Header
View tracker

Nytt somrigt nagellack från Essie i färgen "Too too hot" och ett gelöverlack som ger extra glans och hållbarhet. Ni hittar det här 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

De som känner mig vet att jag har en svaghet för leopardmönster.. Har allt från strumpor till morgonrock till necessärer. Just love it!

Alla dessa godbitar är från H&M 😊

Likes

Comments

View tracker

En kopp kaffe efter en härlig morgonpromenad är oslagbart. Jag är ju uppvuxen nära skogen, mer på landet än i stan, och så fort jag kommer ut i naturen så blir jag lugn. Det är så skönt med tystnad och ren luft 😇 Särskilt när man jobbar med och runt människor hela tiden, då behövs en brake ibland.

Kram på er, hoppas ni får en toppenfin onsdag 💕

Likes

Comments

Vill tipsa om Maria Nilas Cream heat spray som är ett värmeskydd. Jag brukar spraya i handen först eftersom det blir lite som ett skumm. Perfekt om man är torr i håret då den ger mycket fukt och bibehåller den fukten man har i håret, alltså blir det inte frissigt (vilket mitt hår blev HELA tiden i fuktigt väder innan denna produkt).

Kram 💕

Likes

Comments

Dricker kaffe i mammas nya koppar från Rörstrand framför Nyhetsmorgon. Nu väntar jobb och sen träning. Hej söndag!

Likes

Comments

Så jäkla grym borste! Gör håret mjukt och glansigt, dessutom tar den tovor i håret som en barnlek. Grymt nöjd 😊 GHD paddle brush hittar ni här.

Likes

Comments

Hej finisar!

Jag tänkte ägna ett inlägg åt att berätta för er om min utbildning till hud-och spaterapeut då jag själv, innan jag valde att börja plugga, letade frenetiskt efter bloggar och omdömen av personer som hade gått en liknande utbildning men jag hittade ingenting. Så kanske är det någon därute som har funderingar kring att läsa till hudterapeut och som jag kan inspirera 😊

Jag pluggade på Yrkeshögskolan för hudvård och spa i Stockholm mellan Oktober 2014 till Februari 2016. Herregud, det var två år sedan jag började på skolan! Tiden går så himla fort! Hur som helst, jag stod i valet mellan olika skolor men det föll på denna eftersom jag kom in i deras första YH-klass och alltså slapp betala för utbildningen. Man fick skicka in betyg och personligt brev, sedan blev x antal utvalda som fick komma på intervju och test i olika grupper. Man fick göra ett praktiskt prov (ge en lärare handmassage), ett teoretiskt prov (frågor inom biologi, hygien, skönhet) och en intervju med skolans rektor där hon frågade saker som varför man hade sökt in, vad service betyder för mig, vad man förväntade sig av yrket, hur man bemöter andra människor etc. Alltså sådana frågor som var relevanta inom yrket. Klassen efter oss fick göra en fotmassage istället, just för att så pass många ett par månader in i utbildningen visade sig ha fotfobi (vilket blev svårt eftersom pedikyr var en stor del av utbildningen).

Vi var tjugo, ganska så olika, tjejer i klassen och alla var från olika delar i landet. Efter inte så lång tid hittade de flesta sitt "gäng" och så är det bland tjejer, alla kan inte gilla alla, men vi var ändå en väldigt bra klass tycker jag. Det var inte alls lika dramatiskt som i andra klasser. Jag hittade Mimmi och Marielle som jag blev väldigt tight med och jag saknar de så himla mycket! Vi ses sällan då Mimmi stannade kvar i Stockholm och Marielle flyttade hem till Norrköping efter utbildningen. Men de är två fantastiska tjejer och de gjorde tiden i Stockholm bland den bästa i mitt liv. All kärlek till de❤

Innan jag började så tycker jag utbildningen lät såå chill! Biologi var ju så roligt i grundskolan och blandat med massagelektioner och manikyr så var det rena drömutbildningen! Men nja, riktigt så var det inte fick jag lära mig haha. Det var väldigt djupt ingående biologi och proven var svåra (!). I termin tre ville man nästan sjukanmäla sig från massagelektionerna då man inte orkade få mer massage (är det ens möjligt tänker väl ni haha) och det var långa dagar i skolan, varannan dag började vi tolv och då slutade vi åtta på kvällen men morgonen därpå börjad vi tidigt igen. Och däremellan skulle man hinna plugga, vilket man ändå fick ta rasterna till.

Det är inte meningen att skrämmas nu utan det jag menar är att många tror att det är lätt som en plätt att läsa till hudterapeut och att man lite "ser ner" på yrket. Men det är såå mycket plugg och jobb bakom den yrkestiteln. 1,5 år är inte så lång tid och därför blir det väldigt intensivt.

