Header

Idag har jag haft studiedag vilket har varit väldigt skönt då jag endast kunnat fokusera på plugg. Vi har väldigt mycket just nu som ska vara klart, dessutom har vi 3 prov som väntar om 1 vecka. Jag åker dock på prao om 2 veckor igen så då har jag lite ledigt från skolan.

Lucky har jag tagit det lugnt med ett tag nu, endast tagit lite lugna uteritter ock även longerat lite. På torsdag sätter jag igång igen och då ska vi träna på galoppen då det är den som brister mest. Har faktiskt inte så mycket mer och skriva om just nu därför får det bli ett kort och snabbt inlägg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Idag longerade jag Lucky för första gången vilket gick väldigt bra. Travade runt i låg form med ett fint steg. Galoppen går vi inte in på, det gick lite hur som helst men det var trots allt första gången. På torsdag funderar jag på att rida ut eller hoppa lite, beroende på vädret. Onsdag och Torsdag kommer dessutom bli lite lugna vi har inga lektioner utan vi ska endast lyssna på lite föreläsningar, såå ska passa på att endast ägna mig åt plugg när jag väl har orken och tiden.


Likes

Comments

Ni får en liten sneak peak från gårdagen. Tvingade med Tuva ut till stallet då jag ville ha nytt bloggmaterial och det var ju så fint väder även fast solen nästan hunnit gå ner. Försöker blogga mer imorgon, allt går verkligen i ett just nu ://

Likes

Comments

tuff jobbdag, sen ut till stallet och hoppa Lucky med hjälp av Malin i regnet. Nu är jag helt slut, dessutom väntar en lång skoldag imorgon.. Sen har man frisörtid på kvällen, ska äntligen få bort allt slitet och kanske färga ;) får se hur mycket jag vågar..

Likes

Comments

Gårdagens pass var klockrent, han var så fruktansvärt fin. Jag försökte använda så lite innertygel som möjligt och endast använda vikten och jobba mer med halvhalter. Tar en mjuk förhållning samtidigt som jag driver lite lätt. Blev såå himla bra, fick ett betydligt ärligare stöd och det kändes verkligen som jag red ordentligt fram till handen. Kunde sitta ner ordentligt i traven och göra ökningar samtidigt som han höll kvar formen och sträckte ut bena. En riktigt goo känsla.

Idag fick han sig en uteritt och massa mys istället. Han förtjänar det såå. På torsdag ska dressyrprogram tränas och söndag bommar/hoppning som Malin så snällt ville hjälpa mig med. Nu är vii absolut på g ;) dock börjar skolan imorgon så ytterligare en grej som förmodligen kommer vara ivägen för det mesta :))))

Likes

Comments

Lördag förmiddag red jag ett ordentligt pass på Lucky. I början lät jag han ha en väldigt öppen form, fokuset låg på ett mjukt stöd och en mjuk hand. Han var duktig och efter en del arbetandes blev han hyfsat lösgjord på slutet. Det skummade runt munnen och svettig blev han, precis det resultatet jag ville ha.

Idag kom jag istället till stallet sent på kvällen och det hade börjat skymma. Eftersom vädret var så fint passade jag på att ta en kort promenad själv faktiskt och jag var så stolt över mig själv att jag äntligen vågade mig ut på promenad för hand. Lucky har ju som sagt inte riktigt haft den bästa respekten för mig, men det mesta gick ändå super bra. Det enda som var lite jobbigt var när vi var på väg tillbaka till stallet och grenar började knäckas i skogen, då blåste han upp sig och började göra något konstigt läte, men jag höll mig förvånansvärt lugn och bara försökte fortsätta att gå. Fick lite problem när han började hoppa och krångla.runt mig men det var bara att påminna han med spöet att jag fortfarande existerade så gjorde han inte så fruktansvärt mycket väsen av sig. Hann till och med skratta lite då han lät såå konstig, det var verkligen som om han trodde att det var hans sista minut vid liv.

Imorgon får han vila, så blir det förmodligen träning på tisdag!

