Header

Hide-and-seek

Once when we were playing
hide-and-seek and it was time
to go home, the rest gave up
on the game before it was done                                                               
   
and forgot I was still hiding.
I remained hidden as a matter
of honor until the moon rose.

Galway Kinnell

Leave It All Up to Me

All we want is to succumb to a single kiss
that will contain us like a marathon
with no finish line, and if so, that we land
like newspapers before sunrise, halcyon
mornings arrived like blue martinis. I am
learning the steps to a foreign song: her mind

was torpedo, and her body was storm,
a kind of Wow. All we want is a metropolis
of Sundays, an empire of hand-holding
and park benches? She says, “Leave it all up to me.”

Major Jackson

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hva er vel mer New York enn Saturday brunch? Vel, denne helga ble faktisk brunch tatt til et nytt nivå for min del, med både brunch på lørdag og søndag. Charlotte og jeg tok subwayen ned til West Village, og dro rett og slett til den første veganske restauranten som poppet opp på kartet; Urban Vegan Kitchen. Den hadde allerede stått på listen til Charlotte en stund, så da var det bare en ting å gjøre.

Som navnet tilsier var altså hele menyen vegansk. Jeg gikk for happy shrimp po'boy, som ved første øyekast kanskje ikke ser så utrolig fancy ut - men bare hør:

«Popcorn fried seitan, shredded lettuce, tomato, pickles, housemade remoulade, toasted french bread, choice of hand cut fries or salad»

Mmm... Charlotte gikk for urban macro bowl, som også var helt nydelig! Et kult sted som ikke var for «fancy», noe som er kan være kjekt når man bare vil ha et digg måltid uten mye hokus pokus.

West Village er en så spennende bydel, jeg gleder meg absolutt til å utforske mer her. Vi gikk også forbi et market av noe slag mens vi var her. Lørdag er virkelig markedenes dag, noe jeg bør begynne å utnytte snart. Det berømte grønnsaksmarkedet i Union Square og Brooklyn Flee Market er bare to jeg må krysse av på listen min...

Likes

Comments

Åh, denne plassen... da jeg først flyttet hit gikk jeg tilfeldigvis forbi på tur til Soho, og måtte bare stoppe innom. Lite visste jeg at alt var vegansk og at de hadde veganske cupcakes, cookies, kanelsnurr, is og andre søtsaker! Yuuuum.. Jeg kjøpte fort med meg en cupcake med coconut frosting, og den var så god.

- 185 BLEECKER STREET -

I dag dro Charlotte (roomien min) og jeg innom etter at vi hadde vært og spist brunsj, og valget falt på iskrem og cookie etter hennes anbefaling. Herreguud så god isen med salted caramel var! Skal nok tilbake hit både en og to og tre ganger, i alle fall. De har to lokaler, en med kun sweets og en med mat og sweets. Maten deres er og kjempegod, alt fra salater til burgere og pasta. Perfekt lunsj- og brunchsted! 

Likes

Comments

På onsdagen som var hadde jeg vært i New York i akkurat én måned. Jeg kom ikke på det akkurat der og da, men sa det til Katy da vi satt på lesesalen i går. Denne måneden har gått fort som fy! Noen ganger lurer jeg på hvorfor i alle dager jeg forlot alt og alle i Norge for å dra hit og starte helt «på nytt», mens andre dager tenker jeg at det var nå jeg hadde sjansen. Jeg vet jo at jeg skal tilbake til Norge senere uansett.

I dag begynner det endelig å nærme seg høst i New York, og gradestokken skimter 18 grader. Ikke akkurat kaldt, men bedre enn 30 grader som det var forrige helg. Det er nesten for varmt, jeg klarer ikke å gå mer enn 10 meter før jeg er dekket i svette. Haha. Roomiene mine fra Brasil er helt motsatt, og de elsker det og gruer seg til det blir kaldere.

Denne uka kom min norske roomie tilbake til New York, og vi skal på brunsj i morgen. Jeg gleder meg! Er det en ting jeg virkelig har fått sansen for her i New York, så er det brunsj. Nå skal jeg straks avgårde på skolen for å møte Katy igjen, og lette litt på samvittigheten før helga så jeg er forberedt til eksamen på mandag... HAPPY WEEKEND

Likes

Comments

Etter utallige timer med lekser i går trengte jeg et lite avbrekk. Jeg kom plutselig på denne plassen jeg hadde gått forbi for noen dager siden, og ikke minst hadde favorittartisten min Hayley Williams (fra Paramore) lagt ut en story av den for en stund siden. Den tropiske stilen med alle neondetaljene hadde nesten dratt meg inn en gang tidligere, men da var køen langt ut på gaten, noe som ikke fristet helt. Men nå måtte jeg bare prøve den grønne, sunne skjønnheten som er så populær her i New York!

