Igår spontan bokade jag och Emelie biljetter till EM och ångrade inte någonting med det. Fantastisk dag! 15 000 personer stod och jublade när det var klart att Peder vann guld! Fick banne mig en liten tår när jag stod där.. Peder om någon förtjänar det verkligen och helt otroligt vilken häst Allan är, levererar runda efter runda.. finner inga ord!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Eftersom jag bloggade senast i Mars är det en del ni missat och det finns ju inget bättre än att beskriva och berätta saker genom bilder!


Likes

Comments

Precis som rubriken lyder ska jag FÖRSÖK komma igång att blogga igen. Eftersom jag slutade på Lucky och ett halvår senare fortfarande står utan häst hade jag inte så mycket att skriva om och valde då lägga bloggen åt sidan ordentligt. Men nu testar vi ifall jag kan hålla motivationen uppe till bloggen ett tag. Lite uppdatering om Lucky då? Han verkar njuta ordentligt av det riktiga pensionärslivet, Amanda verkar till och med ha kommit så långt med hans "rehabilitering" att hon börjat rida lite på honom. Har varit och hälsat på honom ett fåtal gånger och det är alltid lika kul.

När det gäller mitt eget hästletande är det mindre roligt då det inte går så bra. Vi har bestämt oss att försöka hitta en foderhäst till mig men jag har som sagt inte hittat någon. Har varit och provridit några hästar men antingen har hästen inte riktigt passat eller så har det inte blivit som planerat med ägaren. Det ska ju funka från båda hållen ;) Men jag fortsätter att leta för fullt och förhoppningsvis dyker det snart upp något. Saknar verkligen att komma ut till stallet, det enda jag gör nu är att jobba och ligga hemma vilket inte är riktigt det jag vill.

Justee jag börjar ju faktiskt gymnasiet om lite mer än 1 vecka, sjukt. Jag har valt att gå samhäll då det var det som lockade mest, har dock redan nu planer på att byta skola men ska i alla fall gå några veckor på den skolan jag valt och så får vi helt enkelt se vad skolan har att erbjuda!

Kort och rörig sammanfattning om hur det går med livet. Designen på bloggen har jag också försökt att fixa men inget ville funka så ger upp på den för idag, så hörs vi förmodligen imorgon igen!

Likes

Comments

Hallå!

Har haft ett helt okej sportlov! Några roliga grejer jag kan ta upp var att jag hopptränade på en 5 år gammal D-ponny. En sjukt fin ponny förövrigt! Super kul, ponnyn var ju ganska grön men väldigt samarbetsvillig. Trots att jag var ganska ringrostig fick vi till några fina språng! Träningsvärken dagen efter var något som inte var jätte skoj men så blir det när man inte rider så mycket.

Annars var jag på Göteborg horse show i lördags med familjen. Fick inte med mig något hem faktiskt, skulle behövt införskaffa mig nya ridstövlar och ny ridhjälm men eftersom ridningen står ganska still nu är det ingen panik. Däremot var det kul att se hoppningen, man blir lika inspirerad varje gång!


Likes

Comments

Det har verkligen inte varit den bästa dagen i mitt liv. Lucky har i alla fall varit halt i några dagar och idag hade han tydligt fått ett kraftigt fånganfall och det blir man ju inte så jätte glad av att få höra. Har fått en sån stor klump i magen :( Mer om vad som hänt med han kan jag inte förklara, har för lite kunskap om sånt där så jag rekommenderar att gå in på Amandas blogg om man vill läsa mer.

Tänker inte försöka lägga ner så stor energi för att hålla denna blogg igång, i alla fall inte just nu i denna period utan de kommer inlägg när det kommer helt enkelt..


​Snälla bli frisk snart <3

Likes

Comments

Måndag idag, förutom att ha varit i skolan och dragit en sväng förbi tandläkaren för att kolla min tandställning har jag, Tuva och min familj spelat badminton i en timma vilket var super kul. Pappa har hyrt en hall där vi kan vara och spela varje måndag 10 gånger framöver. Träningsvärken ska bli rolig att fåå!

