Header
View tracker

Idag har släkten varit här och myst lite, vi åt go mat och självklart tårta. Annars har jag suttit ner bänkad i inlämningar som ska vara inne i slutet av denna vecka... alltså nu.

Hästfri dag idag och imorgon sen på Tisdag sker min första privatlektion vilket jag ser riktigt mycket fram emot. Sen får vi allt se vad jag får med mig som jag kan föra över till min ridning på Lucky, var ganska längesen jag träna för någon och känner att det verkligen är dags. Ska bli kul med nya ögon på mig och framförallt få sitta på en annan häst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu var det ett tag sen sist och det har verkligen bara gått käpprätt neråt. Ridningen är väl det som framförallt gått utför, det är verkligen inte roligt längre. Jag har faktiskt tappat meningen med detta. Jag kommer ingen vart ändå?? varför gör jag det här? det är frågan jag ställer mig allt för ofta. Samma problem som jag alltid haft med Lucky löser jag aldrig. Jaag tror att jag löst det men sen efter några veckor är jag tillbaka på ruta 1. Så har det varit nu i 3 år och tillslut är man på gränsen till att ge upp, man börjar inte se någon mening med det man gör. Blir så fruktansvärt ledsen och frustrerad för jag hade verkligen hoppats att jag skulle kunna utvecklas med lucky till något riktigt bra på 3 år. Ett exempel på att det inte hänt något är ju att jag fortfarande inte kan galoppera ordentligt?? Efter 3 år kan jag knappt galoppera...

Men för att inte ge upp än har jag nu gjort så att jag ska börja ta privatlektioner på andra rutinerade hästar för en tjej någon gång ibland för att hitta inspirationen och få tillbaka motivationen men just nu känns det verkligen inte bra.

Och om jag ska ta upp något jag lite är glad över är att det känns faktiskt lite bra att paddocken är frusen, då blir jag nästan lite tvingad till att börja om från början i skritt..

Likes

Comments

View tracker

Tänkte ta och bjuda på några bilder jag haft på mobilen dom senaste åren!

Nog gillar man snön, men detta överväger ändå lite mer

favorit i repris <3

I kina där jag halvt höll på och dö..

Och tillsist Amandas fantastiskt fina häst Calle, fick chansen och skutta lite och nog ser jag riktigt rädd ut ;)

Likes

Comments

Nu har höstlovet precis tagit slut vilket inte varit så skönt. Det är bara massor av prov och inlämningar som väntar på än och jag har blivit fruktansvärt skoltrött, så ligger i en period som är lite smått jobbig just nu i alla fall när det gäller skolan.. Men jag har ju faktiskt jobbet (tro det eller ej) och ridning som får mig att släppa skolan några timmar och bara kunna slappna av en stund utan en massa måsten och uppskjutningar.

Snön har dessutom kommit vilket har gjort mig lite mer taggad, tycker snöö är så mycket roligare än regn och mörker och ska bli så kul när det blir riktig pudersnö som gör att man kan rida skojiga pass på ponnyn. Vill att det ska bli riktigt hög snö så att man kan rida på gärderna och låta hästarna jobba på ordentligt. Har nog inte ridit ett ordentligt pass på länge nu och det måste det bli ändring på.

I alla fall så måste jag se till att ladda kameran och försöka få med någon som kan fota fina vinter bilder snart, det var längesen jag tog upp kameran nu så det måste absolut fixas.

Imorgon åker jag till Lucky och förhoppningsvis är det pudersnö så att jag kan ta och rida! Har blivit lite mindre utevistelse för han då det varit så dåligt väder och nästintill storm, då har hästarna ändå bara varit glada över att få komma in och värma sig. Så det är ganska nödvändigt att jag rider han lite mer nu..


Likes

Comments

Idag blev det lite banhoppning med Lucky. Det gick faktiskt helt okej med hoppningen, ganska oflyt som vanligt men det är inte värre än vad det varit innan. En sak som är viktigt för mig att träna på är att jag ska kunna våga släppa fram han lite mer och inte hålla in han hela tiden, lita på att han kan komma rätt och göra sin grej. Eftergiften är också lite för dålig och det ser man tydligt mot sista hindret. Men jag tycker ändå att man ser att vi utvecklats ganska mycket ihop, nu blir i alla fall min läxa att jag ska träna på galoppen mycket ett tag framöver så vi kan få bättre flyt i hoppningen.


