Header

Nää usch idag red jag ute i spöregn, i en hyfsat dålig paddock, men det lilla jag hann och klarade rida innan vi båda blev pissblöta var verkligen bra. Han blev väldigt mjuk mot slutet och han bar upp mig fint i traven. Förhoppningsvis kanske det regnar på en del så att paddocken kan bli bra igen. Jag vill juu såå gärna börja träna nu så vi kan va i toppform i sommar, det är i alla fall min plan... Direkt det mjuknat upp och jag får chansen ska jag sätta upp hinder, för nu var det ett tag sen och jag har nog aldrig varit så hoppsugen som nu.

Förresten, ingen kan väl ha missat att det var Peder som vann jerringpriset?! Sker en het debatt för tillfället på nätet där många är missnöjda och självklart tvärtom. Jag är i alla fall otroligt stolt, han har alltid varit en stor förebild för mig och det är otroligt kul när ridsporten får synas och ta för sig ordentligt! Tråkigt nog finns det ju alltid dessa människor som har en helt skev syn på ridsporten. Sett massa artiklar om vilken skandal det var och jag tycker bara att det är trångsynta människor som inte kan ha mycket kunskap. Otroligt tråkigt att det bara blir såna här diskussioner när det gäller ridsport och ingen annan sport. Men jag lämnar det där, jag är i alla fall jätte glad för Peders vinst och detta är verkligen inte sista gången vi får se ridsport i tv rutan!

Lite artiklar om ämnet: Klicka här Klicka här Klicka här Klicka här

Likes

Comments

Har väärldens söndagsångest idag, har inte alls hunnit/orkat göra allt jag planerat att göra i helgen. Att åka och träna har jag verkligen inte orkat göra och allt plugg som jag planerat att få gjort blev inte alls av. Utan istället har jag städat huset och plockat undan alla julgrejer, senare mot kvällen kom Tuva spontant till mig igår och vi hade världens myskväll. Kollade på en massa film och gamla bilder, riktig kvalitetstid! Nästa dag var det bara upp och jobba, tråkigt nog skulle jag fått rida runt i mörkret, men turen var på min sida vilket gjorde att jag fick sluta en timma tidigare så jag hann ut i det otroligt fina vädret.

Hittade hästarna i hagen utan täcke i solen, och oj vad dom såg ut att må bra . Ridningen blev inte heller riktigt som planerat, paddocken såg väldigt fin ut på långt håll men när jag väl var där så fanns självklart isen kvar. Lucky är broddad runt om nu så det gick att rida lite. Men han var väldigt försiktig och spände sig en del. Jag försökte i alla fall lösgöra han så gott jag kunde men det fick räcka efter 15-20 min..

Nu det sista av denna veckan ska jag sätta mig och lyssna på lite poddar innan jag går och lägger!

Likes

Comments

Torsdagar är verkligen den värsta dagen i veckan, deen är såå lång och det känns som dagen aldrig tar slut. Fredagen är så nära men samtidigt så låångt bort. ´

Idag var i alla fall planen att rida ett ordentligt pass på lucky med fokus på galoppfattningar men när jag när jag väl kom till stallet och såg paddocken ändrades planerna en aning. Paddocken var fortfarande en enda stor isbana, var nära på att ramla flera gånger. Lucky fick då vila idag igen men vad ska man göra? Han får vänta lite med att bli fit for fight helt enkelt och istället blir ordentligt bortskämd. Han blev borstad och kliad en lång stund och det här med kliandet är en stor favorit, han spetsar öronen direkt och börjar gunga med huvudet. Så sööt!

På söndag får vi hålla tummarna att jag får någon timma i sadeln!

Likes

Comments

Min regelbunda uppdatering började inte så bra, men jag fick in något virus i datorn som gjorde att jag inte kunde komma in på nouw men nu är det förhoppningsvis löst!

Igår blev de ingen ridning på Lucky även fast jag gärna velat. Paddocken var täckt av is och slask och han hade dessutom inga broddar på så att rida tror jag inte hade gett något. Jag får helt enkelt rida ordentligt imorgon och jag hoppas innerligt att det är bättre väder för idag har det verkligen inte varit någon höjdare. Det har blåst och regnat nästintill hela dagen så jag valde att spendera eftermiddagen efter skolan på gymmet.

