Okej, så det här med IBS. Jag har i många år haft problem med min mage. Har nog träffat 20 läkare för mina problem och provat allt från att byta preventivmedel till specialisthjälp hos speciella kliniker i andra städer. Ett tag spekulerades det att jag hade endometrios, en sjukdom som är vanlig men som många aldrig hört om förut, jag var livrädd eftersom mina symptomer var kända vid endometrios. Har man sjukdomen är det vanligt att man har extrema smärtor vid menstuationen, och nej, jag menar inte vanlig mensvärk utan en helt annan extrem uthärdlig smärta. När det var som värst för mig låg jag i sängen i fosterställning och nästintill skrek. På akuten hitttade dem inget fel, dem skrev bara ut starka smärtstillande tabletter.

Efter många om och men hittade min gynekolog en cysta (en vätskefylld blåsa) på min äggstock, den var stor som en golfboll så jag blev inbokad på operation för att ta bort den, (tycker fortfarande det är konstigt att dem på akuten inte kunde se den trots en ultraljudsundersökning) innan operationen gör man en kontroll för att se om något har förändrats, vilket det hade.. Cystan hade brustit så operatione blev inställd. NUSÅ tänkte min gynekolog, dina besvär kommer försvinna, smärtan hade ju berott på cystan såklart.

Men tyvärr. Problemen fortsatte och jag fortsatte bråka med vårdcentralen för att få ett slut på detta, min läkare kom på att det kunde vara tarmen som spökade och gav mig en medicin jag skulle testa i 6 månader. Fattar ni? jag fick hela tiden nya mediciner jag skulle pröova i 3-6 månader för att se om det hjälpte. Under dem åren jag testade allt möjligt levde jag på smärtstillande.

Sedan dess har jag haft dessa problemen, men både vårdcentral och alla andra slutar bry sig efter ett tag när man hela tiden har samma problem, jag förstår dem.

För ca 1-2 månader sedan träffade jag en ny läkare här i Linköping när jag hade ännu mer besvär med magen, dem gjorde så många prover och tester som ingen annan läkare gjort och dem kom fram till att jag har IBS eller iaf att det var 90% chans att det är IBS , tack, det tog bara typ 3 år att få diagnosen.


Jag fick träffa en dietist, och jag vill TIPSA er om att INTE gå till en dietist för att informationen jag fick är exakt den infon ni hittar med en enkel sökning på google, vad man ska äta och inte och tänka på. Besöket tog 20 minuter och jag fick utskrivet på papper vad man kunde testa sig fram att käka. Helt ovärt.

Har någon annan som läser problem med IBS eller en annan tanke om vad det kan vara som har egen tips på vad man kan göra som funkar för er isåfall som ni vill dela med er av är jag mer än tacksam för alla tips jag kan få!
Ta hand er om sålänge.Likes

CommentsHade ingen ide på att starta en blogg när jag vaknade idag men nu sitter jag här klockan halv 12 på kvällen uttråkad som aldrig förr och började nästan klättra på väggarna av tristess. Jag hade en blogg för kanske 10 år sen eller nått, då alla typ hade bilddagboken, kommer ni ihåg? Trodde inte folk fortfarande höll på med sånt här, var ganska säker på att när youtube tog över dog bloggarna ut. Men nu sitter jag här i min trea mitt i Linkan och äter upp dem orden att ingen längre bloggar. Min pojkvön gav mig iden till detta så skyller på honom om det skulle gå helt åt helvete haha.

Tänker vara lite orginell och såklart berätta lite om mig själv för er som är nyfikna eller bara i brist på annat. Jag är om ni inte förstod av bilden på min profil en tjej som för några månader tog mitt pick och pack och drog ifrån min lilla hemstad Halmstad och åkte hela vägen till ingen annan stad än den stolta staden Linköping. Staden är inte mitt val, hade valt Göteborg om det var upp till mig. Min kära idetokiga pojkvän pluggar här medan jag testar på alla jobben som finns i denna staden i jakt på ett jobb. som funkar. Hitills har det väll gått helt käpprätt åt helvete. Mer om det en annan dag. Jag är 21 år gammal och blir ett år äldre den 1 januari varje år, Pappa är kroat och mamma svennebanan så jag kom ut som en blandras i denna värd. Jag vill säga att jag är en lugn och harmonisk människa som gör yoga varje morgon och dricker skogsbärste i mängder. Men finns nog ingen kroat som speglar detta. Likt en italienare (no hate) är jag en livlig person som älskar ljudet av min egna röst och älskar att högt disskutera och äta pizza. Mitt humör kan växla från att vara en ängel som charmar allt och alla till att brusa upp värre än en demon från helvetets mörkaste vrå, skyller på PMS.

Vet inte hur långt ett inlägg ska vara men börjar såhär! Följ min resa här i den händelserika staden Linköping (lol) Följ mig så kommer det komma spännande uppdateringar från mitt liv här.

Likes

Comments