Likes

Comments

idag gick Lucky allt bra! fick till mitt problem med en sträckt yttertygel i vänster med hjälp av pappas tips och han gick såå fint! Nu kommer jag flyga på rosa moln ett tag framöver..

bilder emelie tog på oss från hästryggen och oj vad små vi ser ut från den vinkeln, hahha

Likes

Comments

Igår var det halvt storm ute och kallt men ändå hämtade Amanda upp mig och vi åkte till stallet för att rida. Först ut var Lucky och oj vad jobbigt det var att rida i paddocken när det kändes som om hela stallet skulle blåsa omkull. Lucky och jag blev båda lika okoncentrerade och reagerade på minsta ljud, men Amanda gav riktigt bra tips och hjälpte oss båda till att bli mer fokuserade och avslappnande. Jätte roligt var det och fick lära mig massor av nya grejer som jag kan använda på Lucky! Sen skulle Amanda rida Calle och då fick jag passa på att sitta och studera dom när de gjorde samma övningar, lärorik dag!

Idag blev det inte och åka på träningshoppning utan jag hoppade in och jobbade några timmar istället sen åkte jag och longerade Lucky 20 minuter. Näsan var i backen och han såg fin och avslappnad ut, sen pysslade jag om honom ordentligt med självklart massa godis.

Nu är i alla fall mina praoveckor klara, min sista dag på min praoplats gick ut på att bli bombarderad med teckningar och kramar, gulliga ändå <3 men ååhh vad jag längtar till skolan nuu, ska bli skönt att komma tillbaka.

brist på andra bilder fick det bli en på mig och madonna när vi försöker oss på gymnastikhoppning

Likes

Comments

Idag tog jag faktiskt lite ledigt från min prao, det tär på en psykiskt att hålla på och springa efter jobbiga barn så jag var bara tvungen och ta en dag ledigt plus att jag dessutom känner att jag håller på att bli förkyld. Imorgon måste jag dock gå dit även fast det tar emot ganska mycket.

Men idag kunde jag i alla fall åka till stallet och där tränade jag mycket på tempoväxlingar och övergångar. Gick ganska bra faktiskt och på slutet kunde jag ta några skutt över ett kryss som stod i paddocken. Han var lite pigg emellanåt men tyckte det ändå gick bra! 

Funderar fortfarande på om jag ska anmäla mig till träningshoppningen i Trollhättan eller inte. Är väldigt kluven när det gäller det, känner att vi kanske inte är riktigt redo än men samtidigt tycker jag det kan vara värt att chansa. Det hade ju verkligen varit kul och få komma ut på någonting innan 2016 är slut.

​visst är ländtäcket fint ;) hahah

Likes

Comments

Idag blev det en sen och snabb tur i stallet, det hade nästan hunnit bli mörkt så jag hade inte så stor lust att sadla och börja rida utan det fick bli lek i paddocken som alla andra gånger jag inte känner för att rida. Det märks faktiskt att det har börjat bli lite kallare då Lucky var mycket mer busig och känslig än vanligt. Kunde knappt leda runt han för att han var så ivrig men roligt hade vi. Sedan fick han gå in och stå med BoT täcket en stund medans han blev bortskämd med massor av godis.

Imorgon har jag som sagt prao igen vilket jag inte är så motiverad till, efteråt får jag dock kanske unna mig med att åka till överby då jag i vilket fall behöver införskaffa mig lite nya vinterkläder. Ska se till ifall jag också kan skaffa gymkort imorgon så jag snart kan bli fit for fight.

Vad sägs om headern då? Njaaa jag är i alla fall inte så stort fan av den, den är lite för enkel, men det tar ju sån fruktansvärd tid att försöka fixa en bättre (läs "jag suger på att fixa header"). Bara att fixa denna enkla tog mig typ 1 timma. Dessutom uppdaterar jag inte bloggen lika ofta längre så kände att det inte riktigt var värt det. Men får väl se i framtiden ifall jag kan fixa än bättre (förmodligen inte, haha)


Likes

Comments