Header

Contains affiliate links

Hej bloggen!
det kan være rigtig svært at vælge hvilke produkter, der er gode og sunde til håret. Ja nogle gange køber man de dyreste dyre produkter, og så er det alligevel ikke altid de er det bedste til ens hår- kender i det? og så er man pludselig i tvivl hvad man skal gøre. Mit indlæg denne gang, vil jeg anbefale en skøn app man kan downloade.

Den hedder kemi-luppen. Den kan ikke fortælle hvad der godt for dit hår, men fortæller hvad produkterne indeholder.

Vi kender det alle sammen. Selv jeg har hundrede af produkter, shampooer og conditioner til at stå på hylden inde i brusenichen, som jeg aldrig bruger. De er købt med den forventning om at de vil gavne mit hår på den ene eller anden måde, og i sidste ende, står den bare og "samler støv" med de mange andre produkter. Der er både en til fugt, en til skæl, en der giver volume, en der farver, en rensende shampoo, og en der er svanemærket. Der er SÅ mange produkter til hårvask; og hvilke skal jeg vælge til netop min hårtype?
- glad for du spørger

fint/klaskende hår: Du skal helt sikkert bruge en god volume shampoo, evt nogle stylingprodukter efterfølgende, som kan vedligeholde fylden. Jeg tænker en volume boost, powder eller andet. En kur med proteiner vil gavne, fordi det er med til at genopbygge hårstrået på ny - proteiner kan dog godt være med til at stivne håret, så sørg for at bruge andet stylingprodukter som ikke stiver. (som lak fx. gør, så brug en texture-spray til hold)

Tørt/skadet hår: Av, jeg farver måske mit hår for meget, glatter det og det bliver nok ikke klippet, det det skal. Jeg vil her anbefale en rigtig god fugtgivende shampoo, vær opmærksom på hvor meget silikone produktet indeholder. Det er nemlig med til at udtørre håret. Sørg dog stadig for at bruge dén shampoo, som plejer din farve. Til udtørret hår, vil jeg huske at investere i en super god kur, brug den gerne jævnligt. kodeord: FUGT FUGT OG FUGT!

fedtet hår: Jeg bader for ofte, og det bliver en ond cirkel. Snart går der kun én dag, så er det fedtet igen, Brug her en rensende shampoo, som kan fjerne fedtet, og tænk selvfølgelig over dine forholdsregler indenfor hårvask, som du kan læse mere om her. og btw. under processen, brug da en tørshampoo.

kruset hår: håret krøller vildt og voldsomt, og når jeg friserer i det bliver det en voldsom løvemanke eller måske er selve hårstrået ekstremt tykt og groft, hvilket ofte sker, når de grå pigementer kommer. Brug gerne en blødgørende (soft) shampoo og condtioner/kur. Det kan også være med til at "tæmme" de voldsomme krøller, og på den måde definére dem bedre, uden at det kruser.

nogle gange kan jeg godt finde på at mixe shampooerne på den måde at jeg så bruger en fugtgivende shampoo til at starte med ( til de slidte sommerlokker), og 2. gang jeg vasker det, så bruge en anden til hovedbunden. Det skal jo vaskes som minimum 2 gange alligevel. Et godt råd, som jeg selv har erfaret er, at det er en god idé at skifte produkterne ud til noget nyt engang imellem. Håret kan nemlig godt få for meget at de samme ingredienser, og blive for mættet. Det kan tit hjælpe på friske hårstrå igen!


forneden har jeg listet op, nogle af de produkter, som jég vil anbefale. Hvad foretrækker du?

jeg håber i kan bruge mine produkt råd!
hugs fra mig

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

beauty tips, Fashion, hair, makeup

bloggen skulle have et ordentligt navn. Det synes jeg også var på tide efter 1 1/2 år, men jeg vidste ikke hvad det skulle være. Helst ikke for originalt, ikke for skørt og så skulle det være noget som fortalte, hvad min blog tager udgangspunkt i, derfor: hårroden, når jeg nu selv er lidt af en hårtosse og arbejder med det til dagligt. Bloggen kom til, fordi jeg gerne vil vise hvor nemt det kan være at have et lækkert hår, der kan sættes lækkert uden det helt store stillen an, og fordi mange alligevel spammer med spørgsmål (som er helt ok!) - Jeg håber i føler jer inspireret og kan bruge mine fif og tricks - tager i dem til jer? tuteluuu. Har i slev nogle, må i også gerne dele dem med mig!