MATCHA

- Boosts metabolism and burns calories -

- Detoxifies effectively and naturally -

- Calms the mind and relaxes the body -

- Is rich in fiber, chlorophyll and vitamins -

- Enhances mood and aids in concentration -

matchasource.com

Jeg bestilte en matcha latte på soyamelk, og den var så god! Matcha er litt annerledes, og det tar litt tid å venne seg på deg. Du kan på en måte kjenne den grønne smaken. Men når du vet at det er så sunt og gjør så godt for deg, så gjør det bare smaken enda bedre. Haha! Jeg satte meg ned på en benk utenfor, leste litt pensum og så på alle menneskene som gikk forbi. Denne byen er fylt med så mye inntrykk, jeg får aldri nok! 

En liten time etterpå ruslet jeg nedover Broadway, og så fikk jeg plutselig melding fra ei norsk venninne som og bor her nede. «Vil du joine taco tuesday?». Jeg er ikke akkurat vanskelig å be, så ei lita stund senere befant jeg meg på en meksikansk restaurant nede på 14th street. Kvelden ble avsluttet med en drink i Korea Way sammen med ei jente fra skolen. Du vet aldri hvor en dag i New York tar deg, det er helt sikkert!

Likes

Comments

For det siste denne byen trenger er jo et filter..

Jeg har ikke engang bodd her i en måned, men likevel fått så mange inntrykk. Selv om bilder sier mer enn tusen ord, føler jeg ikke at de kan si alt jeg føler i dette øyeblikket. Men likevel... åh, New York.

Jeg har så langt gått mange lange turer i byen, vært i Central Park, Tompkins Square Park(min favorittpark, så langt!!), vært i Brooklyn to ganger, vært på konsert, og selvfølgelig mye, mye mer. Bare det å gå rundt i byen er en opplevelse i seg selv, og jeg elsker å oppleve nye steder. Jeg føler man aldri kan gå seg vill her i byen, det er bare en annen måte å oppdage nye steder på - som når jeg skulle gå til Broadway og endte opp i fineste West Village.

Jeg har selvfølgelig også vært i Perry Street for å se på boligen til Carrie, nok en gang. Og spasert i mitt gamle nabolag i Soho. Ganske mange følelser som dukket opp da, for å si det sånn. Blant annet da jeg gikk forbi stamkaféen vår Little Cupcake Bakeshop. Selv om jeg har mange gamle favoritter, gleder jeg meg til å finne nye også. Jeg gleder meg til fortsettelsen! 

Likes

Comments

Leiligheten min er... hjemme. Jeg har bodd her i snart tre år, og har brukt mye tid, penger og kreativitet på å få det slik jeg liker det. Jeg føler vel egentlig aldri at jeg blir 100% ferdig, men jeg må innrømme at jeg trives utrolig godt her.

Mye av det jeg har i leiligheten er arvet, noe jeg elsker. Det setter det unike preget. Jeg har pyntet opp med gamle bøker, blomsterpotter i messing speil og i tillegg en miks av nyere ting. Og selvfølgelig det jeg liker best med hele leiligheten min: alle plantene. Jeg får ikke nok av grønt. Hadde jeg bare kunne valgt én ting å pynte med, så hadde det vært grønne planter. Det gjør alt!

Leiligheten min går rett ut mot gaten, så her hører jeg folkelivet og alt som foregår på utsiden. Noe av det jeg liker best er å sette meg i vinduet, sette på rolig musikk eller lese ei bok mens jeg studerer folk som går utenfor. Ingenting gir meg ro i sjelen som det!

​Hadde jeg kunne valgt selv, skulle jeg tatt en «Up» og tatt med meg leiligheten hvor enn jeg flyttet. Det hadde gjort alt mye lettere, for er det noe jeg virkelig ikke vil, så er det å forlate denne fantastiske leiligheten. 

Likes

Comments

Du vet den kriblende følelsen i magen du får når du gleder deg til noe? Når du virkelig gleder deg, sånn skikkelig? Den følelsen har jeg nå. Om to måneder flytter jeg til drømmebyen min. Byen der alle drømmene mine startet, og jeg følte jeg virkelig hørte hjemme i. Ja, jeg snakker selvfølgelig om New York.

Til høsten er det akkurat fire måneder siden føttene mine trødde på amerikansk jord for første gang. Og nå, fire år etter, drar jeg tilbake. Det føles nesten ut som et liv siden når jeg skriver om det nå, men når jeg drar dit tipper jeg at det føles som jeg har vært der hele tiden. Som jeg aldri dro. Som jeg gleder meg!