Imorgon är det Tisdag och då har jag stallet som vanligt men jag ligger som vanligt efter i skolan. Har några inlämningar plus 2 prov som ska göras denna veckan och ångesten kryper i mig när jag inte riktigt har koll på grejerna. Därför bytte jag till onsdag så jag i alla fall kan förbereda mig till matteprovet som är på onsdag, det bör hjälpa mig lite. Man får helt enkelt ta konsekvenserna om man inte planerar upp tiden ordentligt även fast jag tycker att skolan kan lugna sig lite med allt, känner väl dock att jag inte ska klaga för mycket eftersom jag inte är i gymnasiet ännu..


En tb till bättre tider på en toalett i göteborg. Saknar också mitt långa hår lite smått även fast jag trivs hyfsat i kort..

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder hade jag en nästan helt stressfri eftermiddag. Den spenderade självklart i stallet vilket var super mys. Ingen satt och vänta på tills jag skulle bli klar utan jag hade några timmar på mig och få pyssla i stallet. Jag försökte mig på att rida lite idag, paddocken var tråkigt nog riktigt blöt och väldigt tung, en liten yta i mitten gick i alla fall ganska bra och trava runt på. Men eftersom jag inte kunde utnyttja hela paddocken gjorde vi nästintill likadant hela tiden och tyckte själv det var lite tråkigt. Var inte så kreativ och hade svårt och hitta på något vi kunde göra så jag red endast lite övergångar på en volt och snirklade runt. Red också väldigt slarvigt tyckte jag och jag satt med handbromsen för mycket så resultatet blev inge vidare bra. Ingen katastrof dock, men är ändå smått besviken på mig själv idag.

Nu när jag ändå skriver att jag är besviken på mig tänkte jag bara passa på att skriva lite snabbt att jag har faktiskt fått en del bra kritik från Amanda och även pappa. Det är bl.a om att jag måste skaffa mycket bättre självförtroende i ridningen och kanske inte tänka så mycket på om jag gör fel eller inte. Tro på mig själv och bara rida. Jag tar verkligen åt mig den kritiken och jag jobbar självklart på det

Men efter ridningen fick han i alla fall bli ompysslad ordentligt. Han fick dessutom komma in till en nyspånad box som Amanda hade fixat, så trots att ridning gick sisådär övervägde resten och det blev en bra eftermiddag.

Likes

Comments

Nää usch idag red jag ute i spöregn, i en hyfsat dålig paddock, men det lilla jag hann och klarade rida innan vi båda blev pissblöta var verkligen bra. Han blev väldigt mjuk mot slutet och han bar upp mig fint i traven. Förhoppningsvis kanske det regnar på en del så att paddocken kan bli bra igen. Jag vill juu såå gärna börja träna nu så vi kan va i toppform i sommar, det är i alla fall min plan... Direkt det mjuknat upp och jag får chansen ska jag sätta upp hinder, för nu var det ett tag sen och jag har nog aldrig varit så hoppsugen som nu.

Förresten, ingen kan väl ha missat att det var Peder som vann jerringpriset?! Sker en het debatt för tillfället på nätet där många är missnöjda och självklart tvärtom. Jag är i alla fall otroligt stolt, han har alltid varit en stor förebild för mig och det är otroligt kul när ridsporten får synas och ta för sig ordentligt! Tråkigt nog finns det ju alltid dessa människor som har en helt skev syn på ridsporten. Sett massa artiklar om vilken skandal det var och jag tycker bara att det är trångsynta människor som inte kan ha mycket kunskap. Otroligt tråkigt att det bara blir såna här diskussioner när det gäller ridsport och ingen annan sport. Men jag lämnar det där, jag är i alla fall jätte glad för Peders vinst och detta är verkligen inte sista gången vi får se ridsport i tv rutan!

Lite artiklar om ämnet: Klicka här Klicka här Klicka här Klicka här

Likes

Comments