5 fact om hår:

- man taber ca 50-100 hår om dagen, bare rolig nye er allerede på vej, og lige præcis 85% er i vækstfasen.
- hårstrået består af 3 hovedbestanddele. skællaget, barken og marven.

- et menneske har i gennemsnit 100.00-150.00 hovedhår.

- varme stimulere hårets vækst mens kulde hæmmer den,

- håret gennemgår 3 faser før det falder af. Vækstfasen, overgangsfasen og hvilefasen, hvor det til sidst bliver skubbet ud af et nyt hår, der nettop er på vej.

Håber i synes om min lille collage.
SO LONG!

Likes

Comments

Hej bloggen!

jeg kender det selv, og det gør i sikkert også. Man står derhjemme og skal måske til fest i weekenden, fødselsdag eller andet. Man føler sig bare IKKE lækker, med den trælse udgroning, eller den guletone i håret man fik bikset sammen til sidste hjemmefarvning. NU skal det være, og derfor suser man op i den første fødevarebutik og køber den billigste hjemmefarve. Jeg er til dagligt frisørelev, og vil forneden liste nogle vigtige punkter op du skal huske, hvis du absolut skal være en gør-det-selv-kvinde:

- overvej at smøre en brøkdel af farven på hånden. På den måde finder du ud af, om du overhovedet kan tåle farverne. En allergisk reaktion er ikke sjovt.

- er du typen med hennatatoveringer, skal du lige tjekke farven en ekstra gang. Henna indeholder et naturligt stof PPD, som går i blodbanerne. Faren i det er at der derfor også kan findes PPD i hennafarve, og når de "støder" sammen i blodbanerne, kan det skabe en allergisk reaktion.

btw. står du og ønsker den røde farve fra henna, skal du være opmærksom på, at farven ikke kan trækkes af dit hår igen. Det vil sige, at du kun kan få de røde lokker af med en saks.

- opsøg altid din frisør, og køb farven der. De kan hjælpe med at guide dig igennem processen og fortælle hvad der er bedst for dit hår.

- det er torske dumt at lave en kæmpe forvandling i en hjemmefarve. Det er en lang process - selv for en frisør. Derfor farv kun dit hår få toner mørkere eller lysere.

- trænger udgroningen til en opfriskning, rådes det til udelukkende at putte farven på udgroningen, fordi farven reagerer forskelligt på naturhår og farvet hår. På den måde kan der opstå forskellige nuancer, selvom det er den samme farve. Derudover bliver længderne også farvetunge, fordi de bliver for mættet med farvepigment.

- frem med vaselinen! den er god til alting. Her kan du bruge den til at smøre lidt rundt i kanten inden du påbegynder hjemmefarven. På den måde undgår du farvekanter.

btw. min udgroning trænger snart igen, jeg vælger at gå til frisør. måske du skulle gøre det samme ;-)


Likes

Comments

sponsoreret indlæg

Hej bloggen!
i dag står den på arbejde. ALLE har ferie, og vejret er kedeligt. Jeg fik derfor ekstra lyst til at pifte tilværelsen lidt op! det gør jeg med lækkert opsat hår og skønne detaljer.

jeg elsker btw. mit nye ur! klassisk, minimalistisk og lækker kvalitet. Remmen er af gummi, som gør det praktisk for mig at have på, når jeg til dagligt arbejder som frisør.
WHATS NOT TO LIKE?
i samarbejde med uroutlet laver jeg en skøn giveaway på netop dét ur på min instagram-account. Det her er din chance for at være indehaver af uret. Alt du skal gøre er:
følge
emmadit og uroutlet.dk samt tagge et par veninder under billedet, der vil rocke uret på deres håndled!