Jag gick 3 terminer, alltså 1,5 år. Under första terminen hade vi mycket teori i biologi, kemi, fysik och i alla de praktiska ämnena. Vi började med massage, pedikyr, manikyr, ansiktsbehandling alltså de så kallade "beauty-ämnena". Under vår första ansiktsbehandlings-lektion fick vi lära oss hur vi bemötte en kund och hur vi bäddade in håret i en handduk. Haha, då tyckte man det var svårt men idag är det som att cykla.

Under termin två fick vi flytta upp en våning -till salongen. Där tog vi emot kunder blandat med teorilektioner. Jag kommer ihåg hur fruktansvärt NERVÖS jag var inför min första behandling på kund. Det var läskigt och många gånger kände man sig obekväm men det var något man lärde sig med tiden. Det gäller att våga ta steget ur sin comfort zone för att utvecklas och så är det ju med allt i livet.

Termin tre, då man blev "vuxen" på skolan och fick komma över på andra delen av salongen nämligen spa-sidan. Här lärde vi oss spabehandlingar och jag kände mig hemma här. Att lite "flyta omkring" och få in spakänslan var härlig. Vi gjorde ännu mer massage här då vi lärde oss fyra-fem olika sorters massage. Under en dag kunde man ha fem massager, det var inte ovanligt men väldigt tråkigt. Vi gjorde spabehandlingar som kroppspeeling, kroppsinpackning, spapedikyr, spamanikyr och våra spabad. Dock var det få kunder som bokade in sig på sådana behandlingar, vilket var synd tycker jag eftersom de var roliga att göra. Det var även under denna terminen som vi var på praktik i tre veckor, detta var en sånt himla skönt brake från skolan och då visste jag att jag hade valt rätt yrke! Det var så mycket roligare i verkliga livet och jag fick den praktikplatsen jag önskade: Hår- och hudateljén i Kalmar!

Det jobbigaste under dessa dagar var att vi ibland kände att vi "jobbade utan lön" och det var många diskussioner med lärare och om de verkligen såg till vårt bästa eller om det mest var för att skolan skulle tjäna pengar. Eftersom man hade så många massager, av samma sort, under en dag så lärde man sig inget. Det tog liksom stopp där ett tag och det var väldigt segt. Man var även tvungen att ha ett visst antal timmars praktik för att kunna ta examen. Man hade 100 timmar i potten som man max fick vara borta, vilket kan låta mycket men det går snabbare än vad man tror. Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv som under utbildningen. Tror det beror på att man är så nära folk hela tiden och får man massage när man har ett virus i kroppen, vilket jag fick, så kan man bli riktigt sjuk. För de som åkte på magsjuka och var borta en vecka så rök ca 40timmar. Och att vara borta max 2,5 veckor på 1,5 år är inte så mycket. Så spara era timmar så gott det går! Jag fick gå till skolan med både feber och (visdoms)tandinflammation bara för att jag inte hade "råd" att slösa timmar.

Trots allt jobbigt, och att jag faktiskt var på väg att flytta hem efter första terminen, så är jag enormt stolt över att jag klarade utbildningen och att jag blev auktoriserad hud- och spaterapeut! Idag jobbar jag på en salong, Hår- och hudateljen som jag nämner ibland, och på Kicks. Livet utanför skolan (man glömmer att man har ett liv utanför) och att arbeta som hudterapeut är SÅ olikt att vara på skolan. Det är mycket, mycket bättre och mycket roligare i verkliga livet kan jag lova! Många regler som finns på skolan, och det ibland lite hårda drillandet, existerar inte i verkliga livet utan är till för att förbereda och göra en till en toppenbra hudterapeut. Det är antagligen därför de flesta får jobb efter en utbildning på YH för hudvård och spa!

Lite snabba frågor..

Vad var jobbigast?

Att lära sig flera ingredienser på alla produkter, att sälja något man inte riktigt trodde på, att ha på sig de fula vita kläderna haha, att ha så många tjejer runt sig hela tiden, att pendla hem och sakna Freddan.

Vad var roligast?

Att lära känna så fina tjejer och speciellt Mimmi och Marielle, att utvecklas som människa (för oj vad jag växte som person!), att få göra behandlingar, att få se och uppleva Stockholm.

Hur var slutproven?

