Header

Leiligheten min er... hjemme. Jeg har bodd her i snart tre år, og har brukt mye tid, penger og kreativitet på å få det slik jeg liker det. Jeg føler vel egentlig aldri at jeg blir 100% ferdig, men jeg må innrømme at jeg trives utrolig godt her.

Mye av det jeg har i leiligheten er arvet, noe jeg elsker. Det setter det unike preget. Jeg har pyntet opp med gamle bøker, blomsterpotter i messing speil og i tillegg en miks av nyere ting. Og selvfølgelig det jeg liker best med hele leiligheten min: alle plantene. Jeg får ikke nok av grønt. Hadde jeg bare kunne valgt én ting å pynte med, så hadde det vært grønne planter. Det gjør alt!

Leiligheten min går rett ut mot gaten, så her hører jeg folkelivet og alt som foregår på utsiden. Noe av det jeg liker best er å sette meg i vinduet, sette på rolig musikk eller lese ei bok mens jeg studerer folk som går utenfor. Ingenting gir meg ro i sjelen som det!

​Hadde jeg kunne valgt selv, skulle jeg tatt en «Up» og tatt med meg leiligheten hvor enn jeg flyttet. Det hadde gjort alt mye lettere, for er det noe jeg virkelig ikke vil, så er det å forlate denne fantastiske leiligheten. 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Du vet den kriblende følelsen i magen du får når du gleder deg til noe? Når du virkelig gleder deg, sånn skikkelig? Den følelsen har jeg nå. Om to måneder flytter jeg til drømmebyen min. Byen der alle drømmene mine startet, og jeg følte jeg virkelig hørte hjemme i. Ja, jeg snakker selvfølgelig om New York.

Til høsten er det akkurat fire måneder siden føttene mine trødde på amerikansk jord for første gang. Og nå, fire år etter, drar jeg tilbake. Det føles nesten ut som et liv siden når jeg skriver om det nå, men når jeg drar dit tipper jeg at det føles som jeg har vært der hele tiden. Som jeg aldri dro. Som jeg gleder meg!

Jeg har jo visst at jeg skal dit en god stund nå. Faktisk i cirka hele år. Men det er først nå det er helt offisielt. Denne uka mottok jeg visumet mitt, og i dag er flybillettene bestilt. Jeg har også funnet en leilighet sammen med ei kjempesøt norsk jente, så jeg håper at vi får den og at området er bra (!!). Alt har liksom begynt å falle plass, og det føles så.. ekte nå. Likevel tror jeg ikke det kommer til å gå opp for meg før jeg faktisk er der. Snart.

Likes

Comments

Deilige, late dager ved bassenget. Senke skuldrene. Lese bøker. Høre på ny, fresh musikk. Drikke corona med lime. Få solbleket hår. Bade i sjøen. (Endelig) få fregner på nesa. Være med familien. Spise altfor mye deilig mat. Drikke vin til maten. Dette oppsummerer uka mi godt! Jeg har virkelig hatt en helt fantastisk ferie med familien min. Disse bildene er fra siste ettermiddag da vi tok oss et glass vin (og øl) mens vi ventet på resten. Sola sto fortsatt på himmelen, mens det var en behagelig bris. Som jeg elsker sommer og ferie!

Det er lenge siden jeg har følt meg så avslappet. Vi la oss nesten aldri senere enn elleve på kvelden, og sto opp tidlig for å spise frokost. Treningen ble (u)heldigvis byttet ut med solslikking ved bassenget, og de nye albumene til John Mayer og Paramore har gått på repeat hele uka. Jeg elsker In The Blood og Still Feel Like Your Man på albumet «The Search for Everything», mens på Paramore sitt «After Laughter» troner Pool, Forgivness, Rose-Coloured Boy og Told You So. Eller, egentlig alle.. jeg klarer ikke velge! For å oppsummere kort: dette har vært ei perfekt uke, og den har gått aaltfor fort! Heldigvis venter flere feriedager hjemme i Brønnøysund, med både storbursdag og flere fjellturer. Jeg gleder meg.

Likes

Comments

Det er ikke til å legge skjul på at det blir mye pizza, pasta og brød på ferie. Og selvfølgelig tapas (obligatorisk i Spania, de har sååå god tapas! Poteter med mojosaus, I'm just saying...). Den siste kvelden, som forsåvidt var «The Big Wedding Day», var vi på en plass vi aldri har vært før, som kalles Maroa. Det var på Anfi-området, på hjerteøya. Her var det mer lounge-inspirert, med store, digge day beds du kan chille i på dagtid, og lounge-område du kan sitte og drikke og spise på dag- og kveldstid. Etter en stor pizza til lunsj var verken søstra mi eller jeg spesielt keen på en stor middag, så vi valgte fra dele-menyen. Gjett om vi var glad for det da! Vi fikk de diggeste, ovnsbakte grønnsakene med

Vi fikk de diggeste, grillede grønnsaker med rosmarinolje og små biter med sprøtt krydderbrød. Himmelsk! Den andre retten var en deilig, kremete hummus med kassava (som jeg ikke visste hva var, men som jeg nå fant ut at er en grønnsak), sesam og chips med palmesirup. Det var helt nydelig, og en smakskombinasjonsbombe uten like! Sikler bare av tanken. Grønnsaker trenger på ingen måte å være kjedelig, det var virkelig dette et bevis på.

