vært så lykkelig som nå. Jeg har en familie rundt meg som betyr absolutt alt og en samboer som har vært rundt med i snart 3 år, som gjør alt for at jeg skal ha det bra. Jeg har venner jeg ikke kunne levd uten.

Jeg og min kjære samboer venter nå ei lita jente i September, noe jeg aldri trodde jeg skulle få muligheten til og oppleve, på grunn av overvekten jeg hadde. Men jeg er så glad for at jeg får muligheten til å oppleve akuratt det. Det å bli mamma. Jeg er fornøyd med livet mitt akuratt som det er. Og er så utrolig glad for de valgene jeg har tatt, og at alle rundt meg har støttet meg å vært der for meg, hadde det ikke vært for familie og venner, tror nokka ikke jeg at dette er noe jeg har klart på egenhånd. Unasett om valge var mitt.

♡ emma

Likes

Comments