derudover kan du få 15% rabat på alle mango ure hos uroutlet.dk med koden " EMMADIT".
hvem elsker ikke procenter???

kh fra mig

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej bloggen!
lige et lille mood-board af produkter, som jeg bruger henover sommeren, for at vedligeholde mine sommer lokker. Ikke fordi sommervejret ligefrem er her, men jeg synes stadig ikke i skal snydes!
Sol, saltvand og slidte spidser er ikke nogen god kombi, dérfor vil jeg give mine bedste råd til hvordan jeg beskytter mit hår sommeren over.


- Solen er med til at blege håret, hvilket jo ikke er sundt i sig selv, derudover beskytter den gode heat-protect også, når du bruger varme redskaber.
- Elastikkerne uden metal-dutten, gør at håret ikke knækker, når du river elastikken ud af håret, derudover laver det heller ikke et ensformigt bøj om håret, hvilket også kan forårsage, at det knækker.

- Den populære Wet Brush er god til filtret hår, og på den måde skåner man altså skællaget.

- Cappen er på sin plads, så håret undgår mindst sol og på den måde vil det ikke tørre helt ind og se slidt ud.

- skulle det ske at håret tørre ud, bruger jeg maroccanoil. Den er super god, og kan både bruges i vådt og i tørt hår. Mit hår har tildens til at kruse, og der bruger jeg den også til at "definere" håret, så jeg på den måde tæmmer det igen.

- En kur med masser af fugt, bruger jeg et par gange i løbet af ugen. Jeg lader den trække mens benene skal barberes, og husker selvfølgelig at bruge conditioner efter kuren er skyllet ud. Den lukker nemlig skællaget og sørger for at kuren ikke har været forgæves. Dérfor bliver håret også så silke blødt. Er du i tvivl om hvad man nu lige gør hvornår, så læs med her.

kunne du bruge mine råd til noget - og hvad gør DU for et lækkert sommer-hår?
kh fra mig .

Likes

Comments

Tiden nærmer sig hvor man skal på ferie og måske frygter at komme hjem med en lækker afslappet ferie og lokker af grønt hår. - øøh, det bestilte jeg ikke med i feriepakken??
Mange undre sig nok over hvorfor det sker, hvad man kan gøre for at forhindre det, og hvad kan man gøre, hvis skaden er sket. Jeg har lavet lidt reseaech om hvorfor håret bliver grønt, ganske interessant. Tag og lyt med, hvis du alligevel sidder i bilen på vej syd på, eller er på vej et andet sted hen for at holde din ferie.

Den grønne farve kommer fordi vandet i poolen indeholder opløste metaller ELLER levende alger. De levende alger og de opløste metaller kommer, hvis ikke PH-værdien er på 7, og det er nemlig Chlor der skal neutralisere vandet, så det er i balance.

Den grønne farve sætter sig oftest fast i blond hår, fordi det lyse hår i forvejen ikke har nogle farvepigmenter.

For at hindre det sker, er det oplagte jo klart at sætte håret op i en høj knold -det gør jeg selv. og hvorfor er det oftes kun spidserne der er modtagelige overfor det grønne? Længderne i håret er det mest slidte, og derfor står skællaget også mere åbent, og er derfor modtageligt overfor alt. Derfor er det oftes også mere synligt der. Derudover, er man blond, så vil spidserne være det mest lyse, og det afhænger jo også af det grundlag farven kommer på.

iih og ååh, nu skete det alligevel - kæresten skubbede mig i, eller jeg havde lyst til at dyppe det hele i, fordi hedebølgen ramte! jeg har aldrig selv prøvet det, men en god shampoo/kur/balsam med røde pigmenter i skulle klare det grønne skær. Rækker budgettet ikke helt til at købe det for at bruge den, den ene gang, så skulle ketchep også være en løsning! Det lyder ret nasty, men sagen er den at grøn og rød er komplimentær-farver. De står altså i kontrast til hinanden, og derfor opløser de hinandens farver. Lad den røde farve trække og hold skarpt øje med, hvornår den grønne farve er aftaget. På den måde kan du helt droppe at klippe dine længder af! wuhu