Etter å ha spist plantebasert (og generelt vegetarisk) i snart seks år, har jeg hatt mine prøvelser på ferier. Det er enkelte land som henger laaangt bak andre, og Spania har alltid vært ett av dem. Jeg har for det meste levd på pasta napolitana, kinamat og små tapasretter når jeg har vært i Spania, og jeg har vært MYE i Spania, spesielt på Gran Canaria. Men dette året har de virkelig tatt seg opp. I Las Palmas har de fått flere restauranter med gode, plantebaserte alternativ, og vi har allerede rukket å finne oss en favoritt. Jeg tror nesten jeg må lage et eget innlegg om den, for maten der er virkelig god og skiller seg ut fra resten av stedene. Men ikke nok med det, til og med de typiske turistplassene - som på Anfi-området, har de fått masse alternativ. På en av restaurantene hadde de stir fry wok med tofu, vegansk burger og quinoasalat med kremete dressing, bare for å nevne noe. Vanligvis må vi velge det eneste vegetariske alternativet eller få de til å lage noe spontant, men ikke nå lenger! Det gjør meg så glad at det bare blir mer og mer «normalt» og at folk faktisk ser at det er mye spennende du kan lage av planter. Jippi!

Likes

Comments

Jeg elsker grønne planter! Finnes det noe finere? Etter at jeg flyttet for meg selv har jeg fått helt dilla på grønne planter. Glem alt av stæsj og dill som interiør, grønne planter er tingen! Jeg har nettopp kommet hjem fra Spania, og kunne ikke dy meg da jeg gikk forbi noe grønt. Jeg spurte faktisk mamma om jeg ikke kunne ta med meg et av de store bladene med meg hjem i håndbagasjen, men tok meg i det før vi skulle dra, hehe. Hadde blitt litt av et syn kan jeg tenke meg! «Sjekk hun gærne jenta i sikkerhetskontrollen!», hadde vel alle ropt. Jeg får heller nøye meg med det jeg kan oppdrive i butikkene her.

Jeg tror jeg har arvet min glede for planter og blomster etter mammaen min og bestemoren min. I huset vårt hjemme er det fullt av grønne planter og blomster, og mamma er hyppig på å oppdatere meg over Facetime når hun har kjøpt seg noe nytt i samlingen. Hjemme hos bestemoren min bruker jeg alltid å telle plantene hennes, men mister alltid tellinga. Det sier litt! Jeg føler meg nesten som da jeg var liten igjen, for jeg må alltid spørre hva plantene heter. «Er det der en calathea?». Det er så fascinerende med plantenavn, hvor utrolig flotte de blir etter hvert og hvordan de ulike ser ut. Evig fascinert!

Likes

Comments

Aaah, snart sommer! Jeg har laget en liten kollasj med ting som er perfekt til sommeren. Lette kjoler, semsket skjørt, runde ray-bans, superga... the list goes on. Men vet dere hva som er det aller beste med produktene på dette bildet? Alt er secondhand. Ja, dere hørte rett. Alt er faktisk funnet på finn.

Det er det første jeg gjør når jeg trenger noe eller har lyt til å kjøpe meg noe nytt: ser om det er mulig å kjøpe det brukt. Og 9 av 10 ganger er det jo det! Har jeg lyst på en ny levis 501-shorts, kan du garantere at jeg finner det på enten tise, kjøp og salg-grupper på facebook eller finn.

Det er mitt lille tips: alltid sjekk ut muligheten for å kjøpe ting secondhand når du skal gå til investering av noe nytt. Ofte får du kvalitet til en mye lavere pris enn om du skulle kjøpt det nytt i butikk, og i tillegg er det super for miljøet. Gjenbruk er hot!

Likes

Comments

Denne klokka er det fineste og mest dyrebare jeg eier. Jeg bruker den hver eneste dag. Det er ikke til å legge skjul på at jeg elsker tilbehør i gull. Jeg bruker svært lite tilbehør, og jeg liker det minimalistisk. Men vakre skatter som denne er det som gjør det lille ekstra. Prikken over i-en, rett og slett.

I tillegg til at den er uendelig vakker, ligger det en historie bak som gjør at jeg blir trist, glad og fylles av gode minner hver gang jeg ser på den. Det var nemlig min farmor sin klokke. Hun brukte den hver eneste dag. Jeg husker at jeg brukte å gi henne komplimenter for den, og synes den var så ufattelig nydelig. Farmoren min var det mest sofistikerte og elegante mennesket jeg vet av. Jeg kommer til å bruke denne klokken hver dag resten av livet.

Likes

Comments

Jeg e-e-e-e-lsker å være på hytta! Det er mitt fristed #1. Hver gang jeg kommer dit føles det ut som jeg roer ned tusen hakk, og det er så deilig. Fyre i peisen, drikke et (eller fem...) glass vin, stå på ski, dra på afterski, bade lange, deilige bad med badebomber fra Lush med vinduet åpent mot naturen, lese bøker. Ja, jeg kan fortsette en evighet. Lista er lang...

Hytta er på en måte «midt i mellom». Det vil si at familien min og jeg møtes på halvveien når vi drar på hytta. Jeg bor i Trondheim, og de bor i Brønnøysund. Derfor er den perfekte weekend getaway for å møtes. Det er ingen følelse som slår å sette seg til rette på toget som leder mot nord og favorittstedet mitt!

Nå er skisesongen over for denne gang, og går alt etter planen er jeg ikke hjemme neste sesong. Men jeg depper ikke av den grunn, for nye, spennende planer står på agendaen. I tillegg har jeg mange år å se frem til med ski spennet på beina, brettspill på kveldstid og grilling på terassen. verandaen. Som jeg gleder meg!

Likes

Comments