Hej hopp!

Måste bara slänga in ett tips till er, nämligen dessa två godingar från Zara home! En helt underbar tvål med doften "Wild bamboo" som jag har blivit helt förälskad i, och doftpinnar i "black vanilla" för den som gillar en lite mer intensiv och träig doft. Personligen ska jag satsa på "wild bamboo"-doften även på pinnarna nästa gång eftersom det verkligen känns som en fräsch toa-doft!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Har äntligen lyckats få till lite av en mysig aura på vår balkong! Målet var att det skulle vara en oas med blommor, växter, värmeljus och filtar meeen nu känns det mer som att hösten snart knackar på och då får man fokusera på saker i själva lägenheten istället. Inte fy skam det heller. Men till nästa år ska det satsas ännu mer på balkong-växter :)

Likes

Comments

"Jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla väsentliga områden i livet." ne.se

Googlar man "feminism" som lite lever i symbios med "jämställdhet" så får man enbart förklaringen "samling rörelser och ideologier vars målsättning är jämställdhet mellan män och kvinnor". Alla är vi väl feminister? Alla vill vi väl att kvinnor ska ha lika rättigheter och möjligheter som män här i livet? Så gott det går, såklart. Detsamma gäller åt andra hållet. Det är inte bara fördelar för ena könet, den ena vågskålen gungar inte skyhögt medan den andra snuddar vid marken, men visst vill väl de flesta att det ska vara mer jämt?

Vad gäller då skyldigheter? Var med om en typisk situation i fredags kväll när jag var på krogen med min fästman och hans två bröder. Vi stod på dansgolvet och gungade till musiken samtidigt som vi försökte föra en konversation i tenor och sopran då en tjej, föga berusad, nyper tag i den äldre broderns rumpa och tjoar "Woaw, vilken nice tight stjärt!". Alla blev chockade men skrattade snabbt bort händelsen som om det bara var "lustigt". Efter ett tag återkommer tjejen och börjar gnida sig mot honom och hennes kompisar skrattar. Han, som var tre gånger större än henne, lyfter bort henne försiktigt och säger med ett leende "bra försök men nej tack".

Detta fick mig att tänka efter, analysera och jämföra med liknande situationer man själv hamnat i där en kille slagit till en på rumpan mitt på dansgolvet. Har jag skrattat? Nej. Har jag låtit han gå vidare utan en ursäkt? Nej. Har jag blivit förbannad? OM jag har. Jag har blivit så arg av detta respektlösa och förnedrande beteende att jag varit nära att bryta en eller två fingrar på en kille. Men hur kommer det sig då att vi bara skrattar bort situationen när samma sak händer fast tvärtom? Varför räknas det som "okej"? Det är ju solklart inte okej! Om vi nu kämpar för ett mer jämställt samhälle så är tjejer, kvinnor lika skyldiga att visa respekt som män. That's my opinion.

Likes

Comments

En vana jag har fått in är att varje helg, oftast på lördag och söndag, väcka mannen med pannkaksfrukost💕 Jag gör de på banan, ägg, majsmjöl, vaniljpulver och lite bakpulver för att få de "american". Sedan toppar jag med massa frukt och bär, kvarg och agavesirap. Massa nyttigheter!

Likes

Comments

Hej fina ni!
Sorry smorry att det blir så mycket fransar på bloggen, meeen jag tycker det är så kul! Har snart mitt slutprov och då blir jag certifierad fransstylist av Lash perfect. Halaaa! 😃🌸

Kollade runt på Instagram och hittade ett skräckkonto, rent ut sagt! Säger inte att jag är perfekt än, vet tjejer som hållt på myclet längre och är mycket duktigare MEN jag kan grunderna. Det verkar inte denna personen, som är helt seriös med sina bilder och undertexten "Another fabolous set!". Vill bara varna så att man verkligen kollar upp den terapeuten man ska gå till 🙂 för dessa fransar lär inte må så bra efteråt...

Och såhär ser det ut när jag har gjort ett nytt set...

Fransarna ska sitta så nära inre franskanten som möjligt (utan att nudda huden) och inte vara för långa eller tunga, beroende på kundens egna fransar, för det kommer de inte orka bära upp. Resultat? De lär gå av och dra med sig kundens egna frans.

Efter är det viktigt att borsta och tvätta fransarna med en oljefri rengöring varje dag.

Likes

Comments

När fästmannen hämtar upp en för lunchdejt❤ Behövde verkligen det idag, det är så tråkigt väder och det sätter sig på humöret, så detta var peeeerfekt! Vi bara myste, åt gott på Magasinet och drack favoritkaffet från Balck.

Likes

Comments

Om ni är/bor i Kalmar så är ni varmt välkomna att boka in en tid hos mig för fransar på Hår-och hudateljén ✨🌸

Likes

Comments

Gjorde singelfransarfransar på min syster igår 🤗

Likes

Comments