Likes

Comments

Trots att jag faktiskt har helt ledigt just nu har det varit fullt upp här hemma. Familjen har kört stor rensning i trädgården samt storstädning i huset, vi hade dessutom lite tidspress på oss då vi får besök på lördag. Så nu är jag ganska så slutkörd

Sov hos Tuva igår och det blev pokemon jakt i typ 3 timmar, (skräll) men otroligt mysigt hade vi det, sen var det bara hem tidigt nästa dag och fortsätta städningen hemma. På kvällen när vi iprincip var klara åkte jag och pappa till stallet. Eftersom solen galet nog var framme vågade jag mig ut på en uteritt och det var så mysigt, kunde inte bli ett bättre avslut på dagen. Så medans solen var påväg ner var jag och Lucky ute och klättrade i backar och travade korta sträckor.

Imorgon blir det Karlstad igen där vi ska fortsätta hjälpa brodern att flytta det sista sen blir det nog inte så mycket mer för denna veckan, skolan börjar ju om 2 veckor så man får väl försöka tagga upp till det:( Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen och sova, har så ont i kroppen..

Likes

Comments

Idag åkte jag och brodern till Karlstad för att fixa till hans lägenhet som han och hans flickvän ska flytta in i. Vi städade och packade upp flyttlådorna ,tog oss högst 2 timmar då vi snackar om 20 kvadratmeter. Sen var planen att vi skulle gå runt lite och kolla vad som fanns men jag hade sovit otroligt dåligt och mådde inte så bra så vi drog oss hem igen.

Efteråt drog vi oss till stallet. Lucky fick stå inne och äta lite hö medans jag stod och borsta länge, eftersom jag inte var på topp så blev det ingen ridning, plus att det var halvt storm ute.. Men vi gjorde ändå det roligaste jag vet och det är lek i paddocken. Älskar att springa och leka med han, man kommer så nära varandra. Funderar på att åka ut till han imorgon igen så han får ridas lite. Han rids väldigt oregelbundet just nu men tror han trivs som halvpensionerad, strosa runt i hagen samtidigt som han får mycket uppmärksamhet av mig och Amanda.

Jag ska också försöka rida ut ännu mer, men det är verkligen inte lockande om man ska ut ensam och det blåser/regnar så mycket. Så himla lätt och fastna för mycket i paddocken. Försöker verkligen variera träningen vilket jag tycker att jag lyckas väldigt bra med men jag tror jag behöver lägga in fler uteritter.

Nu är jag i alla fall ledig hela denna veckan och nästa vecka jobbar jag endast 2 dagar. Är såå skönt och vara ledig, meen självklart är det så sjukt dåligt väder. Så där försvann min chans att få en liten bränna. Designen är förresten endast tillfällig, byter den när jag tagit nya fina bilder.

Likes

Comments

hahhaha jag måste bara ta att ursäkta för designen! Den ska absolut inte vara så. Igår kväll tog jag bort designen så att allt försvann men sen tog det så lång tid att fixa ny såå jag orkade inte mer, haha idag åker jag till Karlstad och kommer väl ha fullt upp. Men försöker fixa den när jag har tid!

Likes

Comments

Idag började passet med en skenande och bockade lucky. Han blev rädd för pappsen som grejade med hinder. Det ledde i alla fall till att jag blev knockad på hakan, en ordentlig träff dessutom så nu har jag lite smått ont där. Onödigt, men det går ju lätt över. (tyck synd om mig)

Det var studs som stod på schemat, Målet var att ha han relativt lugn innan hinder och efter, alltså egentligen typ hela tiden. Det tyckte jag att vi verkligen lyckades bra med (till och med jag kunde hålla mig relativt lugn). Jag överraskade han aldrig utan jag var noga med anridningen, Istället var jag väldigt noga med att han skulle märka skillnad på när vi faktiskt skulle hoppa och när vi inte skulle det. Han har ju en stor tendes att hetsa upp sig innan jag ens vänt upp mot det jag ska hoppa, idag kunde jag rida lite hur som helst mot hindren även fast jag inte skulle hoppa och det var ingen big deal.

Vi fick jätte bra flyt och kunde också hålla en helt okej galopp efteråt. Så nöjd med han och vi avslutade bra. Pappa har äntligen fått se en betydligt bättre sida av Lucky när det gäller hoppningen!

Likes

Comments