Jeg har jo visst at jeg skal dit en god stund nå. Faktisk i cirka hele år. Men det er først nå det er helt offisielt. Denne uka mottok jeg visumet mitt, og i dag er flybillettene bestilt. Jeg har også funnet en leilighet sammen med ei kjempesøt norsk jente, så jeg håper at vi får den og at området er bra (!!). Alt har liksom begynt å falle plass, og det føles så.. ekte nå. Likevel tror jeg ikke det kommer til å gå opp for meg før jeg faktisk er der. Snart.

Likes

Comments

Deilige, late dager ved bassenget. Senke skuldrene. Lese bøker. Høre på ny, fresh musikk. Drikke corona med lime. Få solbleket hår. Bade i sjøen. (Endelig) få fregner på nesa. Være med familien. Spise altfor mye deilig mat. Drikke vin til maten. Dette oppsummerer uka mi godt! Jeg har virkelig hatt en helt fantastisk ferie med familien min. Disse bildene er fra siste ettermiddag da vi tok oss et glass vin (og øl) mens vi ventet på resten. Sola sto fortsatt på himmelen, mens det var en behagelig bris. Som jeg elsker sommer og ferie!

Det er lenge siden jeg har følt meg så avslappet. Vi la oss nesten aldri senere enn elleve på kvelden, og sto opp tidlig for å spise frokost. Treningen ble (u)heldigvis byttet ut med solslikking ved bassenget, og de nye albumene til John Mayer og Paramore har gått på repeat hele uka. Jeg elsker In The Blood og Still Feel Like Your Man på albumet «The Search for Everything», mens på Paramore sitt «After Laughter» troner Pool, Forgivness, Rose-Coloured Boy og Told You So. Eller, egentlig alle.. jeg klarer ikke velge! For å oppsummere kort: dette har vært ei perfekt uke, og den har gått aaltfor fort! Heldigvis venter flere feriedager hjemme i Brønnøysund, med både storbursdag og flere fjellturer. Jeg gleder meg.

Likes

Comments

Det er ikke til å legge skjul på at det blir mye pizza, pasta og brød på ferie. Og selvfølgelig tapas (obligatorisk i Spania, de har sååå god tapas! Poteter med mojosaus, I'm just saying...). Den siste kvelden, som forsåvidt var «The Big Wedding Day», var vi på en plass vi aldri har vært før, som kalles Maroa. Det var på Anfi-området, på hjerteøya. Her var det mer lounge-inspirert, med store, digge day beds du kan chille i på dagtid, og lounge-område du kan sitte og drikke og spise på dag- og kveldstid. Etter en stor pizza til lunsj var verken søstra mi eller jeg spesielt keen på en stor middag, så vi valgte fra dele-menyen. Gjett om vi var glad for det da! Vi fikk de diggeste, ovnsbakte grønnsakene med

Vi fikk de diggeste, grillede grønnsaker med rosmarinolje og små biter med sprøtt krydderbrød. Himmelsk! Den andre retten var en deilig, kremete hummus med kassava (som jeg ikke visste hva var, men som jeg nå fant ut at er en grønnsak), sesam og chips med palmesirup. Det var helt nydelig, og en smakskombinasjonsbombe uten like! Sikler bare av tanken. Grønnsaker trenger på ingen måte å være kjedelig, det var virkelig dette et bevis på.

Etter å ha spist plantebasert (og generelt vegetarisk) i snart seks år, har jeg hatt mine prøvelser på ferier. Det er enkelte land som henger laaangt bak andre, og Spania har alltid vært ett av dem. Jeg har for det meste levd på pasta napolitana, kinamat og små tapasretter når jeg har vært i Spania, og jeg har vært MYE i Spania, spesielt på Gran Canaria. Men dette året har de virkelig tatt seg opp. I Las Palmas har de fått flere restauranter med gode, plantebaserte alternativ, og vi har allerede rukket å finne oss en favoritt. Jeg tror nesten jeg må lage et eget innlegg om den, for maten der er virkelig god og skiller seg ut fra resten av stedene. Men ikke nok med det, til og med de typiske turistplassene - som på Anfi-området, har de fått masse alternativ. På en av restaurantene hadde de stir fry wok med tofu, vegansk burger og quinoasalat med kremete dressing, bare for å nevne noe. Vanligvis må vi velge det eneste vegetariske alternativet eller få de til å lage noe spontant, men ikke nå lenger! Det gjør meg så glad at det bare blir mer og mer «normalt» og at folk faktisk ser at det er mye spennende du kan lage av planter. Jippi!

Likes

Comments