Skolans egna slutprov var inte alls farliga, mer som vanliga lektioner. De var utspridda under 1-2 veckor och de flesta lärare var så härliga så man kände sig lugn. Jag valde att göra CIDESCO, det internationella provet som man fick betala en slant för men som gav ett diplom till att jobba utomlands. DET var däremot hemskt. Hade aldrig kunnat föreställa mig den pressen som man kände under de två dagar vi gjorde praktiska prov. Den första dagen gjorde vi teoretiskt i ett par timmar, så tre dagar totalt. Man hade sett klasser innan där vissa grät och vi tänkte nog alla "vad är det för prov e gör egentligen?". Men när man var där så tog all stress och press ut sig tillslut. Jag grät och jag gråter sällan. Folk blev irriterade på varandra men det var bara för att vi var så rädda att misslyckas och behöva göra om proven. Vår delegat, som bedömde oss, var ganska hård eller så var det en fasad för att skrämma oss, för när jag tog emot mitt diplom så viskade hon till mig "Oh you're so beautiful!" så det fanns nog en mjuk sida hos henne med haha. Hon var från Schweiz eller nåt och hade ganska knagglig engelska, vilket gjorde en ännu mer nervös när man skulle förklara allt man gjorde på engelska när dessutom klassen lyssnade. Men det gick och jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det! Man lär sig så jäkla mycket och att pressa sig själv är väldigt bra!

Hur hittade jag boende?

Som tur är så har jag släkt i Stockholm så första terminen hyrde jag en lägenhet av de i andra hand. Detta var i Haninge och det tog ca 40min med pendeltåg enkel resa. Pendlandet var jobbigast och tog mycket tid. Efter det hyrde jag en 17kvm skokartong mitt på Södermalm vid Mariatorget, detta var dessutom under sommaren och Prideparaden var precis utanför. Bland den bästa sommaren i mitt liv! Efter det bodde jag några månader med två tjejer i klassen vid Gullmarsplan. Första och sista gången jag bor med tjejer, haha (men det är underbara tjejer på alla sätt och vis!). Sista tiden bodde jag hos mina släktingar i Haninge igen och tog bussen varje dag, alltså tillbaka till pendlandet. Ett tips är att ta kontakt med folk på skolan innan du börjar utbildningen eller de du träffar på intagningsproven. Fråga runt helt enkelt! Bo med någon, då blir det billigare! Ha koll på om du blir inneboende så det är någon du litar på och bli inte lurad! Många tar fruktansvärda hyror utan några bindningar, detta gäller främst folk på Blocket. Det finns även långtidsshotell men dessa är ganska dyra.

Hur gick det att ha ett förhållande samtidigt?

Jag och Freddan hade varit tillsammans i lite mer än två år när jag bestämde mig för att flytta upp och plugga. Han hade redan börjat läsa till Sjökapten och var ute på sjön en hel del, då ville jag också göra något med mitt liv. Jag ljuger om jag säger att det gick lätt som en plätt, jag saknade honom något enormt hela tiden! Men jag pendla hem nästan varje helg, då spenderade jag varje fredagkväll och varje söndag (ca 10 timmar totalt) på en buss vilket var extremt tufft. Dessutom, efter praktiken, så åkte jag hem och jobbade fyra timmar varje lördag. Hur orkade jag?? Haha. Som tur är har vi ett sånt förhållande där vi vet vart vi har varandra och han är iväg på sjön så mycket att vi har blivit vana. Men jag saknar honom varje gång vi är ifrån varandra ❤

Oj, nu blev det ett väääldigt långt inlägg! Jag hade kunnat skriva dubbelt så mycket! Men summan av kardemumman är att jag är väldigt glad att jag tog mig igenom utbildningen och jag är väldigt stolt över min yrkestitel. Jag ville inte bara ta upp de positiva sakerna utan även de mindre bra och det lär finnas med varje utbildning. Det viktiga är att de positiva väger upp de negativa och det gjorde de, annars hade jag inte suttit här med min utbildning 😊

Likes

Comments

Hej fina ni!
Visst lät rubriken som namnet på ett gammalt halvbra countryband? 😅 Lite som min dag har varit idag haha. Jobbade 9-13, köpte en bagel på Espresso house, drog snabbt till nästa jobb och var där till 18. Åkte hem, gjorde matlådor och pratade med Freddan som shoppade loss i USA 😇 det är ju lite billigare där så gäller att passa på!

Ringde en kund innan jag åkte hem för att kolla om han kunde byta tid imorgon men han blev skitsur på mig, därav rubriken haha. Förstår inte hur människor, som bemöts av en trevlig och sjukt snäll människa (alltså jag den här gången), kan bli sura och otrevliga?! Jag är alltid supertrevlig mot butikspersonal och liknande. Konsigt, förstår inte hur man inte kan vara trevlig tillbaka??

Imorgon väntar jobb sedan träning, sen blir det antingen middag med en vän eller kolla på Idol och svulla godis.

Kram kram 💕

Likes

Comments