Skolan ligger i ett högt tempo så jag spenderar mycket av min lediga tid framför plugg. Jag bara längtar tills denna termin är över, är sååå fruktansvärt skoltrött vilket gör att jag har svårt att hålla fokus emellanåt. Så nu det sista av kvällen får ägnas åt plugg innan jag sen går och lägger mig.

Likes

Comments

New year new me, eller vad är det man säger? Hej i alla fall, det var ett tag sen.. jag tröttnade helt enkelt på att blogga men nu blev jag lite inspirerad så vi gör ännu ett försök till regelbundna uppdateringar, jippi.. Det har ju självklart hänt en del sen sist så ska försöka kortfatta allting.

Min motivation till ridningen stiger och det går sakta uppåt för mig och Lucky.. Jag skulle inte vilja säga att vi utvecklats så mycket men mitt tålamod, viljan till att fortsätta och förbättras har definitivt ökat, framför allt tack vare Amanda och pappa som hjälper mig extremt mycket med bra råd och peppning. Fick en hov i huvudet av Lucky för någon/några veckor sen vilket var väldigt obehagligt. Det har gjort mig väldigt osäker i hanteringen, men tills han fått lite respekt för mig och vi skapat lite tillit till varandra så får pappa agera hästskötare och leda han då och då när jag tycker det blir för jobbigt.

I veckan hade jag och Amanda 2 dagar där vi åkte ut till stallet tillsammans och pratade lite om hur jag ska gå till väga för att utvecklas mer, hjälpte mig med ridningen gjorde hon också. Andra dagen blev det en massa bus på gärdet där jag fick låna Calle och Amanda tog Lucky, en avramling skedde och jag kan lova att bilder kommer. Såå himla kul var det och det var riktigt välbehövligt med en sån dag.

Sen har jag dessutom skaffat gymkort, är jag dum.. jaa, men det ska bli skoj om jag är kapabel till att bli något starkare, förmodligen inte.. men det är värt ett försök.

Sååå för att summera detta är jag otroligt taggad på vad 2017 kommer kunna erbjuda, kanske kan detta bli ett bra år.. men bara kanske. Det blir förmodligen vad man gör det till.


Likes

Comments

Idag har släkten varit här och myst lite, vi åt go mat och självklart tårta. Annars har jag suttit ner bänkad i inlämningar som ska vara inne i slutet av denna vecka... alltså nu.

Hästfri dag idag och imorgon sen på Tisdag sker min första privatlektion vilket jag ser riktigt mycket fram emot. Sen får vi allt se vad jag får med mig som jag kan föra över till min ridning på Lucky, var ganska längesen jag träna för någon och känner att det verkligen är dags. Ska bli kul med nya ögon på mig och framförallt få sitta på en annan häst!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen sist och det har verkligen bara gått käpprätt neråt. Ridningen är väl det som framförallt gått utför, det är verkligen inte roligt längre. Jag har faktiskt tappat meningen med detta. Jag kommer ingen vart ändå?? varför gör jag det här? det är frågan jag ställer mig allt för ofta. Samma problem som jag alltid haft med Lucky löser jag aldrig. Jaag tror att jag löst det men sen efter några veckor är jag tillbaka på ruta 1. Så har det varit nu i 3 år och tillslut är man på gränsen till att ge upp, man börjar inte se någon mening med det man gör. Blir så fruktansvärt ledsen och frustrerad för jag hade verkligen hoppats att jag skulle kunna utvecklas med lucky till något riktigt bra på 3 år. Ett exempel på att det inte hänt något är ju att jag fortfarande inte kan galoppera ordentligt?? Efter 3 år kan jag knappt galoppera...

Men för att inte ge upp än har jag nu gjort så att jag ska börja ta privatlektioner på andra rutinerade hästar för en tjej någon gång ibland för att hitta inspirationen och få tillbaka motivationen men just nu känns det verkligen inte bra.

Och om jag ska ta upp något jag lite är glad över är att det känns faktiskt lite bra att paddocken är frusen, då blir jag nästan lite tvingad till att börja om från början i skritt..

Likes

Comments