Hvad er dine erfaringer, og har DU nogensinde prøvet at få grønt hår? - giv mig et prej.
husk at følg med på min instagram emmadit

kh fra mig

Likes

Comments

sponsoreret indlæg

Hej bloggen

Et lidt sent indlæg, MEN! jeg synes i skal beriges om det event jeg var til for noget tid siden. amazing jewelry er skønne smykker, og der er gode tilbud på hjemmesiden NU. Jeg er nemlig så heldig at være blevet brand-ambassadør. Så derfor tog jeg mine veninder under armen, og sammen tog vi til smykkeevent i Vejle.
Ved et uheld er jeg kommet til at tage mange billeder af maden, haha.. så det er blevet til det her af billeder.


Stemningen var i top, der var livemusik, bobler OG tapas i den anledning. Derudover var det hele plasteret ind i lækre smykker, og jeg skulle selvfølgelig have nogle med hjem!

Disse skønne øreringe, perfekt til en sommerfest! jeg bruger dem også på job, som en fin detalje. Derudover lidt ringe, som jeg vil vise, når jeg tager flere close-up billeder i den kommende tid.

kh fra mig

Likes

Comments

Som nogle nok ved, var jeg i Grækenland for nogle uger siden. Grækenland var smuk. Den var så skøn frodig med smukke blomster og planter! vildt skønne omgivelser at koble fra i. Jeg tog lidt hår-billeder i dén andledning. Lad jer inspirere, og drøm jer væk til lækker sol og skønne blomster, når nu vi ikke kan få det her i dk...Kh fra mig

Likes

Comments

Som nogle måske har bemærket, hvis man følger mig på snapchat og Instagram, så er jeg lige hjemvendt fra en uge i det græske. SKØNT og TILTRÆNGT.

Da jeg ligger og kampsveder på min solseng ved stranden i 35graders varme, blev jeg inspireret til at lave et lille oplæg. Det forstår man jo godt som pige, når det lange hår får lov at klaske klistrende ind til kroppen, mens man ligger og steger. DERFOR vil jeg give mine 3 bud på en nem opsætning, som du kan lade dig inspirere af, når du skal på stranden. hvad gør i med jeres hår? jeg hader når mit hænger, og sætter det ofte op. På den måde undgår jeg også at få det i saltvand osv.

billed nr.1
En hestehale kan alle lave - jeg snor derefter hestehalen så den bliver "tight", og fæstner den rundt om elastikken med en ny elastik. - Gir det mening?

billed nr.2
En almindelig fletning, der bliver viklet rundt som en snegl, og sat fast med hårnåle.

billed nr. 3
en snoning i den ene side, som slutter i en lækker tilfældig knold går aldrig af mode,
hvilken en er jeres favorit? ;-)

btw. kan du følge med i min hverdag og få hurtige idéer til lækkert hår på min instagram og snapchat emmadit

knus fra mig

Likes

Comments

Hej igen!
som sagt har jeg lige været på skole. Jeg fik topkarakter for min langthårsopsætning, som du kan se her. Derudover skal man også som frisør kunne ligge makeup udfra ansigtsformer, klædelighed, farve-konbinationer osv. Man bliver altså ikke udlært makeup-artist, men får evner og erfaringer til at kunne udføre det i salonen. Det skal som minimum være bestået for at kunne tage frisør-uddannelsen.

inden prøven farvede jeg hendes vipper, bryn samt rettede dem. Desværre fik jeg ikke noget før billed af brynet, men waw en forvandling og form de fik.

Da det er helheden makeup-testen bliver bedømt på, skulle håret selvfølgelig også se lækkert ud. Ikke for fint, og ikke for hverdags-agtigt. Hvad synes i om makeuppen? Konstruktiv kritik modtages med kyshånd, da det ikke er min stærke side!

kh fra mig ;-)

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Instagram@emmadit